Inloggen
Gezagvoerder

Huizer, Cornelis

Naam: Huizer, Cornelis
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
GOUVERNEUR ELSEVIER 1851 Brik Sailing Vessel 7735 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

C.Huizer was met vlagnummer R130 in de periode 1857 t/m 1861 effectief lid van het Rotterdamse zeemanscollege Maatschappij tot Nut der Zeevaart058.

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

Geen

 

De schepen van de kapitein

In de Jaarverslagen 1858 1n 1859 van de Maatschappij (Maritiem Museum, Rotterdam) staat C.Huizer met vlagnummer R130 in de ledenlijsten als gezagvoerder maar zonder schip en boekhouder058.

 

Bouma025 vermeldt C.Huyzer als gezagvoerder gedurende:

*    1858 van de brik “Gouverneur Elsevier”, gebouwd in 1851 te Rotterdam, 145 ton o.m., varend voor H. van Rijckevorsel te Rotterdam.

 

Overige bijzonderheden

De Raad van Tucht voor de koopvaardij behandelde in maart 1858 een klacht van Adrianus Christianus van Schaik tegen kapitein Cornelis Huizer van de brik “Gouverneur Elsevier” over het niet acht nemen van regels omtrent de aanmonstering op 13 maart 1858.

Tevens werd een klacht tegen dezelfde kapitein ingediend door hofmeester Hendrik Vergouwen Schaap “over misdragingen van de gezagvoerder ten opzigte van de gehele equipage (4 oktober 1858). Door de Raad werd vastgesteld dat het schelden en slaan door de kapitein diende te worden toegeschreven aan drift, bij Huizer opgewekt door onveranderlijke onzindelijkheid en onbekwaamheid van de klager in zijn kwaliteit van hofmeester.”

In beide gevallen is in de weergave van deze gebeurtenissen geen uitspraak vermeld.104.