Inloggen
FLEVO III - ID 9528


Kroniekberichten

Datum 02 maart 1918
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad

Scheepsbouw. Aan de N.V. Vrachtvaart Mij. ‘Flandria’ te Rotterdam zijn door de N.V. Scheepswerf ‘De Merwede’ te Hardinxveld afgeleverd het stoomschip FLEVO IV en het stoomschip FLEVO III, resp. 100 en 150 ton. Beide schepen zijn gebracht onder klasse Scheepvaartinspectie.

Afbeelding
Datum 27 juni 1919
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Yarmouth, 24 juni. De Nederlandse schoener FLEVO III, van Caen naar de Tyne, is met verlies van bakboordanker en 15 à 20 vaam ketting benevens schade aan het ankerspil door de sleepboot YARE alhier in de haven gebracht.

Afbeelding
Datum 04 juli 1919
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 3 juli. Volgens mededeling van de rederij kan het bericht aangaande de stranding van de vrachtloggers FLEVO I en FLEVO II geen betrekking hebben op eerstgenoemd schip, daar dit binnendoor van hier naar Antwerpen is vertrokken. De FLEVO II, FLEVO III en FLEVO VI zijn de 28e juni, de FLEVO VIII de 1e dezer van hier naar Yarmouth vertrokken.

Afbeelding
Datum 21 november 1919
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

IJmuiden, 20 november. De verlaten binnengesleepte schoener ANNA – zie AH 161019 – is door een duiker dichtgemaakt en zal morgen door een pompboot van de firma Gebr. Goedkoop te Amsterdam worden leeggepompt. (opm: zie AH 141219)
AH 211119
Gisterenmiddag is de onderzeeboot K. V, in aanbouw voor het Departement van Marine en bestemd voor de dienst in Nederlands-Indië, met goed gevolg aan de werf Fijenoord te water gelaten.
AH 211119
Maassluis, 21 november. Heden is hier gepasseerd het stoomschip AMSTELSTROOM, van Hellevoetsluis naar Amsterdam op proeftocht.
AH 211119
Londen, 21 november. De van Rotterdam te Grangemouth aangekomen Nederlandse vrachtlogger FLEVO III heeft met slecht weer te kampen gehad, waarin zeilen, alsmede anker en ketting verloren gingen. Het schip is zwaar ontzet en het dek is lek.

Afbeelding