Inloggen
ENGELINA - ID 16399


Kroniekberichten

Datum 02 januari 1871
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Grimsby, 29 december. De ENGELINA, kapt. Schoon, van Burnt Island naar Drake, en de ALBERT, kapt. Jaski, van Hull naar Amsterdam, zijn hier wegens het ijs binnen gelopen.

Afbeelding
Datum 12 februari 1873
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Tromsö, 8 februari. Het Nederlandse schip ENGELINA, kapt. Schoon (opm: schoener, kapt. H.J. Schoon), van Vadsö met stokvis naar Italië, is bij Vardö gestrand en vol water gelopen; zal vermoedelijk weg zijn. (opm: zie BT 140373)

Afbeelding
Datum 14 maart 1873
Krant BT - Bergens Tidende
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Vadsø, 11 februari. Na de strenge koude van de 25e en de 26e van de vorige maand hebben wij vanaf de 27e jongstleden zeer mild en rustig weder tot de 8e gehad, toen er des avonds een storm vanuit het westen opstak, die tot de 10e heeft geduurd. De schoener ENGELINA, kapt. H.J. Schoon, uit Nederland, die in de Bussesund bij Vardø (opm: Barents Zee) lag, dreef tijdens deze storm aan land en is wrak geslagen. Vanaf de herfst had het schip in Vadsø gelegen, waar het een lading vis van de heer Herm. Dahl had ingenomen en was de 28e hiervandaan naar Messina vertrokken, maar moest vanwege de tegenwind de haven van Vardø opzoeken. Het schip is volledig wrak en kan als geheel verbrijzeld worden beschouwd. De lading was waarschijnlijk verzekerd. (opm: zie ook NRC 120273; Vadsø ligt in positie 70º04’ NB 29º45’OL; Vardø in positie 70º22’NB en 31º06’OL.)

Afbeelding