Inloggen
GOEDE VERWACHTING - ID 12142


In dienst
Onder Nederlandse Vlag tussen:1815-07-25 / 1821-04-00 | Reden uitgevlagd: Verongelukt of vermist (zie final fate)

Identification Data

Bouwjaar: 18??
Categorie: Cargo vessel
Voorstuwing: Sailing Vessel
Type: Kof
Material Hull: Wood
Construction Data

Technical Data

 
Zeebrieven en Turksche passen

Record type Zeebrief
Zeebrief jaar: 1815
Datum agenda: 1815-07-25
Register nr: 18150208
Scheepsnaam: GOEDE VERWACHTING
Type: Kof
Lasten: 0
Gebouwd in binnen- of buitenland: Buitenlands
Zeebrief / Turksche pas verzocht door: Witkop Lzn, J.
Plaats: Groningen
Kapitein op moment van verzoek: Stratingh, C.L.
Opmerkingen: Eerste zeebrief
boekhouder en mede-reder

Bekijk de overige zeebrieven / Turksche passen van dit schip
Ship History Data

Date/Name Ship 1815-07-25 GOEDE VERWACHTING
Manager: Jan Witkop Lzn, Groningen, Groningen, Netherlands
Eigenaar: Partenrederij onder boekhouderschap van genoemde manager, Groningen, Groningen, Netherlands
Shareholder:
Homeport / Flag: Groningen / Netherlands

Ship Events Data

1820-10-00: Damaged
Te Falmouth is lek en met verlies van zeilen binnengelopen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, F.H. Eds van Bordeaux naar Rotterdam.
1821-04-00: Final Fate: Sunk

De kof GOEDE VERWAGTING, thuishaven Groningen, leed op deze reis schipbreuk in de omgeving van Brest.

Gezagvoerders

Familiegegevens en opleiding

Poppe Stratingh werd geboren te Delfzijl ca 1791 als de zoon van Lucas Jacobus Stratingh, koopman, en Zwaantje Poppes Scheltema.

Poppe Lucas Strating trouwde als stuurman op 12 januari 1815 te Delfzijl met Annechien Vos, geboren te Delfzijl ca 1796 als dochter van Jan Pieters Vos, belastingontvanger, en Johanna Haijinks. Zij overleed te Delfzijl op 22 maart 1869, 73 jaar

Poppe Lucas overleed te Delfzijl op 20 juni 1853, 62 jaar.

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

P.Stratingh werd met vlagnummer 90 ingeschreven als effectief lid van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop. Toegevoegd is “overleden”. Verdere gegevens ontbreken002.

In de Algemene Ledenvergadering van het Amsterdamse zeemanscollege “Zeemanshoop” van 16 november 1824 werd P.Stratingh, oud 34 jaar, wonende te Delfzijl, adres “bij den ScheepsBouwmeester Jeremias Meijjes in de Kleine Kattenburgerstraat werf het Witte Kruijs”, met vlagnummer 90 aangenomen als effectief lid op voordracht van A.C.Edeling023.

 

Opmerkingen in verband met Zeemanscollege(s)

In de notulen van de Bestuursvergadering van Zeemanshoop dd 24 september 1829 staat de vraag van de penningmeester “hoe te handelen met die geenen die achterstallig zijn in de betaling als daar zijn G.S.Rotgans, P.Strating, de Boer (geen initialen), L.M.Hofman, G.M.Brinkman, Jacob Meijer, F.C.Gude, C. van Solingen, H.T. Versluis, A.M.Noordbeek wordt besloten deze leden aan te schrijven om hunne contributien te voldoen ten minste voor zover dit mogelijk is.”042.

 

In het register van ingekomen stukken voor de Bestuursvergadering van Zeemanshoop (Stadsarchief, Amsterdam,491-052) staat onder nr. 629 een brief van P.Stratingh, Delfzijl 15 oktober 1833 waarin de toezending wordt gemeld van een lijst met leden van het Zeemanscollege te Delfzijl. Het stuk is in handen gesteld van de Commissie ter Redactie van de Almanak.

 

De schepen van de kapitein

lidmaatschap College Zeemanshoop te Amsterdam001

vlagnummer                 jaren          type                 scheepsnaam                                       naam reder/boekhouder

        90                         1825          kof                  De Jonge Willem                                 J.Meijjes

                                     1826-1828    kof                  De Jonge Willem                                 geen opgave

                                        1829          geen vermelding van schip en boekhouder

 

Bouma025 vermeldt P.Strating als gezagvoerder gedurende:

*     1826 t/m 1829 van de kof “Jonge Willem, geen bouwgegevens vermeld, varend voor Jeremias Meyjes te Amsterdam.

 

Het Archief van de Amsterdamse Waterschout11a bevat monsterrollen op naam van kapitein Poppe L.Strating op de:

“Goede Verwagting”, dd 07 maart 1818;

“Jonge Willem”, dd 05 april 1819 en 07 maart 1821.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 12 mei 1818 114

Rotterdam, 11 mei. Den 9, des morgens, arriveerde de GOEDE VERWACHTING, P. Strating, van Oleron; dezelve rapporteert, dat hij den 1 dezer, bij Portland, in goede staat gepraaid heeft het fregatschip SUSANNA MARIA, C. Doets, van Surinamen.

 

Dordrechtsche Courant 15 juli 1819114

Dordrecht, 14 juli. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen the CALTHORPE, kapt. W. Newton, van Newcastle, met slijpstenen en kolen; de TWEE GEBROEDERS, kapt. D.H. van Wijk, van Newcastle, met steen en de JONGE WILLEM, kapt. P. Stratingh, van Nerva, met hout.

 

Dordrechtsche Courant 23 oktober 1819114

Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen de JONGE WILLEM, kapt. P. Strating (opm: Poppe Stratingh), van Frederikshaven met hout; de VROUW GEPKE, kapt. G.H. Backer, van Hamburg, met teer; CARL EDWARD, kapt. L. Rosen, en ANAA MARIA (opm: mogelijk ANNA MARIA), kapt. G. Nilsson, beide van Stockholm, met teer, pek en ijzer.

 

Dordrechtse Courant 09 maart 1820114

Te Dordrecht ligt in lading naar Bergen in Noorwegen, het Nederlands galjootschip de JONGE WILLEM, gevoerd door kapt. P.L. Stratingh om spoedig (weer en wind dienende) te vertrekken. Adres bij Sandberg en Comp, cargadoors aldaar.

 

Rotterdamsche Courant 15 mei 1821114

Amsterdam, 12 mei. Onder Portland is den 23 april in goede staat gezien een koffschip, zijnde kapitein Strating, en den 28 dito onder Zuid-Voorland (opm: South Foreland) ten anker liggende een Hollandse brik, voerende een vlag met no. 64, zijnde het schip ACTIVE (opm: ACTIVO), kapt. H.G. Bergveld, naar Havana; benevens nog een schip voerende een vlag no. 166, zijnde het schip l’AUGUSTE, kapt. J. Hulsen jr, van Antwerpen naar Surinamen, laatst van Texel; beide den 25 april uit Texel gezeild.

 

Rotterdamsche Courant 05 juni 1821114

Rotterdam, 4 juni. Van Vlissingen meldt men van den 29 mei: ….

….Sedert onze laatste zijn, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen de schepen de HOOP, K.Z. Schutt, van Callandsborg (opm: vermoedelijk Kalundborg); de VROUW ANNA, K.A. Bos, van Noirmoutier; de LIEFDE, M. Bakker, van de Marennes; SARAH, P. Peters, van Liverpool; de GOEDE HOOP, T. Mooij, van Brazilië; de VROUW ELIZABETH, C.T. Meeuwes, van Les Sables d’Olonne; de MARIA, S. Kroon, KLAZINA ENGELINA, L.K. Tiktak, de VROUW GEZINA, D.J. Greeven, van de Marennes; de GOEDE HOOP, W.A. Boon, van Rochelle; WALCHEREN, P. Hansen, van Les Sables d’Olonne; de VROUW LUPPINA, H. Mulder, van Noirmoutier; de VROUW ALIDA, T. Swijers, van Oleron; HARMONIE, H.C. Schult, van Noirmoutier; DIVERDINA, P. Meintz, van de Marennes; de VROUW GEZINA, E.J. Dik, de VRIENDSCHAP, F.L. Hoskamp, de MARIA, C.T. de Boer, de VROUW MARTHA, D.R. van Wijk, de NOORDSTAR, E.G. Boekhout, de JONGE WILLEM, P. Stratingh, AURORA, S.J. Brouwer, de JONGE NICOLAAS, K.IJ. Parma, de VROUW REINA, H. Koops, de JUFVROUW TITSIA, L.J. Besseling, de TWEE VRIENDEN, H. Mesdagh, de HENRIETTE, G. Abrams, de ZEELUST, G.A. Wieringa, de VROUW ALIDA, T.E. Bart, de JONGE NICOLAAS, J.C. Jansen, de GEZINA, C. Taaij, en THEODORE, J. Anderson, van Liverpool.

 

Rotterdamsche Courant 26 juli 1821114

Rotterdam, 25 juli. Van Vlissingen wordt van den 21 gemeld:

Van den 17 tot heden zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de schepen LOUISA, kapt. J. le Bas, naar Guernsey; de GENERAL MURRAY, T. Clark, JOHANNA LOUISA, C.W. Guntersohn, en de COMMERCIAL PACKET, T.N. Collins, naar Londen; HENRIETTE, H. Schroder, naar St. Ubes (opm: Setubal); de GEZINA, C.T. Taaij, naar Londen; de VROUW ANNA, K.A. Bos, en de JONGE WILLEM, P. Stratingh, naar … ; de VROUW HENDRIKA, T.P. Kramer, naar Bordeaux; AURORA, S.J. Brouwer, naar Aberbrothock; de TETIS (opm: waarschijnlijk THETIS), J. Osterblad, naar de Oostzee; de VROUW MARGARETHA, H.J. Veen, naar … ; de TRITON, J.S. Bakker, naar Bergen in Noorwegen; de JONGE LODEWIJK, J.J. Duintjer, naar …. , ….

 

Rotterdamsche Courant 16 oktober 1821114

Rotterdam, 15 oktober. Den 12 arriveerden te Helvoetsluis de schepen CATHARINA MARGARETHA, P. Dade, van Rostock; GREV BERNSTORFF, N.J. Rahlff, van Kopenhagen; AALSTROOM, B.J. Houweng, van Brewich (opm: Brevik); LOUISE MARIE, J. Hervé, van St. Malo; CRAIGEE, J. Watson, van Libau (opm: Liepaja); de JONGE WILLEM, P. Stratingh, van Nerva; VRIENDSCHAP, J.H. Lange, van Riga; SIBSTON, J. Sanders, van Petersburg in Virginië…..

 

Rotterdamsche Courant 13 augustus 1822114

Rotterdam, 12 augustus. Den 9 dezer arriveerden te Helvoetsluis de schepen CHARLOTTE, J.C. Spiegelberg, van Grijpswold (opm: Greifswald); la MARIE AUGUSTINE, P. Villeaumore, van St. Malo.

Den 10 arriveerde de JONGE WILLEM, P. Strating, van Archangel.

 

 

Datum vanaf: 1815
Kapitein: Strating(h), Poppe Lucas
Overige informatie: 1815-07-25

De familienaam wordt ook geschreven als ETS. De gegevens die onder die naam voorkomen zijn in dit overzicht opgenomen

 

Familiegegevens en opleiding

Folkert Hendriks Eddes werd geboren te Bellingwolde (Groningen) op 03 oktober 1783 als zoon van Hindrik Eddes en Etje Schelts.

Hij was gehuwd met Trientje Nacken/Nakken, geboren te Groningen op 17 augustus 1785.003

Te Groningen werden de volgende kinderen geboren:

1810 Gepke trouwt in 1828 te Groningen met Hendrik Meppeler (kapitein te Dordrecht vlag D 4) geb: 1804 te Groningen.

1815 Ettina trouwt in 1836 te Dordrecht met Jan Gerrits Kunst (kapitein te Dordrecht vlag D 3/5) geb: 1807 te Akersloot.

1816 Albertus. Schilder

1822 Antje trouwt in 1846 te Dordrecht met Harm Harms de Boer (kapitein te Dordrecht vlag D 77) geb: 1817 te Groningen.

1824 Hendrik (kapitein te Dordrecht vlag D 47) trouwt in 1850 te Dordrecht met Clasina v Ommen.

1829 Maria Everdina trouwt in 1850 te Dordrecht met Pieter Abraham Kleynenburg (kapitein te Dordrecht vlag D 70) geb: 1819 te Piershil.

In 1838/1854/1866 woonde het gezin aan de Nieuwe Haven A 419 te Dordrecht met 2 zoons en 4 dochters die, zoals hiervoor aangegeven, allen trouwden met koopvaardijkapiteins uit Dordrecht.

Folkert overleed in Dordrecht  op 16 juli 1866.064

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

F.H.Eddes, adres J.Corver & Co, werd met nr.293 effectief lid van Zeemanshoop per 21 juli 1829 op voorspraak van S.H.Veer. Zijn schip was de "Concordia"002.

In de Algemene Ledenvergaderingen van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop van 14/21 juli 1829 werd Folkert Hendrik Eddes wonende te Groningen en met als adres J.T.Bornwater, oud 45 jaar, voerend de kof “Concordia” op verzoek van J.T.Bornwater en op voordracht van kapitein S.H.Veer voorgedragen/benoemd als effectief lid met vlagnummer 293023.

Folkert werd deelnemer in het Weldadig Zeemansfonds van Zeemanshoop per 01 september 1829003

 

Folkert Hendriks Eddes uit Dordrecht was met vlagnummer 7 lid van het Dordtse zeemanscollege “Nut van Handel en Zeevaart” in de periode 1828 t/m 1852. In 1853 ontbreekt hij maar er verschijnt in 1854 weer een F.H.Eddes nu met vlagnummer 81 en wel tot zijn overlijden in 1866.

In de vroege Dordtse ledenlijsten, verschenen in de Jaarverslagen van het Rotterdamse zeemanscollege en ook de AAKZ, wordt met vlagnummer D7 opgevoerd een T.H.Edzes. Vanaf AAKZ-Almanak 1832 is sprake van een F.H.Eddes. In Bouma wordt geen kapitein Edzes genoemd en ik ben ervan uitgegaan dat ook hier sprake was van F.H.Eddes, temeer omdat er in 19e eeuwse documenten vaak een verwisseling van de F. en de T. voorkwam.

 

Opmerkingen in verband met Zeemanscollege(s)

In de notulen van de Bestuursvergadering van Zeemanshoop dd 27 december 1849 staat een verzoek van kapitein F.H.Eddes om een uitkering, die hem in de vergadering van 24 januari 1850 met ingang van februari 1850 voor 1 jaar is toegekend.042.

In de notulen van de Bestuursvergadering van Zeemanshoop dd 28 oktober 1852 staat een verzoek van kapitein F.H.Eddes “dat de thans nog door hem betaald wordende Contributie zal mogen strekken om na zijn overlijden aan zijne dochter regt op uitkeering te verschaffen.”042

 

In de notulen van de Algemene Vergadering van Zeemanshoop dd 26 februari 1850 staat vermeld dat het Bestuur aan kapitein F.H.Eddes een ondersteuning voor 1 jaar heeft toegekend.023.

 

De schepen van de kapitein

In Ledenlijsten de Dortse zeemansalmanak (Stadsarchief Dordrecht, inv. 93, nrs 16-33) staat F.H.Eddes als gezagvoerder064:

*       1837; 1842 t/m 1846                    kof, “Concordia”                          boekhouder G.Mauritz te Dordrecht

*       1850; 1852 t/m 1859; 1861 geen vermelding van een schip

*

 

lidmaatschap van het College Zeemanshoop te Amsterdam001

vlagnummer                    jaren           type                  scheepsnaam                                        naam reder/boekhouder

        293                       1829-1832     kof                   Concordia                                             de kapitein

                                      1833-1835     kof                   Concordia                                             G.Mauritz te Dordrecht

        190                       1836-1849     kof                   Concordia                                             idem

                                      1850-1853     geen opgave van schip en boekhouder

          53                       1854-1865     geen opgave van schip en boekhouder

 

Bouma025 vermeldt F.H.Eddes als gezagvoerder gedurende:

*    1830 t/m 1853 van de kof “Concordia”, gebouwd in 1827 op de werf van Willem Hendriks Kuyper te Oude Pekela, 143 ton o.m., varend voor G.Mauritz te Dordrecht.

 

Overige bijzonderheden

Ontleend aan. van Blokland-Visser064:

Op 16 maart 1830 (monsterrol 412 Gemeentearchief van Dordrecht) werd hij kapitein op het nieuwe kofschip “Concordia” en ging met 6 man “op avontuur”

 

Rotterdamsche Courant 16 november 1820114

Rotterdam, 15 november. Den 14 arriveerde te Helvoetsluis de GOEDE VERWACHTING, F.H. Eds, van Bordeaux.

staat deze advertentie op de goede plaats?

 

Rotterdamsche Courant 31 maart 1821114

Rotterdam, 30 maart. Den 28 arriveerden te Helvoetsluis DUKE OF KENT, D. Pound, van Londen, de VROUW ANNAGINA, R.H. Huisman, van Cherburg en zeilde kapt. Moon met de brieven van de 28, naar Harwich.

Den 29 zeilde de GOEDE VERWACHTING, F.H. Eds, naar Oleron en arriveerde de EUNICE, E. Walles, van Petersburg in Virginië; de wind Z.Z.W.

 

 

Datum vanaf: 1819
Kapitein: Eddes, Folkert Hendriks
Overige informatie: 1819-02-17

Monsterrollen

Opgemaakt Groningen
Datum: 1815-07-22
Scheepsnaam voorvoegsel:
Scheepsnaam: GOEDE VERWAGTING
Schipper: Strating, P.L.
Scheepstype:
Grootte:

Bekijk alle monsterrollen Bekijk alle monsterrollen
Algemene informatie

1815

Op 25-07-1815 wordt voor de GOEDE VERWACHTING, door J. Witkop Lzn uit Groningen een zeebrief aangevraagd voor kapt. Poppe Lucas Stratingh.

1816

RC 050316
Rotterdam, 4 maart. Te Rotterdam arriveerde de GOEDE VERWACHTING, P. Strating van St. Ubes
RC 030816
Rotterdam, 2 augustus. Den 31 juli te Helvoetsluis binnen gekomen de GOEDE VERWAGTING, P.L. Strating van Nerva.

1817

RC 180317
Rotterdam, 17 maart. Gisteren zeilde van Maassluis de GOEDE VERWAGTING, P.L. Stratingh, naar Liverpool.
RC 190617
Rotterdam, 18 juni. Heden zeilde uit de Maas het schip de GOEDE VERWAGTING, P. Strating naar de Oostzee.

1818

Op 09-03-1818 wordt voor de GOEDE VERWACHTING, door J. Witkop Lzn uit Groningen een zeebrief aangevraagd voor kapt. Poppe Lucas Stratingh.

RC 120518
Rotterdam, 11 mei. Den 9, des morgens, arriveerde de GOEDE VERWACHTING, P. Strating, van Oleron; dezelve rapporteert, dat hij den 1 dezer, bij Portland, in goede staat gepraaid heeft het fregatschip SUSANNA MARIA, C. Doets, van Surinamen.
DC 140518
Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen de VREEDE, kapt. J.J. Greeven, en RESOLUTION (opm: kof), kapt. R. Muring, beide van Marennes, met zout; JANTINA HAZINA (opm: kof JANNA HAZINA), kapt. D.T. de Jong van Liverpool, met zout; de GOEDE VERWACHTING, kapt. P.L. Strating, van Isle d'Oleron, met zout.
RC 280518
Rotterdam, 27 mei. Den 25 mei zeilde van Helvoetsluis de GOEDE VERWACHTING, P.L. Strating naar Londen.
RC 080918
In Rotterdam ligt in lading naar Liverpool het Nederlands kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapitein P. Straating.
RC 061018
Den 3 dezer zeilde uit de Maas de GOEDE VERWACHTING, kapitein P. Straating naar Liverpool.
RC 211118
Rotterdam, 20 november. Den 18 november arriveerde te Helvoetsluis de GOEDE VERWACHTING, P.L. Stratingh van Liverpool.

1819

RC 090319
Rotterdam, 8 maart. Den 6 maart zeilde van Helvoetsluis de GOEDE VERWACHTING, F.H. Eds naar de Marennes.
DC 200419
Dordrecht, 19 april. Aan deze stad zijn gearriveerd de schepen de VROUW MARTHA, kapt. D.R. van Wijk, en de GOEDE VERWACHTING, kapt. F.H. Eds, beide van Marennes, met zout.
RC 180519
Rotterdam, 17 mei. Den 14 mei is van Helvoetsluis uitgezeild de GOEDE VERWACHTING, F.H. Eds naar Elseneur.
RC 260619
Te Terschelling binnengekomen F.H. Eds van Holmstrand.


1820

GRC 241020
Te Falmouth is lek en met verlies van zeilen binnengelopen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, F.H. Eds van Bordeaux naar Rotterdam gedestineerd, dezelve moet lossen om de repareren.
RC 161120
Rotterdam, 15 november. Den 14 arriveerde te Helvoetsluis de GOEDE VERWACHTING, F.H. Eds, van Bordeaux.
 

1821

RC 240321
Rotterdam, 23 maart. Den 21 maart, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis de GOEDE VERWACHTING, F.H. Eds, uit de Maas, als bijlegger naar Oleron.
RC 310321
Rotterdam, 30 maart. Den 29 zeilde van Helvoetsluis de GOEDE VERWACHTING (opm: GOEDE VERWAGTING), F.H. Eds, naar Oleron en arriveerde de EUNICE, E. Walles, van Petersburg in Virginië; de wind Z.Z.W.
(opm: de kof GOEDE VERWAGTING, thuishaven Groningen, leed op deze reis schipbreuk in de omgeving van Brest, zoals blijkt uit de door de consul te Brest op 9 mei naar Den Haag teruggezonden zeebrief; dezelfde consul retourneerde per gelijke post ook nog een zeebrief van de kof GOEDE VERWACHTING uit Antwerpen onder kapt. P.J. Spilliard die eveneens in die contreiën was verongelukt; ook van dit laatste ongeluk is in de kranten geen melding teruggevonden)

 

Kroniekberichten

Toon kroniekberichten
Akten

Groninger Archieven Mr. H. Trip Archiefnummer Gron.1870.2669.87.51 Images 081 tm 083
________________________________________
Soort akte: VERKOOP/KOOP
Naam schip: de GOEDE VERWACHTING
Plaats en datum acte: Groningen, 30 januari 1819
Type schip: kof
Bouwwerf/verkoper: Lucas Jacobus Strating, koopman te Delfzijl verkoopt zijn 1/8e part (zie bijlage voor alle eigenaren)
Gevoerd door kapt.: Poppe Lucas Strating
Eigenaar/aankoper: Folkert Hindriks Edzes koopt 1/8e part
Te voeren door kapt.: Folkert Hindriks Edzes
Grootte volgens meetbrief: 74 roggelasten
Tuigage/aantal dekken:
Afmetingen volgens meetbrief: lang 83 ¼ voet, breed 19 ½ voet, hol 10 voet, Friese maat
Kiellegging:
Tewaterlating: niet vermeld

Plaats/datum registratie: Groningen, 1 februari 1819
Nummer registratie: folio 63 Recto art. 4 en 5
Notaris/bestuur: Mr. Herman Trip, notaris te Groningen
Prijs: NLG 400,- voor 1/8e part

Bijzonderheden:

07.11.1814 Eerste zeebrief voor een kof NANKO JANS DALLINGA, kapt. E.P. Bakker
07.25.1815 Nieuwe zeebrief voor een kof de GOEDE VERWACHTING, kapt. C.L. Stratingh

Researcher/datum research: IB/1002017
Bijlage bij Archiefnummer Gron.1870.2669.87.51 – kof de GOEDE VERWACHTING
Eigenaren na 30 januari 1819:
Jan Witkop Lzn., houtkoper en boekhouder van de rederij, 1/8e part
Willem Holthuis, koekebakker en adsistent van de rederij, 1/8e part
Popko Swaagman, koopman, adsistent van de rederij, 1/16e part
Folkert Hindriks Edzes, schipper, 1/8e part
Jan Sonius Azn., negociant, 1/8e part
Derk Pierius (onduidelijk) Sybolts, koopman, 1/8e part
Wolter Rudolf Nanninga Bronsema, koopman, 1/16e part
Abraham Sonius, koopman, 1/16e part
Roelf Wolters, touwslager, 1/16e part
Jan Klaassen Kruper, kastelein, 1/16e part
Popko Noorderhoff, bakker, 1/16e part

Researcher/datum research: IB/1002017

Naam GOEDE VERWACHTING (de)
Archiefinstelling Groninger Archieven
Jaar 1819
Toegang 1870
Inventaris 2669

Bronnen

Jaar: 1815
Bron: Diverse Bronnen
Omschrijving: N.A. Den Haag, toegang nummer 2.08.01.07 Zeebrieven verbalen, diverse bestanddelen.
DC = Dordtsche Courant
GRC = Groninger Courant
RC = Rotterdamsche Courant