Inloggen
EEFKA MARIA - ID 9468


Kroniekberichten

Datum 18 februari 1851
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Oude Pekela, 15 februari. Gisteren en heden liepen alhier met goed gevolg te water twee nieuw gebouwde schoenerschepen, zijnde de IDA, gebouwd op de werf van de heer H.K. de Wijk voor rekening en gevoerd zullende worden door kapt. J.J. Mulder, van Veendam, en de ADRIANUS EN WILLEM, gebouwd op de werf van de heer W.W. Kuiper voor rekening van de heren Gebr. Nieuwenkamp te Amsterdam, gevoerd zullende worden door kapt. J. Scheeve.
Beide schepen worden om hun sterke bouw en goed model hogelijk geroemd en dragen bij deskundigen en bevoegde beoordelaars een algehele goedkeuring weg, zijnde ook, naar wij vernemen, reders en gezagvoerders van genoemde bodems zeer tevreden. De eerste hier gebouwde en uitgeruste schoener EEFKA MARIA, bij de heer De Wijk bovengenoemd, bevindt zich reeds op reis naar de West-Indiƫn, en moet, volgens ingekomen berichten, buitenmate voldoen. Het blijkt dus, dat onze scheepstimmerbazen niet voor anderen in het bouwen van soortgelijke bodems behoeven onder te doen, en ten bewijze daarvan is bereids weder een dito schip alhier besteld, en zal zulks nog door meerdere aanbestedingen worden gevolgd. Wij maken heren reders en gezagvoerders, zo hier als elders, hierop merkzaam, en bevelen onze timmerwerven, ook in hun belang, vrijmoedig aan, te meer nog, daar de binnenkort te verwachten verdieping van ons vaarwater de afvoering van grote schepen aanmerkelijk zal bevorderen.

Afbeelding
Datum 14 maart 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De makelaars H. & F.N. en W.H. Montauban van Swijndregt en F. & W. van Dam, te Rotterdam, als last hebbende van hun meester, zijn van mening te veilen, dadelijk na de afloop van de veiling van het barkschip CELEBES, bepaald op dinsdag 30 maart 1852, des middags te 12 uur, in de zaal op de hoek der Scheepmakershaven en Bierstraat, wijk 1 No. 499:
- Het Nederlands gezinkte hoekerschip genaamd DE VROUW JOHANNA, gevoerd door kapitein L. van der Borden, volgens meetbrief lang 21,10 el, wijd 4,12 el, hol 2,69 el (opm: el = meter), en alzo groot 104 tonnen of 55 lasten, met al deszelfs rondhout, staande en lopend want, ankers, kettingen, touwen, zeilen en verdere inventaris, zo als hetzelve is liggende aan de Scheepstimmerwerf van de heer H. de Hoog, te Delfshaven.
- 4/30 Aandelen in het schoenerschip EEFKE MARIA, thans gevoerd wordende door kapitein J.F. Bart, groot 56 lasten, varende onder directie van de heer B.H. Ketor (opm: B.H. Viëtor), te Winschoten.
- 2/50 Aandelen in het brikschip CATHARINA MARIA, thans gevoerd wordende door kapitein M.J. Logger, groot 261 tonnen of 138 lasten, varende onder de directie van de heren Schloss & Hencke.
- 1/300 Aandeel in het fregatschip WILLEM DE EERSTE, thans gevoerd door kapitein J.J. Muntendam.
- 1/300 Aandeel in het fregatschip OUD NEDERLAND, thans gevoerd wordende door kapitein J.L. de Boer.
De beide laatsten, groot circa 550 lasten en varende onder directie van de Schiedamsche Scheeps-Reederij.

Afbeelding
Datum 29 maart 1852
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De Makelaars H. & F.N. en H.W. Montauban van Swijndregt en F. & W. van Dam, te Rotterdam, als last hebbende van hun meesters, zijn van mening te veilen, dadelijk na de afloop van de veiling van het barkschip CELEBES, bepaald op dinsdag 30 maart 1852, des middags ten twaalf ure, in de Zaal op de hoek der Scheepmakershaven en Bierstraat, Wijk 1, No. 499: Het Nederlands gezinkte hoekerschip, genaamd de VROUW JOHANNA, gevoerd door kapt. L. van der Borden,volgens meetbrief lang 21,10 el, wijd 4,12 el, hol 2,69 el en alzo groot 104 tonnen of 55 lasten, met al deszelfs rondhout, staand en lopend want, ankers, kettingen, touwen, zeilen, en verdere inventaris, zo als hetzelve is liggende aan de Scheepstimmerwerf van de Heer H. de Hoog, te Delftshaven.
4/30 aandelen in het schoenerschip EEFKA MARIA, thans gevoerd wordende door kapt. J.T. Bart, groot 56 lasten, varende onder directie van de Heer B.H. Vietor, te Winschoten.
2/50 aandelen in het brikschip CATHARINA MARIA, thans gevoerd wordende door kapt. M.J. Logger, groot 261 tonnen of 138 lasten, varende onder directie van de Heren Schloss & Hencke.
1/300 aandeel in het fregatschip WILLEM DE EERSTE, thans gevoerd wordende door kapt. J.J. Muntendam.
1/300 aandeel in het fregatschip OUD NEDERLAND, thans gevoerd wordende door kapt. J.L. de Boer.
De beide laatste groot circa 550 lasten en varende onder directie van de Schiedamsche Scheeps-Reederij.

Afbeelding
Datum 01 april 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Verkoping van schepen en aandelen, in het notarishuis te Rotterdam op dinsdag 30 maart.
- barkschip CELEBES, NLG 17000 opgehouden.
- Chronometer NLG 200, opgehouden.
- hoekerschip VROUW JOHANNA, NLG 5000 opgehouden.
- vier 1/30 aandelen in het hoekerschip EEFKA MARIA, ieder tot NLG 350 opgehouden.
- twee 1/50 aandeel in het brikschip CATHARINA MARIA, ieder NLG 900 opgehouden.
- 1/300 aandeel in het fregatschip WILLEM I, NLG 250, opgehouden.
- 1/300 aandeel in het fregatschip OUD NEDERLAND, NLG 250, opgehouden.
Zijnde het barkschip CELEBES, gecombineerd met de chronometer, later verkocht tot NLG 17500.

Afbeelding
Datum 19 januari 1857
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Stettin, 6 januari. Onder meer anderen overwinteren alhier de Nederlandse schepen BARON VAN HALL, kapt. Scholtens, EEFKE MARIA, kapt. Bart, ABEONA, kapt. Hoogendijk, CATHARINA WILHELMINA, kapt. Riemsma, MARIA, kapt. Hendriks, en ALIDA, kapt. Valk.

Afbeelding