Inloggen
JONGE FREDRIK (DE) - ID 17138


Kroniekberichten

Datum 31 oktober 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Verkoop van Scheepsportiën:
Dr. M. van den Acker, Notaris te Joure, zal op maandag den 6 november 1820, des voordemiddags ten elf en des nademiddags ten een uur, in het Logement het Tolhuis aldaar, presenteren te verkopen: 3/64 gedeelten in het Kofschip de JONGE FREDERIT (opm: JONGE FREDRIK), lang 95, wijd 23½ en hol 12½ voeten, uitgehaald in de Lemmer, aan de Werf van Jouwert F. Witteveen.

Afbeelding
Datum 26 december 1820
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 24 december. Het schip (opm: kof) de JONGE FREDRIK, kapt. B.P. de Jong, van Rotterdam naar Marseille, is wegens tegenwind te Bandol binnengelopen.

Afbeelding
Datum 10 maart 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 9 maart. Den 7 dezer arriveerden te Helvoetsluis de schepen ZORG EN VLIJT (opm: galjas), J.E. Swart, van Marennes, de JONGE CORNELIS, G. van Borden, en de VROUW MARGARETHA, M. de Zeeuw, van Lissabon, de JUFFROUW JOHANNA, H.J. Jeltes, de JONGE FREDRIK, B. de Jong, en IDA MARGARETHA, C. Ahlmann, van Cette (opm: Sète); EENSGEZINDHEID, S. St. Martin, van Smirna (opm: Izmir), doch ligt onder quarantaine op de rede. De wind W.

Afbeelding
Datum 21 juni 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 20 juni. Den 18 arriveerde in de Maas het schip (opm: kof) de GOEDE VERWACHTING, R. Hansen, van Bergen; dezelve rapporteert dat hij den 15 dezer, te Corson, op de Liet van Bergen (vaarwater binnen de eilanden, van Stavanger tot Bergen), in goede staat heeft gepraaid het galjasschip ZELDEN RUST (opm: ZELDENRUST), P. Gorter, van Dordrecht.
Den 20 zeilden de LOUISA, D. Guijt, naar Jerseij; HERSTELD HOLLAND, A.F. Norman, naar Oleron; de ADRIANUS CATS, D.S. Maije (opm: kof, kapt. Dirk Sikkes Manje), naar Cette (opm: Sète), en de JONGE FREDRIK, B.P. de Jong, naar St. Martin. De wind N.O.

Afbeelding
Datum 24 juli 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 23 juli. Den 20 arriveerden te Helvoetsluis kapt. Bride, met de brieven van den 18, van Harwich; de ONDERNEMING, R. Hakker, van Liverpool; de JONGE FREDRIK, B. de Jong, van St. Martin, beiden als bijleggers; FRIENDS OF LIBERTY, G. Rubie, van Rye.
Den 21 arriveerden JORINA, T. van Duivenboden, van Batavia; JONGE MARTHA, E.B. Boll, van Oleron; FAVORITE, J. Strong, van Londen; FORTUIN, J. Jans, van de Marennes; de HOOP, J. van der Lusdonk, van Lissabon, en zeilden AURORA, J.F. Spiegelberg, naar Reval (opm: Tallinn); kapt. Macdonough, met de brieven van den 21, naar Harwich.
Den 23 arriveerden ONVERWACHT (opm: kof ONVERWAGT), J.E. Gust, van St. Ubes (opm: Setubal); POCAHONTAS, F.A. Rynolds, van Baltimore, en HEBE, S. Jorgensen, van Dramme.

Afbeelding
Datum 25 september 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 24 september. Van Helvoetsluis wordt van den 22 gemeld: de vijf schepen die bij de vorige posttijd in het gezigt waren zijn de VROUW JANTINA, L. Jans, van Drontheim; GEORGE, J. Read, van Londen; THEMIS, M. Wenke, van Libau (opm: Liepaja); VICTORY, P. Rubart, van Arendsburg (opm: Kuressaare), en MARIA, M. Lang, van Wolgast, als bijlegger.
Den 22 zeilden GEORGE DE VIERDE, H. Lidstone, naar Guernsey; ROTTERDAM PACKET, A.M. Donald, naar Aberdeen; FLORA, J.W. Berisford, naar Rochester; BRUNSHEE, H.J. de Jong, naar …. ; de VROUW GERARDA, C. Schultz, naar Surinamen; OLIJSON, R.W. Gruno, naar St. Ubes (opm: Setubal); KLAZINA EN DIRKJE (opm: galjas), C. Schilperoort, naar Brest; JOHANNES, H. Rubarth, naar de Oostzee, en arriveerden CARL FIFE, D. Watson, van Macduff; SARA EN LOUISA, J. Velnon, van Arendsburg; THULSCON, M.G. Drews, van Wolgast; de HARMONIE, B.J. Wijgers, heeft bij het naar zee zeilen, beoosten de haven, aan het hoofd, enige schade bekomen en is op de haven gebragt.
Bij het vertrek der post is een driemastschip in het gezigt, volgens rapport van de zeeloodsen, kapitein David, van Baltimore; het ligt onder de zuidwal voor Pampus ten anker; kunnende men nog niets naders van hetzelve bekomen; de wind O. en O.Z.O.
Den 23 zeilden CHATTAM, K. Harding, naar Boston; ECLIPSE, G. Carrew, naar Londen; de JONGE FREDRIK, B.P. de Jong, naar Brest, en arriveerden de WAAKZAAMHEID, G.H. Luurts, van Memel (opm: Klaipeda); ALTE FREDRICH, J. Mund, van Kopenhagen; de ZEEPLOEG, M.N. Sikkes, van St. Maarten.
Het driemastschip, te voren gemeld, is de FREDRIK, kapt. David, van Baltimore; hetzelve is over Pampus en op de rede ten anker gekomen, doch ligt onder quarantaine.

Afbeelding
Datum 10 oktober 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De notaris A. Witteveen, in de Lemmer, gedenkt publiek, bij strijk en verhoog geld, aan de meestbiedende te verkopen: een extra welbezeild Kofschip, genaamd de JONGE FREDRIK, gevoerd door schipper Benjamin Pieters de Jong, lang over steven 27 Nederlandse ellen en 264 strepen, wijd op zijn berghout 6 Nederlandse ellen en 816 strepen, hol op zijn uitwatering 3 Nederlandse ellen en 264 strepen, met alle deszelfs toebehoren, zoals hetzelve thans in de haven van Lemmer is liggende. Wie hier aan gading maken, komen op vrijdag den 31 oktober 1823, des namiddag ten 1 uur, bij de beschrijving, en des avonds ten vijf uren, bij den finale palmslag, telkens ten huize van de kastelein H. Leheux, in de Wildeman in de Lemmer, en koop op condities, dan voor te lezen, welke inmiddels te vernemen zijn bij voornoemde notaris.

Afbeelding
Datum 20 mei 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De notaris Marits, residerende te Dordrecht, is voornemens op maandag de 2 juni 1834, des middags ten 12 ure, in het logement de Gouden Leeuw, bij de Vuilpoort, te Dordrecht, publiek te veilen en bij afslag finaal te verkopen het extra ordinair welbezeild Nederlands kofschip, genaamd DE HERSTELLING, gevoerd geweest door kapt. Benjamin Pieters de Jong, groot volgens meetbrief 172 tonnen, lang 25 ellen, wijd 5 ellen 51 duimen, hol 2 ellen 81 duimen, met al deszelfs rondhout, staande en lopend wand, ankers, touwen, zeilen en verdere inventaris, zo als hetzelve is liggende in de Nieuwe Haven te Dordrecht; nadere onderrichting bij de heren Sandberg & Comp., cargadoors en de heer Henri Vriesen, makelaar, beide te Dordrecht en bij voornoemde notaris.
(opm: waarschijnlijk bouwjaar 1805; de zeebrief werd op 9 juni geroyeerd wegens verkoop, ongetwijfeld aan een sloper)

Afbeelding