Inloggen
ANNECHIENA - ID 9200


Kroniekberichten

Datum 30 juni 1853
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Groningen, 29 juni. Gisteren avond liep te Delfzijl van stapel, van de scheepstimmerwerf toebehorende aan de heer P.J. Vos, een op die werf nieuw gebouwd schoenerkofschip ANNECHIENA, groot 77 last, zullende worden bevaren door kapt. A.J. Donga, van Farmsum.

Afbeelding
Datum 11 januari 1857
Krant GRC - Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. H.J. Offerhaus, notaris te Delfzijl, zal, op dinsdag den 27ste januarij 1857, des avonds te 7 uur, in het Logement van de Weduwe Vos, te Delfzijl, publiek verkopen: Het in den jare 1853 nieuw uitgehaald en wel onderhouden Nederlands schoonerkofschip ANNECHINA, met deszelfs complete inventaris, groot 97 Tonnen, gevoerd door den kapitein J.A. Donga en thans liggende te Bremerhaven, staande in Veritas 3/3 G. 1.1.
De inventaris zal in tijds op de gewone plaatsen ter lezing liggen. Nadere informatie zijn te bekomen ten kantore van genoemden Notaris.
(opm: de ANNECHIENA werd voor NLG 13.050 verkocht aan kapt. Israel Harms de Jonge; nieuwe naam BOUWINA MENSINGA)

Afbeelding
Datum 13 januari 1857
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. H.J. Offerhaus, notaris te Delfzijl, zal op dinsdag, de 27e januari 1857, des avonds ten 7 ure, in het Logement van de Weduwe Vos, te Delfzijl, publiek verkopen:
het in den jare 1853 nieuw uitgehaald en wel onderhouden Nederlands schoener kofschip ANNECHIENA met deszelfs complete inventaris, groot 97 tonnen, gevoerd door kapt. J.A Donga en thans liggende te Bremerhaven, staande in Veritas 3/3 G. I.I. De inventaris zal in tijds op de gewone plaatsen ter lezing liggen. Nadere informatiƫn zijn te bekomen ten kantore van genoemde notaris.
(opm: voor NLG 13.050 verkocht aan kapt. Israel Harms de Jonge, Farmsum; nieuwe naam BOUWINA MENSINGA)

Afbeelding
Datum 17 december 1857
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Het schip, gisteren als gestrand gemeld (zie ons nummer van gisteren, art. Hellevoetsluis en Brielle), is gebleken te zijn de Nederlandse kof ARGO, kapt. H.H. Koster, van Riga met een lading lijnzaad naar Antwerpen bestemd. De equipage was genoodzaakt het schip met de sloep te verlaten en is later door kapt. J.H. de Jonge, voerende het schip (opm: kof) BOUWINA MENSINGA, opgenomen en te Hellevoetsluis aangebracht. De ARGO zit geheel onder water. Een gedeelte van de inventaris is heden door een ijssloep gered en in Den Briel geland.

Afbeelding
Datum 15 maart 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Londen, 13 maart. Aangaande het Nederlandse schip BOUWINA MENSINGA, kapt. De Jonge, 5 november van Gotenburg naar Londen vertrokken, heeft men sedert niets vernomen.

Afbeelding
Datum 30 december 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Kopenhagen, 26 december. Het Nederlandse schip BOUWINA MENSINGA, kapt. De Jonge, van Riga naar Antwerpen, is hier 24 dezer met schade aan de romp binnengelopen.

Afbeelding