Inloggen
WELDAAD - ID 14129


Kroniekberichten

Datum 01 april 1831
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De notaris Wijma te Harlingen zal aldaar, in het openbaar presenteren te verkopen een welbezeild tjalkschip, genaamd ZEELUST, in het jaar 1818 nieuw uitgehaald, lang over steven ruim 19 el, wijd ruim 4 el en hol 1 el en 8 palm, met deszelfs opstaand en lopend want, ankers en touwen, zeil en treil en verdere daarbij zijnde behorende scheepsgoederen, zodanig is bevaren door Mont T. van Slooten en is liggende te Harlingen; terstond vrij te aanvaarden. Alles breder bij biljetten gespecificeerd, kunnende ook het schip worden gekocht uit de hand.
Wie gading maakt, komen op woensdagen den 6 en 13 april 1831, bij de beschrijving en eindelijke toewijzing, telkens des avonds ten 6 ure, in het Heeren Logement van D. Minnema, en kope op condities alsdan voor te lezen, doch inmiddels te vernemen bij voornoemde notaris.
(
AH 020431
In lading liggende schepen te Amsterdam:
Naar Batavia. Het gekoperd tweedeks brikschip DE ONDERNEMING, kapt. Jappe Alderts Engels. Adres bij B.D. Bosscher.
Naar Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip MARCO BOZZARIS, kapt. J.G. Adriaan, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en C. Hoyman & Schuurman, De Vries & Co. en C. en F. der Kinderen.
Naar Suriname. Het gekoperd tweedeks Nederlandse fregatschip WILHELMINA EN MARIA, kapt. Jacob Jansz Bart. Adres bij: Hoyman & Schuurman en De Vries en Comp. Sluit 9 april.
Naar Suriname. Het gekoperd tweedeks schoenerschip DE SNELHEID, kapt. Claus Wessels, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Naar Suriname. Het kofschip NEDERLAND, kapt. Teunis Kersjes Kleijn, van Amsterdam.
Adres bij Hoyman en Schuurman. Sluit 10 april.
Naar Suriname. Het gekoperd tweedeks pinkschip DE KOLONIST, kapt. Dirk Spreeuw. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Naar Hamburg en Altona. Het Nederlandse schip DE DRIE GEBROEDERS, kapt. H.E. Pluktje. Adres bij J.C. van Oven. Vertrekt 2 april.
Naar St. Petersburg. Het Nederlandse kofschip JOHANNA MARGARETHA, kapt. Jan Hendriks de Boer. Adres bij: Jan Daniels & Zonen en Arbman. Vertrekt 10 april.
Naar Riga. Het Nederlandse kofschip LUDOLPH THEODORUS, kapt. J.A. Zijl. Adres bij Jan Corver & Co. Vertrekt 12 april.
Naar Rostock. Het everschip ANNA MARIA, kapt. Hans Pieper. Adres bij F. der Kinderen.
Naar Liverpool. Het Nederlandse kofschip DE VRIENDSCHAP, kapt. M.R. Klein. Adres bij Jan Corver & Co.
Naar Port à Port. Het Nederlandse kofschip DE DOLPHIJN, kapt. H. Sluik. Adres bij H. Verweijde Czn. Vertrekt 30 april.
Naar Bremen. Het Nederlandse schip DE WELDAAD, kapt. E.H. Pluktje. Adres bij J.C. van Oven.
Naar Riga. Het Nederlandse stoomschip GRAAF CANCRIEN, kapt. A.J. Albers. Adres bij Blikman & Co. en de Wed. Jan Salm & Meijer.

Afbeelding
Datum 19 juli 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 15 juli. Binnengekomen: THOMAS HARNFORD, kapt. S.S. Johnson, van New York; MARIA CATHARINA, kapt. B.J. Smeengh, van Cadiz, beide na visitatie van de quarantaine ontslagen; DOROTHEA ELISABETH, kapt. G. van Harten, van Cette; MEDEMBLIK, kapt. J. Gray, van Londen; DE JONGE JAN, kapt. S.H. van der Meulen, van Londen; DE VISSCHERIJ, kapt. J.P. Jelsma, van Londen; MARGARETHA, kapt. H.K. Dijkhuis, van St. Petersburg; VERWACHTING, kapt. E.E. Swols, van Riga naar Zaandam, de beide laatsten liggen quarantaine; DUEN, kapt. Knudsen, van Drammen; FEM SÖSTRE, kapt. M.J. Bioness, van Drammen.
16 juli. HOLDERNESS, kapt. Wilson, van Hull; van de quarantaine ontslagen: DE VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smit, van St. Petersburg en DE WELDAAD, kapt. E.H. Plukje van Bremen, de laatste in het Uithuizer Wad binnengekomen.
17 juli. TARTAR, kapt. Barker, van Liverpool; ELISABETH, kapt. Christensen, van Gravelines; JOHANNA MARGARETHA, kapt. De Boer, van St. Petersburg; DIE ZEVEN GEBRÜDER, kapt. Wriede, van Riga, de beide laatsten liggen in quarantaine.

Afbeelding
Datum 06 september 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten. VERWACHTING, kapt. J.A. Hansen, van Koningsbergen met rogge; VROUW IMKE, kapt. P.A. Huisman, van Stettin met spiritus en koehaar; HILLEGINA MARTINA, kapt. A.A. Wolkammer, van Hamburg met tabak, suiker, sigaren; WELDAAD, kapt. E.H. Pluktje, van Bremen met suiker.

Afbeelding
Datum 30 december 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: ONDERNEMING, kapt. J.C. Atkes, van Coppename met hout en katoen; MARIA CATHARINA, kapt. H.P. Kiewiet, van Petersburg met vlas, zeil, ravensdoek en kalminken; VROUW STYNA, kapt. E.H. Bekkering, van Rostock met garst; VROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Kwint, van Memel met lijnzaad; DE JONGE FLONK, kapt. B.L. Flonk, van Koningsbergen met lijnzaad; SARA MARIA, kapt. G.H. Botje, van Dantzig met tarwe en erwten; VERWACHTING, kapt. J.A. Hansen, van Demmin met tarwe; DE JONGE WICHER, kapt. D. Kuitzer, van Stettin met tarwe; VROUW EKINA, kapt. D.L. Knoop, van Carolinensiel met tabak; DE WELDAAD, kapt. E.H. Pluktje, van Hamburg met suiker en talk; FRANCINA, kapt. A.H. Kemper, van Hamburg met suiker en smalt; DE JONGE BAREND, kapt. E. Stuurman, van Hamburg met hennepolie en ijzer; LINA, kapt. C. Lange, van Hamburg met tarwe en suiker; JANTINA, kapt. H.H. de Boer, van Hamburg met hoornpunten, suiker en manna; DE JONGE TRIENTJE, kapt. A.W. van der Woude, van Hamburg met cacao en suiker; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. H.O. Heido, van Hamburg met suiker; DE JONGE JOHANNA, kapt. O.K. Beerta, van Bremen met tabak; DE VRIENDSCHAP, kapt. M.J. de Vries, van Bremen met tabakstelen en verfhout.

Afbeelding
Datum 28 maart 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PIETER FLORIS, kapt. C. Jager, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip NEHALENNIA, kapt. F.T. Verster, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip VERONICA, kapt. K. Welger, van Amsterdam. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ALBATROS, kapt. K.P. Haasnoot, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DE STAD UTRECHT, kapt. F.P.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip JAPAN, kapt. W. van der Zee, van Amsterdam. Adres bij Floris der Kinderen en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PALEMBANG, kapt. E. Visser, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DE VRIENDEN, kapt. J.H. Ameln, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip LUCIA MARIA, kapt. D. Herderschee, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip JACOBA MAURINA, kapt. G. van Meedevoort, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip GESINA, kapt. C.L. Adboll, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip GEERTRUIDA, kapt. G. Blom, van Amsterdam.
Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Suriname. Het gezinkt bargantijnschip HILLEGONDA IDA, kapt. H.A. Hendriks, van Amsterdam. Adres bij Hooyman en Schuurman.
Suriname. Het driemast galjootschip WEST INDIE, kapt. T.D. Lieuwen, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gezinkt bargantijnschip WILHELMINA, kapt. J.N. Klint, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Havana. Het gekoperd brikschip ALIDA, kapt. K. Haasnoot, van Amsterdam.
Adres bij B.J. van Hengel.
Bayonne. Het Nederlandse schoener kofschip ANJA, kapt. J.A. Hazewinkel.
Adres bij Jan Corver en Co.
Bayonne. Het Nederlandse kofschip NOOIT GEDACHT, kapt. M. Lovius.
Adres bij Jan Daniels en Zn. en Arbman en Cooman en DE Witt en Lenaertz.
Gibraltar. Het Nederlandse schoener kofschip ELISABETH, kapt. J.G. Engelsman. Adres bij Van den Bey en Co.
Gibraltar. Het Nederlands kofschip DE JONGE AGATHA, kapt. D.B. Jonker.
Adres bij Van den Bey en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer. Vertrekt 15 maart.
Havre en Rouen. Het Nederlands schip DE GOEDE VERWACHTING, kapt. N.J. Riensema. Adres bij Jan Corver en Co.
Havre en Rouaan. Het Nederlands kofschip DE HARMONIE, kapt. J.H. Dik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het gekoperd Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg. Adres bij Jan Daniels en Zn. en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Livorno en Genua. Het nieuw gebouwd Nederlands schoener-kofschip TJALLINGA AURELIA, kapt. G. Fekkes. Adres bij J. de Rooy en C.J. de Grys en Zn.
Liverpool. Het Nederlands kofschip ANNA MARIA, kapt. R.J. Sprik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Marseille. Het Nederlands kofschip EPPIEN, kapt. Jan K. Potjewyd.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Port á Port. Het Nederlands kofschip DE FORTUIN, kapt. D.J. Zylstra.
Adres bij Jan Corver en Co.
Rochefort. Het Nederlandse smakschip JOHANNA GEBIENA, kapt. R.H. Nagel.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Trieste. Het gekoperd Nederlands kofschip GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lanaertz.
Bremen. Het Nederlands schip DE VOS, kapt. H.J. Brunius.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer.
Bremen. Het Nederlandse schip DE VROUW IDA, kapt. J.D. de Vries.
Adres bij Blikman en Co. Vertrekt voor of op 28 maart.
Bremen. Het Nederlandse schip DE JONGE JAN, kapt. H.H. Luken.
Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zn.
Bremen. Het Nederlands schip DE WELDAAD, kapt. E.H. Pluktje.
Adres bij Blikman en Comp.
Dantzig. Het Nederlands kofschip AGINA UDINA (opm: AGINA UINDINA), kapt. G.S. Brouwer. Adres bij Kranenborg en Zonen.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANKE HOOITES, kapt. G.H. Carst.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Dantzig. Het Nederlandse kofschip ANTINA, kapt. R.J. de Schuring.
Adres bij Jan Corver en Co.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANTINA, kapt. J.H. Bekkering.
Adres bij Blikman en Co.
Dantzig. Het Nederlandse kofschip HET AVONTUUR, kapt. G.E. Hoveling.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip DE HERSTELLING, kapt. B.H. Schuur. Adres bij J.C. van Oven en Zn.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE JONGE HENDRIK, kapt. T.D. Hitman. Adres bij Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip CATHARINA, kapt. P.P. Akkerman. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon en J. Berlips.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE TWEE GEBROEDERS, kapt. Klaas Jans Orre. Adres bij Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het kofschip FENNA, kapt. D. Jacobs.
Adres bij Blikman en Co. Vertrekt voor of op 28 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip RENSINA, kapt. A.K. Mulder.
Adres bij Blikman en Co. Vertrekt voor of op 28 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip GESINA, kapt. J.A. Bolhuis.
Adres bij Blikman en Co. Vertrekt voor of op 28 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip DIE FRAU CATHARINA, kapt. C. Köster, van Blankeneze. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip CATHARINA FREDERIKA, kapt. H.H. Duintjer. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE JONGE WICHER, kapt. D.D. Kuitze. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlandse kofschip TJETSINA, kapt. H.T. Bakker.
Adres bij Blikman en Comp.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip (opm: smak) ETTINA, kapt. J.L. van Sluis.
Adres bij Blikman en Comp.
Harburg. Het Nederlands schip (opm: tjalk) DE VROUW BARBARA, kapt. R.J. Jonker.
Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ELSINA, kapt. H.A. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip CORNELIA, kapt. G.L. Swart.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ARENDINA HERMINA, kapt. H.J. Hazewinkel. Adres bij Blikman en Co.
Koningbergen. Het Nederlands kofschip MEIKE, kapt. J.A. Zeilinga.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer en H.A. Hespe.
Koppenhagen. Het Nederlands schip (opm: kof) JOHANNA MULDER, kapt. T.D. Faber.
Adres bij Da Costa en Bueno.
Lübeck. Het tjalkschip JACOBA, kapt. B.P. Teensma. Adres bij Hendrik Gullen.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlandse kofschip ANNA MARIA, kapt. K. Hoek.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman.
Petersburg. De Nederlandse kof ALIDA, kapt. J.H. Mulder. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, De Vries en Co. en Floris der Kinderen en Zoon.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip ALEXANDER, kapt. J.S. Bakker. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JULIANA LOUISE, kapt. K.L. Spijkman.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Co.
Rendsburg, Kiel en Flensburg. Het Nederlands kofschip DIANA, kapt. R.H. Duit.
Adres bij J.C. van Oven.
Rendsburg en Kiel. Het Nederlands kofschip ANNA MARGRIETA, kapt. G.W. Stuit. Adres bij Blikman en Co.
Riga. Het Nederlands kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver & Co.
Riga. Het Nederlands kofschip WENDELINA, kapt. H.J. Mulder.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Rostock. Het Nederlands kofschip GEERTRUIDA, kapt. J. D. Mellema. Adres bij Blikman en Co. vertrekt voor of op 28 maart.
Rostock. Het Nederlands smakschip DE VROUW STYNA, kapt. E.H. Bekkering.
Adres bij Blikman en Co.
Rostock. Het Nederlands kofschip DIEWERDINA, Kapt. P. Meints.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip JOHANNA, kapt. D.P. Douwes.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Stettin. Het Nederlands kofschip ONDERNEMING, kapt. T.J. Hazewinkel.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip ENGBERDINA, kapt. G.J. Bossinga.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip PRUDENTIA, kapt. L.P. de Vrede.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer en H.A. Hespe.

Afbeelding
Datum 08 oktober 1844
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Schepen in lading naar:
Batavia: het gekoperde tweedeks fregatschip ADMIRAAL VAN HEEMSKERK, kapt. J.F.P.A. Abbema. Adres bij Jan Daniels en Zoon en Arbman.
Batavia: het nieuw gekoperde tweedeks barkschip WILHELMINA ARNOLDA, kapt. J.L. Mulder. Adres bij Canne en Balwé.
Batavia: het nieuw gekoperde tweedeks barkschip WILLEM ERNST, kapt. H.Wittebol. Adres bij Jan Corver en Co.
Suriname: het gekoperde driemast galjootschip ANNA EN MARIA, kapt. D. Steenveld. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregatschip NATHALIE, kapt. D.C. Claus. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname: het barkentijnschip FRIESLANDS GOUVERNEUR SYTZEMA, kapt. H.F. Zeylstra. Adres bij Hoyman en Schuurman en De Vries en Co. Sluit 20 oktober.
Curaçao (via St. Thomas): het schoenerschip RAFAEL, kapt. M. F. Schaap. Adres bij de Vries en Co. en C. Hoyman en Schuurman. Vertrek 9 oktober.
St. Thomas: het gekoperde schoenerschip DELPHIN, kapt. C.B. Janssen. Adres bij E. Windhouwer.
Bayonne: het Nederlandse kofschip GEERDINA, kapt. E.A. Doewes. Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno: het Nederlandse schoenerschip DE EENSGEZINDHEID, kapt. F.G. Mellema. Adres bij Jan Corver en Co.
Gibraltar: het Nederlandse kofschip VOORWAARTS, kapt. H. Brugts. Adres bij Van den Bey en Co.
Le Havre en Rouen: het Nederlandse kofschip DE VROUW ANNA MARIA CATHARINA, kapt. W.D. Kleininga. Adres bij Jan Corver en Co.
La Rochelle: het Nederlandse kofschip DE JONGE LUCAS, kapt. J.R. Dood. Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Liverpool: het Nederlandse kofschip DE VROUW MARIA, kapt. H.A. Jongebloed. Adres bij Van den Bey en Co.
Livorno en Genua: het Nederlandse schoener kofschip CATRIENA JANTINA, kapt. J.H. Potjer. Adres bij Jan Daniels en Zoon en Arbman en J. de Rooy. Vertrek 12 oktober.
Livorno en Genua: het Nederlandse kofschip REBECCA, kapt. Z.J. Prins. Adres bi van den Bey en Co.
Malta, Syra en Smirna: het Nederlandse kofschip ARCHIPEL, kapt. R.G. Engelsman. Adres bij Nobel en Holzapffel.
Marseille: het Nederlandse kofschip ANNA MARIA: kapt. R.J. Sprik. Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Port ä Port: het Nederlandse kofschip JANTINA ANNEGINA, kapt. H.G. Sap. Adres bij Jan Daniels en Zoon en Arbman en H. Verweyde Cz.
Syra en Smirna: het Nederlandse schoener kofschip JAN JACOB, kapt. R.H. Lutje. Adres bij Van den Bey en Co.
Triest: het nieuw gebouwde Nederlandse kopervaste schoenerschip TRIËST, kapt. H.S. Hoveling. Adres bij Jan Cover en Co.
Bremen: het Nederlandse schip ALIDA SOPHIA, kapt. H.J. Gnodde. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer.
Bremen: het schip DE VROUW CATHARINA, kapt. E.R. Hulzebos. Adres bij de weduwe Jan van Wesel en Zoon.
Drammen, Christiana en omliggende plaatsen: het brikschip EMMANUEL, kapt. Thor Jensen. Adres bij J.W. Boekhout.
Gluckstadt: het Nederlandse schip DE WELDAAD, kapt. E.H. Pluktje. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona: het Nederlandse smakschip MARGARETHA GESINA, kapt. R.H Stutvoet. Adres bij Blikman en Co. Vertrek vòòr of op 8 oktober.
Hamburg en Altona: het schip DE JONGE JAN, kapt. J.J. Butter. Adres bij de weduwe Jan van Wesel en Zoon.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip ANNA, kapt. H.F. Bieze. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen: het Nederlandse smakschip CATHARINA, kapt. P.P. Akkerman. Adres bij Blikman en Co.
Kopenhagen: het jachtschip AMSTERDAM, kapt. H. Schmidt, van Kopenhagen. Adres bij B.J. van Hengel.
Lemvig, Holstebroe, Nyekiobing, Thisted, Wyborg en Aalborg: de smak JACOBINE, kapt. P.N. Jensen, van Lemvig. Adres bij B.J van Hengel.
Petersburg: de Nederlandse kof CATHARINA, kapt. C.H. Vaalman. Adres bij De Vries en Co., Floris der Kinderen en Zoon en Lublink, van Meeteren en Co.
Petersburg: het Nederlandse kofschip DE JONGE KLAAS, kapt. R.D. Schaap. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Petersburg: het Nederlandse kofschip ROELF GIEZEN JUNIOR, kapt. G.R. Hazewinkel. Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Co.
Stettin: de brik GLORIA, kapt. Loesewitz, van Stettin. Adres bij Blikman en Co.

Afbeelding