Inloggen
Gezagvoerder

Sloots, Harm

Naam: Sloots, Harm
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
WATERPLOEG 1911 Kotter Sailing Vessel 7197 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Harm Sloots werd geboren op 13 maart 1886 te Gasselternijveen als zoon van Harm Sloots en Arendje van der Veen.

Harm trouwde op 10 decemberr 1913 te Bergen op Zoom als schipper met Geertruid Pieternella van IJsseldijk, geboren te Stavenisse als dochter van Adriaan van IJsseldijk en Elisabeth Boogaard.

Harm en Eltje kwamen om met hun motorschoener “Waterploeg” ca. maart 1922

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

H.Sloots was effectief lid van het Groninger zeemanscollege : De Groninger eendracht” met vlagnummer 24 in de periode 1918 t/m 1920 (en later)

 

Opmerkingen in verband met Zeemanscollege(s)

Geen

 

De schepen van de kapitein

In http://www.marhisdata.nl/main.php?to_page=schip&id=7195 wordt vermeld de stalen 2-mast kotter “Waterploeg” gebouwd in 1911 bij E.J. Smit & Zoon, Hoogezand, Netherlands met als manager/owner Harm Harmz. Sloots uit Groninger

Final Fate: Vertrokken met een lading tarwe van Rödvig (Seeland) naar Swinemünde (Stettin) en daarna is niet meer van het schip vernomen. De kapitein, zijn vrouw, hun drie kinderen en vier bemanningleden komen om het leven.

Het Vaderland, 9 mei 1922: Sedert 20 maart heeft men niets meer vernomen van de motorschoener 'WATERPLOEG', kapitein H. Sloots, uit Delfzijl, die een lading tarwe van Rödvig naar Stettin zou vervoeren en uiterlijk 25 maart te Stettin moest aankomen. De kapitein was met zijn vrouw en drie kinderen aan boord.

 

De schepen van de kapitein

Ìn de ledenlijst van “De Groninger Eendracht” vermeldt in de Amsterdamsche Almanak voor Koophandel en Zeevaart van 1918 wordt H.Sloots met vlagnummer 24 vermeld als gezagvoerder van de “Waterploeg”

 

In: http://www.marhisdata.nl/main.php?to_page=schip&id=7195 wordt vermeld de tjalk “Waterploeg”, gebouwd in 1882 bij Wijnke Boerma te Martenshoek

 

Overige bijzonderheden

In “Zeemanssouveniers rond Eems en Dollard”, door H.A.Hachmer, Uitg. Meinders – 1997 88 pp. (p.33) staat een afbeelding van een tjalk (?) “De “Normaliteit” van kapitein-reder Harm Sloots in de haven van Kolberg, voormalig Oost Pruisen.

Geen zekerheid of dit een schip van H.Sloots is geweest.