Inloggen
Gezagvoerder

Hund/Hunt, W.J.

Naam: Hund/Hunt, W.J.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
SUZANNA 1831 Hektjalk Sailing Vessel 9745 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt W.J.Hund als gezagvoerder gedurende:

      *    1842 van de tjalk “Suzanna”, gebouwd in 1831 te Hoogezand, 55 ton o.m., geen vermelding van thuishaven en eigenaar.

 

Overige bijzonderheden

In 1831 werd te Hoogezand voor kapitein W.J.Mulder te Martenshoek de tjalk “Suzanna” gebouwd. Na het overlijden van kapitein Mulder is het schip vanaf 1839 in bezit van de weduwe S.H.Mulder-Bleker te Hoogezand. Het werd in 1839-1841 bevaren door kapitein B.H.Bultje en van 1841-1844 door kapitein W.Hunt. In 1844 is de tjalk gekocht door kapitein B.H.Bultje te Pekela (Bron: L.C.Heijboer te Vlaardingen).092

Op 09 mei 1851 is het schip lek en met diverse schaden boven Ameland verlaten aangetroffen. Door vissers is het schip op eigen kiel behouden te Zoutkamp binnengebracht. Het schip was onderweg van Hamburg naar Harlingen met een lading hout.(Bron: NRC)

De redding van de bemanning van de Suzanna door de “Vrouw Wicherdina”, kapit. Kroon is vermeld in Bouma p.621. Het betreft hier de “Vrouw Wicherdina 2”.092

 

 

F.HUNT

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

“Elisa”

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 26 januari 1819 114

Amsterdam, 24 januari. Volgens brieven van de Kaap de Goede Hoop, tot den 21 november, was het Hollands schip JOHANNA EN ELISABETH, kaptein P. Green, van daar naar Mauritius vertrokken; den 24 dito zou het galjasschip JOHANNIS GERRARDUS, kaptein S.K. Sipkes, met levendig vee van daar naar Demerarij zeilen; drie weken na het aan de Kaap gearriveerde schip ELISA, kaptein F. Hunt, zou van Batavia vertrekken het Hollands schip VROUW AGATHA, kaptein R. Witsen, zijnde destijds bezig te Samarang koffij en rijst in te nemen; het op den 17 november in de Tafelbaai aangekomen schip de DOLPHIJN, kaptein L. de Koning, van Batavia, had 54 dagen reis; was geladen met koffij, suiker en tamarinde (opm: dadels, dan wel het hout van de gelijknamige boom), en zou den 24 november de reis naar Rotterdam vervolgen; drie weken na hetzelve zou van Batavia zeilen het schip JOHANNA, kaptein C.J. Jonker, naar Amsterdam.