Inloggen
SNELHEID (DE) - ID 9587


In dienst
Onder Nederlandse Vlag tussen:1824-05-05 / 1834-07-27 | Reden uitgevlagd: Verongelukt of vermist (zie final fate)

Identification Data

Bouwjaar: 1824
Categorie: Cargo vessel
Voorstuwing: Sailing Vessel
Type: Kof
Material Hull: Wood
Construction Data

Scheepsbouwer: Harm Derks Hesseling, Pekela, Groningen, Netherlands
Launch Date: 1824-00-00
Delivery Date: 1824-04-13
Technical Data

Gross Tonnage: 56.00 lasts
Gross Tonnage 2: 105.00 tons (oude meting)
 
Length 1: 23.20 Meters Registered
Beam: 4.43 Meters Registered
Depth: 2.30 Meters Registered
Zeebrieven en Turksche passen

Record type Zeebrief
Zeebrief jaar: 1824
Datum agenda: 1824-05-05
Register nr: 18240029
Scheepsnaam: SNELHEID
Type: Kof
Lasten: 56
Gebouwd in provincie: Groningen
Gebouwd in binnen- of buitenland: Binnenlands
Zeebrief / Turksche pas verzocht door: Bolt, H.
Plaats: Groningen
Kapitein op moment van verzoek: Jonge, H.P. de
Opmerkingen: Eerste zeebrief

Bekijk de overige zeebrieven / Turksche passen van dit schip
Ship History Data

Date/Name Ship 1824-04-14 DE SNELHEID
Manager: Hendrik Bolte & Co., Groningen, Groningen, Netherlands
Eigenaar: Partenrederij onder boekhouderschap van genoemde manager, Groningen, Groningen, Netherlands
Shareholder:
Homeport / Flag: Groningen / Netherlands

Bezitters van parten (aandelen) in het schip

Onder directie van Hendrik Bolte, Harm Harms Nap en Barteld Onnes, alle drie negotianten te Groningen, en medereders;

H.R. de Jonge te Groningen
A. van Olst te Groningen
Weduwe P.J. de Jonge te Groningen
P. Onnes te Groningen
S.H. Muller Rzn. te Groningen
B.P. de Jonge te Groningen
 

 

Ship Events Data

1834-07-27: Final Fate:
PGC 080834
Het schip (opm: kof) de SNELHEID, kapitein H.P. De Jonge, van Libau (opm: Liepaja) naar Schiedam, is volgens brief van Yarmouth van 30 juli, in de nacht van 27 juli op Haisbrough Sand geheel verongelukt, doch het volk gered.

Gezagvoerders

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt H.P. de Jong als gezagvoerder gedurende:

*    1821 t/m 1822 van de kof “Juffrouw Magdalena Clara”, gebouwd in 1782, bouwplaats, tonnage, eigenaar en thuishaven niet vermeld. Het schip is 5 maal te Harlingen geregistreerd komend van Noorwegen, Riga en Memel.

 

In het Archief van de Waterschout op het Stadsarchief van Amsterdam bevinden zich monsterrollen op naam van kapitein Hendrik Pieters de Jonge als gezagvoerder van de:

“Drie Gezusters”, dd 22 maart 1804 (Pruisische vlag);

“Jufvrouw Magdalena Clara”, dd 23 juni 1814; 15 april 1815; 29 februari 1816; 23 oktoberr 1817; 18 augustus 1819;

“Snelheid”, dd 15 september 1828;

“Elizabet Alida”, dd 05 augustus 1837.

 

In een lijst van verloren gegane schepen in 1835 in een lijst van Gedeputeerder Staten van Groningen staat de kof “Snelheid” onder kapitein H.P. de Jonge. Het schip verging in 1835 maar de 6-koppige bemanning werd gered. (PGC 080834)114.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 06 september 1814

Amsterdam, den 4 September. De 1e dezer is te Texel, wegens lekkagie, binnengelopen het schip JUFFROUW MAGDALENA, kaptein H.P. de Jong, van Libau naar Lissabon; gaat naar Medemblik om te repareren.

 

Leeuwarder Courant 19 september 1820114

Harlingen. Den 11 september binnengekomen het galjasschip HAKEN (opm: naam slecht leesbaar, mogelijk HAKON), kapt. Andreas Boije, met hout van Noorwegen, het kofschip de JUFVROUW MAGDALENA CLARA, kapt. H. de Jong, met hout van Dantzig (opm: Gdansk); het galjasschip DIANA, kapt. G.C. Mats, met hout van Memel (opm: Klaipeda); het pinkschip de GOEDE HOOP, kapt. H. Morig, met hout van Noorwegen, komt alhier binnen door zware lekkagie om te repareren; het schonerschip LUNA, kapt. Robert Cubith, met ballast van Londen. Niets uitgezeild….

 

Leeuwarder Courant 03 april 1821114

Harlingen. ….Den 27 dito uitgezeild het kofschip MAGDALENA CLARA, kapt. H.P. de Jonge, met ballast naar Frankrijk…..

 

Rotterdamsche Courant 16 juni 1821114

Rotterdam, 13 juni. Van Vlissingen wordt van den 12 gemeld: sedert onze laatste zijn alhier ter rede gekomen de schepen de DRIE VRIENDEN, kapt. A.R. de Groot, van Caen naar Brussel gedestineerd; voorts, naar Antwerpen bestemd, l’EUGÉNIE, P.N. de Roijan, van Bordeaux; MARGARETH, A. Smith, van Londen; de WILNAU, H. Bredfield, van Buenos-Ayres; de JUFVROUW MAGDALENA, H.P. de Jong, van Noirmoutier, de WILLEM, H.W. Kiers, van Lissabon; de HERSTELLER, R.H. Velthuijs, van Marseille; NEPTUNES, W.M. Cramer, van Noirmoutier; JOHANNA, H. Claussen, van Palermo; HADAJOS, J. Best, van Sunderland; ANNA, B. Petersen, van Messina; de LOUISE, P.J. Colas, van Cette (opm: Sète), de JUFVROUW MEES, G.L. Doornbos, van de Marennes; WILLEMINA CATHARINA, P.D. de Jonge, van Liverpool; de RIJZENDE ZON, A. van Schie, van Bahia…..

 

Rotterdamsche Courant 18 augustus 1821114

Rotterdam, 17 augustus. Van Vlissingen wordt van den 14 dezer gemeld:

…..Voorts zijn van den 8 tot den 14 dezer, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen de JUFVROUW TITSIA, L.J. Besseling, van de Marennes; OTHE, J. Gilford, en JASON, West, van New-YORK, DIANA, L. Lindberg, van Havana; de JUFVROUW MAGDALENA CLARA, H.P. de Jonge, van St. Martin; SARAH, W. Newton, van Londen; de HARMONIE, H.C. Schutt, van Noirmontier; de VROUW IKINA, G.J. Postema, van St. Martin; de VROUW ALIDA, T.E. Bart, en KLAZINA ENGELINA, L.K. Tiktak, van Oleron; de JONGE HENDRIK, B. Mulder, van Marseille; LORD NELSON, T. Smithsen, van Hull; de BELLE ALLIANCE, P. Collas, van Montcórdes; ORAMASO, P. Petit, van Rio-Janeiro; de JONGE NIKOLAAS, J.C. Jansen, en THERESIA JOSEPHA (opm: JONGE JOSEPHA), P. Sparboom, van Liverpool; de FLORA, J. Cooper, van Londen, en de VENUS, R. Doreij, van Buenos-Aijres, laatst van Guernsey.

 

Rotterdamsche Courant 13 oktober 1821114

Rotterdam, 12 oktober. Den 10 dezer zeilden van Helvoetsluis de schepen de ALTE FREDERICH, J. Mind, naar de Oostzee; JUFFER MAGDALENA CLARA, H.P. de Jong, naar Brest; PATRIOTTEN, H. Eide, naar Kopenhagen; GOVERNOR CARVER, J. Taylor, naar Boston; EDUARD FORSTER, A. Atwell, naar New-Orleans…..

 

Provinciale Groninger Courant 04 januari 1822114

Advertentie. Mr. Gerhard Jacob Keiser, openbaar notaris, ter residentie van Groningen, is voornemens, op woensdag den 23 januari 1822, des avonds, precies te 6 uren, ten huize van den kastelein Lambertus van der Molen, aan de Groote Markt, te Groningen, publiek, op strijkgelds-conditiën, te koop te presenteren:

Eene kapitale Heeren Behuizinge, enz. enz.

Een zestiende aandeel in het kofschip, DE MAGDALENA CLARA, bevaren door P.H. de Jonge, onder directie van den heer H. Bolte.

 

Leeuwarder Courant 09 april 1822114

Harlingen. Den 4 april is binnen gekomen ….

....Den 7 dito zijn binnen gekomen de kofschepen de VROUWE ELISABETH, kapt. Jan J. Arends jr, de JUFFR. MAGDALENA CLARA, kapt. H.P. de Jong (opm: JUFFROUW MAGDALENA CLARA, kapt. H.P. de Jonge), het smakschip ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. K.K. Kuilema (opm: ALAGONDA HILLEGINA, in LC 230422 vermeld met kapt. E.R. Kuilema), alle met hout uit Noorwegen; uitgezeild: het schonerschip LIVELY, kapt. Willian Bayes, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, beide met boter naar Londen. …

 

Leeuwarder Courant 14 mei 1822114

Harlingen. Den 29 april binnen gekomen het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page, het sloepschip SWIFT, kapt. W. Barfield, beide met ballast van Londen; het smakschip de VROUW GERBEDINA, kapt. E.P. Drent, met granen van Dantzig (opm: Gdansk); uitgezeild het brikschip ISABETA ANKER, kapt. C. Petersen; de smakschepen de VROUW LAMMAGINA, kapt. Otte Pieters Smit, de VROUW ELISABETH, kapt. L.K. Tiktak, en het kofschip de VROUW CLARA, kapt. H.P. de Jong, alle met ballast naar Noorwegen; het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. A.E. Pot, met ballast op avontuur…..

 

Leeuwarder Courant 01 oktober 1822114

Harlingen.

….Den 25 dito binnen gekomen het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Galleway, beide met ballast van Londen; de kofschepen de VRIENDSCHAP, kapt. C.W. Stuit, met hout van Noorwegen, de JUFVROUW MAGDALENA CLARA, kapt. H.P. de Jong (opm: JUFFROUW MAGDALENA CARA, kapt. H.P. de Jonge), met hennip en hout van Riga…..

 

 

Datum vanaf: 1824
Kapitein: Jonge, Hendrik Pieters de
Overige informatie: 0

Monsterrollen

Opgemaakt Amsterdam
Datum: 1828-09-15
Scheepsnaam voorvoegsel:
Scheepsnaam: SNELHEID
Schipper: Jong, Hendrik P de
Scheepstype: kof
Grootte:

Bekijk alle monsterrollen
Algemene informatie

1824

DC 021124
Hellevoetsluis, 31 oktober. Den 19 arriveerden uit zee de SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, van Cardiff.

1825

RC 030325
Advertentie - Te Rotterdam liggen in lading:
- Naar Dublin, het Nederlands kofschip SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge; ligt gereed.
Adres ten kantore van Hudig en Blokhuijzen.
DC 190325
Brielle, 10 maart. Gisteren namiddag zeilden in zee: VOLHARDING, kapt. L. Teunis naar Newry; POMERANIA, kapt. J.C. Wendt naar de Oostzee; SNELHEID, kapt. H.P. de Jong naar Dublin;
DC 190325
Brielle, 10 maart. Gisteren namiddag zeilden in zee: VOLHARDING, kapt. L. Teunis naar Newry; POMERANIA, kapt. J.C. Wendt naar de Oostzee; SNELHEID, kapt. H.P. de Jong naar Dublin;
DC 070525
Dordrecht, 6 mei. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge; HET HERSTELDE HOLLAND, kapt. J. van Wijk en DE VROUW ANNEGINA, kapt. H.J. Potjer, alle drie van Liverpool, met zout.
DC 140625
Brielle, 9 juni. Gisteren zeilden nog in zee: ONDERNEMING, kapt. M. Rooderkerk naar Port à Port; DE HOOP, kapt. P.J. de Boer naar Jersey; VROUW PETRONELLA, kapt. J.A. de Boer naar Lynn; en SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge naar Liverpool.
DC 060825
Dordrecht, 5 augustus. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen HERSTELD HOLLAND, kapt. J.H. van Wijk, van Liverpool met klipzout; ENGELINA, kapt. R.H. Bok, van Liverpool met klipzout en loodaarde; DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge en DE HOOP, kapt. P.J. de Boer, beide van Liverpool met klipzout en cacao.
DC 250825
Zeetijdingen. Hellevoetsluis, 25 augustus. Heden zeilde in zee: DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge naar Havre. De wind NO.
DC 271225
Dordrecht, 26 december. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen DE GOEDE HOOP, kapt. J.W. Wilkes, van Bergen met stokvis en traan; DE HOOP, kapt. P.J. Boer en DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, beide van de Marennes met zout.

1826

RC 070126
Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading:
- Naar Dublin, het Nederlands kofschip VROUW MARGARETHA, kapt. H.J. Veen.
- Naar Dublin, het Nederlands kofschip SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge.
DC 140326
Hellevoetsluis, 10 maart. Gisteren namiddag zeilde in zee: MARIA, kapt. J. Sikkes naar Dublin. Heden zeilden in zee: PETER EN MARIA, kapt. P. Eggers naar Liverpool; DOLPHIJN, kapt. J. Oland naar Londonderry; SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge naar Newry;
DC 300526
Dordrecht, 29 mei. Aan deze stad zijn gearriveerd; de schepen JANTINA, kapt. H.G. Sap; DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge en DE VEENSTROOM, kapt. S.E. Hoveling, allen van Oléron met zout.
DC 220626
Hellevoetsluis, 20 juni. Gisteren namiddag zeilden in zee: DIE PERLE, kapt. W. Koop naar de Oostzee; GOEDE HOOP, kapt. H.W. de Groot naar St. Martin; SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge naar Oléron;
DC 120826
Dordrecht, 11 augustus. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen CHRISTINA CORNELIA, kapt. J. Noord van Oléron; ENGELINA, kapt. R.H. Bok en DE GOEDE HOOP, kapt. H.W. de Groot, beiden van St. Martin, eiland Rhé; DE VROUW GEELTJE, kapt. Haring M. de Koe en DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, beiden van Tremblade;
DC 210926
Brielle, 18 september. Heden zeilden in zee: BRILLIANT, kapt. J. Wilson naar Londen; POMONA, kapt. G. Currey naar Newcastle en DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge naar Brest. De wind O.

1827

RC 080527
De 5e, des morgens, arriveerde in de Maas DE DRIE GEBROEDERS, kapt. L. Maasdijk, van Londen en des namiddags DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, van Cette.
Door kapt. H.P. de Jonge, voerende het kofschip SNELHEID, is op de 25e april, bij Goudstraat, gepraaid het schip CONCORDIA, kapt. Keijser, van Antwerpen naar Batavia; aan boord was alles wel.
RC 110328
Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading:
Naar Elseneur en Koningsbergen, het Nederlands kofschip SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge.
Adres ten kantore van Hudig en Blokhuijzen.
RC 240727
Rotterdam, 23 juli. De 20e, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, DE VROUW ANNA, kapt. H.K. Wijkmeijer en DE GOEDE HOOP, kapt. H.H. Pot, van Marennes.
RC 210827
Rotterdam, 20 augustus. De 19e, des morgens, arriveerden AMALIA, kapt. J. Sirck, van Drontheim; LOUISA, kapt. E.E. Valk, van Riga; DE VROUW LAMMEGINA, kapt. J.B. Goossens, van Bergen en zeilde DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, naar Londonderry.

1828

RC 110328
Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading:
Naar Elseneur en Koningsbergen, het Nederlands kofschip SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge.
Adres ten kantore van Hudig en Blokhuijzen.
RC 290328
Rotterdam, 28 maart. De 27e dezer, des morgens, zeilden van Brielle CONCORDIA, kapt. D.H. van Wijk, naar Koningsbergen; DE VERWACHTING, kapt. J.H. Schippers, naar Elseneur; DE GOEDE HOOP, kapt. W. Arents, naar Hamburg; DE HERSTELLING, kapt. A. Duindam, naar Londonderry; DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, naar de Oostzee.
AH 060928
Carga-lijsten. Amsterdam, 5 september. SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge en DOROTHEA, kapt. S.J. Prange, van Koningsbergen;
DC 291128
Aan deze stad is gearriveerd het schip de SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, van Marennes met zout.

1829

RC 080129
Rotterdam, 7 januari. Van Maassluis wordt gemeld: de 5e, des namiddags arriveerde INDUSTRIE, kapt. D.J. Cupido, van Woodbridge. De 6e, des morgens zeilden DE VOLHARDING, kapt. L. Teunis, naar Liverpool en DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, naar Londen.
RC 240229
Rotterdam, 23 februari. De 23e dezer, des morgens, zeilde van Maassluis DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, naar Londen.
RC 210429
Rotterdam, 20 april. Te Antwerpen zijn gearriveerd SNELHEID, kapt. De Jonge, van Londen en HULL-PACKET, kapt. Lange, van Hull.
RC 300529
Rotterdam, 29 mei. De 28e, des morgens, zeilden uit de Maas DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, DE GOEDE HOOP, kapt. D.H. Puister en DE VROUW HARMINA, kapt. P.S. Brouwer, naar Rouaan.
RC 080929
Rotterdam, 7 september. De 4e dezer, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis de SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, van Liverpool.
RC 290929
Rotterdam, 28 september. De 25e dezer, des namiddags arriveerden in de Maas DE ONDERNEMING, kapt. J.P. Kelder, van Duinkerken; 
De 26e, des morgens, zeilden DE WELVAART, kapt. M.J. Harkema en DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, naar Liverpool;
RC 051129
Rotterdam, 4 november. De 3e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis DE WELVAART, kapt. M.J. Harkema, DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge.
DC 071129
Dordrecht, 6 november. Aan deze stad zijn gearriveerd de schepen de HOOP, kapt. P.J. de Boer; de SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge;

1830

RC 100430
Rotterdam, 9 april. De 8e dezer, des morgens, zeilden uit de Maas MARIA ADRIANA, kapt. L. Hus, naar Suriname: DE VROUW JANTJE, kapt. G.A. Jonkhoff, naar Libau; DE VROUW GEZINA, kapt. A.C. Brouwer, naar Koningsbergen; DE VROUW MARIA, kapt. H.T. Mulder, DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, DE HOOP, kapt. P.J. de Boer, MARIA BARBARA, kapt. J.J. Kuller, DE VRIENDSCHAP, kapt. M. Westerborg en GEZINA, kapt. R.F. Taay, naar de Oost Zee;
RC 120630
Rotterdam, 11 juni. De 10e dezer, des morgens, arriveerde te Helvoetsluis DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, van Koningsbergen.
RC 060730
Rotterdam, 5 juli. De 2e dezer, des namiddags, arriveerden in de Maas DE VROUW MARGARETHA, kapt. E. de Zeeuw Baggus, van Gibraltar; FORTUNA, kapt. J.J. Albers, van Bordeaux. De 3e, des morgens, zeilden DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge en DE HOOP, kapt. P.J. de Boer, naar Koningsbergen.
RC 060730
Rotterdam, 5 juli. De 3e, des morgens, zeilden uit de Maas DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge en DE HOOP, kapt. P.J. de Boer, naar Koningsbergen.
RC 260830
Rotterdam, 25 augustus. De 24e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis HENRICUS, kapt. H.J. Roskamp, van Libau; DE VROUW GEPBINA, kapt. P.J. de Vries en DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, van Koningsbergen.
RC 210930
Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading: 
Naar Liverpool, het Nederlands kofschip SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge.
Adres ten kantore van Hudig en Blokhuijzen en Kuijper, Van Dam en Smeer.
RC 141030
Rotterdam, 13 oktober. Van Brielle wordt de 12e dezer gemeld, dat de schepen, die de vorige dag zijn uitgezeild, doch in de Put ten anker gekomen zijn, wel in zee zijn gekomen, zijnde INDUSTRIE, kapt. P. van Duivenboden; DE VROUW CATHARINA, kapt. T. Lange; HELENA JACOBA, kapt. W.J. Zelling; DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge en ELIZABETH, kapt. H.H. Pot, naar Liverpool;
RC 211230
Rotterdam, 20 december. De 17e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis DE HOOP, kapt. J.P. de Boer en DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, van Liverpool.

1831

RC 260731
Amsterdam, 24 juli. Kapitein S.H. Veer (opm: fregat ANNA CATHARINA), van Batavia in Texel binnen, heeft den 14 dezer op de hoogte van Lizard gezien de kof DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, van Rotterdam naar Liverpool.
AH 230731
Gepraaide schepen: De kof DE SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, op avontuur naar Liverpool.
DC 270831
Aan deze stad (Dordrecht) zijn gearriveerd; de schepen de SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge van Liverpool met klipzout;

1833

Op 24.06.1833 werd, nu aangevraagd door B. Onnes te Groningen, voor het laatst een zeebrief verkregen voor de SNELHEID onder kapt. H.P. de Jonge.

PGC 080834
Het schip (opm: kof) de SNELHEID, kapitein H.P. De Jonge, van Libau (opm: Liepaja) naar Schiedam, is volgens brief van Yarmouth van 30 juli, in de nacht van 27 juli op Haisbrough Sand geheel verongelukt, doch het volk gered.

Akten

GRONINGER ARCHIEVEN Archiefnummer Gron.240.383.1824.120

DVD M.,LIII-1329, 1330 en 18
BIJLBRIEF

Naam schip de SNELHEID

plaats en datum acte Groningen, 13 april 1824

type schip nieuw kofschipshol

bouwwerf/verkoper Harm Derks Hesseling, scheepstimmermansbaas, Pekela

gevoerd door kapt.

eigenaar/aankoper Hindrik Bolte, negociant te Groningen en mede-reders:
H.R. de Jonge te Groningen
A. van Olst te Groningen
Weduwe P.J. de Jonge te Groningen
H.H. Nap te Groningen
P. Onnes te Groningen
S.H. Muller Rzn. te Groningen
B.P. de Jonge te Groningen
(opm: mede-reders volgens indem)

te voeren door kapt. Hindrik Pieters de Jonge

grootte in tonnen 105 tonnen of 56 lasten
(meetbrief d.d. 5 april 1824 afgegeven te Winschoten)

tuigage / aantal dekken

afmetingen lang 23,20 m., breed 4,43 m., hol 2,30 m.

kiellegging

tewaterlating 1824

plaats / datum registratie Groningen, 14 april 1824

nummer van registratie deel 22, folio 24, verso, vak 1-3

notaris Mr. Gerhard Jacob Keiser, notaris te Groningen

prijs

Bijzonderheden:



Researcher/datum research: ML / 280111



Naam SNELHEID
Archiefinstelling Groninger Archieven
Jaar 1824
Toegang 240
Inventaris 383

Bronnen

Jaar: 0000
Bron: GRONINGER ARCHIEVEN
Omschrijving: BIJLBRIEF: Groninger Archieven, Groningen / Archiefnummer Gron.240.383.120

Jaar: 0000
Bron: GRONINGER ARCHIEVEN
Omschrijving: meetbrief, Winschoten, 5 april 1824

Jaar: 0000
Bron: Diverse Bronnen
Omschrijving: AH = Algemeen Handelsblad
DC = Dordrechtsche Courant
PGC = Prov. Groninger Courant
RC = Rotterdamsche Courant