Inloggen
Gezagvoerder

Visser, Dirk Tjeerds

Naam: Visser, Dirk Tjeerds
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
JUPITER 1880 General Cargo schip Steamship 8227 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Via http://kranten.kb.nl

“Heden ontving ik de hartverscheurende tijding dat mijn dierbare echtgenoot DIRK TJEERD VISSER, gezagvoerder van het Stoomschip HECLA toebehoorende aan de Kon.Ned. Stoomb-Maatsch. Door het verongelukken van zijn schip, zijn dood in de golven heeft gevonden.

Wed. VISSER-VAN DIJSTER AMSTERDAM, 11 December 1885.”

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

D.Tj.Visser werd met vlagnummer 917 per 25 juli 1882 ingeschreven als effectief lid van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop002a.

In de notulen van de Algemene Vergaderingen van Zeemanshoop dd 18/25 juni 1882 werd als effectief lid voorgedragen/benoemd Dirk Tjeerds Visser, voerend het ss “Comeet”, wonend in de Plantage Doklaan 4 te Amsterdam, op voordracht van kapitein K.Junius van Hemert.023.

 

Opmerkingen in verband met Zeemanscollege(s)

In de notulen van de Algemene Vergadering van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop dd 17 oktober 1882 staat de volgende mededeling: “Kapt. D.T.Visser Gezagvoerder van het stoomschip Komeet in de Vergadering tegenwoordig zijnde, wordt door den Heer van Ketwich eenige belangstellende woorden toegevoegd wegens het verlies van zijn schip en gelukgewenscht met zijn terugkeer alhier.”023.

 

De schepen van de kapitein

lidmaatschap van College Zeemanshoop te Amsterdam001

vlagnummer              jaren            type                 scheepsnaam                                       naam reder/boekhouder

       917                      1882            geen vermelding van schip en boekhouder

                                     1883            stoomsch.      Jupiter                                                   Kon.Ned.Stoomb.Maatsch.

 

Bouma025 vermeldt D.T.Visser als gezagvoerder gedurende:

*   1882 op het schroefstoomschip “Comeet” ex Vendsijssel, gebouwd in 1871 te Middlesbro, 796 ton o.m., varend voor de KNSM te Amsterdam. Het schip werd overstoomd en zonk;

*   1882 van het schroefstoomschip “Astrea”, gebouwd in 1867 te Stockton, 560 ton o.m., varend voor de KNSM te Amsterdam;

*   1884 op het ijzeren schroefstoomschip “Jupiter”, gebouwd in 1880 te Amsterdam, 931 ton n.m., varend voor de KNSM te Amsterdam.

 

Overige bijzonderheden

Op 29 september 1882 zonk het ss “Comeet” op 20 mijl oost van Gilbraltar na een aanvaring met het Britse ss CAVILLA tijdens dikke mist. De “Comeet” was op weg van Bari naar Amsterdam. De bemanning werd gered.

Het ss “Comeet” werd gebouwd in 1871 bij Beckhouse & Dixon te Middlesbro, mat 796 Brt. en voer voor de KNSM te Amsterdam072.

 

Via http://kranten.kb.nl

SCHEEPSTIJDINGEN

AMSTERDAM.8 December

HECLA (Ned. St) van Stettin naar hier, is bij Lemvig gestrand tijdens een orkaan en geheel wrak. Een deel der lading drijft aan strand. De eerste stuurman Verzen, de bootsman C.Jensen, G. de Gruyter en Jan Schaaf zijn gered; de gezagvoerder en overige manschappen zijn over boord geslagen.