Inloggen
Gezagvoerder

Duinker, D.D.

Naam: Duinker, D.D.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
HERMAN 1855 Bark Sailing Vessel 10606 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Ik heb deze persoon niet afdoende kunnen identificeren.

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt D.D.Duinker als gezagvoerder gedurende:

*    1887 van het schroefstoomschip “Madura”, gebouwd in 1873 te Stockton, 2400 ton o.m., varend voor de Stoomvaartmaatschappij “Java”, dir. J.H.Schröder Jr. Het schip werd in 1887 verkocht naar Engeland.

 

Overige bijzonderheden

NRC 28 maart 1886114

Batavia, 24 ferbruari. Vrachten. Sedert het bericht van 10 dezer bleef de markt nagenoeg onveranderd en was de vraag zeer beperkt. De onbevrachte vloot bleef stationair, daar de opgenomen tonnenmaat in evenredigheid stond tot die der aangekomen schepen. Naar Holland bleef de factorij uit de markt, terwijl particuliere lading bijna niet te verkrijgen is. Naar het Kanaal werden een paar schepen bevracht met droge suiker tot Sh.27/6, en twee bodems opgenomen voor zaksuiker tot Sh.25/- per ton netto ingenomen gewicht en beperkt zich de vraag tot scheepsruimte voor dit laatste artikel. Naar Amerika en Australië ging niets om en bestond ook geen vraag.

Kustvracht. Het vervoer van 500 ton kolen van Soerabaija naar Dobo werd bij inschrijving aangenomen tot NLG 18,- per ton.

De laatste bevrachting is: Nederlandse stomer MADURA NLG 75,- koffie, NLG 75,- huiden, NLG 45,- tabak, NLG 40,- rijst, NLG 20,- tin, naar Amsterdam.

Lossende en onbevrachte Nederlandse schepen: Nederlandse GEBROEDERS SMIT, LOTOS, PRINSES WILHELMINA, BURGEMEESTER SCHORER, en EENDRAGT

 

NRC 22 augustus 1886114

Batavia, 16 juli. Vrachten. De volgende afdoeningen voor Nederlandse schepen kwamen tot stand: stoomschip NOORD-HOLLAND koffie NLG 80, huiden NLG 90, indigo NLG 120, tin NLG 20 per last naar Rotterdam, en suiker tot geheime vracht naar Marseille en Nederland, en stoomschip MADURA  koffie NLG 80, huiden NLG 90, tabak NLG 55 en suiker tot geheime vracht naar Amsterdam. De JOHANNA EN MARGARETHA neemt de te Menado aanwezige foffie tot NLG 50 per last naar Rotterdam en de MARIE EN JULIE een volle lading Gouvernementskoffie, op Java’s Noordkust in te nemen, tot NLG 30 per kast naar Middelburg…..

 

NRC 12 maart 1887114

Amsterdam, 11 maart. Naar wij vernemen, zullen in verband met de nieuwe dienstregeling der Stoomvaart-Maatschappij Nederland de stoomschepen MADURA en SOENDA uit de geregelde dienst worden teruggetrokken. Eén zal wellicht worden verkocht, het andere als reserveschip worden opgelegd.

 

NRC 07 juli 1887114

Stoomvaartmaatschappij Java. Huizinga’s N. Fin. verneemt, dat in de op 19 dezer te houden buitengewone vergadering van aandeelhouders en daarna in die van obligatiehouders voorstellen zullen worden gedaan tot liquidatie en om de stoomboten KONINGIN EMMA en SOENDA aan de Maatschappij Nederland te verkopen, en de netto opbrengst zowel van deze boten als van de MADURA onder de obligatiehouders te verdelen, terwijl echter een deel dier opbrengst bestemd zal worden tot verdeling onder de aandeelhouders, ten einde van deze toestemming tot een minnelijke liquidatie te verkrijgen, daar aan een gerechtelijke belangrijke kosten verbonden zijn.

 

NRC 20 juli 1887114

In de heden gehouden vergadering van aandeelhouders der Stoomvaart-Maatschappij Java is een voorstel van het bestuur in behandeling gekomen tot liquidatie der vennootschap en verkoop der stoomschepen KONINGIN EMMA en SOENDA aan de Stoomvaart-Maatschappij Nederland tegen betaling van een som van NLG 689.000,-, onder ontbinding van het bestaande huurcontract. Het stoomschip MADURA zal de directie trachten te verkopen en het netto-provenu van de verkoop der drie boten zal, na aftrek van de schuld aan de Stoomvaart-Maatschappij Nederland en een bedrag van NLG 14.000,- ten behoeve der aandeelhouders van de Stoomvaart-Maatschappij Java, pondpondsgewijze onder de aandeelhouders verdeeld worden. Zonder debat werd dit voorstel met algemene stemmen goedgekeurd.

In de daarna gehouden vergadering van obligatiehouders is het voorstel eveneens aangenomen.

 

NRC 15 oktober 1887 114

Naar de Amsterdammer verneemt, is het stoomschip MADURA der Maatschappij Java aan een Engelse rederij verkocht voor NLG 93.000.

 

NRC 17 oktober 1887114

IJmuiden, 16 oktober. Heden vertrok van hier naar Hartlepool het stoomschip MADURA. (opm: na verkoop onder Engelse vlag; niet herdoopt)

 

NRC 22 februari 1888114

De Commissie der Zeemacht is door de regering gemachtigd om Zr.Ms. CERAM van de wateren van Lombok naar Soerabaja te dirigeren ten einde aldaar enige herstellingen te ondergaan, terwijl het stoomschip MADURA is aangewezen om de CERAM te vervangen.