Inloggen
Gezagvoerder

Jeltes, Harmannus J.

Naam: Jeltes, Harmannus J.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 2
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
VROUW ANNEGINA 1799 Kof Sailing Vessel 11771 Bekijk schip
JUFFROUW JOHANNA 1816 Kof Sailing Vessel 12369 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt H.J.Jeltes als gezagvoerder gedurende:

*    1815 t/m 1828 van de kof “Vrouw Margaretha”, gebouwd in 1815, bouwplaats niet vermeld, 83 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Pekela. Het schip is 1 keer te Harlingen gergistreerd komend van Noorwegen.

 

Het Archief van de Waterschout op het Stadsarchief van Amsterdam bevat monsterrollen op naam van Hermanus Jeltes op de:

“Ju. Johanna”, dd 11 december 1816.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 14 maart 1815114

Advertentie. J.H. de Witt, J. van Ouwerkerk de Vries, J.E. Lublink en H. Smit, makelaars te Amsterdam, zullen ten overstaan van een daartoe bevoegde beambte, op maandag 20 maart 1815 des avonds te 6 uur te Amsterdam in het Nieuwezyds Heeren Logement op de Haarlemmerdijk, verkopen: een extraordinair welbezeild Smakschip, genaamd de VROUW MARGARETHA, gevoerd door kapt. Harmanus J. Jeltes, lang over steven 77 voet, wijd 17 voet 8 duim, hol 8 voet 4 duim, alles Amsterdamse maat. (opm: In een advertentie van 25 maart werd bericht dat de veiling geen voortgang zal hebben omdat het schip inmiddels uit de hand is verkocht)

 

Rotterdamsche Courant 22 april 1817114

Amsterdam, 20 april. Bij Hornbeek (opm: Hornbæk, noordwest van Helsingør) is gestrand het schip DIOGENE, kapt. H. Ratke, van Stettin naar Amsterdam, een gedeelte der lading is nat geborgen en bij Torkö (opm: westzuidwest van Karlskrona), in Zweden, het schip JUFVROUW JOHANNA, kapt. H.J. Jeltes, van Rotterdam, met tien stukken (opm.: vaten) genever, die geborgen zijn. Ook hoopt men het schip, ofschoon veel water inhebbende, af te brengen.

 

Rotterdamsche Courant 06 mei 1817114

Amsterdam, 4 mei. Het bij Torkö (opm: westzuidwest van Karlskrona) gestrande schip de JUFFROUW JOHANNA, kapt. H.J. Jeltes, van Rotterdam, hoopte men af te brengen. Doch de kof VROUW WILHELMINA, kapt. H.J. Stijntjes, van Antwerpen naar Pernau (opm: Pärnu), was wrak. Men was bezig de inventaris te bergen.

 

Rotterdamsche Courant 17 juni 1817114

Amsterdam, 15 juni. In een brief van Elseneur van den 7 juni wordt gemeld, dat het bij Torkö (westzuidwest van Karlskrona) gestrande schip DE JUFVROUW JOHANNA, kapt. H.J. Jeltes, van Rotterdam, in vlot water gekomen was en naar Koppenhagen zou gebracht worden om te repareren.

 

Rotterdamsche Courant 18 maart 1819114

Te Rotterdam in lading liggend naar:   

Liverpool, het Kofschip de JUFVROUW JOHANNA, kapt. Hermanus J. Jeltes.

                Adres bij D. Burger en Zoon.

 

Dordrechtsche Courant 27 mei 1820114

Dordrecht, 26 mei. Aan deze stad zijn gearriveerd de schepen WILHELMINA LAURENTIUS, kapt. J.J. Swart, van Rostock, en de JUFFROUW JOHANNA, kapt. H.J. Jeltes, van Libau (opm: Liepaja), beide met rogge.

 

Dordrechtsche Courant 25 juli 1820114

Dordrecht, 24 juli. Aan deze stad zijn gearriveerd de schepen de GOEDE HOOP, kapt. P. de Best, van Hull, met ballast; de JUFFROUW JOHANNA, kapt. J. Jeltes, van Marennes, met zout, en de HOFFNUNG (opm: waarschijnlijk Oostendse eigenaar), kapt. Christopher Giese, van Riga, met rogge.

 

Rotterdamsche Courant 10 maart 1821114

Rotterdam, 9 maart. Den 7 dezer arriveerden te Helvoetsluis de schepen ZORG EN VLIJT, J.E. Swart, van Marennes, de JONGE CORNELIS, G. van Borden, en de VROUW MARGARETHA, M. de Zeeuw, van Lissabon, de JUFVROUW JOHANNA, H.J. Jeltes, de JONGE FREDRIK, B. de Jong, en IDA MARGARETHA, C. Ahlmann, van Cette (opm: Sète); EENSGEZINDHEID, S. St. Martin, van Smirna (opm: Izmir), doch ligt onder quarantaine op de rede. De wind W.

 

Rotterdamsche Courant 24 april 1821114

Rotterdam, 23 april. Den 20 arriveerde te Helvoetsluis het schip AURORA, J.F. Spiegelberg, van Foijrhagen.

Den 21 zeilden ZORG EN VLIJT, J.E. Swart, naar Marseille; de JUFVROUW JOHANNA, H.J. Jeltes, naar Livorno; ZEEGEWIN, J. van Teijlingen, naar Lissabon.

Den 22 zeilden de JONGE WILLEM, L. Jansen, naar Livorno, en EDWARD, J. Mouath, naar Gothenburg; de wind Z.Z.W. en O.N.O.