Inloggen
KOOPHANDEL (DE) - ID 9559


Kroniekberichten

Datum 18 februari 1834
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 17 februari. De 15e dezer, des morgens, zeilde van Helvoetsluis, DE VIER GEBROEDERS, kapt. A. Bakker, naar Glasgow en arriveerde DE DANKBAARHEID AAN DE NEDERLANDSCHE HANDEL-MAATSCHAPPIJ, kapt. P. Landberg, naar Batavia; des namiddags zeilde ANJER, kapt. J.C. Jansen, naar Batavia.
De 15e dezer, des namiddags, zeilden uit de Maas DE VROUW PETINA, kapt. K.D. Mulder, naar Cuxhaven; MARGARETHA, kapt. B.R. Berg, naar Newry; FEMMEGINA, kapt. H.J. Puister, naar Bergen; HILLECHIENA GEERDINA, kapt. H.L. Roelfsema, naar Leith; DE VROUW ANNA, kapt. G. Don, naar Gibraltar; DE ONDERNEMING, kapt. L.J. Gort, naar Hull; ANJA, kapt. A.C. Hazewinkel, naar ……. .
De 16e dezer, des morgens, zeilde van Maassluis DE JONGE FLORENTZ, kapt. J.A. de Vries, naar Bordeaux.
De 17e, des morgens, arriveerde in de Maas GRAAF CANKRIN, kapt. H. Blad, van Amsterdam.
Kapt. J.A. Zijl, van Bordeaux in Texel binnen, heeft de 8e dezer, in goede staat bij de Singels, gepraaid het schip DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager, van Amsterdam naar Suriname.
Kapt. C.W. Lange, van Bordeaux in Texel binnen, heeft de 9e dezer, op de hoogte van de Singels, gepraaid het schip DE KOOPHANDEL, kapt. J.P. Carst, van Delfzijl naar Charleston (in Noord-Amerika); aan boord was alles wel.

Afbeelding
Datum 08 maart 1834
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 7 maart. Kapt. J.J. IJnsen, voerende het schip HELENA CATARINA, de 22e februari van Amsterdam te Bordeaux gearriveerd, heeft de 10e februari op de hoogte van Wight gezien de schepen DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager, van Amsterdam naar Suriname en DE KOOPHANDEL, kapt. J.P. Carst, van Delfzijl naar Charleston.

Afbeelding
Datum 12 juni 1834
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 11 juni. In de morgen van de 5e dezer is op de stranden van Oostkapelle vastgeraakt en kort daarna verbrijzeld het Kniphauser tjalkscheepje DE JONGE FREDERIK, kapt. K. Stuhl, komende van de Schelde en gedestineerd naar Delft, met potaarde. De stuurman van dit scheepje is verdronken, doch de kapitein en kok zijn door zekere Streefkerk jr. met levensgevaar gered.

AH 120634
Binnengekomen:
Texel, 10 juni. VROUW HENDRIKA, kapt. L.A. J. Boulet, van Passarouang; KOOPHANDEL, kapt. J.P. Karst, van Charleston; ANNA MARIA, kapt. L. Blok, van Bordeaux en Nantes; TWEE JONKVROUWEN, kapt. A. Steginga, van Londen; CONCORDIA, kapt. B.J. de Boer, van Liverpool; WISSELVALLIGHEID, kapt. S.P. de Jong, van Gothenburg; CONCORDIA, kapt. C. Christophensen, van Drammen.
Vlie, 9 juni. FRAUKE KNELSINA, kapt. R.R. de Jonge, van Riga.

Afbeelding
Datum 13 juni 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: DE VEREENIGING, kapt. A.A. Herman, van Batavia met koffie, suiker, foelie, noten., nagelen, ruwe zijde en drakenbloed; NICOLAAS WITZEN, kapt. F. Lange, van Batavia met koffie, suiker, peper en radix galanga; ALIDA, kapt. J.T. Visser, van Havana met suiker, koffie en sigaren; KOOPHANDEL, kapt. J.P. Carst, van Charleston met rijst, duigen, stelen en katoen; CONCORDIA, kapt. B.J. de Boer, van Liverpool met katoen, koopmanschappen en zout; JACOBA, kapt. H.T. de Lange, van Bremen met suiker en koehaar.
AH 130634
Vlissingen, 7 juni. Voor Antwerpen bestemd is alhier ter rede gekomen LE VOLTIGEUR (opm: Belgische brik, ex-Zuid-Nederlander), kapt. F. Lechere, van Liverpool.
AH 130634
Advertentie. Schepen in lading.
Naar Nederlandse koloniën:
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip AUGUSTIN, kapt. Geerd Arends Klimp, van Amsterdam. Adres bij F. Smit.
Naar Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, de Middellandse Zee, de Levant, enz.:
Lissabon. De gekoperde Nederlandse sloep DE HOOP. Kapt. P. Haasnoot. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Naar Rusland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, de Oostzee, enz.:
Bremen. Het schip DE DRIE GEZUSTERS, kapt. J.P. Buitjes. Adres bij J.C. van Oven.
Bremen. Het schip DE VIER GEZUSTERS, kapt. L.G. Dublinga. Adres bij J.C. van Oven.
Dantzig. Het Nederlandse tjalkschip IDA CORNELIA, kapt. Gerrit Ernst Broekema. Adres bij Kranenborg en Van Mourik en de Wed. P. Poolman Jzn. en Zoon.
Lübeck. Het smakschip (opm: hektjalk) DE VROUW TRIJNTJE, kapt. J.A. Meyer. Adres bij H. Gullen.
Petersburg. Het kofschip HENDRIKA, kapt. Hendrik Eilts Martens, van Elseneur. Adres bij Coopman en De Witt en Kenaertz, F. Smit, De Vries en Comp. en F. der Kinderen.
Rostock. Het kofschip DE JONKVROUW CATHARINA, kapt. G.R. Klein. Adres bij F. der Kinderen.

Afbeelding
Datum 21 juni 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Naar Nederlandse koloniën:
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip ANNA CATHARINA, kapt. Simon Hendrik Veer, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoyman en Schuurman en De Vries en Comp.
Suriname. Het Nederlands schip ALIDA, kapt. D.T. Doornbos. Adres bij B.D. Bosscher.
Naar Noord- en Zuid-Amerika en de W.I. Eilanden:
New-York. Het schooner kofschip DE KOOPHANDEL, kapt. Jeppe Pieter Carst, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Van Mourik en de Wed. P. Poolman Jzn. en Zoon.

Afbeelding
Datum 09 juli 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Naar New-York ligt in lading het schoener-kofschip DE KOOPHANDEL, kapt. J.P. Carst, liggend in het Ooster-Dok. Te bevragen bij de Wed. Pieter Poolman Jzn. en Zoon en Kranenborg en Van Mourik.

Afbeelding
Datum 30 juli 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 28 juli. VROUW MARGARETHA, kapt. E.M. ten Cate, ALIDA, kapt. H.J. Witkop en VRIENDSCHAP, kapt. J.J. Brans, alle drie van Sunderland; JETSKA CORNELIA, kapt. L.K. de Boer, van Dantzig; VROUW BARBARA, kapt. R.J. Jonker, van Flekkefiorde.
Vlie, 27 juli. TIESSINA, kapt. W. Gialtz, van Ter Neuzen.
Suriname, 26 mei. SURINAME, kapt. E.J. Luitjes, van Amsterdam. 27 mei. GODEFRIEDA, kapt. Wittebol, voor Andreas Hanssen, van Amsterdam; 5 juni. NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl, van Amsterdam. 7 juni. DE SURINAAMSCHE VRIEND, kapt. J.A. de Lang, van Amsterdam.
Uitgezeild:
Texel, 28 juli. KOOPHANDEL, kapt. J.P.Karst, naar New York; CATHARINA JOSEPHINA, kapt. P.J. Muntendam, naar Marseille.
Vlie, 27 juli. JONGE LEEUW, kapt. T.L. Winja, naar Leith.

Afbeelding
Datum 16 december 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 14 december. KOOPHANDEL, kapt. J.P. Karst, van New-York.
Vlie, 12 december. JONGE JARIG, kapt. F.A. van Deinum, van New-Castle.
Uitgezeild:
Texel, 14 december. MERCURIUS, kapt. J.H. Seepe, naar Batavia; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. W.B. Bakker, naar Berbice; HIDTJE TROMP, kapt. J.D. Zylstra, naar Triëst; VOLHARDING, kapt. W. Leeuwrik, naar Marseille; JONGE CORNELIS, kapt. H.T. van Slooten, naar Odessa; JOSINA WILHELMINA, kapt. J.C. van der Veer, naar Nantes; VROUW ALIDA, kapt. K. van Timmern, naar La Rochelle; MARGARETHA, kapt. J.H. Cappen. Bij het afgaan van de post: ANNA SOPHIA, kapt. A. Visser, naar Petersburg.

Afbeelding
Datum 18 december 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: KOOPHANDEL, kapt. J.P. Karst, van New-York met potasch, traan, verfhout, huiden, mahoniehout, pijpeduigen en koopmanschappen.

Afbeelding
Datum 08 januari 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Naar Nederlandse koloniën:
Batavia. Het nieuw gekoperd tweedeks fregatschip ADMIRAAL DE RUYTER, kapt. E. van Duyn. Adres bij Coopman en de Witt en Lenaertz, van Olivier en Comp., Hoyman en Schuurman, De Vries en Comp. en F. der Kinderen.
Suriname. het gekoperd tweedeks fregatschip DE JONGE WILLEM, kapt. Gerardus van Medevoort, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. het Nederlandse gezinkt kofschip DE JONGE GERBRAND, kapt. R.C. Jaski.
Adres bij Jan Corver en Comp.
Naar Noord- en Zuid-Amerika en de W.I. Eilanden:
Bahia. Het galjootschip DE JONGE JACOB, kapt. J. van Driesten.
Adres bij H. Verweyde Czn.
Demerary. Het nieuw gekoperd tweedeks fregatschip DE PLANTER, kapt. C.L. Adboll, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en de Wed. A. Henriques en Zoon.
New-York. Het schoener-kofschip DE KOOPHANDEL, kapt. Jeppe Pieters Carst, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Van Mourik.
Naar Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, de Middellandse Zee, de Levant, enz.
Bayonne. Het Nederlands schip DE HERSTELLING, kapt. Zacharias Jans. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Bayonne. Het Nederlands smakschip CATHARINA, kapt. H.G. Lever. Adres bij Jan Corver en Comp.
Bordeaux. Het Nederlands kofschip CATHARINA, kapt. Hendrik Harmen Bakker.
Adres bij F. Smit.
Bordeaux. Het Nederlands schip ALIDA, kapt. H.F. Deddes. Adres bij Jan Corver en Comp.
Bordeaux. Het Nederlandse schoener-galjootschip JOHANNA CAROLINA, kapt. Jacob Verdoes. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz en Jan Daniels en Zonen en Arbman.
Bordeaux. Het Nederlands kofschip HET JONGE REINTJE, kapt. R.W. Mellema. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lennaertz.
Duinkerken. Het Hannovers kofschip ANNA ADELHEID, kapt. G.J. Wesseling. Adres bij J.C. van Oven.
Duinkerken. Het Hannovers schip DE VROUW HELENA, kapt. Remke Remkes. Adres bij de Wed. Jan van Wezel en Zoon en F. Smit.
Genua en Livorno. Het Nederlands kofschip HARMONIE, kapt. J.H. Henning. Adres bij J. de Rooy en C. de Geys.
Lissabon. Het Nederlands kofschip DIANA, kapt. H. Visman. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Lissabon. De Nederlands kof NEÉRLANDS WELVAREN, kapt. O. Hanssens. Adres bij Van Ulphen en Ruys, C.J. de Grys en Zoon en H. Verweyde Cz.
Marseille. Het gezinkt Nederlands kofschip CORNELIS HENDRIK TROMP, kapt. E.R. Borchers. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Marseille. Het Nederlands kofschip ALETTA, kapt. F.B. Nepperus. Adres bij Jan Corver en Comp.
Port á Port. Het Nederlands kofschip DE DOLPHYN, kapt. B.J. Bakker. Adres bij H. Verweyde Czn.
Port á Port. Het Nederlands schip DOROTHEA MARIA, kapt. H.P. Regtdoorzee. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz en Jan Daniels en Zonen en Arbman.
Naar Rusland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, de Oostzee, enz.
Bremen. Het schip DE JONGE JOHANNES, kapt. J.R. Peters. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer.
Bremen. Het Nederlands schip DE JUFVROUW JOHANNA, kapt. A.A. de Boer. Adres bij Blikman en Comp.
Bremen. Het schip JANTINA, kapt. J.G. Das. Adres bij Blikman en Comp.
Bremen. Het Nederlandse schip OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. G.J. Geltes. Adres bij Blikman en Comp.
Dantzig. Het Nederlandse kofschip JOHANNA MARGARETHA, kapt. B.H. Pot. Adres bij Kranenborg en Van Mourik en de Wed. P. Poolman Jz. en Zoon.
Dantzig. Het Nederlands kofschip DE JONGE WILLEM, kapt. W.J. Mellema. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Hamburg en Altona. Het Nederlandse schip DE JONGE JAN, kapt. J.J. Bakker. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Koningsbergen. Het Nederlandse smakschip DE JONGE TJALLING, kapt. H.H. Meilema. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen. Het Nederlandse kofschip DE VROUW JANTJE, kapt. Geert Andries Jonkhoff. Adres bij Kranenborg en Van Mourik en e Wed. P. Poolman Jz. en Zoon.
Petersburg. De Nederlandse schoenerkof DE NIJVERHEID, kapt. E.E. Hoveling. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.

Afbeelding
Datum 20 maart 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 18 maart. VROUW FENNEGINA, kapt. A.K. Braam, van Londen.
Uitgezeild:
Texel, 18 maart. JOHANNA, kapt. R. Maalsteed en OLIVIER VAN NOORD, kapt. G. de Jong naar Batavia; JONGE GERBRAND, kapt. R.C. Jaski; JONGE WILLEM, kapt. G. van Meedevoort; SURINAME, kapt. R. van der Mey; SOPHIA CECILIA, kapt. B.F. Ipsen; PARAMARIBO, kapt. J.C. Töpper; JONGE BAREND, kapt. B.R. van Wijk, de laatste zes naar Suriname; CORNELIS HENDRIK TROMP, kapt. E.R. Borchers, naar Fernambuck; KOOPHANDEL, kapt. E. Hoeksma, naar New-York; JONGE JACOB, kapt. V.H. Kramer, naar St. Thomas; SARA ANNA CAROLINA, kapt, A. Dykhuis, naar St. Ubes; DOROTHEA MARIA, kapt. T.J. Brouwes en GERBEDINA, kapt. H.A. Oldenburger, naar Port a Port; DE JONGE TJARK GIEZEN, kapt. L.F. Sok, naar Bayonne; NEPTUNES, kapt. K.G. Sipma, JOHANNA CAROLINA, kapt. J. Verdoes, DE DRIE GEZUSTERS, kapt. L. Zwart en LAKINA MARGARETHA, kapt. H. Hoveling, alle vier naar Bordeaux; VROUW ELISABETH, kapt. J. Caspers, naar Rouaan; GESINA, kapt. L.G. Bos, naar Duinkerken; N.N. kapt. J. Ketelaar, naar Liverpool; HILLECHINA, kapt. H.A. Brakke, naar Cardiff; ANNA ELISABETH, kapt. E.G. Boekhout, ADONA, kapt. W.P. Wessels, CONCORDIA, kapt. J. Kwakenburg, HOOP, kapt. G. Nieuwland en TWEE JONKVROUWEN, kapt. A.M. Stegenga, de laatste vijf naar Londen; TWEE VRIENDEN, kapt. O.G. Bakker, GOEDE VERWACHTING, kapt. D. Ouwehand, WILHELMINA HENDRICA, kapt. D.D. de Jong, DE DANKBAARHEID, kapt. C.S. Meyer, de laatste drie naar Hull; VROUW JACOBA, kapt. H.R. Grimminga, op avontuur. Door bekomen schade niet kunnen uitzeilen: ANJA, kapt. Hazewinkel, naar Bayonne.
Vlie, 15 maart. VRIENDSCHAP, kapt. J.J. Brams, op avontuur; DE KLEIN KINDEREN, kapt. T.W. de Vries, gisteren naar zee gezeild, is weer ter rede gekomen.

Afbeelding
Datum 16 september 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 14 september. HARMONIE, kapt. A. van der Meyden, van Suriname; DRIE GEBROEDERS, kapt. J.G. Visser, van New Orleans; KOOPHANDEL, kapt. E.E. Hoeksma, van New-York; WILHELMINA HENDERICA, kapt. D.D. de Jong, van Hull; JUFVROUW TRESIENA, kapt. J. Potjer, van Petersburg.
Uitgezeild:
Texel, 14 september. VROUW LAMMEGINA, kapt. B.J. Goosens, naar Oudsoen.
Vlie, 13 september. VROUW HOUWINA, kapt. H.L. Valk, naar Riga; WILHELMINA, kapt. J.G. de Wall, naar Grimsby; NEMESIS, kapt. H.F. Pedersen, naar Christiania; JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, naar Oostrisoer; JONGE H. TROMP, kapt. T.S. Oldendorp, naar Drammen; DIANA, kapt. G.R. de Boer, naar Eggersund; VERWACHTING, kapt. G.B. Vos; JACOBINA, kapt. R.J. Klunder en JOHANNA, kapt. J.B. Sander, naar Hamburg; DE JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, JANTINA, kapt. J.J. Bekkering; WENDELINA, kapt. H.J. Mulder; MENTOR, kapt. C.F. Meyer en FLORA, kapt. J. Manning, op avontuur; VROUW ALIDA, kapt. B.J. Jaski, naar Memel; CHRISTIANA, kapt. H.B. Elligers, ELISABETH MARIA, kapt. J.S. Okkes; HENDRIKA MARCHINA, kapt. G.G. Bakker en GOEDE HOOP, kapt. J.J. de Boer, de laatste vier naar Drammen; ROELINA, kapt. K.J. Pronk, naar Hamburg; VROUW NETTA, kapt. H.D. Jansen, naar Bremen; JONGE GERRIT, kapt. A. Hazewinkel; ARENDINA HARMINA, kapt. H.J. Hazewinkel en VROUW MARTHA, kapt. T.R. de Jong, de laatste drie op avontuur.

Afbeelding
Datum 16 september 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: CORNELIS HENDRIK TROMP, kapt. E.R. Borchers, van Fernambuck met suiker en huiden; KOOPHANDEL, kapt. E.E. Hoeksma, van New-York met traan, potasch en mahoniehout.

Afbeelding
Datum 24 december 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 22 december. Terug uit zee door stilte: EDAMS WELVAREN, kapt. P. Meyer en WILHELMINA FREDERIKA, kapt. J.H. Bodeman.
Uitgezeild:
Texel, 22 december. EUGENIE, kapt. G.A. Klimp, EENSGEZINDHEID, kapt. B.P. Martens, JOHANNA CATHARINA, kapt. J.E. Schneebeeke en AUGUSTIN, kapt. G. Mulder, alle vier naar Batavia; KOOPHANDEL, kapt. E.E. Hoeksma, naar Rio de Janeiro; DE VREEDE, kapt. D.J. Wiersma en STANT FRIES, kapt. S.C. de Vries, WILHELMINA FREDERICA, kapt. J.H. Bodeman. EDAMS WELVAREN, kapt. J. Meyer en WILHELMINA MARIA, kapt. J.C. Atkes, de laatste vijf naar Suriname; JONGE IDA, kapt. R. Keyzer, naar Rochefort.

Afbeelding
Datum 11 januari 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Kapt. Jan Foppes Brouwer, de 6e december van Cette vertrokken en de 6e januari in Texel binnengekomen, heeft Lèzard (opm: The Lizard) N.W. ten W. van zich hebbende gepraaid, het schip DE KOOPHANDEL, kapt. E.E. Hoeksma, van Amsterdam naar Rio Janeiro, aan boord was alles wel.
Kapt. Gribbert de Jong, van Batavia in Texel binnen, heeft de 21e september in Straat Sunda gepraaid Zr.Ms. oorlogsfregat BOREAS, kapt. Palinck, van Vlissingen naar Batavia, laatst van Rio Janeiro en de 28e dito het schip JOHANNES ARNOLDUS, kapt. P.J. Kerkhoven, van Amsterdam naar Batavia; aan beider boord was alles wel (volgens de Lloydslijst was het laatste de 23e oktober nog op de hoogte van Anjer).

Afbeelding
Datum 03 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 1 augustus. DIANA, kapt. A. Nannings, van Soerabaya; ZAANDAM, kapt. L.H. Singer SURINAME, kapt. R. van der Mey, beide van Suriname. Liggen quarantaine; KOOPHANDEL, kapt. E.E. Hoeksma, van Rio-Janeiro; TREKVOGEL, kapt. A.G. Sap, van Bayonne; TJAKKIEN, kapt. A. Drewes, van Flekkefiorde; WINTEREN, kapt. L. Holst, van Fredrikshaven; DRIE ZUSTERS, kapt. H. Houge, van Nerva; ANNA MARIA, kapt. H.H. Kuiper, van Hull; JANTINA MARGARETHA, kapt. B.H. Smith, van Danzig; HENDRIKA, kapt. A. van Wyk, van Libau.
Vlie, 29 juli. ELISABETH, kapt. H.H. Pott, van Sunderland; MERCURIUS, kapt. R.A. Oortjes, van Danzig. Gisteren nog: ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, van Oosterisoer.
Terschelling, 28 juli. ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, van Oosterisoer.
Uitgezeild:
Vlie, 29 juli. EENDRACHT, kapt. R.C. de Groot, naar Drammen; MERCURIUS, kapt. H.K. de Groot en ALIDA IKINA, kapt. W.A. de jong, beide op avontuur. De schepen gisteren gemeld: VOLHARDING, kapt. E.T. Eekmeyer, naar Stockton; HERCULES, kapt. W.E. Boswyk, op avontuur.

Afbeelding
Datum 04 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: DE KOOPHANDEL, kapt. E.E. Hoeksma, van Rio-Janeiro met suiker en koffie; DE ZWAAN, kapt. C.J. van Driesten, van Fernambuck met suiker, huiden, hoorns en katoen; ZAANDAM, kapt. L.H. Singer, van Suriname met suiker en cacao; AURORA, kapt. L. Blok, van Havana met suiker, koffie, tabak en sigaren; ISISSE, kapt. A.K. Bonjer, van Riga met hout, veren en haar; HENRICAUS, kapt. H.J. Boskamp, van Riga met lijnzaad.

Afbeelding
Datum 19 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Naar Noord- en Zuid-Amerika en de W.I. Eilanden:
Havana. Het gekoperd brikschip ALIDA, kapt. Jan Tjeerds Visser, van Amsterdam. Adres bij B.J. van Hengel.
Rio-Janeiro. Het gekoperd schooner kofschip DE KOOPHANDEL, kapt. Eilt E. Hoeksma. Adres bij De Vries en Comp., Coopman en De Witt en Lenaertz, Jan Daniels en Zonen en Arbman en Hoyman en Schuurman.
Naar Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, de Middellandse Zee, de Levant, enz.:
Bordeaux. Het Nederlands kofschip CATHARINA JOSEPHINA, kapt. Pieter Jans Muntendam. Adres bij Jan Corver en Comp.
Marseille. Het Nederlands kofschip LUDOLF THEODORUS, kapt. Joachim Andries Zyl. Adres bij Jan Corver en Comp.
Naar Rusland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, de Oostzee, enz.:
Koningsbergen. De Nederlandse kof DE VROUW ANTJE, kapt. Teunis P. Teensma. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Riga. Het Nederlandse kofschip DE VROUW JOHANNA, kapt. Derk Derks Flik. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.

Afbeelding
Datum 24 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 21 oktober. VROUW HENDRIKA, kapt. L.K. de Jonge, van Stettin; TWEE GEBROEDERS, kapt. G.S. de Roos en DORP GAASTMEER, kapt. M.P. v.d. Zee, beide van Londen.
Vlie, 18 oktober. Gisteren nog: JACOBINA, kapt. R.J. Klunder, van Newcastle; VROUW JANTINA, kapt. K.H. de Weerd, van Drammen; VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, van Christiaanzand.
Uitgezeild;
Texel, 21 oktober. JONGE EVERT, kapt. B.J. Wijgers, naar Suriname; AMICITIA, kapt. H.J. Benes, naar Triëst; GELIDA, kapt. M.J. Lourens, van Londen; ALIDA GEZINA, kapt. J. Zelling, op avontuur; KOOPHANDEL, kapt. E.E. Hoeksma, naar Rio Janeiro.
Vlie, 18 oktober. Gisteren nog: DRIE GEBROEDERS, kapt. B. Rofer, naar Bremen.

Afbeelding
Datum 27 maart 1838
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Schepen in lading te Amsterdam:
Batavia: het gekoperd tweedeks fregatschip NEERLANDS INDIË, kapt. Isaac Gerard Veening, adres bij Coopman en de Witt en Lenaerts, Van Olivier & Co., Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Batavia: het gekoperd driedeks fregatschip FLEVO, kapt. H.T. Amsberg, adres bij Jan Corver & Co. en d’Arnaud & Co.
Batavia: het gekoperd tweedeks barkschip THEODORA EN SARA, kapt. J. Schut, adres bij B.D. Bosscher.
Batavia: het gekoperd tweedeks barkschip DE JAVAAN, kapt. J.P. Meyer, adres bij B.D. Bosscher.
Batavia: het nieuw gebouwd en gekoperd tweedeks fregatschip PRINS FREDERIK DER NEDERLANDEN, kapt. Pieter Huidekoper, adres bij d’Arnaud & Co. en Jan Corver & Co.
Curaçao (via La Guayra): het gekoperd tweedeks brikschip MARIA EN JACOBA, kapt. Dirk Jansz. Bart, adres bij E. Windhouwer, De Vries & Co., Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperd tweedeks fregatschip DE JONGE LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, adres bij Hoyman & Schuurman en Windhouwer.
Suriname: het nieuw gekoperd tweedeks fregatschip NOORDHOLLAND, kapt. H.K. Ruyl, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperd tweedeks fregatschip SOPHIA MARIA., kapt. Jens Andresen, adres bij Hoyman & Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname: het gezinkt schoenerkofschip DE ZEEVAART, kapt. K.J. Haasnoot, adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het gekoperd tweedeks brikschip PHOENIX, kapt. H.L. Kayzer, adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het gezinkt Nederlands kofschip REMKE, kapt. G.R. Glim, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperd tweedeks barkschip JULIA, kapt. Jan Hilbrands, adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het Nederlands kofschip SARA ANNA CORNELIA, kapt. N.K. Dykhuis, adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het Nederlands gekoperd tweedeks barkschip SURINAME, kapt. Reinder van der Mey, adres bij Jan Corver & Co.
Suriname: het gekoperd driemast galjootschip WILHELMINA, kapt. Johan Nielsen Klint, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het tweedeks driemast galjootschip NICOLAAS WITZEN, kapt. F. Lange, adres bij B.D. Bosscher.
Havana: het gekoperd barkschip ALCYON, kapt. H.G. Bergveld, adres bij B. J. van Hengel.
Buenos Aires: het gekoperd Nederlands schip DE GEZUSTERS, kapt. Enne Ytjes Post, adres bij De Vries & Co.
New York: het gekoperd tweedeks fregatschip DE DRIE VRIENDEN, kapt. Jan Sipkes Feykesz., adres bij d’Arnaud & Co.
Rio de Janeiro: het gekoperd schoenerschip DE KOOPHANDEL, kapt. E.E. Hoeksma, adres bij De Vries & Co., Jan Daniëls & Zonen en Arbman, Coopman en De Witt en Lenaerts en Hoyman & Schuurman.
Bayonne: de Nederlandse kof ALIDA IKINA, kapt. W.A. de Jonge, adres bij Jan Corver & Co.
Bordeaux: het Nederlands kofschip HET JONGE REINTJE, kapt. H.W. Mellema, adres bij Van Ulphen en Ruys.
Bordeaux: het Nederlands kofschip NEPTUNUS, kapt. K.G. Sipsma, adres bij Frederik Smit.
Bordeaux: het Nederlands kofschip JOHANNA, kapt. Hendrik Veen, adres bij Frederik Smit.
Marseille: het Nederlands kofschip Klasina Theodora, kapt. P. Fyn, adres bij Van Ulphen en Ruys.
Marseille: het Nederlands kofschip CORNELIS, kapt. R.F. Mellema, adres bij Van Ulphen en Ruys.
Rochefort: het Nederlands kofschip FREDERIKA, kapt. Johannes Barends, adres bij Jan Corver & Co.
La Rochelle: de Nederlandse smak JOHANNA GEBINA, kapt. R.H. Nagel, adres bij Jan Corver & Co.
Lissabon: het gekoperde Nederlandse schoenerkofschip DE HARMONIE, kapt. A. v.d. Meyden, adres bij Coopman en De Witt en Lenaerts en J. Daniëls en Arbman.
Lissabon: het Nederlands gekoperd sloepschip DE HOOP, kapt. Klaas Haasnoot, adres bij Jan Daniëls & Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaerts.
Lissabon: het Nederlands galjasschip KLASINA EN DIRKJE, kapt. Arie Schilperoort, adres bij Coopman en De Witt en Lenaerts en Jan Daniëls en Zonen en Arbman.
Liverpool: het Nederlands kofschip PETRUS JACOBUS, kapt. M.P. de Jong, adres bij Jan Corver & Co.
Liverpool: het Nederlands kofschip INDUSTRIE, kapt. J. van Duyn, adres bij C. de Grys & Zoon en J. de Rooy. Vertrekt 5 april.
Newcastle: het Nederlands smakschip DE VRIENDSCHAP, kapt. H.J. Dick, adres bij Jan Corver & Co.
Port à Port: het Nederlands kofschip IDA CATHARINA, kapt. J. V. Veenhorst, adres bij H. Verweyde Czn. en Kranenborg & Zonen.
Bremen: het Nederlands kofschip DE VROUW NEELTJE, kapt. J.F. Kuipers, adres bij de wed. J. Salm & Meyer.
Bremen: het Nederlands smakschip LEONORA, kapt. M. Muller, adres bij Blikman & Co. Vertrekt vóór of op 4 april.
Bremen: de Nederlandse kof DE VROUW CATHARINA, kapt. R. A. van Laten, adres bij Blikman & Co.
Bremen: het Nederlands schip ROELINA, kat. K.J. Pronk, adres bij J.C. van Oven.
Bremen: het Nederlands kofschip DE VROUW GESINA, kapt. H.J. Brunius, adres bij de wed. Jan Sam & Meyer.
Bremen: het Nederlands smakschip MARIA, kapt. J.A. Westerling, adres bij J.C. van Oven.
Danzig: het Nederlands kofschip GESINA, kapt. Philippus K. de Boer, adres bij de wed. J. Salm & Meyer en H.A. Hespe.
Danzig: het Nederlands smakschip GESINA JACOBA, kapt. J.J. Wever, adres bij Kranenborg & Zonen, en de wed. P. Poolman Jz. & Zoon.
Danzig: het Nederlands kofschip DE TWEE VRIENDEN, kapt. G.S. Bakker, adres bij Jan Corver & Co. Vertrekt vóór of op 3 april.
Hamburg en Altona: het Nederlands smakschip DE VIER GEBROEDERS, kapt. D. Fokkes, adres bij Blikman & Co. Vertrekt vóór of op 4 april.
Hamburg en Altona: het Nederlands kofschip PIETERDINA, kapt. H.R. Duit, adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona: het Nederlands kofschip EUROPA, kapt. Koop Jans Scholtens, adres bij J. C. van Oven.
Hamburg en Altona: het Nederlands smakschip ANNA ELISABETH, kapt. Sietze Harkes, adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona: het Nederlands smakschip DE VROUW ANTJE, kapt. K.D. Ekamp, adres bij Blikman & Co.
Hamburg en Altona: het schip DE VROUW RIENSKE, kapt. G.A. Brouwer, adres bij J.C. van Oven.
Koningsbergen: het Nederlands kofschip DE JONGE YPE, kapt. Jeppe P. Teensma, adres bij de wed J. Salm & Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen: het Nederlands smakschip DE VROUW HENDRIKA, kapt. L.K. de Jonge, adres bij Kranenborg & Zonen en de wed. P. Poolman Jz. & Zoon.
Koningsbergen: het Nederlands kofschip GEERTRUIDA SMIT, kapt. Eilt Christiaan Eilts, adres bij Canne en Balwé.
Kopenhagen: het Nederlands kofschip MEINSINA, kapt. W.F. Kuiper, adres bij Da Costa en Buens
Kopenhagen: het Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. B.H. Stubbe, adres bij B.J. van Hengel.
Libau: het Nederlands kofschip MARIA, kapt. H.J. Brouwer, adres bij Jan Corver & Co.
Lübeck: het Nederlands smakschip MEINSINA, kapt. D.D. Klontje, adres bij H. Gullen.
Memel: de Nederlandse kof ELISABETH JACOBA TROMP, kapt. P.Y. Jobs, adres bij Jan Daniëls & Zonen en Arbman..
Petersburg: het Nederlands kofschip GEERDINA, kapt. Eilt Alberts Doewes, adres bij de wed. J. Salm & Meyer en H A. Hespe. Vertrekt 18 april.
Petersburg: Het Nederlands kofschip MARIA THERESIA, kapt. C.H. Uil, adres bij Coopman & De Witt en Lenaerts, F. Smit, De Vries & Co. en F. der Kinderen.
Petersburg: het Nederlands kofschip LIBRA, kapt. G.R. Engelsman, adres bij Nobel & Holzapffel en Jan Corver & Co.
Petersburg: de Nederlandse gezinkte kof JOHANNA JACOBA, kapt. G. Zwanenburg, adres bij J. Daniëls & Zonen en Arbman.
Petersburg: het Nederlandse kofschip AGATHA, kapt. K.L. Spykman, adres bij Nobel & Holzapffel en Jan Corver & Co. Vertrek 20 april.
Rendsburg, Kiel en Flensburg: het Nederlands smakschip ANNEGINA SOPHIA, kapt. H.P. Heeres, adres bij J. C. van Oven.
Reval: het kofschip DE VROUW MARIA, kapt. P. F. Friedrichs, van Emden, adres bij Coopman & de Witten Lenaerts.
Riga: het Nederlands kofschip HYLKE JANSZ., kapt. Bordze Jans Siedzes, adres bij de wed. J. Salm & Meyer en H.A. Hespe.
Riga: het Nederlands kofschip DE HARMONIE, kapt. H.J. Visser, adres bij P. Scheffer & Zoon en J.W. Boekhout.
Riga: het Nederlands kofschip JEREMIAS, kapt. S.L. Stellingwerf, adres bij Jan Daniëls & Zonen en Arbman.
Riga: het Nederlands kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter, adres bij Jan Corver & Co.
Rostock: het Nederlandse schip HENDRIKA, kapt. W.J. Drewes, adres bij Blikman & Co. Vertrekt vóór of op 3 april.
Stettin: het Nederlandse smakschip GESINA CATHARINA, kapt. H.R. Stutvoet, adres bij Blikman & Co.
Stettin: het Nederlandse smakschip GESINA, kapt. A.A. Hansen, adres bij Jan Corver & Co. Vertrekt 4 april.
Tonningen, Rendsburg en Wismar: het Nederlandse smakschip CATHARINA, kapt. H.G. Lever, adres bij Kranenborg & Zonen en de wed. P. Poolman Jz. & Zoon.

Afbeelding
Datum 24 april 1838
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Schepen in lading te Amsterdam:
Batavia: het gekoperd tweedeks barkschip DE JAVAAN, kapt. J.P. Meyer, adres bij B.D. Bosscher.
Batavia: het nieuw gebouwd en gekoperd tweedeks fregatschip PRINS FREDERIK DER NEDERLANDEN, kapt. Pieter Huidekoper, adres bij d’Arnaud & Co. en Jan Corver & Co.
Batavia: het gekoperd tweedeks fregatschip HENRIËTTE EN HENRI, kapt. J.F. Spiegelberg, adres bij Coopman & De Witt en Lenaerts, van Olivier & Co., Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Batavia: het gekoperd tweedeks fregatschip ADMIRAAL TROMP, kapt. P.J. Kerkhoven, adres bij B.D. Bosscher.
Batavia: het gekoperd tweedeks barkschip POLLUX, kapt. C.C. Kat, adres bij Jan Corver & Co. en d’Arnaud & Co.
Batavia: het Nederlandse gekoperde tweedeks galjootschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Klein, adres bij Jan Corver & Co.
Suriname: het Nederlandse gekoperde tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, adres bij Jan Corver & Co. Sluit 12 mei.
Suriname: het tweedeks driemast galjootschip NICOLAAS WITZEN, kapt. F. Lange, adres bij B.D. Bosscher.
Suriname (te Middelburg): het gekoperde tweedeks barkschip KLASINA ADRIANA, kapt. A.P. Havinga, adres bij Hoyman & Schuurman, te Amsterdam, en Boddaert & Co., te Middelburg.
Suriname: het gekoperde tweedeks barkschip SOPHIA CECILIA, kapt. J.C. Radeloff, adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het gezinkte Nederlandse schip ANTONIA, kapt. E. Speelman, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregatschip CATHARINA ANNA HELENA, kapt. F.H. Zeylstra, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het driemast galjootschip DE ANNA EN MARIA, kapt. D. Steenveld, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregatschip DE JONGE WILLEM, kapt. G. van Medevoort, adres bij Hoyman & Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregatschip WILHELMINA CATHARIA, kapt. J. C. Atkes, adres bij Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Suriname: het gekoperde schoener brikschip DE SNELHEID, kapt. C. Wessels, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregatschip DE HARMONIE, kapt. Dirk Spreeuw, adres bij B.D. Bosscher.
Baltimore (te Schiedam): het Nederlandse gezinkte brikschip ONRUST, kapt. J.A. van Borcum, adres bij Olivier & Co., en de Groot Roelands & Co te Schiedam. Vertrekt 1 mei.
Rio de Janeiro: het gekoperd brikschip CAROLINA JOHANNA, kapt. P. S. Matzen, adres bij Jan Daniëls & Zn. en Arbman, Coopman & De Witt en Lenaerts en Hoyman & Schuurman. Sluit 20 mei.
Rio de Janeiro: het gekoperde tweedeks barkschip SUSANNA MARIA, kapt. C. Spiegelberg, adres bij De Vries & Co., Jan Daniëls & Zn. en Arbman, Coopman & De Witt en Lenaerts en Hoyman & Schuurman.
Rio de Janeiro: het gekoperde schoenerschip DE KOOPHANDEL, kapt. E.E. Hoeksma, adres bij de Vries & Co., Jan Daniëls & Zn. en Arbman, Coopman & de Witt en Lenaerts, en Hoyman en Schuurman.
Bordeaux: het Nederlands kofschip HET VERTROUWEN, kapt. B.J. Bakker, adres bij Van Ulphen en Ruys.
Genua en Livorno: het Nederlandse kofschip AURORA, kapt. A.J. de Boer, adres bij J. de Rooy en C.J. Grijs & Zn.
Lissabon: het Nederlandse gekoperde sloepschip DE HOOP, kapt. Klaas Haasnoot, adres bij Jan Daniëls & Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaerts.
Lissabon: het Nederlandse schoener hoekerschip DE VROUW MAARTJE, kapt. J. Spanjersberg, adres bij Coopman en De Witt en Lenaerts en J. Daniëls & Zonen en Arbman.
Liverpool: het Nederlandse kofschip AGATHA, kapt. B.J. Potjewijd, adres bij Jan Corver & Co.
Marseille: het Nederlandse kofschip CORNELIS, kapt. R.F. Mellema, adres bij Van Ulphen & Ruys.
Marseille: het Nederlandse gezinkte kofschip MONNIKENDAM, kapt. D.H. Kramer, adres bij Van Ulphen & Ruys.
Triëst: het Nederlandse kofschip WIGERDINA, kapt. W.J. Stuit, adres bij Jan Corver & Co.
Triëst: het Nederlandse kofschip DE KLEINKINDEREN, kapt. T.W. de Vries, adres bij Jan Corver & Co. en de wed. J. Salm en Meyer.
Arendahl, en Christiansand en omliggende plaatsen: het brikschip INGEBORG CAROLINA, kapt. A. Berendsen, adres bij J.W. Boekhout.
Bergen: het schoenerschip AMSTERDAM PAQUET, kapt. Hans Christian Ellertsen, van Bergen, adres bij Canne en Balwé.
Bremen: het Nederlandse kofschip DE VROUW GESINA, kapt. H.J. Brunius, adres bij de wed. Jan Salm & Meyer.
Bremen: het Nederlandse schip HILLEGINA, kapt. A.A. Wolkammer, adres bij Blikman & Co.
Danzig: Het Nederlandse kofschip GESINA, kapt. Philippus K. de Boer, adres bij de wed. J. Salm & Meyer en H.A. Hespe.
Danzig: het Nederlandse smakschip GESINA JACOBA, kapt. J.J. Wever, adres bij Kranenborg & Zonen, en de wed. P. Poolman Jz. & Zoon.
Hamburg en Altona: het Nederlandse schip DE JONGE BAREND, kapt. E.J. Stuurman, adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona: het Nederlandse schip DE VRIENDSCHAP, kapt. B.F. Apveld, adres bij de wed. Jan Salm & Meyer.
Hamburg en Altona: het Nederlandse schip DE VROUW HELENA, kapt. G. Esbra, adres bij Blikman & Co. Vertrekt vóór of op 30 april.
Hamburg en Altona: het schip DE VROUW RIENSKE, kapt. G.A. Brouwer, adres bij J.C. van Oven.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip DE JONGE YPE, kapt. Jeppe P. Teensma, adres bij de wed. J Salm & Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen: het Nederlandse smakschip DE VROUW HENDRIKA, kapt. L.K. de Jonge, adres bij Kranenborg & Zonen en de wed. P. Poolman Jz. & Zoon.
Kopenhagen: het Nederlandse kofschip MEINSINA, kapt. W.F. Kuiper, adres bij Da Costa en Buens.
Kopenhagen: het Nederlandse kofschip DE ONDERNEMING, kapt. B.H. Stubbe, adres bij B.J. van Hengel.
Lübeck: het Nederlandse smakschip MEINSINA, kapt. D.D. Klontje, adres bij H. Gullen.
Petersburg: het Nederlands kofschip GEERDINA, kapt. Eilt. Alb. Doewes, adres bij de wed. J. Salm & Meyer en H.A. Hespe.
Petersburg: het Nederlandse kofschip MARIA THERESIA, kapt. C.H. Uil, adres bij Coopman en de Witt en Lenaerts, F. Smit, de Vries & Co, en F. der Kinderen.
Petersburg: het Nederlandse kofschip LIBRA, kapt. G.R. Engelsman, adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver & Co.
Petersburg: de Nederlandse gezinkte kof JOANNA JACOBA, kapt. G. Zwanenburg, adres bij Jan Daniëls & Zoon en Arbman.
Petersburg: het Nederlandse kofschip DE VRIENDFSCHAP, kapt. P. N. Huizing, adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver & Co. Vertrekt 5 mei.
Petersburg: het Nederlandse kofschip DE VROUW MARGARETHA, kapt. A.T. Steffens, adres bij de wed. J. Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Petersburg: het Nederlandse kofschip HET AVONTUUR, kapt. Geert E. Hoveling, adres bij de wed. J. Salm & Meyer en H.A. Hespe.
Riga: het Nederlandse kofschip DE HARMONIE, kapt. H.J. Visser, adres bij P Scheffer & Zoon, en J.W. Boekhout.
Riga: Riga: het Nederlands kofschip JERMEIAS, kapt. S.L. Stellingwerf, adres bij Jan Daniëls & Zonen en Arbman.
Riga: het Nederlandse kofschip DE VROUW JOHANNA, kapt. D.D. Flik, adres bij de wed. J. Salm & Meyer en H.A. Hespe.
Rostock: het Nederlandse schip DE VROUW CATHARINA, kapt. R.A. van Laten, adres bij Blikman & Co.
Stettin: het Nederlandse tjalkschip HET VERTROUWEN, kapt. U.E. Pott, adres bij Jan Corver & Co.
Stettin: het Nederlandse kofschip DE VROUW JANTJE, kapt. G.A. Jonkhoff, adres bij F. der Kinderen en J. Daniëls & Zoon en Arbman.

Afbeelding
Datum 13 november 1838
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Schepen in lading te Amsterdam:
Batavia: het gekoperde fregatschip HELENA, kapt. Willem Blom, adres bij Coopman & de Witt en Lenaerts, van Olivier & Co., Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Batavia: het gekoperde tweedeks barkschip HENDRIK WESTER, kapt. Hendrik Deddes van Wyk, adres bij Kranenborg & Zonen en de wed. P. Poolman Jzn. & Zoon.
Batavia: het gekoperde tweedeks fregat OOST-INDIEN, kapt. Govert Blom, adres bij Coopman & De Witt en Lenaerts, Van Olivier & Co., Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Batavia: het nieuwe gebouwde en gekoperde tweedeks barkschip JACOBA MAURINA, kapt. J. A. de Haas, adres bij Coopman & De Witt en Lenaerts, Van Olivier & Co., Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Batavia: het gekoperde tweedeks fregatschip PALEMBANG, kapt. G. L. J. van der Hucht, adres bij Coopman & De Witt en Lenaerts, Van Olivier & Co.
Batavia: het nieuwe gebouwde en gekoperde tweedeks fregat CHRISTINA AGATHA, kapt. G. Fabius, adres bij J. Daniëls & Zoon, en Arbman.
Batavia: het nieuwe gekoperde tweedeks fregatschip JACOB CATS, kapt. W.B. Dercks, van Dordrecht, adres bij J. Daniëls & Zoon en Arbman.
Batavia: het gekoperde tweedeks fregatschip YSTROOM, kapt. Arend Frederik Oosterloo, adres bij B. D. Bosscher.
Batavia: het gekoperde tweedeks barkschip ANNA GEERTRUIDA, kapt. L. A. J. Bonlet, adres bij Canne & Balwé en F. der Kinderen.
Batavia: het gekoperde tweedeks fregatschip NASSAU, kapt. Engelbert Visser, adres bij Coopman & De Witt en Lenaerts, Van Olivier & Co., Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Batavia: het gekoperde tweedeks Fregatschip DE STAD UTRECHT, kapt. H. Rolff, adres bij Coopman & De Witt en Lenaerts, Van Olivier & Co., Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Suriname: het gekoperde tweedeks galjootschip CONCORDIA, kapt. J.D. Diets, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregat SOPHIA MARIA, kapt. Jens Andresen, adres bij Hoyman & Schuurman & E. Windhouwer.
Suriname: het gekoperde tweedeks barkschip CATHARINA, kapt. K.M. Hillers, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperde tweedeks driemast galjootschip NICOLAAS WITZEN, kapt. Frederik Lange, adres bij B. D. Bosscher.
Suriname:het Nederlandse gezinkte kofschip REMKE, kapt. G.R. Glim, adres bij B. D. Bosscher.
Suriname: het Nederlandse gezinkte kofschip ZAANDAM, kapt. Lambert H. Singer, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gezinkte schoenerkofschip DE ZEEVAART, kapt. Kryn Jans Haasnoot, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het Nederlandse gezinkte schoener kofschip SARA ANNA CORNELIA, kapt. N.K. Dykhuis, adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het gezinkte kofschip HELENA CATHARINA, kapt. J. Ynsen, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het nieuwe gebouwde gekoperde tweedeks brikschip NICKERIE PACKET, kapt. Cornelis Hofker, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregatschip SOPHIA CECILIA, kapt. J.C. Radeloff, adres bij B. D. Bosscher.
Suriname: het gekoperde tweedeks barkschip DE HARMONIE, kapt. D. Spreeuw, adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het gezinkte schoenerkofschip WILHELMINA FREDERIKA, kapt. J.H. Bodeman, adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregatschip WILHELMINA EN MARIA, kapt. J.C. Atkes,
adres bij Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregat NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het tweedeks brikschip PHOENIX, kapt. H.L. Kayser, adres bij B/D. Bosscher.
Suriname: het gekoperde tweedeks driemast galjootschip WEST-INDIEN, kapt. J.J. Boon, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het nieuwe gekoperde tweedeks barkschip MERCURIUS, kapt. Claus Wessels, adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het gekoperde schoenerkofschip DE KOOPHANDEL, kapt. C. E. Hoeksma, adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het gezinkte kofschip HENDRIKA, kapt. H. K. Sietzema, adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het gekoperde tweedeks barkschip CATHARINA ANNA HELENA, kapt. Foeke Hiddes Zeylstra, adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperde tweedeks brikschip CLASINA ADRIANA, kapt. A.P. Havinga, adres bij Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Baltimore (te Rotterdam): het fregatschip OCEAN, kapt. J. Higgens, adres bij d’Arnaud & Co.
Havana: het gekoperde tweedeks barkschip ALCYON, kapt. H.G. Bergveld, adres bij B.J. van Hengel.
New York: het gekoperde tweedeks barkschip POMONA, kapt. N. Brewer, van New York, adres bij d’Arnaud & Co., van Olivier & Co. en J. Corver & Co.
Rio de Janeiro: het gekoperde schoenerkofschip DE JONGE MARIA, kapt. J.E. van Hoogenhuyze, adres bij de Vries & Co., Jan Daniëls & Zonen en Arbman, Coopman & De Witt en Lenaerts en Hoyman & Schuurman.
Bordeaux: het Nederlandse kofschip DE JONGE JOHANNA, kapt. Gerrit van Yperen, adres bij H.A. Hespe.
Bordeaux: het Nederlandse gekoperde schoenerkofschip HELENA, kapt. G.L Swart, adres bij Van Ulphen & Ruys.
Bordeaux: het Nederlandse kofschip LISETTE CAROLINE, kapt. Timen Mennes Gnodde, adres bij Canne & Balwé.
Bordeaux: het Nederlandse kofschip HET JONGE REINTJE, kapt. R.W. Mellema, adres bij Van Ulphen & Ruys.
Bordeaux: het Nederlandse kofschip GESINA HERMINA, kapt. Jan Hendrik Jonker, adres bij Canne & Balwé.
Genua en Livorno: de Nederlandse kof DE TWEELINGEN DANIEL EN WILCO, kapt. Haye Folkerts Klein, adres bij C.I. de Grys & Zoon en J. de Rooy.
Gibraltar, Constantinopel en Odessa: het Nederlandse kofschip VREDE EN HOOP, kapt. Foppe Geerts Mellema, adres bij de wed. Jan Salm & Meyer.
La Rochelle: het Nederlandse gezinkte hoekerschip DE EENSGEZINDHEID, kapt. B. G. Flik, adres bij Van Ulphen & Ruys.
Lissabon: het Nederlandse gekoperde kofschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg, adres bij Daniëls & Zoon en Arbman, en Coopman & De Witt en Lenaerts.
Marseille: het Nederlandse kofschip ANNA MARIA, kapt. Kryn Hoek, adres bij Jan Daniëls & Zoon en Arbman, en Coopman & De Witt en Lenaerts.
Marseille: het Nederlandse kofschip DOURO, kapt. Hendrik de Haas, adres bij C.I. de Grys & Zoon.
Marseille: het Nederlandse schoenerkofschip JOHANNA MARIA, kapt. W.K. de Grooth, adres bij Van den Bey & Co., en Nobel & Holtzapffel.
Marseille: het Nederlandse kofschip DEBORA, kapt. S. Sakes, adres bij C.I. de Grys & Zoon.
Marseille: het Nederlands kofschip KLASINA THEODORA, kapt. P. Fyn, adres bij Van Ulphen en Ruys.
Nantes: het Nederlandse kofschip DE JONGE AGATHA, kapt. D.E. Jonker, adres bij de wed. Jan Salm & Meyer.
Rochefort: het Nederlandse kofschip DE JONGE JANTINA, kapt. Hinderk Derks Puister, adres bij Jan Corver & Co.
Bremen: het Nederlandse schip DE VROUW IDA, kapt. J.D. de Vries, adres bij Blikman & Co.
Friedrichstadt, Rendsburg en Kiel: het Nederlandse kofschip MEINSINA, kapt. W.T. Kuiper, adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip ANNA ELISABETH, kapt. S. Harkes, adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona: het Nederlandse schip LAMMEGINA, kapt. J. Prins, adres bij de wed. J. Salm & Meyer.
Kopenhagen: het sloepschip MARIA, kapt. Jacob Jurgensen, van Kopenhagen, adres bij B.J. van Hengel.

Afbeelding
Datum 13 maart 1839
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Te Suriname zijn gearriveerd:
11 januari, kapt. luit 1ste kl. Zoutman, Zr.Ms. brik PELIKAAN, van Texel.
15 januari, kapt. Hoeksma, de KOOPHANDEL, van Amsterdam, hebbende 37 dagen reis.
17 januari, kapt. Don, VOORWAARTS, van Rotterdam, hebbende 38 dagen reis.
17 januari, kapt. luit. Kist, Zr.Ms. brik de WINDHOND, van Curaçao.
19 januari, kapt. luit. 1ste kl. Galup, Zr.Ms. brik de GIER, van Helvoet.
20 januari, kapt.luit. Koops, Zr.Ms. transportschip DORDRECHT, van dito

Afbeelding
Datum 25 april 1839
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Schepen in lading

Volgens brief van Suriname van de 2e maart lagen aldaar in lading naar Amsterdam de schepen KOOPHANDEL, kapt. Hoeksma, ZAANDAM, kapt. Singer, NOORD-HOLLAND, kapt. Ruyl, WEST INDIË, kapt. Boon, CONCORDIA, kapt. de Witt, MARIA, kapt. Bos, MERCURIUS, kapt. Wessels, en HENDRIKA, kapt. Sietzema, de beide laatsten om het eerste 25 en het laatste medio maart te vertrekken.

Afbeelding
Datum 01 juni 1839
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Schepen in lading

Schepen in lading naar:
Batavia: het gekoperd tweedeks barkschip GOUDA SUSANNA, kapt. H. Mulder. (Oosterdok) vertrekt in juni. Adres bij Canne & Balwé en F. der Kinderen.
Idem: het gekoperd tweedeks fregatschip CATHARINA JOHANNA, kapt. J.E. Schneebeke, van Amsterdam. (Westerdok). Adres bij Coopman & de Witte & Lenaertz, van Olivier & Comp, Hoyman & Schuurman en De Vries & Comp.
Idem: gekoperd tweedeks fregatschip ADMIRAAL TROMP, kapt. P.J. Kerkhoven, van Amsterdam (Oosterdok). Adres bij B.D. Bosscher.
Idem: het gekoperd driedeks fregatschip FLEVO, kapt. H.T. Amsberg, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud & Comp en Corver & Comp.
Idem: het gekoperd tweedeks fregatschip PRINS FREDERIK DER NEDERLANDEN, kapt. P. Huidekoper, van Amsterdam. Adres bij d ‘Arnaud & Comp. en J. Corver & Comp.
Idem: het nieuw gebouwd en gekoperd fregatschip SUSANNA CHRISTINA, kapt. B.M. Corbierre, van Amsterdam. (Oosterdok). Adres bij Coopman & De Witt & Lenaertz, van Olivier & Comp. Hoyman & Schuurman en De Vries & Comp.
Suriname: het gekoperd tweedeks brikschip ASTREA, kapt. J.A. de Lang, van Amsterdam. (Oosterdok) sluit 3 juni. Adres bij Hoyman & Schuurman en De Vries & Comp.
Idem: het tweedeks gekoperd barkschip DINA MARIA, kapt. H.C. Wrieburg, van Amsterdam (Westerdok). Adres bij Hoyman & Schuurman.
Idem: het tweedeks gekoperd fregatschip SOPHIA MARIA kapt. A.J. Andresen, van Amsterdam (Oosterdok). Adres bij Hoyman & Schuurman en E. Windhouwer.
Idem: het gekoperd tweedeks brikschip NICKERIE PACKET, kapt. C. Hofker, van Amsterdam (Oosterdok). Adres bij Hoyman & Schuurman.
Idem: het gekoperd tweedeks, driemast galjasschip WEST INDIËN (opm: driemast galjoot WEST INDIË, kapt. J.J. Boon. Adres bij Hoyman & Schuurman.
Idem: het gekoperd schoener kofschip DE KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma, van Amsterdam (Oosterdok). Adres bij B.D. Bosscher.
Idem: het gekoperd tweedeks fregatschip WILHELMINA MARIA, kapt. J.C. Atkes, van Amsterdam (Westerdok), sluit 10 juni. Adres bij Hoyman & Schuurman en De Vries & Comp.
Havanna: het gekoperd Spaans brikschip CARMEN, kapt. M. de Zilonez. Adres bij C.J. De Grijs & Zn. en de Wed. Jan Salm & Meyer.
New York: het gekoperd tweedeks barkschip POMONA, kapt. Nicolas R. Brewer, van New York. (Oosterdok). Adres bij d’Arnaud & Comp.
Idem: het barkschip CHARLOTTA CAROLINA, kapt. E. Schlutow. (Oosterdok). Adres bij J. Langeveldt & Comp.
Boston en New York: het brikschip UNION, kapt. S.J. Jern jr. (Oosterdok). Adres bij d’Arnaud & Comp, van Olivier & Comp. en J. Corver & Comp.
Triëst: het Hanoversch galjootschip de VROUWE MARTHA, kapt. P.J. Höster, (Oosterdok). Adres bij Wed J. van Wessel & Zoon en J. Corver & Comp.
Bilbao en St. Andero: het Spaans loggerschip IL DULCE NOMBRE DE JESUS, kapt. M.A. de Echejuria, (Westerdok). Adres bij J. De Grijs en Zoon.
Genua en Livorno: het nieuwe Sicilliaans brikschip L’IMMACOLATA, kapt. Steffano Trapini. Adres bij Van den Bey & Comp. en Nobel & Holzapffel.
Gibraltar: het Nederlands kofschip DE JONGE LOUIS, kapt. T.M. Mulder. (Oosterdok). Adres bij Van de Bey & Comp.
Lisbon: het gekoperd Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg. (Oosterdok). Adres bij J. Daniëls & Zoon en Arbman en Coopman & De Witt & Lenaertz.
Bordeaux: het Nederlands kofschip HET VERTROUWEN, kapt. B.J. Bakker. (Oosterdok). Adres bij Van Ulphen & Ruys
St. Petersburg: het Rostocker galjasschip AUGUST, kapt. J.C. Ohlssen. (Oosterdok). Adres bij Coopman & De Witt & Lenaertz, Frederik Smit, De Vries & Comp en F. der Kinderen.
Idem: het kofschip ADOLPH FREDERIK, kapt. G. Zwanenburg, van Amsterdam (Oosterdok). Adres bij J. Daniëls & Zoon en Arbman.
Stokholm: het Zweeds galjasschip FORSOKET, kapt. J.T.C. Schröder. (Oosterdok). Adres bij H. Gullen.
Kopenhagen: het Nederlands schip TJASSINA, kapt. H.T. Bakker. Adres bij da Costa & Bueno.
Idem: het schoenerschip JENS H. LUND, kapt. P.C. Riodom, van Kopenhagen (Oosterdok). Adres bij B.J. van Hengel.
Idem: het Nederlands kofschip MEIKE, kapt. J.A. Zeylinga. (Oosterdok). Adres bij da Costa & Bueno.
Lübeck: het Nederlands smakschip de VIER GEBROEDERS, kapt. P.T. Teensma. (Oosterdok). Adres bij H. Gullen.
Bergen: het schoenerschip AMSTERDAM PACQUET, kapt. H.C. Ellertsen, van Bergen. Adres bij Canne en Balwé
Te Rotterdam, naar Marseille: het Nederlands kofschip VIER GEBROEDERS, kapt. H.C. Schuth. Adres bij Van Ulphen & Ruys te Rotterdam en te Amsterdam.

Afbeelding
Datum 09 november 1839
Krant ZP - Zeepost

Volgens brief van Suriname van de 14e september zouden van daar naar Amsterdam vertrekken de schepen de KOOPHANDEL, kapt. Hoeksma, de 15e september, SURINAME, kapt. Van der Mey, ultimo september, alsmede de NICKERIE PACKET, kapt. Hofker, de 16e september over Nickerie naar Amsterdam.

Afbeelding
Datum 03 december 1839
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Kapt. Hoeksma, voerende het schip KOOPHANDEL, van Suriname te Amsterdam gearriveerd, rapporteert dat hij, na gedurende de hele reis slecht weder te hebben gehad, op 29 oktober een stortzee had overgekregen, waardoor de voorsteng, de kluiverboom, drie watervaten en verschansingen over boord en weggespoeld waren. Het schip had op zijde geslagen en het roer was beschadigd.

Afbeelding
Datum 14 juli 1840
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Volgens brief van Fernambuck van den 19 mei, zou binnen weinige dagen van daar vertrekken het schip de KOOPHANDEL, kapt. Hoeksma, naar Amsterdam.

Afbeelding
Datum 25 mei 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: DE KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma, van Bahia met suiker en huiden.

Afbeelding
Datum 23 november 1841
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Het schip KOOPHANDEL, kapt. Hoeksma, zou volgens brief van Suriname, van de 1e oktober, die dag een aanvang maken met een lading voor Amsterdam in te nemen.

Afbeelding
Datum 22 januari 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: DE KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma, van Suriname met suiker en katoen.

Afbeelding
Datum 25 februari 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. J.H.A. Balwé, Jan Corver, G.W. Sesink Clee, C.A. Schröder en A. van der Sluijs, makelaars, zullen op maandag de 21e maart 1842, des avonds ten zes ure, te Amsterdam, in de Nieuwe Stads-Herberg, aan het Y, verkopen: een extra ordinair welbezeild gezinkt Nederlands schoener kofschip, genaamd DE KOOPHANDEL, gevoerd door kapt. C.E. Hoeksma, volgens Nederlandse meetbrief, lang 27 ellen 10 duimen, wijd 5 ellen 24 duimen, hol 2 ellen 99 duimen en alzo gemeten op 189 tonnen of 100 lasten en dat met al deszelfs rondhout, wand, ankers, touwen, zeilen, enz. Breder bij inventaris en bericht, bij bovengemelde makelaars of bij de cargadoors Kranenborg & Zonen, in de Oude Teertuinen, no. 36.

Afbeelding
Datum 10 maart 1842
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. J.H.A. Balwé, Jan Corver, G.W. Sesink Clee, C.A. Schröder, B.D. Bosscher en A. van der Sluys, makelaars, zullen op maandag de 21e maart 1842, des avonds ten zes ure, te Amsterdam, in de Nieuwe Stads-Herberg, aan het IJ verkopen: een extraordinair welbezeild gezinkt Nederlands schoener-kofschip, genaamd DE KOOPHANDEL, gevoerd door kapt. C.F. Hoekema, volgens Nederlandse meetbrief lang 27 ellen 10 duimen, wijd 5 ellen 24 duimen, hol 2 ellen 99 duimen en alzo gemeten op 189 tonnen of 100 lasten en dat met al deszelfs rondhout, want, ankers, touwen, zeilen enz.; breder bij inventaris en bericht bij bovengemelde makelaars of bij de cargadoors Kranenborg en Zonen, in de oude Teertuinen, no. 36.

Afbeelding
Datum 23 maart 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Verkoping van schepen. Maandag 23 februari, in de Nieuwe Stads Herberg aan het Y.
-Een welbezeild gezinkt schoener kofschip DE KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma, NLG 11800, in slag NLG 1000, B.D. Bosscher.
-Een welbezeild smakschip HELENA JACOBA, gemeten op 63 tonnen NLG 510, in slag NLG 40, J.H.A. Balwe.

Afbeelding
Datum 09 februari 1843
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading:
Naar Belfast, het Nederlands kofschip JOHANNA, kapt. G.W. Bakker.
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip HELENA, kapt. W.J. Gialts.
Naar Londonderry, het Nederlands kofschip CHRISTINA MARIA, kapt. J. Stuiveling.
Naar Rouaan, het Nederlands kofschip NIJVERHEID, kapt. P.H. Puister.
Naar Stettin, het Nederlands kofschip DOLPHIJN, kapt. B.J. Bakker.
Naar Stettin, het Nederlands schoener-kofschip KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma.
Naar Dantzig, het Nederlands schoener-kofschip MARIA JOHANNA, kapt. L.S. Pinsterboer.
Adres ten kantore van Kuyper, Van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 14 februari 1843
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading:
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip HELENA, kapt. W.J. Gialts.
Naar Belfast, het Nederlands kofschip JOHANNA, kapt. G.W. Bakker.
Naar Londonderry, het Nederlands kofschip CHRISTINA MARIA, kapt. J. Stuiveling.
Naar Rouaan, het Nederlands kofschip NIJVERHEID, kapt. P.H. Puister.
Naar Stettin, het Nederlands kofschip DOLPHIJN, kapt. B.J. Bakker.
Naar Stettin, het Nederlands schoener-kofschip KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma.
Naar Dantzig, het Nederlands schoener-kofschip MARIA JOHANNA, kapt. L.S. Pinsterboer.
Adres ten kantore van Kuyper, Van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 18 februari 1843
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading:
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip HELENA, kapt. W.J. Gialts.
Naar Belfast, het Nederlands kofschip JOHANNA, kapt. G.W. Bakker.
Naar Londonderry, het Nederlands kofschip CHRISTINA MARIA, kapt. J. Stuiveling.
Naar Rouaan, het Nederlands kofschip NIJVERHEID, kapt. P.H. Puister.
Naar Hamburg, het Nederlands kofschip CATHARINA, kapt. K.H. Bekkering.
Naar Stettin, het Nederlands kofschip DOLPHIJN, kapt. B.J. Bakker.
Naar Stettin, het Nederlands schoener-kofschip KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma.
Naar Dantzig, het Nederlands kofschip JACOBA MARIA, kapt. J.J. Cramer.
Naar Koningsbergen, het Nederlands kofschip ALKANNA ELISABETH, kapt. J.N. van Duinen.
Adres ten kantore van Kuyper, Van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 21 februari 1843
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading:
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip HELENA, kapt. W.J. Gialts.
Naar Belfast, het Nederlands kofschip JOHANNA, kapt. G.W. Bakker.
Naar Londonderry, het Nederlands kofschip CHRISTINA MARIA, kapt. J. Stuiveling.
Naar Rouaan, het Nederlands kofschip NIJVERHEID, kapt. P.H. Puister.
Naar Hamburg, het Nederlands kofschip ALIDA KLASINA, kapt. K.E. Tiktak.
Naar Stettin, het Nederlands kofschip DOLPHIJN, kapt. B.J. Bakker.
Naar Stettin, het Nederlands schoener-kofschip KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma.
Naar Dantzig, het Nederlands kofschip JACOBA MARIA, kapt. J.J. Cramer.
Naar Koningsbergen, het Nederlands kofschip ALKANNA ELISABETH, kapt. J.N. van Duinen.
Adres ten kantore van Kuyper, Van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 28 februari 1843
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading:
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip HELENA, kapt. W.J. Gialts.
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip ALIDA, kapt. D.T. Doornbos.
Naar Belfast, het Nederlands kofschip JOHANNA, kapt. G.W. Bakker.
Naar Londonderry, het Nederlands kofschip CHRISTINA MARIA, kapt. J. Stuiveling.
Naar Dundee, het Nederlands kofschip JACOBA MARIA, kapt. J.J. Cramer.
Naar Rouaan, het Nederlands kofschip NIJVERHEID, kapt. P.H. Puister.
Naar Hamburg, het Nederlands kofschip ALIDA KLASINA, kapt. K.E. Tiktak.
Naar Stettin, het Nederlands kofschip DOLPHIJN, kapt. B.J. Bakker.
Naar Stettin, het Nederlands schoener-kofschip KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma.
Naar Dantzig, het Nederlands kofschip JONGE JOHANNA, kapt. R.J. Wever.
Naar Koningsbergen, het Nederlands kofschip ALKANNA ELISABETH, kapt. J.N. van Duinen.
Adres ten kantore van Kuyper, Van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 02 maart 1843
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading:
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip HELENA, kapt. W.J. Gialts, vertrekt uiterlijk de 8e dezer.
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip ALIDA, kapt. D.T. Doornbos.
Naar Belfast, het Nederlands kofschip JOHANNA, kapt. G.W. Bakker.
Naar Londonderry, het Nederlands kofschip CHRISTINA MARIA, kapt. J. Stuiveling.
Naar Dundee, het Nederlands kofschip JACOBA MARIA, kapt. J.J. Cramer.
Naar Hamburg, het Nederlands kofschip ALIDA KLASINA, kapt. K.E. Tiktak.
Naar Stettin, het Nederlands kofschip DOLPHIJN, kapt. B.J. Bakker.
Naar Stettin, het Nederlands schoener-kofschip KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma.
Naar Dantzig, het Nederlands kofschip JONGE JOHANNA, kapt. R.J. Wever.
Naar Koningsbergen, het Nederlands kofschip ALKANNA ELISABETH, kapt. J.N. van Duinen.
Adres ten kantore van Kuyper, Van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 04 maart 1843
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading:
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip HELENA, kapt. W.J. Gialts, vertrekt uiterlijk de 8e dezer.
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip ALIDA, kapt. D.T. Doornbos.
Naar Belfast, het Nederlands kofschip JOHANNA, kapt. G.W. Bakker, vertrekt uiterlijk de 8e dezer.
Naar Dundee, het Nederlands kofschip JACOBA MARIA, kapt. J.J. Cramer.
Naar Hamburg, het Nederlands kofschip ALIDA KLASINA, kapt. K.E. Tiktak.
Naar Stettin, het Nederlands kofschip DOLPHIJN, kapt. B.J. Bakker.
Naar Stettin, het Nederlands schoener-kofschip KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma.
Naar Dantzig, het Nederlands kofschip JONGE JOHANNA, kapt. R.J. Wever.
Naar Koningsbergen, het Nederlands kofschip ALKANNA ELISABETH, kapt. J.N. van Duinen.
Naar St. Petersburg, het Nederlands kofschip RIGA, kapt. J. Kuyt.
Naar St. Petersburg, het Nederlands kofschip HARMONIE, kapt. H.A. Doewes.
Adres ten kantore van Kuyper, Van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 09 maart 1843
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading:
Naar Nantes, het Nederlands schoener-kofschip CORNELIA CATHARINA, kapt. G.J. Korter.
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip HELENA, kapt. W.J. Gialts.
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip ALIDA, kapt. D.T. Doornbos.
Naar Dundee, het Nederlands kofschip JACOBA MARIA, kapt. J.J. Cramer.
Naar Hamburg, het Nederlands kofschip ALIDA KLASINA, kapt. K.E. Tiktak.
Naar Stettin, het Nederlands kofschip DOLPHIJN, kapt. B.J. Bakker.
Naar Stettin, het Nederlands schoener-kofschip KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma.
Naar Dantzig, het Nederlands kofschip JONGE JOHANNA, kapt. R.J. Wever.
Naar Koningsbergen, het Nederlands kofschip ALKANNA ELISABETH, kapt. J.N. van Duinen.
Naar St. Petersburg, het Nederlands kofschip RIGA, kapt. J. Kuyt.
Naar St. Petersburg, het Nederlands kofschip HARMONIE, kapt. H.A. Doewes.
Adres ten kantore van Kuyper, Van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 11 maart 1843
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading:
Naar Nantes, het Nederlands schoener-kofschip CORNELIA CATHARINA, kapt. G.J. Korter.
Naar Abbeville, het Nederlands kofschip MAGRIETHA, kapt. H.A. Vegter.
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip HELENA, kapt. W.J. Gialts.
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip ALIDA, kapt. D.T. Doornbos.
Naar Dundee, het Nederlands kofschip JACOBA MARIA, kapt. J.J. Cramer.
Naar Hamburg, het Nederlands kofschip ALIDA KLASINA, kapt. K.E. Tiktak.
Naar Stettin, het Nederlands schoener-kofschip KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma.
Naar Stettin, het Nederlands schoener-kofschip JUFFER FRESINA, kapt. S.G. Postema.
Naar Dantzig, het Nederlands kofschip JONGE JOHANNA, kapt. R.J. Wever.
Naar Koningsbergen, het Nederlands kofschip ALKANNA ELISABETH, kapt. J.N. van Duinen.
Naar St. Petersburg, het Nederlands kofschip RIGA, kapt. J. Kuyt.
Adres ten kantore van Kuyper, Van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 05 maart 1844
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Schepen in lading naar:
Batavia: het gekoperde tweedeks fregatschip ORION, kapt. J. van der Linden, van Dordrecht. Adres bij Jan Daniëls en Zoon en Arbman.
Batavia: het gekoperde tweedeks. Barkschip DE BATAVIER, kapt. D. Grim. Adres bij de wed. Jan van Wezel en Zoon.
Batavia: het gekoperde tweedeks fregatschip CORNELIA EN HENRIETE, kapt. Jan Schut. Adres bij Floris der Kinderen en Zoon.
Batavia: het gekoperde tweedeks barkschip JAVA’S WELVAREN, kapt. J.W. Retgers. Adres bij d’Arnaud en Co.
Batavia: het gekoperde tweedeks barkschip ALBATROS, kapt. K.P. Haasnoot. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia: het gekoperde fregatschip VASCO DA GAMA, kapt. K.W.E. Bergner, van Rotterdam. Adres bij Canne en Balwé.
Suriname: het gekoperde barkschip NATHALIE, kapt. S. Nielsen. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname: het gekoperde tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Suriname; het gekoperde schoener kofschip HENRIETTE, kapt. J.C. Willems. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het Nederlandse schoener kofschip IDA EN CORNELIA, kapt. W.F. Schenk. Adres bij B.G. Bosscher.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregatschip SOPHIA MARIA, kapt. A.J. Andresen.
Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname: het gekoperde fregatschip CATHARINA, kapt. K.M. Hillers. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Havana: het gekoperde barkschip TRITON, kapt. H. Olie. Adres bij Floris der Kinderen en Zoon, E. Windhouwer en B.J. van Hengel.
New York: het gekoperde fregatschip ANGELIQUE, kapt. J. Edwards van New York. Adres bij d’Arnaud en Co.
Bayonne: het Nederlandse kofschip HENDRIKA, kapt. J.E. Gut. Adres bij Jan Corver en Co.
Bordeaux:
Bordeaux: het Nederlandse kofschip DE VROUW JACOBA, kapt. P.O. Smith. Adres bij Canne en Balwé.
Bordeaux: het nieuw gebouwd Nederlandse kofschip DE NIJVERHEID, kapt. W.J. Bakker. Adres bij Canne en Balwé.
Bordeaux: het Nederlandse kofschip DE VROUW GEERTJE, kap. B.J. Bakker. Adres bij Van Ulphen en Ruys.
Cadiz, Gibraltar en Alicante: het gekoperde Nederlandse schoenerschip DE VERWACHTING, kapt. W.J. Bakker. Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Genua en Livorno: het Nederlandse schoener kofschip DE VROUW MARIA, kapt. H.A. Jongbloed. Adres bij Van der Bey en Co.
Genua en Livorno: het Nederlandse schoenerschip EENSGEZINDHEID, kapt. F.G. Mellema. Adres bij Jan Corver en Co.
Gibraltar en Lissabon: Het Nederlandse schoener kofschip DE KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksema. Adres bij Van den Bey en Co. Vertrekt 15 maart.
Gibraltar: het Nederlandse kofschip NOOIT GEDACHT, kapt. M. Lovius. Adres bij de Grys en Co. Vertrek 4 maart op verbeurte der vracht
Le Havre en Rouaan: het Nederlandse kofschip CATHARINA, kapt. H.R. Veling. Adres bij Jan Corver en Co.
Constantinopel: het gekoperde barkschip SUSANNA MARIA CATHARINA, kapt. B..J. Dirksen. Adres bij van den Bey en Co.
La Rochelle: het Nederlandse schoener kofschip MONNIKENDAM, kapt. A.J. Oltmans. Adres bij Van Ulphen en Ruys.
Lissabon: het Nederlandse kofschip JONGE AGATHA, kapt. D.B. Jonker. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Lublink, van Meeteren en Co.
Livorno en Genua: het nieuw vertimmerd Nederlandse kofschip AURORA, kapt. H.P. Hinlopen. Adres bij J. de Rooy.
Livorno: het Nederlandse schip CATHARINA, kapt. J. Venster. Adres bij Van den Bey en Co.
Marseille: het Nederlandse schoener kofschip de NIJVERHEID, kapt. T.M. Mulder. Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Marseille: het Nederlandse kofschip CORNELIS, kapt. R.F. Mellema. Adres bij Van Ulphen en Ruys.
Marseille: het schoenerschip RAFAEL, kapt. M.F. Schaap. Adres bij Van Ulphen en Ruys.
Port ä Port: het Nederlandse schoener kofschip MERCURIUS, kapt. A. van der Windt. Adres bij Verweyde Cz., en Jan Daniels en Zoon en Arbman.
Syrra en Constantinopel: het Nederlandse schoener kofschip JACOBA MARIA, kapt. J.J. Cramer. Adres bij Van den Bey en Co.
Triest: het Nederlandse kofschip AGATHA, kapt. P. Heikema. Adres bij Nobel en Holzappfel en Van den Bey en Co.
Triest: het Nederlandse kofschip WILLEM CORNELIS, kapt. J. Reineke. Adres bij de weduwe J. van Wesel en Zoon en Jan Corver en Co.
Bremen: het Nederlandse schip ELISABETH, kapt. K.F. Kremer. Adres bij Blikman en Co.
Bremen: het Nederlandse schip DE JONGE JAN, kapt. H.J. Gnodde. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer.
Bremen: het Nederlandse schip DE JONGE JAN, kapt. J.J. Butter. Adres bij de weduwe Jan van Wesel en Zoon.
Danzig: het Nederlandse kofschip EETIENA, kapt. Jan Jacobs Mulder. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Danzig: het Nederlandse kofschip CATHARINA, kapt. K.H. Bekkering. Adres bij Blikman en Co.
Danzig: het Nederlandse kofschip LAMMEGINA, kapt. A. Ellens. Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Danzig: het Nederlandse kofschip HELENA BRONS, kapt. J.R. Brons. Adres bij Kranenborg en Zonen en Van den Bey en Co.
Danzig het Nederlandse smakschip ALIDA, kapt. D.T. Hundt. Adres bij Kranenborg en Zonen en Van den Bey en Co.
Danzig: het Nederlandse kofschip HENDRIKA CATHARINA, kapt. G.R. Glim. Adres bij Kranenborg en Zonen en Van den Bey en Co.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip FENNEGINA, kapt. H.H. Duit. Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Hamburg en Altona: het Nederlandse schip HERMINA, kapt. S.S. Brouwer. Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip DE JONGE JOHANNES, kapt. O.K. Beerta. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip DE WELVAART, kapt. R.T. Fenenga. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona: het Nederlandse stoomschip WILLEM I, kapt. J.H. Savert. Adres bij Blikman en Co. en de weduwe Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona: het Nederlandse stoomschip BEURS VAN Amsterdam, kapt. K.H. Visser. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en Blikman en Co.
Hamburg en Altona: het Nederlandse schip CATHARINA ALIDA, kapt. W.H. Scholtens. Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip GESINA CATHARINA, kapt. H.R. Stutvoet. Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip ARENDINA HERMINA, kapt. H.J. Hazewinkel. Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip DE JONGE WILLEM, kapt. T.J. Mellema,.Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koningsberen: het Nederlandse kofschip JEZELINA, kapt. R.R. Legger. Adres bij Kranenborg en Zonen en van den Bey en Co.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip HERMINA, kapt. P.S. Brouwer. Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip ALEXANDER, kapt. J.S. Bakker. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Kopenhagen: het Nederlandse kofschip JONGE CORNELIUS, kapt. A. Hazewinkel. Adres bij B.J. van Hengel.
Riga: het Nederlandse kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver en Co.
Petersburg: het Nederlandse kofschip JULIANE LOUISE, kapt. K.L. Spijkman. Adres bij Nobel en Holzapffel en Jan Corver en Co.
Petersburg: het Nederlandse kofschip SYBRAND JAN, kapt. C.H. Uil. Adres bij Lublink en van Meeteren en Co., de Vries en Co. en Floris der Kinderen en Zoon.
Petersburg: het Nederlandse kofschip HELENA, kapt. R.A. Hazewinkel. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Petersburg: het Nederlandse kofschip PIETER HENDRIK, kapt. T.R. Danhof. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Rendsburg, Kiel en Flensburg: het Nederlandse kofschip ANNA CATHARINA, kapt. W.H. Dyk. Adres bij J. van Oven en Zoon.
Rostok: het Nederlandse kofschip DE VIER GEBROEDERS, kapt. D. Fekkes. Adres bij Blikman en Co.
Stettin: het Nederlandse kofschip DE ONDERNEMING, kapt. T.J. Hazewinkel. Adres bij Blikman en Co.
Stettin: het Nederlandse kofschip ALIDA THEODORA, kapt. T.M. Jaski. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.

Afbeelding
Datum 22 januari 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Gibraltar, 6 januari. Het schip (opm: kof) de KOOPHANDEL, kapt. Hoeksma (opm: C.E. Hoeksema), van Livorno naar Londen, is alhier met verlies der fokkemast binnengelopen.

Afbeelding
Datum 22 juni 1850
Krant SUC - Surinaamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Paramaribo, 21 juni. Gisteren is alhier binnengekomen het schip SNELHEID, kapt. D,. Visser, van Amsterdam, hebbende 42 dagen reis.
De 11e dezer is in het neder-district Nickerie uitgeklaard het schip KOOPHANDEL, kapt. Hoeksma, naar Amsterdam, met 245 vaten suiker, 22 balen hele koffij, 20 balen schone katoen en 33 vaten rum; de 16e dezer is aldaar uitgeklaard het schip ZODIAC, kapt. C.D. Popken, naar Rotterdam met 130 vaten suiker en 33 balen schone katoen.

Afbeelding
Datum 14 januari 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 13 januari. Het schip KOOPHANDEL, kapt. Hoeksma, van Nickerie te Texel binnen, heeft de 10e dezer in de Noordzee een stortzee over gehad, en daardoor de voorsteng en kluiverboom verloren.

Afbeelding
Datum 22 april 1853
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Jan Corver, makelaar, zal op maandag de 25e april 1853, des avonds ten 6 ure, te Amsterdam, in de Nieuwe Stads-Herberg aan het IJ, ten overstaan van de notaris R.J. Toe Laer, verkopen een extra ordinair welbezeild, gezinkt schoener-kofschip, varende onder Nederlandse vlag, genaamd de KOOPHANDEL, gevoerd door kapt. C.E. Hoeksma; volgens Nederlandse meetbrief lang 26 ellen 80 duimen, wijd 5 ellen 26 duimen, hol 2 ellen 94 duimen, en alzo gemeten of 184 tonnen of 97 lasten.
Breder bij inventaris en bericht bij bovengenoemde makelaar.
(opm: het schip werd op 2 mei onderhands voor NLG 8.000 verkocht aan firma B. Hagedoorn & Zoon, Amsterdam; nieuwe naam ANNA LOUISA, nieuwe kapitein J.J. van der Gouwe)

Afbeelding
Datum 27 april 1853
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Verkoping van schepen op maandag 25 april in de Nieuwe Stads Herberg aan het IJ: een welbezeild gezinkt schoener-kofschip de KOOPHANDEL, kapt. C.E. Hoeksma: NLG 7.000, in slag NLG 1.000, opgehouden, doch daarna uit de hand gekocht voor NLG 8.000 door J. Meijerink Meijer (opm: handelend namens de firma B. Hagedoorn & Zoon, zie AH 220453)

Afbeelding
Datum 01 oktober 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 30 september. Het schip ANNA LOUISA, kapt. J.J. van der Gouwe, van hier naar New-Castle vertrokken, is met schade uit zee teruggekomen.

Afbeelding
Datum 12 oktober 1854
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Queenstown, 7 oktober. Het schip ANNA LOUISA, kapt. Brouwer, van Galatz alhier aangekomen, is lek, heeft schade aan de boegspriet, het roer, enz. bekomen en alles van het dek verloren, hebbende een stortzee over gehad.

Afbeelding
Datum 03 augustus 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Marseille, 1 augustus. Het Nederlandse schip ANNA LOUISA (opm: schoenerkof, bouwjaar 1834), kapt. H. Brouwer, van Galatz naar Amsterdam, is de 24ste juli bij Kaap Bon (opm: 37º05’ N.B. 11º02’ O.L.) gezonken. De equipage is gered, doch schip en lading zijn weg. (opm: zie NRC 290955)

Afbeelding
Datum 29 september 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Texel, 27 september. Met Zr.Ms. stoomschip SINDORO, luit. Cazaux, is alhier van Malta aangebracht de bemanning van het Nederlandse schoenerschip ANNA LOUISA, kapt. H. Brouwer, van Galatz naar Amsterdam bestemd, de 24e juli j.l. bij Kaap Bon verongelukt – zie ons nommer van 3 augustus j.l.

Afbeelding