Inloggen
Gezagvoerder

Kardas, J.

Naam: Kardas, J.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
GOEDE HOOP 1805 Kof Sailing Vessel 11481 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

J.Kardas was met vlagnummer 79 in de periode 1827-1830 lid van het Antwerpse zeemanscollege “Tot Nut der Zeevaerd”108.

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

Geen

 

De schepen van de kapitein

Geen

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 17 oktober 1818114

Hull: het Kofschip de GOEDE HOOP, kaptein Johannus Jansen Kardag.  

Staat wellicht op onjuiste plaats

 

R0tterdamsche Courant 28 december 1820114

Amsterdam, 26 december. Het schip de GOEDE HOOP, kapt. J.J. Kardas, van … (opm: niet ingevuld) naar Rotterdam, te Ilfracombe binnengelopen, heeft den 15 december de reis vervolgd.

 

Rotterdamsche Courant 06 februari 1821114

Rotterdam, 5 februari. Den 2 arriveerden in de Maas de schepen de ONDERNEMING, K.F. Klie, van Rouaan en de GOEDE HOOP, J.J. Kardas, van Lissabon; de wind W. en mistig.

 

Rotterdamsche Courant 05 mei 1821114

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swijndregt, Hubertus Montauban van Swijndregt en Fredrik van Dam, makelaars binnen Rotterdam, als last hebbende van hun principalen en geautoriseerd door de Regtbank van Koophandel, zitting houdende binnen deze stad, zijn voornemens (na gedane aangifte, ingevolge de Wet), op dinsdag den 29 mei 1821, des namiddags te vier uren, in het logement genaamd Het Badhuis, onder de Boompjes, in het openbaar te veilen: een extra snelzeilend Nederlands Kofschip, genaamd de GOEDE HOOP, gevoerd bij kapitein J.J. Kardas, lang over de steven 22 ellen, 4 palmen, 7 duimen, wijd op de buitenkant van de berghouten 5 ellen, 8 palmen, 2 duimen, hol in het ruim van het groot luik 2 ellen, 5 palmen, 6 duimen, of oude Amsterdamse maat lang 79½ voeten, wijd 20½ voeten, hol 9 voeten, met al deszelfs rondhout, staande en lopend want, ankers, touwen, zeilen en verdere scheeps-gereedschappen, zo als hetzelve is liggende in de Zalmhaven, aan de scheepstimmerwerf van mejufv. de Wed. Glavimans, en kunnende aldaar daags vóór en op de dag der veiling door een ieder worden bezichtigd. Nadere onderrichting bij gemelde makelaars.

 

Rotterdamsche Courant 15 mei 1821114

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swijndrecht, Hubertus Montauban van Swijndrecht, en Fredrik van Dam, makelaars binnen Rotterdam, als last hebbende van hunne Principalen, en geautoriseerd door de Regtbank van Koophandel, zitting houdende binnen deze Stad, zijn voornemens (na gedane aangifte, ingevolge de wet), op dinsdag den 29 mei 1821, des namiddags te vier uren, in het Logement genaamd het Badhuis, onder de Boompjes, in het openbaar te veilen: een extra snelzeilend Nederlands Kofschip, genaamd de GOEDE HOOP, gevoerd bij kapt. J.J. Kardas, lang over steven 22 ellen 4 palmen 7 duimen, wijd op de buitenkant van de berghouten 5 ellen 8 palmen 2 duimen, hol in het ruim van het groot luik 2 ellen 5 palmen 6 duimen (opm: 22,47 x 5,82 x 2,56 m.), of in Amsterdamse maat lang 79½ voeten, wijd 20½ voeten, hol 9 voeten, met al deszelfs rondhout, staande en lopend want, ankers, touwen, zeilen en verdere scheeps-gereedschappen, zo als hetzelve is liggende in de Zalmhaven, aan de Scheepstimmerwerf van mejufv. de Wed. Glavimans, en kunnende aldaar daags vóór en op de dag der veiling door een ieder worden bezigtigd.

Nader onderrigting bij gemelde makelaars.

 

Rotterdamsche Courant 30 oktober 1821114

Rotterdam, 29 oktober.

....Den 28 arriveerde kapt. Knocker, met de brieven van den 27, van Harwich, en zeilden PHANIX, J. Lewfestij, naar Guernsey; de FENIKS, J. Kardas, en FLORA, J.H. Jonker, naar Brest; FREDRIK, J. Davids, naar St. Ubes (opm: Setubal); OTTER, T. Downing, naar Sumatra; BARON VAN DER CAPELLEN, W. Purvis, en DIJKZIGT, J. Schaap, naar Batavia; de VROUW GERARDA, C. Schultz, en de TWEE VRIENDEN, H. Bos, naar Surinamen; AURORA, G. Johannes, naar Liverpool; dezelven zijn, door de stilte van wind, onder de Goereese haven ten anker gekomen; de wind O. dik en mistig.