Inloggen
PIET HEIN - ID 14262


Kroniekberichten

Datum 20 december 1851
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Falmouth, 14 december. Het schip PIET HEIN, kapt. Harms, de 26ste oktober van Havana naar Rotterdam vertrokken, is op 26 november masteloos en met verlies van twee man gepraaid door het schip EMMA, te Queenstown binnen.

Afbeelding
Datum 08 januari 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Fayal (opm: Azoren), 16 december. De 8e dezer arriveerde alhier masteloos en met overgeschoten (opm: overgegane) lading het schoenerschip PIET HEIN, kapt. Zeven, van Havana naar Rotterdam bestemd. Men is thans bezig om de lading, suiker en tabak, die gedeeltelijk beschadigd is, te lossen. Twee man der equipage zijn in een zware storm op de 20e november (opm: 1851) over boord geslagen.

Afbeelding
Datum 12 december 1854
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Lijst van schepen, toebehorende aan de heer H. van Rijckevorsel te Rotterdam, en gebezigd wordende in de vaart op Afrika:
ST. GEORGE DE LA MINA, kapt. A. Verveen; GOUVERNEUR VAN DER EB, kapt. J. van Boven, GOUVERNEUR ELSEVIER, kapt. A. v.d. Horst, AFRIKAAN, kapt. J. Klok, GOUDKUST, kapt. C. Ouwehand, GOUVERNEUR SCHOMERS, kapt. T.D. de Wit, AXIM, kapt. J.B. Goosens, en CURAƇAO, kapt. A. Ouwehand.
(opm: onderschrift bij een ingezonden brief van de heer Van Rijckevorsel over de handel op Afrika)

Afbeelding