Inloggen
REVENANT - ID 16915


In dienst
Onder Nederlands Indische vlag tussen:1840-00-00 / 1850-00-00

Identification Data

Bouwjaar: 1840
Categorie: Cargo vessel
Voorstuwing: Sailing Vessel
Type: Bark
Masten: Three masts
Material Hull: Wood
Construction Data

Scheepsbouwer: Unknown, Grissee (Madura), Netherlands East Indies
Technical Data

Motor Type: not relevant
 
Gross Tonnage: 251.00 lasts
 
Ship History Data

Date/Name Ship 1840-00-00 REVENANT
Manager: Lagnier & Co., Batavia, Netherlands East Indies
Eigenaar: Lagnier & Co., Batavia, Netherlands East Indies
Shareholder:
Homeport / Flag: Batavia / Netherlands East Indies

Date/Name Ship 1845-00-00 REVENANT
Manager: Tissot, P.P.A., Batavia, Netherlands East Indies
Eigenaar: Tissot, P.P.A., Batavia, Netherlands East Indies
Shareholder:
Homeport / Flag: Batavia / Netherlands East Indies

Gezagvoerders

Datum vanaf: 1840
Kapitein: Berest, J.B.
Overige informatie: 0

Datum vanaf: 1840
Kapitein: Berard, C.F.
Overige informatie: 0

Datum vanaf: 1845
Kapitein: Matthijsz, M.
Overige informatie: 0

Datum vanaf: 1846
Kapitein: Massinghen, W.F.
Overige informatie: 0

Datum vanaf: 1847
Kapitein: Beek, C.N. van der
Overige informatie: 0

Datum vanaf: 1849
Kapitein: Schmidt, J.A.
Overige informatie: 0

Algemene informatie

Levensloop:

1840        Revenant                               - Firma Lagnier & Co., Batavia

1845        Revenant                               - P.P.A. Tissot, Batavia

1850                                                       - Van Amoy naar Shanghai bestemd, met schade te Hongkong binnen, is aldaar

afgekeurd en verkocht.

 

 

Kapiteins en RA vermeldingen:

1840        J.B. Berest

1840        C.F. Berard

1845        M. Matthijsz

1847        C.N. van der Beek

1849        J.A. Schmidt

 

Type:

Scheepsnaam:

Lasten:

Gezagvoerder:

Eigenaar/Rederij:

Thuishaven:

RA jaar:

barque

REVENANT

251

Berard, C.F.

Lagnier en Co.

Batavia

1841

fregat

REVENANT

251

Berard, C.F.

Lagnier en Co.

Batavia

1842

barque

REVENANT

251

Berard, C.F.

Lagnier en Co.

Batavia

1843

barque

REVENANT

251

Berar, C.F.

Lagnier en Co.

Batavia

1844

barque

REVENANT

251

Berard, C.F.

A. Lagnier en Co.

Batavia

1845

barque

REVENANT

220

Massinghen, W.F.

Tissot, P.P.A.

Batavia

1846

barque

REVENANT

220

Beck, C.N. van der

Tissot, P.P.A.

Batavia

1848

barque

REVENANT

220

Smidt, J.A.

Tissot, P.P.A.

Batavia

1849

 

Kronieken:

(Staat de bronvermelding naar een krant voor het bericht dan is dit bericht overgenomen uit de kronieken van marhisdata.nl. Staat voor de bronvermelding naar de krant nog het woord “Delpher”, dan is dit opgezocht in de website www.delpher.nl. Het kan eventueel een samengevat bericht zijn en is niet altijd letterlijk overgenomen. Over het algemeen staan er in delpher.nl nog veel meer berichten dan hieronder zijn aangegeven.

 

Delpher   JC 220740               Soerabaija aangekomen: 11 juli. Nederlandse bark REVENANT, kapt. J.B. Berest, van Grissee de 11e juli.  

 

Delpher   JC 220740               Soerabaija vertrokken: 15 juli. O.a. Nederlandse bark REVENANT, kapt. J.B. Berest, over Samarang en Cheribon naar Batavia.

 

Delpher   JC 290740               Samarang, aangekomen: 18 juli. O.a. Nederlandse bark REVENANT, kapt. J.B. Berest, van Soerabaija de 16e juli, passagiers, mevrouwen L. Chasteau en familie, en Remreff en kinderen.

 

 

Delpher   JC 020940               Batavia, vertrokken: 29 augustus. O.a. Nederlandse bark REVENANT, kapt. C.F. Berard, naar Singapore, passagiers, de heren A.L. Lecuijer, J.B. Douwes en familie.

 

 

JC 020141                               Alhier ter rede liggende schepen: de Nederlandse barken REVENANT, BATAVIA, PRESIDENT RAM,

SUSANNA DOROTHEA, SUMATRA, BONJOL, INDIAAN, de JONGE JAN, HENG OEAN,MASTOOR, CHERIBONPACKET.

 

Delpher   JC 160641               Handelsberichten. Aan- en uitvoer te Batavia, van de 10e tot en met de 12e juni 1841.

Aanvoer. Van Menado, met het Nederlands Indisch schip REVENANT, kapt. C.J. Berar. 1 kist modewaren, 24.000 gulden aan kopergeld, Lagnier & Co. 5.000 picols koffie, 250 dito gemoetoe, 1 kist stofgoud, Gouvernement.

 

JC 260245               Advertentie. Door de Weeskamer, belast met het sequestraat en als zodanigadministrerende de insolvente firma Lagnier& Co, zullen op dinsdag de 18e maart 1845worden verkocht de volgende tot gemelde firma behorende schepen, als CECILE, groot 254lasten, MERCURY, groot 164 lasten, PERLE, groot 163 lasten, REVENANT, groot 251 lasten,LA LUCILE, groot 84 lasten, zomede 1/3e gedeelte in de bark LOUISA, groot 186 lasten, envoorts het pakhuis gelegen aan de Groote Rivier en het huis en erf gelegen op Molenvliet,beide aan meergemelde firma behorende.

 

JC 160445               Advertentie. Zes weken na de dag waarop deze advertentie in de Javasche Courant zal zijngeplaatst, zullen te Soerabaja, krachtens condemnatie van de raad van justitie aldaar en dedaarop verleende executorien, bijwege van executie op rechterlijk gezag op de bij de wetvoorgeschreven wijze, ten overstaan van een commissie uit de raad van justitie aldaar, doorde eerste deurwaarder en gezworen exploiteur van de raad voornoemd, ter rekwisitie van deprocureur A.P.F. de Seijff, voor en vanwege de firma J. Tissot Jr. &Co., publiek wordenverkocht de schepen:

1e REVENANT, groot volgens opgave 251 lasten;

2e LUCILE, groot volgens opgave 84 lasten; gezagvoerders respectievelijk Le Coniac enRobiquel, behoord hebbende aan de vroegere firma Lagnier&Co. te Batavia en thansgearresteerd ter rede van Soerabaja, ter zake van legaal of stilzwijgend hypotheek wegenstot instandhouding uitgeschoten gelden.Degenen die zich tegen deze verkoop zouden willen of mogen verzetten, melden zich op debij wet voorgeschreven wijze aan, bij voormelde eerste deurwaarder en gezworen exploiteur.

 

Delpher   JC 260445               Verkoop van goederen. Executoriale verkoop. Krachtens executoriën respectievelijk, verleend door de raad van justitie te Soerabaija, op twee appointementen condemnatoir gewezen ter instantie van Abraham Pierre François de Seijff, procureur voor en vanwege de hier canterende firma J. Tissot Jr. & Co., impetranten van appointement van arrest en rau actie als ter zake van tot instandhouding uitgeschoten gelden op deze vaartuigen, hebbende verkregen het recht van stilzwijgend of legaal verband of hypotheek op en jegens de gezagvoerders der Nederlands Indische schepen LUCILE en REVENANT qq., toebehorende aan de firma Lagnier & Co. te Batavia, zal ik eerste deurwaarder en gezworen exploiteur bij de raad van justitie voornoemd, ten verzoeke en requisitie als boven op de 26e mei eerstkomende, op de bij de wet voorgeschreven wijze aan de meestbiedende publiek verkopen meermelde schepen:

1. LUCILE, brikschip groot 84 lasten, voormalig gezagvoerder Robiquet.

2. REVENANT, barkschip groot 251 lasten, voormalig gezagvoerder Le Coniac, en zulks met volledige inventaris, zeil en treil, zoals die ter executie van voormelde condemnata ziij aangewezen, en welke inventarissen bij mij deurwaarder ter lezing zullen liggen vanaf heden.

Degenen die vermenen zich tegen deze gerechtelijke verkoop te kunnen en mogen opponeren, melden zich ten behoorlijke tijde aan, bij mij eerste gezworen exploiteur, op de wijze als naar de wet. C.F. Damwijk.

Soerabija, de 9e april 1845.

 

Delpher   JC 140545               Verkoop van goederen. Verkoop van schepen. Met referte tot de annonce van de weeskamer te Batavia, belast met het sequestraat en als zodanig administrerende de goederen en bezittingen der insolvente firma Lagnier en Co. en van derzelver individuele leden, voorkomende in de Javasche courant van de 1e maart, jl., no. 18, en tot de bekendmaking van de deurwaarder en gezworen exploiteur bij de raad van justitie te Soerabaija, vermeld in de Javasche couranten van de 16e en 26e april jl., no. 31 en 34, wordt bij deze bekend gemaakt, dat vanwege de weeskamer te Batavia voornoemd, door de agenten der Samarangse weeskamer te Soerabaija, aldaar op dinsdag de 3e juni 1845, alsnu definitief, publiek zullen worden verkocht, de ter rede Soerabaija liggende, en aan de insolvente firma Lagnier en Co., behorende schepen met derzelver inventaris, als:

REVENANT (bark), metende 251 lasten, en

La LUCILE (brik), metnede 84 lasten.

Namens de weeskamer te Batavia, De Secretaris, H.J. van der Plas.

 

JC 300745               Batavia, 23 juli. Heden is alhier aangekomen de Nederlandse bark REVENANT, kapt. M.Matthijsz, met acht passagiers, vertrokken van Soerabaija de 19e juli. (opm: zie JC 260245)

 

Delpher   JC 230845               Batavia, aangekomen: 21 augustus. O.a. Nederlandse bark, kapt. M. Matthijsz, van Krawang de 19e augustus.

 

Delpher   JC 120547               Soerabaija aangekomen: 4 mei. O.a. Nederlandse bark REVENANT, kapt. C.N. van der Beek, van Menado de 2e april, passagier de heer Tissot.

 

Delpher   JC 250847               Samarang, vertrokken: 13 augustus. Nederlandse bark REVENANT, kapt. C. van der Beek, naar Soerabaija en Molukkos, met Z.M. troepen, passagiers de heren J.E. Bedier, C.J. Borar, P.P.A. Tissot, W.F.C. van Helsdingen, en F.H. Mackenzie.

 

JC 120150               Te Batavia zijn uit China de volgende berichten, gedateerd 15 december, ontvangen:

- De Nederlands-Indische bark REVENANT, van Amoy naar Shanghai bestemd, metschade te Hongkong binnen, is aldaar afgekeurd en verkocht.

- Het Nederlandse schip JACATRA, van Java naar Shanghai, is met schade te Hongkongbinnengelopen.

- Het Nederlandse schip CANTON, na vroeger in Amoy met schade te zijn binnengeweest, is nu, na 90 dagen reis van Singapore naar Shanghai, vermoedelijk met zwareschade te Shanghai binnen.

- Het Nederlandse schip SIRENE schijnt op deszelfs langdurige reis van Batavia naarCanton met veel slecht weder te hebben moeten kampen en heeft enige schade aan delading.

 

JC 190150               Volgens een van de waarnemende Nederlandse consul te Canton ontvangen mededeling isde Nederlands-Indische bark REVENANT, na in averij te Hongkong te zijn binnengelopen,aldaar afgekeurd en op de 12e november (opm: 1849) in het openbaar voor afbraak verkocht.

 

 

Officiële documenten:

 

Datum ZB:

Naam:

Type:

ex Naam:

Eigenaar:

Kapitein:

Thuishaven:

Reden ZB:

Foto nr.:

Invent. Nr:

Bijzonderheden:

1840.06.29 / 5

REVENANT

Bark

 

firma Lagnier& Co (= Auguste BonaventureDesiréLagnier en Eduard Borell)

J.B. Berest

Batavia

te Grissee nieuw voor hen gebouwd

IMG 5199, 5200

2607

 

 

 

 

Bronnen:

Regeringsalmanakken

Uitgegeven zeebrieven

www.delpher.nl

JC            =              Javasche Courant