Inloggen
Gezagvoerder

Tiddens, J.J.

Naam: Tiddens, J.J.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
JUFFROUW JOHANNA 1816 Kof Sailing Vessel 12369 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

J.J.Tiddens was met vlagnummer 97 in de jaren 1827 t/m 1828 lid van het Amsterdamse zeemanscollege “De Blaauwe Vlag” 008.

 

Opmerkingen in verband met Zeemanscollege(s)

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt J.J.Tiddens als gezagvoerder gedurende:

*   1829 van de kof “Juffrouw Johanna”, gebouwd in 1816, bouwlocatie niet vermeld, 180 ton o.m., varend voor T.R.Swart te Groningen.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 27 januari 1816114

Amsterdam, 25 januari. Te Dungeness is, met verlies van anker en touw, binnengelopen het schip ANNA AGATHA, kapt. J.J. Tiddens, van Rotterdam naar Havana.

 

Rotterdamsche Courant 15 oktober 1818114

Advertentie. Een iegelijk, die iets schuldig is aan, of te presenteren heeft van de rederij van het schip ANNA AGATHA, gevoerd geweest door kaptein J.J. Tiddens, wordt verzocht daarvan ten spoedigste opgave te doen aan de kaptein H. Reiding, zich thans bevindende op het gemelde schip, in de Wijnhaven, te Rotterdam. (opm: volgens een volgende advertentie bevond kapt Reiding zich toen op de werf van De Jong en Kortland, te Rotterdam)

 

Rotterdamsche Courant 26 april 1821114

Rotterdam, 25 april. Van Vlissingen meldt men ….

….Den 19 zijn, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen de schepen MARGARETHA, J.J. Tiddens, van de Havana; MARIA CATHARINA, M. Scholl, van de Marennes, en de MARIA, J. Sikkes, en THERESIA, J.H. Arend, van Liverpool.

 

Rotterdamsche Courant 16 juni 1821114

Rotterdam, 13 juni. Van Vlissingen wordt van den 12 gemeld:….

….Van den 9 dezer tot heden van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild MARGARETHA, J.J. Tiddens, naar de Havana; de EENDRAGT, B.H. Cappen, naar Bayonne; de DRIE GEZUSTERS, J. Sipkes, naar Riga; de VROUW MARIA, Z.K. Schutt, naar ….; de NIEUWE ONDERNEMING, K.L. Domine, naar Liverpool; ENGELINA, H.P. de Jong, naar St. Martin; die GUTE FRAU, C. Reetzoke, naar Kopenhagen; MATHILDA, S. Whileij, naar Londen; ANNA PAULOWNA, A.J. Vollemaere, naar Bayonne; de JONGE CAMILLE, M.J. van Daalen, naar de Marennes; de UNIE, J.B. Neurenberg, naar Liverpool; CHRISTINA TITSIA, A.A. Potjes (opm: vermoedelijk Potjer), naar Noirmoutier; de EENDRAGT, H.J. Korter, naar Liverpool; de HOOP, E.G. Jonker, naar Noirmoutier, en de ONDERNEMING, P. Hakke, naar Liverpool.

 

Rotterdamsche Courant 10 oktober 1822114

Rotterdam, 9 oktober. Van Vlissingen meldt men den 5 oktober:

Sedert onze laatst zijn alhier ter rede gekomen de schepen de GOEDE VERWACHTING, M.. de Jonge, van Dordrecht naar Duinkerken; de HOOP, J.C. Lorentze, van Caen naar Brussel; PADANG, Th. Wilman Jr, van Batavia, laatst van Plymouth; de VROUW HENDRIKA, G.R. Voss, van Noorwegen; WILHELMINA CATHARINA, P.B. de Jonge, en de JONGE NICOLAAS, H. Pieters, van Liverpool; de GOEDE VERWACHTING, J.H. Fijn, van Londen; la DAME COLETTE, F.P. Hoed, en de JUFVROUW JOHANNA (opm: JUFFROUW JOHANNA), J.J. Tiddens, van Liverpool; de GOEDE HOOP, T. Mooij, van Rio-Janeiro; de VALK, J. de Valk, van Londen; AURORA, S.J. Brouwer, en de VROUW ENGELINA, H.T. de Jonge, van Liverpool; de JONGE JOSEPHA, P. Sparboom, en le CHARLES, D.H. Arends, van Liverpool, allen naar Antwerpen,….

 

Rotterdamsche Courant 07 november 1822114

Rotterdam, 6 november. Uittreksel uit de Lloyd’s Lijst van den 5 november:….

....Den 1 is te Ramsgate binnengelopen het schip WELLINGTON, Davis, van Ostende naar Newhaven, en te Dartmouth het schip JUFVROUW JOHANNA, Tidden (opm: JUFFROUW JOHANNA, J.J. Tiddens), van Antwerpen naar Liverpool…..