Inloggen
JUFVROUW JANTJE (DE) - ID 13618


Kroniekberichten

Datum 17 september 1844
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De Nederlandse kof JUFVROUW JANTJE, kapt. De Boer, is na geëindigde reparatie 5 september van Pillau naar Amsterdam vertrokken.

Afbeelding
Datum 19 oktober 1846
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Harwich, 13 oktober. De JUFVROUW JANTJE, kapt. De Boer, van Newcastle naar Malaga, is alhier binnengelopen met verlies van zeilen, anker en ketting (opm: vergelijk met NRC d.d. 171046)

Afbeelding
Datum 11 oktober 1850
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 10 oktober. In de nacht van de 6e dezer is in de Est Bay (inham bij Winchelsea) – onder de Singels (opm: ondiepten voor de inham bij Winchelsea, ten westen van Dungeness) gestrand het Nederlandse kofschip JUFFER JANTJE, kapt. Beer, van Cardiff met een lading ijzer naar Frederikswark (opm: Frederiksvaerk) bestemd. De equipage bestond uit de kapitein, zijn zoon en twee matrozen, waarvan slechts een der laatsten gered is, daar het slechte weder niet toeliet enige hulp te bieden. (opm: zie ook AH 111050)

Afbeelding
Datum 11 oktober 1850
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

New Romney, 7 oktober. Het schip JUFFER JANTJE, kapt. De Beer, van Cardiff naar Denemarken is in de afgelopen nacht beoosten Dungeness verongelukt. Slechts één man der equipage is gered.

Afbeelding