Inloggen
AFRA - ID 13331


Kroniekberichten

Datum 29 september 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: DE AMSTEL, kapt. J. Hakker, van Smirna met sponzen, koopmansgoederen, stam, tapijten, wijn en rozijn; JOHANNA DE VRIES, kapt. L.C. de Vries, van Civita-Vecchia met zwavel, potasch en aluin; AFRA, kapt. Gnodde, van Bordeaux met rogge; CATHARINA, kapt. P.P. Akkerman, van Pernau met lijnzaad en dederzaad; WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met rogge, tabak, wol en klaverzaad.

Afbeelding
Datum 08 november 1844
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Portsmouth, 2 november. Het schip AFRA (opm: schoener), kapt. J. Nenneboog, van Villanova naar Amsterdam, is alhier lek, met gebroken boegspriet, verlies van zeilen en twee man der equipage binnengelopen.

Afbeelding
Datum 12 januari 1850
Krant CCR - CuraƧaosche Courant

Nederlandse koopvaardijvaartuigen, welke gedurende het jaar 1849 uit Nederland in deze haven (opm: Willemstad) zijn binnengelopen:
De 7e februari het Nederlandse kofschip MEXICO, kapt. J. Kuit, van Rotterdam; de 11e mei het Nederlands kofschip MARACAIBO, kapt. W.C. Kool, van Rotterdam; de 7e juni de Nederlandse topzeilschoener AFRA, kapt. J. Nenneboog, van Amsterdam; de 29e oktober het Nederlandse kofschip MEXICO, kapt. J. Kuit, van Rotterdam; de 28e november de Nederlandse topzeilschoener AFRA, kapt. Nenneboog, van Amsterdam via St. Thomas, en de 13e december het Nederlandse kofschip MARACAIBO, kapt. W.C. Kool, van Rotterdam.

Afbeelding
Datum 25 april 1850
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

CuraƧao, 15 maart. Op de avond van de 11e maart is op het lijrif van deze haven, op ongeveer 1.000 passen bewesten het havenlicht, gestrand de Nederlandse schoener AFRA, kapt. J. Nenneboog, te huis behorende te Wormerveer, komende van Laguayra (opm: La Guaira, Venezuela) met een lading koffij, huiden, tabak, indigo en dividivi (opm: spiraalvormig opgerolde peulen van een West-Indische boom met een hoog looizuurgehalte; wordt ook bij het zwartverven gebruikt) en bestemd naar Amsterdam. Schip en lading zijn geheel weg, doch het volk is gered.

Afbeelding