Inloggen
NEDERLAND - ID 9285


Kroniekberichten

Datum 11 april 1912
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Delfzijl, 10 april. Het aakschip NEDERLAND II, schipper J. Tabak, is gestrand nabij Norddeich. Volgens ingekomen bericht zit het vaartuig, dat geladen was met steen, reeds geheel onder water. De bemanning werd gered met de reddingboot van Norddeich. Het vaartuig was bestemd van Bröhl naar Brunshausen en passeerde voor enige dagen alhier.

Afbeelding
Datum 11 april 1912
Krant NNO - Nieuwsblad van het Noorden
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Delfzijl, 10 april. Volgens hier ontvangen berichten zijn de schepen ZEEMEEUW, schipper S. Wijnhold en NEDERLAND II, schipper J. Tabak, bij Norddeich gestrand en gezonken. De bemanning van de ZEEMEEUW heeft zich in eigen boot gered, terwijl de bemanning van het aakschip NEDERLAND II door de reddingsboot van boord werd gehaald. De ZEEMEEUW is verzekerd bij de „Eendracht" te Wildervank en de NEDERLAND II bij de „Vriendschap" te Groningen.

Afbeelding
Datum 17 april 1912
Krant NNO - Nieuwsblad van het Noorden
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 17 april. Gisteren werd alhier van Norddeich binnengebracht, gesleept door de sleepboot RELIEF, kapt. R. Borgman, het aakschip NEDERLAND II, schipper J. Tabak, welk schip tijdens de laatste storm nabij Norddeich strandde. De gehele lading van het schip was overboord geworpen, het roer en de boot waren verloren gegaan, het stuurboordzwaard was gebroken, voorts bodemschade. Het schip is doorgevaren naar Groningen om aldaar op de werf van de heer J. Vos te repareren.

Afbeelding