Inloggen
H. LIDUINA - ID 16527


Kroniekberichten

Datum 25 oktober 1851
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Rotterdam, 24 oktober. Gisteren is te Schiedam, van de werf van de heer Lindeman, met het beste gevolg te water gelaten, de brik, genaamd H. WILLIBRORDUS, groot omtrent 180 gemeten lasten, gevoerd zullende worden door kapt. Lion. Daarna is de kiel gelegd van een bark, H. LIDUINA, genaamd, groot ruim 300 Java lasten. Beide zijn bestemd voor de grote vaart, en voor rekening der rederij onder directie van de heer J.H. van Gent.

Afbeelding
Datum 20 juli 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Schiedam, 19 juli. Heden is met het beste gevolg van de werf De Lely, toebehorende aan de scheepsbouwmeester G. Lindeman te water gelaten het barkschip H. LIDUINA, groot 246 gemeten lasten. Onmiddellijk daarna is de kiel gelegd voor een barkschip, hetwelk de naam van ST. JAN zal dragen. Beide schepen zijn bestemd voor de grote vaart en voor rekening ener rederij onder het boekhouderschap van de heer J.A. van Gent.

Afbeelding
Datum 11 september 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Advertentie. Heden overleed, na voorzien te zijn van de HH. Sacramenten der R.C. kerk in de ouderdom van 41 jaren mijn geliefde echtgenoot Matthias Josephus Witsch, in leven gezagvoerder van het Nederlandse barkschip HEILIGE LIDUINA, mij nalatende drie kinderen, te jong om hun verlies te beseffen.
Rotterdam, 8 september 1853, N.A. Witsch, geb. Höfer

Afbeelding
Datum 07 mei 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 6 mei. Nopens de oorzaak van de medegedeelde vechtpartij aan boord van het te Antwerpen tot vertrek gereed liggende schip H. LIDUINA, zijn wij in staat mede te delen, dat deze te zoeken is in een misverstand bij de uitdeling der levensmiddelen aan de zich aan boord bevindende Italiaanse landverhuizers, welk misverstand voornamelijk is toe te schrijven aan de omstandigheid dat de Italianen in hun taal zich niet verstaanbaar genoeg voor het scheepsvolk konden uitdrukken. Enige Italianen wilden toen de kajuit binnentreden. De eerste stuurman trachtte hun zulks te beletten, waarop een matroos, onbekend met de oorzaak van het geschil, toesnelde en terstond tot dadelijkheden overging. Alsnu ontstond een worsteling tussen de Italianen en de stuurman en de matroos, welke laatste aan een der landverhuizers met een mes in de buik en op het aangezicht wonden toebracht, aan de gevolgen waarvan deze in het gasthuis te Antwerpen is overleden. Men voegt er bij, dat nog een andere Italiaan gewond is, terwijl ook de aanvallers wonden hebben bekomen.
De gezagvoerder van de H. LIDUINA was op het ogenblik, dat dit voorviel, afwezig, daar hij zijn rekeningen met de cargadoors afsloot; anders zou dit betreurenswaardig voorval waarschijnlijk geen plaats gehad hebben, daar te meer deze Italiaanse landverhuizers over het algemeen geschikte lieden zijn. De eerste stuurman en de matroos zijn in verzekerde bewaring genomen en aan boord van de bodem bereids door andere personen vervangen

Afbeelding
Datum 28 juli 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 27 juli. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn bevracht de navolgende 14 schepen, als:
Voor Rotterdam: VICE-ADMIRAAL GOBIUS, kapt. A.A. van der Linden; HENDRIKA, kapt. L.G. Verbeek.
Voor Amsterdam: LUCIA MARIA, kapt. G. Papineau; PROV. DRENTHE, kapt. H. Beckering; GRAAF VAN NASSAU, kapt. E. Sanders; AUSTRALIE, kapt. D.B. Jochems; NEDERLAND, kapt. P. Huidekoper; MARIA AGNES, kapt. R.A. Tange; SAMARANG, kapt. P.L. Dupain; SALATIGA, kapt. J.N. Besier, de beide laatste van Rotterdam.
Voor Dordrecht: CHRISTIAAN HUYGENS, kapt. A.J. Ihlower, van Schiedam.
Voor Middelburg: COMMERCIE COMPAGNIE, kapt. J.H. Horn; NOORDSTER, kapt. J. Luteyn.
Voor Schiedam: H. LIDUINA, kapt. P. Lommerse.

Afbeelding
Datum 19 december 1855
Krant JB - Javabode
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 18 december. De 15e dezer is hier aangekomen het Nederlandse schip ELISABETH ANTONIA, kapt. J. Jansen, de 17e augustus van Amsterdam vertrokken.
De 16e dezer zijn hier aangekomen de Nederlandse barken HENDRINA, kapt. C.M. Pompe, de 28e augustus vertrokken van Rotterdam, H. WILLEBRORDUS, kapt. J.D. de Boer, de 17e juli vertrokken van Hamburg, en H. LIDUINA, kapt. H. Lammerse, de 19e oktober vertrokken van Sydney.
Heden zijn hier aangekomen het Nederlandse fregat SAMARANG, kapt. P.L. Dupain, komende van Rotterdam en de dito barken WILLEM DANIEL, kapt. P. de Meester, komende van Amsterdam, LAURENTINA EMILIA, kapt. Knappert, komende van Rotterdam, en SOUBURG, kapt. H.B.L. Evers, komende van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 19 maart 1856
Krant JB - Javabode
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Tjilatjap, 10 maart. In de avond van de 9e maart woedde over deze plaats een allerhevigst onweder, vergezeld van kort op elkander volgende bliksemstralen. Een der alhier ter rede in lading voor de Nederlandsche Handel Maatschappij liggende schepen, genaamd HEILIGE LIDUINA, gevoerd door kapt. P. Lommerse, werd door de bliksem in de voortop getroffen, die de bramra aan splinters en de fokkera in tweeën sloeg, mede de zaling vernielende, waarvan stukken ellen ver aan de walkant werden gevonden. Een tweede, daarop volgende, slag verpletterde de kombuis geheel en sloeg langs de ankerketting door het volkslogies naar buiten, de lamp daar brandende, waar twee man bij zaten, uitdovende. Gelukkig deed de bliksem geen meerder letsel en waren mensenlevens niet te betreuren. Slechts een paar man bevonden zich aan boord, want het merendeel ligt in het hospitaal, dat deze bodem trouwens met alle de andere gelijk heeft, wordende niet alleen zeelieden, maar ook alle ingezetenen dezer plaats dit jaar ten felste door de heersende koortsen aangetast.

Afbeelding
Datum 02 juni 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 12 april. Het Nederlandse schip H. LIDUINA, kapt. Lammerse, dat te Tjilatjap (opm: Cilacap) bezig was een lading voor de Nederlandsche Handel Maatschappij naar Nederland in te nemen, heeft de 9e maart aldaar in een hevige storm zware schade bekomen. Het schip is 2 april na geëindigde reparatiën naar Schiedam gezeild.

Afbeelding
Datum 18 september 1856
Krant DC - Dordtsche Courant

Volgens particulier bericht van kapt. Lommerse, voerende het schip H. LIDUINA, van Java naar Schiedam, in dato 24 juni, had hij van het Engelse schip GUIDING STAR overgenomen de 2de stuurman met 9 man der equipage van het Engelse, door het volk verlaten schip SUNNY SOUTH, aangezien er op de GUIDING STAR voor hen geen voldoende ruimte was, en heeft gezegde kapt. Lommerse deze 10 man de 20ste juli behouden te St. Helena aan wal gezet.

Afbeelding
Datum 15 juni 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 14 juni. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn bevracht de navolgende 27 schepen.
Voor Rotterdam: HENRIËTTE GERARDINA SUSANNA, kapt. N.N; GENERAAL DE STUERS, kapt. F. Fokkens; S. VAN HEEL, kapt. D.H. Dietz; KONING EN VADERLAND, kapt. B.A.T. van Bruggen; VICE ADMIRAAL GOBIUS, kapt. A.A. van der Linden; SALATIGA, kapt. J.N. Besier; MARIA ELIZABETH, kapt. K.J. Donker; VIER GEZUSTERS, kapt. J.J. Bik; SCHURINGA, kapt. H.O. Engelsman; NEDERLAND EN ORANJE, kapt. L.F. van Ruyven.
Voor Schiedam: CHRISTIAAN HUYGENS, kapt. J. van Katwijk; JACOBUS MARTINUS, kapt. F. Meppelder.
Voor Dordrecht: KOSMOPOLIET, kapt. J. Bouten; LOUISA KROONPRINSES VAN ZWEDEN (opm: KROONPRINSES VAN ZWEDEN), kapt. J. van der Linden.
Voor Amsterdam: LAURA EN ADÈLE, kapt. F.H.C.L. van Noël; LOUISA MARIA, kapt. P. Tjebbes; SENIOR, kapt. K.L. Swart; KONING WILLEM III, kapt. H.H. Zeijlstra; DIONIJSIA CATHARINA, kapt. J. Berkelbach van den Sprenckel; PROVINCIE DRENTHE, kapt. H. Beckering; AZIA, kapt. T. Molenaar; BURGEMEESTER VAN REENEN, kapt. A.W.C. van der Meer van Kuffeler; H. LIDUINA, kapt. A. van de Brink (van Schiedam), RHIJNVIS FEITH (opm: brik, eerste reis), kapt. A.F. Lammerts, en ANNA, kapt. J.H. Dabrock, (beide van Rotterdam).
Voor Middelburg: PHOENIX, kapt. J. Johansen; DUIVELAND, kapt. J.C. Viersma.

Afbeelding
Datum 15 november 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 11 november. De Nederlandse bark H. LIDUINA is op de haven gekomen en wordt in ’s Rijks dok gehaald.

Afbeelding
Datum 16 april 1861
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 15 april. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn heden bevracht de navolgende 35 schepen als:
Voor Rotterdam: SOUBURG, kapt. M.W. Zwart; CORNELIA HENDRIKA, kapt. J. van der Meulen; KONINKLIJKE NEDERLANDSE YACHT-CLUB (opm: KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE YACHTCLUB), kapt. T.L. Zack; JULIE, kapt. R. Brem; MARIA ANNA, kapt. J.D. Van Monnom; MADURA, kapt. B.A.T. van Bruggen; HOLLANDS TROUW, kapt. N.H. Keuker; LUCONIA, kapt. C.J.D. Hulshof; CATHARINA MARIA, kapt. A. van der Tak; PIETER, kapt. H. Hoogewerf; RHIJNVIS FEITH, kapt. A.F. Lammerts.
Voor Amsterdam: PRINS HENDRIK, kapt. J. Verloop; STAD ASSEN, kapt. H.J. Haverbult; GEBROEDERS, kapt. C. de Groot; WILHELMINA EN CLARA, kapt. C. Abrahamsz Jz; JACOBA EN CHRISTINA, kapt. T.P.J. Jaski; JACOB ROGGEVEEN, kapt. J. Vos van Marken; AZIA, kapt T. Molenaar; WILLEM DANIEL, kapt. T. de Meester; CAPELLA, kapt. P.H. Landweer; TJILLINGSIE (opm: TJIELINGSIE), kapt. P. Ouwehand; ZWAAN, kapt. K.J. van Hemert; BARON VAN HARDENBROEK, kapt. H.A.C. Henny; MINISTER VAN HALL, kapt. C. de Haas; DOCTRINA ET AMICITIA, kapt. J.C. Strootman; EUGENIE, kapt. E.J. Bergman (van Rotterdam); ADMIRAAL VAN HEEMSKERK, kapt. J. Koning; EERSTELING, kapt de Zeeuw Bagchus Wz; TAGAL, kapt. J.F.H. Göbel (de drie laatsten van Dordrecht).
Voor Dordrecht: HELLEVOETSLUIS, kapt. W.J. Vos; EUTERPE, kapt. A. Kuipers; KOSMOPOLIET, kapt. J. Bouten.
Voor Schiedam: H. LIDUINA, kapt. A. van Brink; JUNO, kapt. W.H. Nicolai (van Rotterdam). Voor Middelburg: REGINA MARIS, kapt. P. Ouwehand.
Behalve deze 35 schepen heeft de Nederlandsche Handel-Maatschappij nog in deze bevrachting opgenomen voor Rotterdam het schip JULIA, kapt. A. van der Tas, en voor Amsterdam het schip COLOMBINE, kapt. C.A. Malbrone (van Rotterdam). Voor deze beide schepen werd de bevrachting echter niet geaccepteerd.

Afbeelding
Datum 27 december 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 14 november. Vrachten. Nederlandse vlag. De ELSHOUT, JOHANNA ELISABETH, HUGO GROTIUS, MARIA ANNA, SUSANNA JOHANNA en JEANNETTE CORNELIA, die voor ongeveer een maand geleden gecharterd warden, bedongen allen nog NLG 100 voor suiker naar Holland op de kust te laden; vracht voor andere goederen naar evenredigheid.
Later werd de WILLEM HENDRIK à NLG 95 voor suiker van Passaroeang naar Amsterdam gecharterd, terwijl CORNELIS GIPS, QUARTET, GRAAFSTROOM, KORTENAER, JACOBA en CHRISTINA, CELEBES en JAVA niet hoger dan NLG 90 voor suiker en van NLG 85 tot NLG 70 voor rijst van de kust naar Holland konden bedingen. De POSTILJON bedong NLG 3,50 per picol voor suiker naar de Perzische Golf. Van de H. LIDUINA en ALETTA AUGUSTA, zijn de charters niet bekend geworden, terwijl de WILHELMINA, GBP 3.17.6 per ton voor rijst, GBP 4 voor suiker en GBP 3.10 voor arak hier en te Dadap te laden naar het Kanaal aangenomen heeft.
Ter bevrachting blijven nog aangeboden de Nederlandse schepen CORNELIA HENDRIKA, CATHARINA WILHELMINA, GRONDWET, CONCURRENT, HENDRINA, GRAAF DIRK III, JOHANNA MARIA (opm: vermoedelijk de bark van Vaesen & Steinhausen), PIETER, CAPELLA, VAN DER PALM, S. VAN HEEL, ALBLASSERDAM, TJILINGSIE, CATHARINA JACOBA, HENRIETTE, EUTERPE, ACADIA en FORTUNA.

Afbeelding
Datum 29 mei 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 14 april. Vrachten zijn iets vaster; er werden enige schepen voor China gecharterd, en was er, daar de laatste tabaksoogst binnenkomt, meer vraag voor ruimte naar Holland. IJSTROOM, bevracht te Soerabaija à GBP 3.12.6 per ton, om te Singapore te laden naar Londen of Liverpool. DAGERAAD, laadt suiker à NLG 60 en NLG 75 voor licht goed naar Rotterdam. GALILEI NLG 55 voor rijst en NLG 60 voor suiker naar Amsterdam. SINT JAN, ligt in lading te Soerabaija voor Nederland; GEERTRUIDA MARIA, NLG 75 voor koffij, NLG 50 voor rijst en NLG 85 voor licht goed van Padang naar Rotterdam; AMAZONE laadt te Soerabaija voor Holland. H.V. DE PAULO, 40 dollarcents voor rijst naar de Cantonwaters, 60 naar Amoy en 70 naar Shanghay, te Soerabaija te laden; MARIA LOUISE ANTOINETTE,  38 dollarcents van Soerabaija naar Hongkong of Macao, 62½ naar Shanghay. H. LIDUINA, 45 dollarcents voor rijst naar de Cantonwaters of 75 naar Shanghay, te Bangkok in te nemen. De navolgende schepen zijn nog disponibel: PROVINCIE DRENTHE, TWEELINGEN, HERCULES, ÆOLUS, MINISTER VAN HALL, VREDE, ELISE HENRIETTE, ROBERTUS HENDRICUS, GROOTMEESTER NATIONAAL.
De ELISE HENRIETTE, ANTHONY VAN HOBOKEN, ANTONIA PETRONELLA, BONI, BATAVIA, SCHEVENINGEN, ABEL TASMAN, ALEXANDER, HENRIETTE GEERTRUIDA SUSANNA, THEODORA MACHTILDA en PATRIARCH SAMHIRI doen kustreizen.

Afbeelding
Datum 27 juni 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 14 mei. Vrachten. Nederlandse vlag. Voor Nederland werden opgenomen de PROVINCIE DRENTHE, tot NLG 65 voor suiker en tabak en NLG 75 voor lichtgoed, de HENRIETTE GEERTRUIDA SUSANNA à NLG 65 voor suiker en NLG 70 voor tabak, terwijl de MINISTER VAN HALL maar NLG 50 voor suiker en NLG 60 voor tabak bedong. GENERAAL DE STUERS laadt tot NLG 50 koffij en NLG 70 tabak. De HEILIGE LIDUINA gaat via Bangkok met rijst naar Canton Waters à 45 $ cents, of naar Ningpo of Shanghai tot 75 $ cents. De ROBERTUS HENDRIKUS laadt te Soerabaja à 35 $ cents naar Hongkong of 60 $ cent naar Shanghai.
Ter bevrachting blijven nog de Nederlandse schepen AEOLUS, GROOTMEESTER NATIONAAL, SCHEVENINGEN, CORNELIS ANTHONIE, OCEAAN, MATHILDE, WATERGEUS, SCHOONDERLOO, KONINKLIJKE NEDERLANDSE YACHTCLUB, EMERGENS, TOLLENS.

Afbeelding
Datum 10 maart 1864
Krant DC - Dordtsche Courant

Zeetijdingen.
Voor Dordrecht ingeklaard: MERWESTROOM, kapt. H. de Goede, van Lissabon, met 170 mooijen zout; MERCUR, kapt. J.J. Rinderhagen, van Londen, met 95 ton gebroken glas.
Helvoet, 8 maart. Aangekomen: HOLLANDER, van Bordeaux; VOLUNTEER, van Leith; THERESE, van Grangemouth.
Brouwershaven, 8 maart. Gisteren aangekomen: CHERIBON, kapt. Coers; H. LIDUINA, kapt. v. d. Brink, en CORTGENE, kapt. Rusman, allen van Batavia; MACASSAR, kapt. Vitringa Coulon, van Macassar.
Te Texel aangekomen, 7 maart, JOHANNES CHRISTIAAN, kapt. Obelt, van Batavia; ALIDA MARIA, kapt. De Vries, van Bantam.
Te Zierikzee aangekomen, 7 maart, BROUWERSHAVEN, Huizer, van Padang naar Rotterdam.
Te Vlissingen aangekomen, 7 maart, SUSANNA EN ELISABETH, kapt. Ouwehand,
van Batavia naar Middelburg.
Te Deal aangekomen, 5 maart, ALPHA, kapt. Don, van Dordt naar Belfast.
Van Samarang vertrokken, 9 januari, MARIA CATH., kapt. De Bos; 22 dito, PEKING, kapt. Deinum; ALCYONE, kapt. Landweer, en 23 dito, SIRIUS, kapt. Van Rees, allen naar Nederland.
Van Hongkong vertrokken, 19 januari, CORNELIA HENDRIKA, kapt. Van Straten, n. Liverpool.
Te Colombo aangekomen, 5 februari, COLUMBINE, kapt. Kok, van Melbourne.

Afbeelding
Datum 28 november 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 15 oktober. Vrachten. De arrivementen van vrachtzoekende schepen sedert ons vorig bericht niet bijzonder groot geweest zijnde en meer producten afgevoerd wordende, kon men iets vastere artes bedingen. Op dit ogenblik blijven niet veel schepen onbevracht over, waarvan het merendeel nog bezig is met lossen. Ditmaal hebben wij de volgende bevrachtingen van Nederlandse schepen te vermelden: Naar Amsterdam: HENRICUS GERARDUS à NLG 90 voor koffij en licht goed te Padang te laden. Naar Rotterdam  BULGERSTEIN NLG 80 voor suiker hier en NLG 90 voor koffij te Padang in te nemen. NOACH heeft gedeeltelijk suiker, à NLG 85 aangenomen op de kust te laden. JAN DANIEL bekomt dezelfde vracht voor suiker op de kust en vult te Padang op met koffie à NLG 92,50 en licht goed à NLG 102,50. OCEANUS bedong NLG 85 voor suiker en NLG 110 voor arak, hier te Samarang en Soerabaija te laden. H. LIDUINA, in Europa bevracht à NLG 95 met NLG 5 verhoging bij verzeiling naar Padang, wordt door de agenten der bevrachters beladen.
Onbevracht blijven nog de Nederlandse schepen FRANS EN ELISE en HUGO GROTIUS.

Afbeelding
Datum 07 augustus 1867
Krant JB - Javabode

Advertentie. Publieke verkoop. Op dinsdag de 13e augustus a.s. zal te Soerabaja worden geveild het Nederlands barkschip H. LIDUINA, groot 246 gemeten lasten, met tuig en een stel zeilen, in één koop. En daarna afzonderlijk de inventaris en provisiën aan de wal liggende.
E. ten Brink & Co.

Afbeelding
Datum 17 augustus 1867
Krant JB - Javabode
Type bericht Verkoop schepen

Soerabaija, 13 augustus. De stoomboot JAVAAN is gisteren op vendutie verkocht voor ruim NLG 4.000, en het schip H. LIDUINA heden voor NLG 10.000 aan de heer Janssen.

Afbeelding
Datum 30 september 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 14 augustus. Vrachten. De willige stemming bleef aanhouden, zijnde arrivementen van vrachtzoekende bodems voortdurend beperkt. Naar Rotterdam werden opgenomen Nederlands QUARTET à NLG 110 voor koffij, te Menado en Amoerang in te nemen. NOACH bedong NLG 85 voor koffij en suiker, hier en te Cheribon te laden. NEDERLAND is te Samarang aangelegd, doch de juiste rates zijn nog niet bekend. Naar Amsterdam werden gecharterd Nederlands DIONYSIA CATHARINA à NLG 85 voor koffij en suiker, in de Oosthoek te laden. INSULINDE à NLG 85 voor suiker en koffij, NLG 105 en NLG 110 voor lichtgoed, te Semarang te laden. Naar het Kanaal om orders werd opgenomen Nederlands JASON voor suiker en rijst, om hier, te Indramajoe en Cheribon in te nemen tot geheime vracht, denkelijk NLG 90 voor suiker en NLG 82,50 voor rijst. Naar Australië Nederlands ELISABETH à GBP 3,2/6 voor suiker in kranjangs, hier en in de Oosthoek te laden voor Sydney.
Nederlands H. LIDUINA werd te Soerabaja in veiling voor NLG 10.000 verkocht. De inventaris bracht NLG 5340 op.
Onbevracht is nog Nederlands SOERABAIJA PACKET, die nog met lossen te Soerabaja moet beginnen.

Afbeelding
Datum 02 oktober 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Batavia, 14 augustus. Het schip H. LIDUINA, werd te Soerabaja in veiling voor NLG 10.000 verkocht; de invertaris bracht NLG 5.340 op.
MB 021067
Advertentie. Op vrijdag de 11e oktober a.s. des voormiddags ten 10 ure, zal in opdracht van consul Thiis voor alle geïnteresseerde marktpartijen een openbare veiling worden gehouden, welke zal plaatsvinden bij het Havenkantoor van Frederikstad, van het in de nabijheid van Torgauten, bij de westelijke ingang van Frederikstad liggende scheepswrak van de Nederlandse kof NOORDSTER, draagvermogen ca. 42 commercielasten, met bezaanmast, boegspriet en roer. De voorwaarden van de veiling kunnen worden opgevraagd, waartoe belangstellenden worden uitgenodigd.
Scheepvaartkantoor Tune, 28 september 1867, I.C. Blom

Afbeelding
Datum 14 oktober 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Soerabaija, 13 augustus. De stoomboot JAVAAN is gisteren op vendutie verkocht voor ruim NLG 4.000 en het schip H. LIDUINA heden voor NLG 10.000 aan de heer Janssen.

Afbeelding
Datum 02 oktober 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Batavia, 14 augustus. Het schip H. LIDUINA (opm: bark, kapt. A. van Brink) werd te Soerabaija in veiling voor NLG 10.000 verkocht. De inventaris bracht NLG 5.340 op.

Afbeelding