Inloggen
Gezagvoerder

Schuring, K.

Naam: Schuring, K.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
HILVERSUM 1883 General Cargo schip Steamship 2839 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

In het tijdschrift “De Zee” Jg 1889, 52 staat een veslag van de “Examens voor Rijkscommissie tot examineering van stuurlieden ter koopvaardij in Decemberzitting te Rotterdam”. Het diploma A als 1ste stuurman op de grote zeilvaart werd toegekend aan K.Schuring. (is dit dezelfde?)

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

K.Schuring werd met vlagnummer 941 per 04 juli 1901 ingeschreven als effectief lid van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop002a.

In de notulen van de Algemene Vergadering van Zeemanshoop dd 04 juli 1901 wordt als effectief lid voorgedragen en benoemd K.Schuring, gezagvoerder bij de KNSM, wonend op de Nassaukade 41 te Amsterdam, op voordracht van kapitein J. de Vries.023.

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

Geen

 

De schepen van de kapitein

lidmaatschap College Zeemanshoop te Amsterdam001

vlagnummer                 jaren          type                 scheepsnaam                                       naam reder/boekhouder

       941                          1901         stoomsch.      Hilversum                                            Stoomb.Maatsch.Oostzee

                                     1902-1908    stoomsch.      Farnsum                                               idem

 

Overige bijzonderheden

In een serie artikelen in het tijdschrift “Het Zeilend schoolschip” tussen 1947-1962 beschrijft Piet van Os onder het pseudoniem Pietos zijn zeilvaartherinneringen. In nr.28 april 1956 beschrijft hij een reisje in juni 1895 met het viermast ss “Rotterdam”, onder commando van kapitein Bonjer met als 1ste officier Schuring.

“Naar ik (aldus Pietos) verneem was de “Rotterdam” ’t eerste koopvaardijschip, dat door het Noord-Ooszee-kanaal van de Oostzee naar de Noordzee voer.”