Inloggen
PIETER CORNELISZOON HOOFT - ID 13532


Kroniekberichten

Datum 10 februari 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Schiedam ligt in lading naar Batavia voor goederen en passagiers, het nieuw gebouwd gekoperd fregatschip PIETER CORNELISZ HOOFT, kapt. D.H. de Boer, om in de loop dezer maand te vertrekken, hetzelve is voorzien van een bekwame scheepsdokter en uitmuntend ingericht voor passagiers. Adres te Schiedam bij de heren A. Prins & Co. en De Groot Roelants & Co., cargadoors, en te Rotterdam bij de heren Kuyper Van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 08 juli 1843
Krant JC - Javasche Courant

Scheepsberichten. Batavia. Aangekomen.
4 juli. Nederlandse brik ELISABETH ANTHONIA, kapt. P. Bakker, vertrokken van Amsterdam de 20e maart, met één passagier; dito bark MARGARETHA IDA, kapt. D.H. Kramer, vertrokken van Rotterdam de 20emaart, met één passagier, dito bark ALBATROS, kapt. K.J. Haasnoot, vertrokken van Amsterdam de 27e maart.
5 juli. Nederlands schip PIETER CORNELIS ZOON ’T HOOFT (opm: fregat PIETER CORNELISZOON HOOFT), kapt. D.H. de Boer, vertrokken van Rotterdam de 8e maart; Nederlandse bark URANIA, kapt. G. van der Drift, vertrokken van Amsterdam de 6e februari; dito bark, WILHELMINA CATHARINA, kapt. C.J. Jaskie, vertrokken van Amsterdam de 19e maart; dito schip JAVA KOERIER, kapt. B.J. Doornik, vertrokken van Amsterdam de 3e januari, met enige passagiers.
6 juli. Nederlands stoomschip KONINGIN DER NEDERLANDEN, kapt. R. Limon, terug uit zee.

Afbeelding
Datum 13 juli 1844
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Nog zullen op de veiling van verkoop van het barkschip ADELAAR, te houden op de 16e juli 1844, worden verkocht de onderstaande scheepsparten:
- 1/300 aandeel fregatschip WILLEM DE EERSTE, 550 lasten, 1838 gebouwd te Schiedam.
- 1/300 aandeel fregatschip OUD NEDERLAND, 550 lasten, 1840 gebouwd te Schiedam.
- 1/300 aandeel fregatschip PIETER CORNELISZOON HOOFT, 479 lasten, 1843 gebouwd te Schiedam.

Afbeelding
Datum 01 februari 1845
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 31 januari. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn, voor de maand februari, bevracht de volgende bodems:
Voor Rotterdam: de schepen PIETER CORNELISZOON HOOFT, kapt. D.H. de Boer; LAURENS KOSTER, kapt. D.R. Cleve; RHOON EN PENDRECHT, kapt. F. Fokkens en MARIE JULIE, kapt. P.E. Marker.
Voor Amsterdam: de schepen ALBATROS, kapt. K.P. Haasnoot; LUCIA MARIA, kapt. B. Barends; ADOLPH VAN NASSAU, kapt. J.H. Brandt; WASSENAAR, kapt. K. Spiegelberg; AERT VAN NES, kapt. J. Noback; PALEMBANG, kapt. B.M. Corbière; CATHARINA JOHANNA, kapt. J.N. Schneebeke en GEZINA, kapt. P. Burggraaff.
Voor Dordrecht: het schip ABEL TASMAN, kapt. L. van Haften.
Voor Middelburg: het schip de ROOMPOT, kapt. S. van Delden.

Afbeelding
Datum 04 februari 1845
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Schiedam ligt in lading naar Batavia om op de 20e dezer maand te Hellevoetsluis tot vertrek gereed te liggen: Het snelzeilend gekoperde en kopervast Nederlandse fregatschip PIETER CORNELISZOON HOOFT, kapt. D.H. de Boer, hebbende zeer ruime, fraaie en goede inrichting voor passagiers en voerende een bekwaam en geëxamineerd scheepsdoctor.
Adres bij de cargadoors A. Prins & Co. en De Groot, Roelants & Co. te Schiedam, alsmede bij de cargadoors C. Cornelder en Zn. te Rotterdam.

Afbeelding
Datum 18 april 1845
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Helvoet, 15 april. Het schip PIETER CORNELISZ HOOFT, kapt. D.H. de Boer, van hier naar Batavia, is na het uitzeilen op het strand van Goedereede aan de grond gevaren. Het heeft de stoomboot KINDERDIJK en sloepen bij zich tot assistentie.

Afbeelding
Datum 19 april 1845
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Helvoet, 17 april. Het schip PIETER CORNELISZ HOOFT, kapt. De Boer, van Rotterdam naar Batavia, is, na een gedeelte van de lading gelost en steen ballast over boord geworpen te hebben, met assistentie in vlot water gebracht en heden door de stoomboot KINDERDIJK op de rede gesleept.

Afbeelding
Datum 17 september 1845
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 15 september. De 12e dezer zijn hier aangekomen de Nederlandse bark JOHANNES MARINUS, kapt. J. van Delft, vertrokken van Rotterdam de 31e mei, en dito schip GERARDUS JACOBUS, kapt. H.B.C.H. Ruijsch, vertrokken van dito de 22e mei.
De 14e dezer zijn hier aangekomen de Nederlandse bark SIRIUS, kapt. H. Mulder, vertrokken van Amsterdam de 31e mei, de dito dito SUMATRA, kapt. H. Veltman, met een passagier, vertrokken van Calcutta de 4e augustus, het dito schip VRIENDSCHAP, kapt. F.W.E. Schuchere, met een aantal passagiers, waaronder zich bevond de heer P. Landberg en familie, vertrokken van Rotterdam de 11e juni, en de dito bark PLANCIUS, kapt. S.J. Rotgans, vertrokken van Amsterdam de 3e juni. (opm: P. Landberg, oud-gezagvoerder, vestigde zich te Batavia om daar een scheepsagentschap, cargadoorsbedrijf en rederij te vestigen)
De 15e dezer zijn hier aangekomen de Nederlandse bark TERNATE, kapt. S. van de Koppel, met een passagiers, vertrokken van Rotterdam de 1e juni, de dito dito HELENA CHRISTINA, kapt. L. Visser, met drie passagiers, vertrokken van Rotterdam de 29e mei, de dito dito JONGE JAN, kapt. R.A. Tange, van Rotterdam vertrokken de 7e juni, het dito schip OSIRIS, kapt. G.J. Stam de Jonge, van Amsterdam vertrokken de 11e juni, het dito schip HENDRIKA, kapt. J. Admiraal, met een aantal passagiers, vertrokken van Rotterdam de 11e juni, het dito dito WILLEM DE EERSTE, kapt. H. Poppen, vertrokken van Rotterdam de 10e juni, het dito dito PRINS VAN ORANJE, kapt. P. de Boer, vertrokken van Rotterdam de 21e juni, het dito dito PIETER CORNELISZOON HOOFT, kapt. D.H. de Boer, vertrokken van Rotterdam de 26e mei, het dito dito HENDRIK JAN, kapt. P. Wap, vertrokken van Rotterdam de 22e mei, het dito dito JOHANNA CORNELIA, kapt. M. Kaleshoek, vertrokken van Rotterdam de 10e juni, het dito dito THERESIA, kapt. M.A. Smits, vertrokken van Rotterdam de 27e mei, het dito dito DRIE VRIENDEN, kapt. G.H. Ruhaak, vertrokken van Rotterdam de 15e juni, het dito dito MENADO, kapt. R.J. Rijken, met enige passagiers, vertrokken van Rotterdam de 25e mei, het dito dito DELTA, kapt. G. Crans, vertrokken van Ddrdrecht de 28e mei, het dito dito JOHANNA, kapt. J.H. Schipper, met een passagier, vertrokken van Amsterdam de 30 mei, het dito dito NEHALENNIA, kapt. D.J. Bart, vertrokken van Amsterdam de 31e mei, het dito dito GEERTRUIDA, kapt. G. Blom, vertrokken van Amsterdam de 3e juni, het dito dito STAD UTRECHT, kapt. F.P.IJ. Jaski, met een passagier en Zr.Ms. troepen, vertrokken van Amsterdam de 22e mei, en het dito dito MINERVA, kapt. J.A. van Boven, vertrokken van Middelburg de 22e mei.

Afbeelding
Datum 09 oktober 1847
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 7 oktober. De 4e dezer zijn hier aangekomen de Nederlandse bark KONING WILLEM II, kapt. H.G. van Eijk Menkman, de 28e juni vertrokken van Amsterdam, en het dito schip JUPITER, kapt. J.K. de Jong, met een passagier, de 27e juni vertrokken van Amsterdam.
De 6e dezer zijn hier aangekomen de Nederlandse bark WILLEM DE CLERCQ, kapt. J.C. Hoek, de 17e juni vertrokken van Amsterdam, het dito schip CORNELIS HOUTMAN, kapt. J.H. Rolman, de 30e juni vertrokken van Algiers, en het dito schip PIETER CORNELISZOON HOOFT, kapt. D.H. de Boer, de 28e juni vertrokken van Rotterdam.
Heden is hier aangekomen de Nederlandse bark VERONICA, kapt. G. Groenewoud, met een passagier, de 28e juni vertrokken van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 01 september 1849
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 29 augustus. Gisteren zijn hier aangekomen de Nederlandse bark ZEEVAART, kapt. J.A. Knaap, de 6e juni vertrokken van Amsterdam, de dito bark VAN DER WERF, kapt. P. van Duyvenbooden, de 25e mei vertrokken van Amsterdam, de dito bark PRESIDENT VERKOUTEREN, kapt. C.F. Eijlerts, de 20e mei vertrokken van Amsterdam, de dito bark HOLLAND, kapt. P. Dekker, de 30e april vertrokken van Amsterdam, de dito bark BATAVIER, kapt. D. Grim, met twee passagiers, de 21e mei vertrokken van Amsterdam, de dito bark BROUWERSHAVEN, kapt. P. Jansen, de 31e mei vertrokken van Rotterdam, het dito schip JAVAAN, kapt, P. Dekker, de 28e mei vertrokken van Amsterdam, de dito bark PRESIDENT RAM, kapt. J.R. Ulrich, de 27e mei vertrokken van Rotterdam, de dito bark CERES, kapt. L.W. van Rijn van Alkemade, de 24e mei vertrokken van Amsterdam, het dito schip EUROPA, kapt. D. Keus, met zeven passagiers, de 6e juni vertrokken van Amsterdam, de dito bark MARIA ELIZABETH, kapt. J.M. Kleinhouwer, de 20e mei vertrokken van Amsterdam, de dito bark JACATRA, kapt. T. Buijs, de 11e mei vertrokken van Amsterdam, de dito bark MACAO, kapt. R.H. de Groot, met een passagier, de 5e mei vertrokken van Amsterdam, de dito bark SARA MARIA ALIDA, kapt. H.A. Tekelenburg, de 27e mei vertrokken van Nieuwediep, het dito schip PIETER CORNELISZOON HOOFT, kapt. D.C. de Boer, de 7e juni vertrokken van Schiedam, en het dito schip BERNHARD HERTOG VAN SAXEN WEIMAR, kapt. P.H. Haze, de 29e april vertrokken van Dordrecht.
Heden zijn hier aangekomen de dito schoener JOHANNA CATHARINA, kapt. D.C. Claus, de 1e juni vertrokken van Amsterdam, het dito schip HELENA CHRISTINA, kapt. L. Visser, met een passagier, de 28e april vertrokken van Rotterdam, en het dito schip JUNO, kapt. W.J. Chevalier, de 27e mei vertrokken van Dordrecht.

Afbeelding
Datum 24 november 1849
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

In de ochtend van de 18e november, zijn ter rede van Batavia aangekomen de gezagvoerder en echtgenote, benevens twee kinderen, een passagier en vier matrozen, afkomstig van de Nederlands-Indische schoener MATHILDA, welk vaartuig in de nacht van de 14e te voren, gedurende een reis van Singapore naar Batavia op de Arnemuidens-droogte gestrand is.
De schipbreukelingen hebben het wrak in twee boten verlaten: - in een van dezelve bevonden zich bovengemelde personen; de andere was met elf personen bemand; de eerstbedoelde is op een afstand van twee mijlen van de hoek van Krawang ontmoet door het Nederlands koopvaardijschip PIETER CORNELISZOON HOOFT, gezagvoerder G.H. de Boer, aan boord van welk vaartuig zij toen zijn opgenomen: - de andere schipbreukelingen zijn later, op de hoogte van Pamanoekan, 9 mijlen uit de wal, ontmoet door het Nederlandse koopvaardijschip BERNARD HERTOG VAN SAXEN WEIMAR, en aan boord opgenomen. Zr.Ms. stoomschip BROMO is onverwijl naar de plaats van het ongeluk vertrokken, en aldaar in de avond van de 18e aangekomen; het vaartuig werd in nagenoeg reddeloze toestand aangetroffen, des niettegenstaande werd alles aangewend, wat tot behoud van het schip kon strekken, en van de lading, in weerwil van het onstuimige weer, een groot gedeelte naar het stoomschip overgebracht, waarmede hetzelve op de 21e november op de rede van Batavia aankwam; - later is de BROMO naar het wrak teruggekeerd, op sleep meenemende twee kruisboten en twee tjunias, op welke het nodig getal koelies is ingescheept.

Afbeelding
Datum 21 januari 1850
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Batavia, 24 november (1849). In de ochtend van 18 november zijn ter rede van Batavia aangekomen de gezagvoerder en echtgenote, benevens twee kinderen, een passagier en vier matrozen, afkomstig van de Nederlands-Indische schoener MATHILDA, welk vaartuig in de nacht van de 14e te voren gedurende een reis van Singapore naar Batavia op de Arnemuidens-droogte gestrand is. De schipbreukelingen hebben het wrak in twee boten verlaten. In een van dezelve bevonden zich de bovengemelde personen. De andere was met elf personen bemand. De eerstbedoelde is op een afstand van twee mijlen van de hoek van Krawang ontmoet door het Nederlands koopvaardijschip PIETER CORNELISZOON HOOFT, gezagvoerder D.H. de Boer, aan boord van welk vaartuig zij toen zijn opgenomen. De andere schipbreukelingen zijn later op de hoogte van Pamanoekan. 9 mijlen uit de wal, ontmoet door het Nederlands koopvaardijschip BERNARD HERTOG VAN SAXEN WEIMAR, en aan boord opgenomen. Zr.Ms. stoomschip BROMO is onverwijld naar de plaats van het ongeluk vertrokken en aldaar in de avond van de 18e aangekomen. Het vaartuig werd in nagenoeg reddeloze toestand aangetroffen. Desniettegenstaande werd alles aangewend, wat tot behoud van het schip kon strekken en van de lading, in weerwil van het onstuimig weder, een groot gedeelte naar het stoomschip overgebracht, waarmede hetzelve op de 21e november op de rede van Batavia aankwam. Later is de BROMO naar het wrak teruggekeerd, op sleep medenemende twee kruisboten en twee tjunias (boten voor goederenvervoer), op welke het nodige getal koelies is ingescheept.

Afbeelding
Datum 11 april 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Openbare vrijwillige verkoping in het gebouw Musis Sacrum, te Schiedam, op vrijdag de 23e april 1852, des voormiddags ten 10 uur, van scheepsaandelen en toebehoren.
De notarissen Bremmer & Lechner, residerende te Schiedam, zijn van mening in het openbaar te veilen en te verkopen:
- 8/300 Aandelen in het fregatschip genaamd de STAD SCHIEDAM, groot 432 last, thans van zijn reis naar Java te Texel binnengelopen.
- 7/800 Aandelen in het barkschip genaamd de EENDRAGT, groot 420 last, thans bevracht door de Nederlandsche Handel-Maatschappij voor een terugreis van Java of Sumatra naar Amsterdam.
- 7/300 Aandelen in het fregatschip genaamd OUD NEDERLAND, groot 550 last, thans liggende te Schiedam.
- 8/250 Aandelen in het fregatschip genaamd PIETER CORNELISZOON HOOFT, groot 479 last, thans op zijn terugreis van Java
(Allen varende onder directie van der Schiedamsche Scheeps-Reederij)
- 1/50 Aandeel in het barkschip genaamd LOOPUYT, groot 173 last, varende onder het boekhouderschap van de heren de Groot, Roelants & Co, thans, volgens de laatste berichten, zeilende in de Chinese zee.
- 1/24 Aandeel in het brikschip genaamd VICE-ADMIRAAL LUCAS, groot 159 last, varende onder het boekhouderschap van de heren A. Prins & Co, op zijne terugreis van Java.
Zijnde inmiddels voorlichtingen te bekomen ten kantore van voorgenoemde notarissen.

Afbeelding
Datum 18 april 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Openbare vrijwillige verkoping in het gebouw Musis Sacrum te Schiedam, op vrijdag de 23e april 1852, der voormiddag ten 10 ure, van scheepsaandelen en toebehoren. De notarissen Bremmer & Lechner, residerende te Schiedam, zijn van mening in het openbaar te veilen en te verkopen:
- 8/300 aandelen in het fregatschip genaamd DE STAD SCHIEDAM, groot 432 last, thans van zijn reis naar Java te Texel binnengelopen.
- 7/300 aandelen in het barkschip, genaamd DE EENDRAGT, groot 420 last, thans bevracht door de Nederlandsche Handelmaatschappij voor een terugreis van Java of Sumatra naar Amsterdam.
- 7/300 aandelen in het fregatschip genaamd OUD NEDERLAND, groot 550 last, thans liggende te Schiedam.
- 8/250 aandelen in het fregatschip genaamd PIETER CORNELISZOON HOOFT, groot 479 last, thans op zijn terugreis van Java.
Allen varende onder directie der Schiedamsche Scheeps-Reederij.
- 1/50 aandeel in het barkschip, genaamd LOOPUYT, groot 173 last, varende onder het boekhouderschap van de heren De Groot, Roelants & Compagnie, thans, volgens de laatste berichten, zeilende in de Chinese Zee.
- 1/24 aandeel in het brikschip, genaamd VICE-ADMIRAAL LUCAS, groot 159 last, varende onder het boekhouderschap van de heren A. Prins & Compagnie, op zijn terugreis van Java.
Zijnde inmiddels inlichtingen te bekomen ten kantore van voornoemde notarissen.

Afbeelding
Datum 27 december 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Hellevoetsluis, 25 december.
Alhier overwinteren de volgende schepen, als:
PIETER CORNELISZ HOOFT, kapt. Koens, van Rotterdam naar Batavia.
JEANNETTE, kapt. Visser, van dito naar dito
TWEE ANTHONY’S, kapt. Klomp, van dito naar dito
ERASMUS, kapt Scharper, van dito naar dito
REBECCA, kapt. Johnston, van dito naar Glasgow
CURLEW, kapt. Revy, van dito naar Sunderland
EMMA, kapt. Mackenzie, van dito naar Newcastle
GLOUCESTER, kapt. Connor, van dito naar dito
THESIS, kapt. de Zeeuw Baggus, van Vlaardingen naar Bergen
FORTUNA, kapt. Den Breems, van dito op avontuur
NEWA, kapt. Roode, van Kaap Hoyti naar Rotterdam
MAAS (ss), kapt. Van Knapen, van Bristol naar dito
ELISABETH, kapt. Palmer, van Stockton naar dito
SARA ANN, kapt. Parlett, van Boston (Eng.) naar Schiedam
HAPPY RETURN, kapt. Hargrave, van Londen naar dito
AMERANT, kapt. Probst, van Akyab (opm: Sittwe) naar Vlaardingen
JAN JACOB, kapt. Schaap, van Bo’ness naar Dordrecht
DIADEM, kapt. Leng, van Newcastle naar dito

Afbeelding
Datum 03 mei 1856
Krant JB - Javabode
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 2 juni. Gisteren is hier aangekomen de Nederlandse bark PRESIDENT VERKOUTEREN, kapt. C.F. Eylerts, komende van Amsterdam.
Heden zijn hier aangekomen het dito clipperschip KOSMOPOLIET, kapt. J. Bouten, komende van Rotterdam en hebbende de reis herwaarts volbracht in de buitengewoon korte tijd van slechts 76 dagen, het dito schip PIETER CORNELISZOON HOOFT, kapt. Koens, komende van Rotterdam, de dito bark MACAO, kapt. Hoffman, komende van Amsterdam, en de dito dito CORNELIS GIPS, kapt. De Haan, mede komende van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 20 augustus 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Publieke verkopingen in het Notarishuis aan de Geldersche Kade, te Rotterdam, dinsdag 19 augustus:
- 1/300e Aandeel in het Nederlands fregatschip, genaamd WILLEM DE EERSTE, verkocht voor NLG 150.
- 1/300e Aandeel in hetzelfde schip, verkocht voor NLG 150.
- 1/250e Aandeel in het Nederlandse fregatschip, genaamd PIETER CORNELISZOON HOOFT, verkocht voor NLG 260.
- 1/64e Aandeel in het Nederlandse barkschip, genaamd JAN VAN SCHAFFELAAR, verkocht voor NLG 1860.
- 1/64e Aandeel in het Nederlandse barkschip, genaamd JAN VAN BRAKEL, verkocht voor NLG 670.

Afbeelding
Datum 09 februari 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 9 februari. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn bevracht de navolgende 32 schepen:
Voor Rotterdam: HENDRIKA, kapt. W. van Aalborg; HOOP VAN CAPELLE, kapt. J.R. Bok; COLUMBINE, kapt. C.A. Malbrone; ALBLASSERWAARD, kapt. E. von Lindern; LOUIS, kapt. P.A. Hövig; AUSTRALIE, kapt. F.A. Janzen; PORNO, kapt. N.N; MARIA ADRIANA, kapt. S. van der Held; ADMIRAAL DE WINTER, kapt. J.C. Jansen.
Voor Amsterdam: CELERITAS, kapt. G.A. Wagner; ADMIRAAL PIET HEIN, kapt. L. Hazewinkel; ANNA DIGNA, kapt. C. Ouman; JOHANNA CATHARINA, kapt. J.L. Besseling;
DRIE VRIENDEN, kapt. D.E. Nolting; WAALSTROOM, kapt. P.B.W. Millink; SIRIUS, kapt. H. Mulder; STAATSRAAD BAUD, kapt. T. de Jong; ZEELAND, kapt. H.P. Hazewinkel; HOLLAND, kapt. B. Auffmorth; ANTONIA PETRONELLA, kapt. A. Voorendijk; STAD GOUDA, kapt. K.D. Breuning; EUGENIE, kapt. E.J. Bargman, de 3 laatste van Rotterdam.
Voor Dordrecht: EERSTELING, kapt. A.P. Armstrong; CORNELIS GIPS, kapt. M. van Rijn van Alkemade.
Voor Schiedam: H. WILLEBRORDUS, kapt. J.D. Boer; PIETER CORNELISZ HOOFT, kapt. N. Koens; CORNELIS WERNARD EDOURD, kapt. D. Bakker; OTTO, kapt. W.G. Rotgans; MACAO, kapt. J. Krol, de 3 laatste van Rotterdam.
Voor Middelburg: TWEE CORNELISSEN, kapt. J.C. Kreije; BROUWERSHAVEN, kapt. P. Jansen; MARIA ELISABETH MARGARETHA, kapt. F.C. Bauditz.

Afbeelding
Datum 06 mei 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Publieke verkoping in het Notarishuis aan de Geldersche Kade te Rotterdam op donderdag 5 mei: 1/250e aandeel in het Nederlandse fregatschip PIETER CORNELISZOON HOOFT, voor NLG 93 verkocht.

Afbeelding
Datum 19 december 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Publieke verkopingen in het notarishuis aan de Geldersche Kade te Rotterdam op dinsdag 18 december:
- Drie 1/32e aandelen in het barkschip MACAO, groot 202 lasten, boekhouder de heer W. C. Versluys te Rotterdam. Om NLG 450 per aandeel verkocht.
- Vijf 1/50e aandelen in het fregatschip ANNA, groot 835 tonnen of 441 lasten, boekhouders de heren P. Rademakers & Co te Delfshaven. Om NLG 1.275 per aandeel verkocht.
- Twee 1/250e aandelen in het Nederlandse fregatschip PIETER CORNELISZOON HOOFT, varende onder boekhouderschap van de Schiedamsche Scheeps-Reederij. Niet geveild.
- Een 1/30e aandeel in het Nederlandse barkschip HUYDECOPER, varende onder boekhouderschap van de heren van Zeylen & Decker te Rotterdam. Om NLG 1.530 verkocht.
- Een dito aandeel. Om NLG 1.550 verkocht.
- Een dito aandeel. Om NLG 1.560 verkocht.
- Een dito aandeel. Om NLG 1.580 verkocht.
- Een dito aandeel. Om NLG 1.570 verkocht.
- Een damschuit, genaamd DE VROUW MARIA, groot 19 lasten. Voor NLG 1.525 verkocht.

Afbeelding
Datum 08 december 1861
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. J.C. van Slooten, notaris te Veendam, gedenkt, ten verzoeke van de erven H.H. Deuling en vrouw, na bekomen rechtsbevel, publiek te veilen en te verkopen, o.a. twee 250e aandelen in het fregatschip PIETER CORNELISZOON HOOFT.
Deze verkoop zal plaats hebben op woensdag de 18e december 1861, des avonds ten 7 ure, ten huize van de logementhouder Everts, te Veendam.

Afbeelding
Datum 16 maart 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 29 januari. Het Nederlandse schip (opm: fregat) PIETER CORNELISZOON HOOFT, kapt. N. Koens, van Bangkok met rijst naar China bestemd, is alhier lek binnengelopen.

Afbeelding
Datum 07 mei 1862
Krant JB - Javabode
Type bericht Verkoop schepen

Batavia, 7 mei. Alhier is op de vendutie van de 6e dezer het Nederlandse schip (opm: fregat) PIETER CORNELISZOON HOOFT verkocht voor de som van NLG 15.000. (opm: nieuwe naam NEERLANDS INDIË)

Afbeelding
Datum 12 juni 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 30 april. Vrachten. De volgende charters van Nederlandse schepen zijn bekend geworden: De GRAAFSTROOM, 756 ton, opgenomen voor $ 7.500 ineens voor olie, koeken en 250 dekpassagiers, van Soerabaija naar Amoy, via Samarang en Singapore naar China. De HENRIETTA GEERTRUIDA, 338 ton, laadt suiker en tabak te Soerabaija en Probrolingo à NLG 70 per last naar Amsterdam. Het schip KOOPHANDEL ,267 ton, verkreeg 60 dollarcents per picol rijst, van Bangkok naar Hongkong, Macao, of Whampoa in China. Het schip ACADIA, 724 ton, opgenomen voor $ 6.200, ineens van Soerabaija naar Amoij, via Samarang en Singapore, voor olie, koeken en 200 dekpassagiers naar China. Het schip MARIA, 380 ton, NLG 70,00 voor suiker, NLG 65,00 koffij en opvullen met tabak à NLG 70,00 te Soerabaija te laden naar Rotterdam.
Onbevracht: de Nederlandse schepen JOAN M. KEMPER, KIJKDUIN, MENTOR, CATH. JACOBA HENRIETTE, CORNELIS W. EDOUARD, WILHELMINA, BROEDERTROUW, AMAZONE, HOLLANDIA, POLLUX, TRITON, CORTGENE, WASSENAAR, JOHANNA ELISABETH, FRANS EN ELISE.
De HOLLANDIA is in reparatie. In veiling zullen verkocht worden de Amerikaanse schepen SWEEPSTAKES en ROSETTE, en de PIETER CORNELISZOON HOOFT (Ned.)

Afbeelding
Datum 29 juni 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Batavia, 13 mei. De alhier in publieke veiling verkochte schepen PIETER CORNELISZOON HOOFT (Nederlands, 907 ton [opm: fregat, bouwjaar 1843]), en ROSETTE (Amerikaans, 596 ton), hebben respectievelijk NLG 15.000,00 en NLG 12.010 opgebracht; terwijl voor de inventaris van het eerste NLG 5.269,00 en voor die van het laatste NLG 3.355,00 betaald werd.
Heden wordt alhier geveild het Amerikaanse schip SWEEPSTAKES (1735 ton).

Afbeelding