Inloggen
Gezagvoerder

Gierke, Johan Friedrich

Naam: Gierke, Johan Friedrich
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
JONGE CAROLINA 1798 Kof Sailing Vessel 11954 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

Zeemanshoop? Zie hierna

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

In de notulen van de Bestuursvergadering van Zeemanshoop dd 14 februari 1826 wordt een rapportage behandeld omtrent de aanvrage om onderstand van Catharina Maria Roelofs, zijnde de weduwe van kapitein Johan Friedrich Gierke, “zich noemende Friedrich Gierke”. Deze wordt toegestaan in de 1e klasse voor haar en 2 kinderen met ingang van 01 februari 1826. Er is in de vergadering een discussie of de reeds verstrekte f20,- in mindering op de uitkering moet worden gebracht. Er wordt besloten om dit (om reglementaire redenen) wèl te doen maar tegelijkertijd een gratificatie van f 20,- toe te kennen.042.

 

De notulen van de Algemene Vergadering dd 16 augustus 1822 van het Amsterdams zeemanscollege "Zeemanshoop" vermeldt de volgende mededeling:

"Wijders wierd voorgesteld om den geballoteerde Capitein Gierke, welke door het Honorair Lid den Heer van der Beij was voorgehangen tegenstrijdig der Wet andermaal mogen voorgehangen worden en is Goedgekeurd". En in de notulen van 23 augustus 1822 staat "... Capt.Gierken als Effectief ... gedeballoteerd"023. Een toegekend vlagnummer wordt niet vermeld, evenmin als de voorletter(s) van het voorgestelde lid. – zie hierna.

 

De schepen van de kapitein

Geen

 

Overige bijzonderheden

Geen