Inloggen
Gezagvoerder

Lipjes, Egarius

Naam: Lipjes, Egarius
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
MINISTER PAHUD 1855 Fregat Sailing Vessel 14913 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Vermoedelijk geboren te Haarlem.

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt E.Lipjes als gezagvoerder gedurende:

*    1864 t/m 1867 van het 3/mschip “Minister Pahud”, gebouwd in 1855 te Dordrecht, 674 ton o.m., varend voor J.H. van Santen te Krimpen aan de Lek. Het schip werd vermist op thuisreis van Batavia.

 

Overige bijzonderheden

De Nieuwe Rotterdamsche Courant van 9 augustus 1867 vermeldde het volgende bericht: "Van het schip "Minister Pahud", kapt.Lipjes, den 1sten Januarij van Batavia vertrokken, heeft men sinds dien tijd niets meer vernomen ...". De bark was eerst van rederij W.Ruys J.Dz, daarna van J.H.van Santen te Krimpen aan de Lek026(39/070).

 

"Op 8 augustus 1867 wordt het volgende bericht vrijgegeven: "Van het Nederlandse barkschip "Minister Pahud", onder gezag van de Vlielandse kapitein E.Lipjes is reeds 8 maanden niets vernomen. Het schip is op 1 januari van Batavia vertrokken naar Nederland, doch sindsdien is ieder bericht uitgebleven. Egarius Lipjes was de zoon van de op Vlieland wonende Ontvanger der in- en uitgaande rechten en accijnsen Johannes Lipjes en Hendrina Arent".

Uit: Jan Houter  "Al zwerf ik op de baren ... Vlielandse zeevaarders van eind 16de tot eind 19de eeuw".  Het Wereldvenster - Baarn.  1978  51 pp. Citaat van p.48.