PGC 250402
Rotterdam, 24 april. Volgens telegram van Lloyd’s zijn het Oostenrijkse stoomschip BUDA en het Nederlandse stoomschip ARIADNE, van Marseille naar Rotterdam, bij Kaap de Gaza (opm: waarschijnlijk wordt bedoeld Cabo de Gata, Spanje) met elkander in aanvaring geweest, waardoor eerstgenoemd is gezonken en laatstgenoemd met zware schade te Malaga is binnengekomen. De 118 passagiers en de uit 29 personen bestaande bemanning van de BUDA zijn gered.
PGC 030502
London, 1 mei. Het stoomschip ARIADNE, dat in aanvaring is geweest met het stoomschip BUDA kan tijdelijk worden gerepareerd. Het voorruim is gelost en men is bezig het grootruim te lossen. Het is vóór 5 voet gelicht en zal achter ballast nodig hebben.
PCG 210502
Malaga, 14 mei. Heden werd door het zeegerecht alhier uitspraak gedaan inzake de aanvaring tussen het Oostenrijkse s.s. BUDA en het Nederlandse s.s. ARIADNE, tengevolge waarvan de BUDA zonk. De ARIADNE werd alleen schuldig aan het ongeval verklaard.
PCG 061002
Rotterdam, 7 oktober. Volgens telegram van Lloyd’s is het Nederlandse stoomschip ARIADNE bij het binnenkomen te Genua in aanvaring geweest met het Engelse stoomschip OCAMPO. Eerstgenoemd schip heeft ogenschijnlijk geen schade geleden en heeft de reis voortgezet.
AH 171105
Gisteren is door het Duitse stoomschip VIANNA te Oporto geland de gehele bemanning van het Nederlandse stoomschip ARIADNE, op reis van Valencia naar Rotterdam. Genoemd stoomschip is op 13 november l.l. in de Golf van Biscaye zwaar lek verlaten toen de VIANNA in zicht kwam. (opm: de ARIADNE was op 4 november van Valencia vertrokken)
PGC 181105
Rotterdam, 16 november. Volgens heden alhier door de rederij uit Oporto ontvangen telegram, is het Ned. s.s. ARIADNE, kapt. T. Bakker, van Valencia naar Rotterdam, bij vliegend stormweer in de Golf van Biscaye vergaan. De gehele bemanning is gered door het Duitse s.s. VIANNA en te Oporto geland.
NRC 221105
Rotterdam, 21 november. Extract uit de scheepsverklaring van het s.s. ARIADNE.
Op 11 november is het schip in de Golf van Biscaje belopen door een hevige storm. Het schip kreeg diverse schade aan dek en een reddingboot ging verloren. Op 13 november sloeg door een stortzee luik II in en spoelden de bovenbrug en het kompas weg. Tevens gingen de laatste reddingboten over boord en maakte het schip hevig water. Om 3 uur n.m. dezelfde dag kwam het Duitse s.s. VIANNA (kapitein J. Spieker) in zicht en werd besloten het schip te verlaten. Vanwege het weer kon de VIANNA echter nog geen reddingboot uitzetten. Om 2 uur ’s nachts op de 14e november lukte dit wel. Met de boot werd verbinding gemaakt en de manschappen gingen voorzien van een reddingvest één voor één overboord naar de reddingboot. De boot moest drie tochten maken om allen te redden en om 7 uur ’s morgens werd de kapitein van de ARIADNE als laatste gered. De ARIADNE was op weg van Valencia naar Rotterdam en de geredde opvarenden zijn op 16 november te Oporto aan land gezet.