Inloggen
HILLECHIENA - ID 9966


Kroniekberichten

Datum 15 januari 1833
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 14 januari. De ANNA SOPHIA (opm: smak), kapt. S.O. Visser, en de HELLECHINA, kapt. M. Brakke (opm: kof HILLECHIENA, kapt. H.H. Brakke), twee kleine vaartuigen, welke in Engeland waren opgebracht, zijn vrijgegeven ten gevolge der vertogen van de Nederlandse consul te London, op grond, dat de schippers zelf reders zijnde, het bestaan van hen en hun huisgezin daardoor geheel was weggenomen, en deze lieden reeds in de grootste ellende gedompeld zijn geworden.

Afbeelding
Datum 17 januari 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 16 januari. Het schip HILLEGINA (opm: kof HILLECHIENA), kapt. H.H. Brakke, van Cardiff maar Amsterdam, te Cardiff onder embargo gelegd, is weer vrijgegeven geworden en zou ten spoedigste van daar vertrekken.

Afbeelding
Datum 03 oktober 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 2 oktober. HIJDE TROMP (opm: HIDTJE TROMP), kapt. J.D. Zijlstra, van Newcastle.
Vlie, 1 oktober. MARIA, kapt. T. Muller, van Petersburg; MARGARETHA JOHANNA, kapt. O. Houwink en HILLEGINA (opm: kof HILLECHIENA), kapt. H.H. Brakke, van Riga; WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, van Hamburg; CHRISTINA, kapt. J.G. Hein, van Bremen.
Uitgezeild:
Texel, 2 oktober. WINTER, kapt. L. Holst, naar Grunstad; EMANUEL, kapt. M. Bruin, naar Oosterisoer.

Afbeelding
Datum 14 oktober 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: HILLEGINA (opm: kof HILLECHIENA), kapt. H.H. Brakke, met lijnzaad en duigen; ROELFINA, kapt. J.K. Bolhuis, van Koningsbergen met lijnzaad; EENDRAGT, kapt. G.H. Haverbult, van Koningsbergen met lijnzaad en tarwe; CATHARINA, kapt. J.H. Middel, van Koningsbergen met tarwe en linnen; CHRISTINA ELISABETH, kapt. T.P. Meinerus, met raapzaad; IDA CORNELIA, kapt. G.A. Broekema, van Lemkenhaven (opm: Fehmarn) met tarwe.

Afbeelding
Datum 14 december 1838
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De schepen de HERSTELLING, E.H. Drent, HILLEGINA (opm: HILLECHIENA), H.H. Brakke, beide van Rotterdam naar Belfast en de PELIKAAN, Douwes (opm: buitenlander), van Antwerpen naar Teignmouth, zijn den 1 december te Ramsgate binnengelopen, het eerste met schade aan de zeilen.

Afbeelding
Datum 07 december 1853
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop het extra snelzeilend kofschip, genaamd ELSINA, groot 109 tonnen of ca. 80 roggelasten, gebouwd in 1841 op de werf van de heer J.A. Hooites, te Hoogezand, gevoerd door kapt. G.S. Bakker, liggende thans te Amsterdam aan de werf Vredenhof, van de heer J.L. Ceuvel.
Te bevragen bij T. Venema Az., te Sappemeer.
(opm: wordt in februari 1854 gekocht door kapt. H.H. Brakke Jr, Delfzijl, nieuwe naam HILLECHIENA)

Afbeelding