Inloggen
STRAAT SUNDA - ID 8761


Kroniekberichten

Datum 30 september 1837
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 29 september. Den 29 arriveerde te Helvoetsluis ALIDA KLAZINA, K.E. Tiktak, van Drammen, en zeilden ALIDA GIEZEN, J.J. Zelling, naar Cardiff; JOHANNA GEZINA. J. Brauw, naar Stettin (opm: Szczecin), en STRAAT SUNDA, G. Mulder, naar Batavia.
De wind O.

Afbeelding
Datum 10 januari 1838
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 7 januari. De 5e januari zijn hier aangekomen de Nederlandse bark INDIAAN, kapt. O. Kievijt, vertrokken van Rotterdam de 20e september, de dito bark NEDERLANDER, kapt. J. Lloyd, met twee passagiers, vertrokken van Calcutta de 6e december, het dito schip MARY EN HILLEGONDA, kapt. D.A. de Jong, met vier passagiers, vertrokken van Rotterdam de 21e september. de dito bark STRAAT SUNDA, kapt. G. Mulder, vertrokken van Rotterdam de 29e september, en het dito schip PALEMBANG, kapt. G.L.J. van der Hucht, met drie passagiers en Zr.Ms. troepen, vertrokken van Amsterdam de 20e september.
Gisteren is hier aangekomen de dito bark NEDERWAARD, kapt. M.D. Meijer, met enige passagiers, vertrokken van Rotterdam de 20e september.
Heden is hier aangekomen het dito schip ZUID HOLLAND, kapt. J.C. Jansen, vertrokken van Rotterdam de 29e augustus.

Afbeelding
Datum 23 mei 1838
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Gedurende de eerste week van januari (opm: 1838) zijn te Batavia de navolgende schepen gearriveerd, als:
Op den 1 januari: BETSY EN SARA, kapt. Reinholt, den 20 september van Amsterdam vertrokken.
Op den 2 januari: ’s GRAVENHAGE, kapt. Bulsing, den 22 september van Rotterdam vertrokken.
Op den 3 januari: ADMIRAAL ZOUTMAN, kapt. Heykoop, den 23 september van Rotterdam vertrokken; OCEAAN, kapt. Zunderdorp, den 25 september van Amsterdam vertrokken; ANTOINETTA MARIA, kapt. Ruysch, den 20 september van Rotterdam vertrokken; EENDRAGT, kapt. Van der Zweep, den 22 september van Rotterdam vertrokken; JAVAAN, kapt. Witzen, den 30 september van Amsterdam vertrokken; en STAD AMSTERDAM, kapt. Spengler, den 5 september van Amsterdam vertrokken.
Op den 4 januari: HELENA CHRISTINA, kapt. Martens, den 6 september van Rotterdam vertrokken.
Op den 5 januari: PALEMBANG, kapt. Van der Hucht, den 20 september van Amsterdam vertrokken.
Op den 6e januari: MARY EN HILLEGONDA, kapt. de Jong, den 22 september van Rotterdam vertrokken; INDIAAN, kapt. Kievit, den 20 september van Rotterdam vertrokken, en STRAAT SUNDA, kapt. Mulder, den 29 september van Rotterdam vertrokken.
Op den 7 januari: NEDERWAARD, kapt. Meyer, den 20 september van Rotterdam vertrokken; ZUIDHOLLAND, kapt. Jansen, den 29 augustus van Rotterdam vertrokken, en DRIE MARIA’S, kapt. Glazener, den 6 september van Rotterdam vertrokken.

Afbeelding
Datum 24 november 1838
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 22 november. Heden is hier aangekomen de Nederlandse bark STRAAT SUNDA, kapt. G. Mulder, vertrokken van Amsterdam de 24e juli.

Afbeelding
Datum 22 maart 1839
Krant ZP - Zeepost

De 24e oktober lagen ter rede van Batavia de schepen MARIA, kapt. Remkes, CANTON, kapt. Lourens, CAROLINA JOHANNA, kapt. Matsen, PRINS FREDERIK DER NEDERLANDEN, kapt. Kok, en STRAAT SUNDA, kapt. Mulder.

Afbeelding
Datum 21 september 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: IDA WILHELMINA, kapt. J.D. Romijn, van Batavia met koffie, suiker, tin, bindrottingen en sapanhout; STRAAT SUNDA, kapt. D. Grim, van Batavia met koffie en tin; ELIZE, kapt. A.F. Oosterloo, van Batavia met suiker, peper, nagelen, cochenville, tin, bindrottingen en sapanhout; ALLERSMA, kapt. R.W. Vos, van Suriname met suiker, toncabonen, katoen en cacao; DRIE GEBROEDERS, kapt. G. van der Borden, van Petersburg met hennep, koper, talk en potasch; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. T.C. Tannen van Otterndorff met raapzaad.

Afbeelding
Datum 09 november 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Naar Batavia ligt in lading, om zo spoedig mogelijk te vertrekken, het gekoperd tweedeks Nederlands fregatschip STRAAT SUNDA, kapt. H.M. Volkertsen. Adres voor passagiers of goederen, bij de cargadoors d’Arnaud & Co. en de Wed. Jan van Wesel & Zoon, te Amsterdam.

Afbeelding
Datum 27 april 1842
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 23 april. Gisteren zijn alhier aangekomen het Nederlandse schip ORION, kapt. J. van der Linden, met twee passagiers, van Dordrecht vertrokken de 29e december, en de Nederlandse barken ATALANTE, kapt. P. van Wageningen, van Dordrecht vertrokken de 30e december, en VAN DER WERF, kapt. P. van Duijvenboden, met een passagier, van Rotterdam vertrokken de 30e december. Heden is alhier aangekomen de Nederlandse bark STRAAT SUNDA, kapt. H.M. Volkertsen, met een passagier, van Amsterdam vertrokken de 29e december.

Afbeelding
Datum 06 december 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: THEODORA EN SARA, kapt. Th. Schut, van Batavia met rijst, koffie, sapanhout, arak, suiker, huiden, indigo, notenmuskaat, cassia en koopmanschappen; STRAAT SUNDA, kapt. H.M. Volkertsen, van Padang met koffie, tin, bindrottingen; ELLIDA, kapt. J.Jansen, van New-York met harst, koopmanschappen, traan, potasch, quercitron, paarlasch, katoen en tabak.

Afbeelding
Datum 07 februari 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip PRINS HENDRIK, kapt. N.K. Dijkhuis, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip YSTROOM, kapt. J.F. Detering, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip URANIA, kapt. C. van der Drift, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het nieuw gebouwd gekoperd tweedeks fregatschip JOHANNA MARIA CHRISTINA, kapt. C.N. Gorter, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd barkschip TRITON, kapt. H. Olie, van Amsterdam.
Adres bij Floris der Kinderen en Zoon en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PIETER FLORIS, kapt. C. Jager, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip WILHELMINA CATHARINA, kapt. C.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en de Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip THEODORA EN SARA, kapt. T. Schut, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud en Co. en Floris der kinderen en Zn.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip JOHANNA CATHARINA, kapt. L. Wildschut, van Amsterdam. Adres bij H. Verweyde Cz.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip STRAAT SUNDA, kapt. H.M. Volkertsen, van Amsterdam. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip DE ONDERNEMING, kapt. J.C. Atkes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Te Rotterdam: Suriname. Het nieuw gebouwd gekoperd tweedeks fregatschip LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer, te Amsterdam en Van Ulphen en Ruys, te Rotterdam.
Curaçao (via Laguayra).
Het gekoperd tweedeks brikschip MARIA EN JACOBA, kapt. D.J. Bart, van Amsterdam.
Adres bij De Vries en Co., Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Bayonne. Het Nederlands kofschip GEERDINA, kapt. E.A. Doewes.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlands kofschip IDA WUBBINA, kapt. W.E. Dik.
Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Gibraltar. Het Nederlandse schoener kofschip ELISABETH, kapt. J.G. Engelsman. Adres bij Van den Bey en Co.
Gibraltar, Malaga en Alicante. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. H.J. Ketelaar. Adres bij C.J. Grys en Zoon.
Gibraltar. Het Nederlands kofschip DE JONGE AGATHA, kapt. D.B. Jonker.
Adres bij Van den Bey en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer.
Havre en Rouen. Het Nederlands schip DE GOEDE VERWACHTING, kapt. N.J. Riensema. Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het gekoperd Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg. Adres bij Jan Daniels en Zn. en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Livorno en Genua. Het gekoperd Nederlands brikschip DE JONGE MARIA, kapt. S.M. Tanger. Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Livorno en Genua. Het nieuw gebouwd Nederlands schoener-kofschip TJALLINGA AURELIA, kapt. G. Fekkes. Adres bij J. de Rooy en C.J. de Grys en Zn.
Liverpool. Het Nederlands kofschip ANNA MARIA, kapt. R.J. Sprik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Marseille. Het Nederlands kofschip EPPIEN, kapt. Jan K. Potjewyd.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Port á Port. Het Nederlands kofschip JOHANNES, kapt. T.W. Stuit.
Adres bij Jan Corver en Co.
Trieste. Het kopervast barkentynschip JOHANNA BRONS, kapt. J.S. Bonjer, van Emden. Adres bij Van den Bey en Co.
Trieste. Het gekoperd Nederlands kofschip DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Bremen. Het Nederlands schip DE VROUW HILLEGINA, kapt. A.A. Wolkammer.
Adres bij Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip DE VRIENDSCHAP, kapt. W.J. de Vries.
Adres bij Blikman en Co.
Dantzig. Het Nederlands kofschip AGINA UDINA (opm: AGINA UINDINA), kapt. G.S. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANKE HOOITES, kapt. G.H. Carst.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip (opm: tjalk) NEERLANDS WELDAAD, kapt. P.D. van Wyk. Adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE VRIENDSCHAP, kapt. H.K. Bekkering. Adres bij Blikman en Comp.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip SIKKELINA HOOITES, kapt. G.T. de Jong. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip HARMINA, kapt. S.S. Brouwer.
Adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip DE JONGE TRIJNTJE, kapt. A.W. van der Woude. Adres bij Blikman en Co. vertrekt vóór of op 11 februari.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip DE VROUW ALBERDINA, kapt. R.W. de Jonge. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip JANTINA, kapt. H.H. de Boer.
Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ELSINA, kapt. H.A. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip CORNELIA, kapt. G.L. Swart.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Petersburg. Het Nederlandse kofschip ANNA MARIA, kapt. K. Hoek.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman.
St. Petersburg. De Nederlandse kof ALIDA, kapt. J.H. Mulder. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, De Vries en Co. en Floris der Kinderen en Zoon.
Rendsburg, Kiel en Flensburg. Het Nederlands kofschip DIANA, kapt. R.H. Duit.
Adres bij J.C. van Oven.

Afbeelding
Datum 14 februari 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PIETER FLORIS, kapt. C. Jager, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip WILHELMINA CATHARINA, kapt. C.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en de Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip THEODORA EN SARA, kapt. T. Schut, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud en Co. en Floris der kinderen en Zn.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip JOHANNA CATHARINA, kapt. L. Wildschut, van Amsterdam. Adres bij H. Verweyde Cz.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip STRAAT SUNDA, kapt. H.M. Volkertsen, van Amsterdam. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip STAATSRAAD BAUD, kapt. J.H. Seepe, van Amsterdam. Adres bij F. der Kinderen & Zoon en Hoyman en Schuurman.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip MARIA SUSANNA HENDRIKA, kapt. C.J. Berghuys, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip OCEAAN, kapt. N.D. de Boer, van Amsterdam. Adres bij Coopman & De Witt en Lenaertz, Van Olivier & Co., Hoyman en Schuurman en De Vries & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DOCTRINA ET AMICITIA, kapt. C.C. Kröger, van Amsterdam. Adres Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co. Hoyman en Schuurman en De Vries & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip SARA MARIA, kapt. J.J. Reinhardt, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip ELIZABETH ANTONIA, kapt. P. Bakker, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud & Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip DE ONDERNEMING, kapt. J.C. Atkes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Suriname. Het nieuw gezinkt driemast galjootschip PARAMARIBO, kapt/ J.C. Töpper, van Amsterdam. Adres bij R.D. Bosscher.
Suriname. Het gezinkt bargantijnschip HILEGONDA INDA, kapt. H.A. Hendrik, van Amsterdam. Adres bij Hooyman en Schuurman.
Te Rotterdam: Suriname. Het nieuw gebouwd gekoperd tweedeks fregatschip LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer, te Amsterdam en Van Ulphen en Ruys, te Rotterdam.
Curaçao (via Laguayra). Het gekoperd tweedeks brikschip MARIA EN JACOBA, kapt. D.J. Bart, van Amsterdam.
Adres bij De Vries en Co., Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Bayonne. Het Nederlands kofschip GEERDINA, kapt. E.A. Doewes. Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlands kofschip IDA WUBBINA, kapt. W.E. Dik.
Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Gibraltar. Het Nederlandse schoener kofschip ELISABETH, kapt. J.G. Engelsman. Adres bij Van den Bey en Co.
Gibraltar, Malaga en Alicante. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. H.J. Ketelaar. Adres bij C.J. Grys en Zoon.
Gibraltar. Het Nederlands kofschip DE JONGE AGATHA, kapt. D.B. Jonker.
Adres bij Van den Bey en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer.
Havre en Rouen. Het Nederlands schip DE GOEDE VERWACHTING, kapt. N.J. Riensema. Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het gekoperd Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg.
Adres bij Jan Danies en Zn. en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Livorno en Genua. Het nieuw gebouwd Nederlands schoener-kofschip TJALLINGA AURELIA, kapt. G. Fekkes. Adres bij J. de Rooy en C.J. de Grys en Zn.
Liverpool. Het Nederlands kofschip ANNA MARIA, kapt. R.J. Sprik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Marseille. Het Nederlands kofschip EPPIEN, kapt. Jan K. Potjewyd.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Port á Port. Het Nederlands kofschip JOHANNES, kapt. T.W. Stuit.
Adres bij Jam Corver en Co.
Trieste. Het kopervast barkentynschip JOHANNA BRONS, kapt. J.S. Bonjer, van Emden. Adres bij Van den Bey en Co.
Trieste. Het gekoperd Nederlands kofschip DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Bremen. Het Nederlands schip DE VROUW HILLEGINA, kapt. A.A. Wolkammer.
Adres bij Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip DE VRIENDSCHAP, kapt. W.J. de Vries.
Adres bij Blikman en Co.
Dantzig. Het Nederlands kofschip AGINA UINDINA, kapt. G.S. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANKE HOITES, kapt. G.H. Carst.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Dantzig. Het Nederlandse kofschip ANTINA, kapt. R.J. de Schuring.
Adres bij Jan Corver en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip NEERLANDS WELDAAD, kapt. P.D. van Wyk. Adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE VRIENDSCHAP, kapt. H.K. Bekkering. Adres bij Blikman en Comp.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip SIKKELINA HOOITES, kapt. G.T. de Jong. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip HARMINA, kapt. S.S. Brouwer.
Adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip DE VROUW ALBERDINA, kapt. R.W. de Jonge. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip JANTINA, kapt. H.H. de Boer.
Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip TIETJE, kapt. G.L. Visser.
Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip DE VROUW JOHANNA, kapt. G.H. Drewes. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het schoenerschip GLORIA, kapt. H.D. Meijer, van Blankeneze. Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ELSINA, kapt. H.A. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip CORNELIA, kapt. G.L. Swart.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlandse kofschip ANNA MARIA, kapt. K. Hoek. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman.
St. Petersburg. De Nederlandse kof ALIDA, kapt. J.H. Mulder. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, De Vries en Co. en Floris der Kinderen en Zoon.
Petersburg. Het Nederlands kofschip ALEXANDER, kapt. J.S. Bakker. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JULIANA LOUISE, kapt. K.L. Spijkman.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Co.
Rendsburg, Kiel en Flensburg. Het Nederlands kofschip DIANA, kapt. R.H. Duit.
Adres bij J.C. van Oven.
Riga. Het Nederlands kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver & Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip DE DRIE GEBROEDERS, kapt. H.J. Puister.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.

Afbeelding
Datum 17 juni 1843
Krant JC - Javasche Courant

Scheepsberichten. Batavia. Aangekomen:
13 juni. Nederlandse bark PROTEUS, kapt. F. Guijt, vertrokken van Amsterdam de 3e januari; dito schip (opm: fregat) DOCTRINA ET AMICITIA, kapt. C.C. Kroger, vertrokken van Amsterdam de 1e maart; dito schip OCEAAN, kapt. N.D. de Boer, vertrokken van Amsterdam de 4e dito.
14 juni. Nederlandse bark MARIA SUSANNA HENDRIKA, kapt. C.J. Berghuis, vertrokken van Amsterdam de 1e maart; dito bark STRAAT SUNDA, kapt. H.M. Volkertsen, vertrokken van Amsterdam de 17e februari, met 1 passagier; dito bark LAURENS KOSTER, kapt. D.R. Kleve, vertrokken van Rotterdam de 23e februari; dito bark LIBRA, kapt. U. Trip, vertrokken van Rotterdam de 23e dito.
15 juni. Nederlands schip PRINS VELDMAARSCHALK, kapt. J.R. Butter, vertrokken van Schiedam de 8e februari; dito schip THEODORA EN SARA, kapt. T. Schut, vertrokken van Amsterdam de 23e februari; dito schip DE IJSTROOM, kapt. J.P. Deterding, vertrokken van Amsterdam de 6e februari.

Afbeelding
Datum 19 juli 1843
Krant JC - Javasche Courant

Postkantoor. Wordt ter kennisse van het publiek gebracht, dat op morgen middag ten één uur aan het Postkantoor te Weltevreden brieven pakketten zullen worden gesloten voor de Nederlandse schepen ROTTERDAM, kapt. P. Vis en per de PRINSES SOPHIA, kapt. A.J. Verschuur, beide bestemd naar Rotterdam.
Wijders zijn er brieven pakketten geopend, om te worden verzonden naar Amsterdam, met het Nederlandse schip STRAAT SUNDA, kapt. Volkerts (opm: bark, kapt. H.M. Volkertsen) en welke pakketten op aanstaande vrijdag de 21e dezer op bovengemelde plaats en uur zullen worden gesloten.
Batavia, 18 juli 1843, de postmeester, J. Boshuizen. .
RC 200743
Advertentie. Te Rotterdam ligt in lading naar Batavia, het Nederlands gekoperd fregatschip ERASMUS, kapt. C.M. van Dijcke; hebbende uitmuntende inrichtingen voor passagiers en voerende een bekwame scheepsdokter.
Adres ten kantore van Hudig & Blokhuyzen en Kuyper, Van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 08 november 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: STRAAT SUNDA, kapt. H.M. Volkertsen, van Batavia met koffie en suiker.

Afbeelding
Datum 06 augustus 1844
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Schepen in lading naar:
Batavia: het gekoperde tweedeks barkschip CASTOR, kapt. J. Veenstra. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman, d’Arnaud en Co, en Jan Corver en Co.
Batavia: het nieuw gekoperde en kopervaste barkschip DELFTSHAVEN, kapt. J.D. Nordlohne, van Delftshaven. Adres bij Van Ulphen en Ruys.
Batavia: hert gekoperde tweedeks barkschip DECIMA, kapt. K.J. Bolhuis. Adres bij Floris der Kinderen en Zoon.
Batavia: het nieuw gekoperde tweedeks fregatschip EUGENIE, kapt. G.A. Klimp. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia: het gekoperde tweedeks barkschip STRAAT SUNDA, kapt. B.J. Doornik. Adres bij de weduwe Jan van Wesel en Zoon.
Batavia: het gekoperde tweedeks fregatschip GENERAAL BARON VAN GEEN, kapt. B.P. van Weyland, van Dordrecht. Adres bij Olivier en Co., Hoyman en Schuurman, De Vries en Co. en Lublink, van Meeteren en Co.
Batavia: het gekoperde tweedeks barkschip SARA MARIA, kapt. G.F.W. Dykers . Adres bij d’Arnaud en Co.
Suriname: het gezinkte barkschip DE GOEDE VREDE, kapt. C. Zaal. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregatschip NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname: het gekoperde schoener kofschip ANNA ELISABETH, kapt. K.B. de Weerd. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregatschip LODEWIJK ANTHONIE, kapt. R. Tjebbes. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname: het gekoperde tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Havana: het gekoperde tweedeks brikschip PHOENIX, kapt. J.T. Visser. Adres bij B.J. van Hengel.
Kaap de Goede Hoop en Batavia: het gekoperde tweedeks barkschip MAXIMILIAAN THEODOOR, kapt. D. Boelhouwer. Adres bij d’Arnaud en Co.
Bayonne: het Nederlandse smakschip JOHANNA GEBIENA, kapt. R.H. Nagel. Adres bij Jan Corver en Co.
Bordeaux: het Nederlandse schoenerschip AFRA, kapt. J. Nennenboog. Adres bij Van Ulphen en Ruys.
Bordeaux: het Nederlandse kofschip DE FORTUIN, kapt. D.J. Zylstra. Adres bij Jan Corver en Co en Canne en Balwé.
Genua en Livorno: Het Nederlandse gekoperde schoener hoekerschip HET VERTROUWEN, ka[t. R.S. Pinksterboer. Adres bij Jan Corver en Co., Canne en Balwé.
Gibraltar (te Vlaardingen): het Nederlandse schip MARIA JOHANNA, kapt. D. van der Valk. Adres bij C. J. de Grys en Zoon.
Livorno en Genua: het Nederlandse schoener kofschip FREDERIK, kapt. H. Puncke. Adres bij Van den Bey en Co.
Livorno en Genua: Het Nederlandse schoener kofschip TRITON, kapt. B.E. Cuperus. Adres bij Van den Bey en Co.
Marseille: het Nederlandse kofschip JOHANNA MARIA, kapt. W. K. de Grooth. Adres bij Jan Corver en Co., Canne en Balwé en J.W. Boekhout.
Port ä Port: het Nederlandse schoenerschip MERCURIUS, kapt. kapt. A. van der Windt. Adres bij Verweyde Cz. en Jan Daniels en Zonen en Arbman.
Syra, Constantinopel en Smirna: het Nederlandse brikschip BRISEÏS, kapt. J. Jansen. Adres bij Van den Bey en Co.
Syra en Smirna: het nieuw gezinkte schoener hoekerschip DE TWEE GEBROEDERS, kapt. A. Riedyk. Adres bij J. C. van Oven en Zonen.
Triest: het Nederlandse hoekerschip DE EENDRAGT. kapt. C. Ouwehand. Adres bij Jan Corver en Co. Vertrek vóór of op 20 augustus.
Triest: het nieuw gebouwde Nederlandse kopervaste schoenerschip TRIEST, kapt. H.S. Hoveling. Adres bij Jan Corver en Co.
Danzig: het Nederlandse kofschip MARGARETHA HENDRIKA, kapt. C.J. Munneke. Adres bij Blikman en Co.
Danzig: het Nederlandse kofschip DE VRIENDSCHAP, kapt. H.K. Meier, adres bij de weduwe Jan Salm en Meijer en H.A. Hespe.
Drammen, Christiana en omliggende plaatsen: het galjootschip LUNA, kapt. H.L. Backer. Adres bij J.W. Boekhout.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip DEHOOP, kapt. H.H Panjer. Adres bij J. C. van Oven en Zonen.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip LUMINA, kapt. W.A. de Boer. Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Hamburg en Altona: het Nederlandse schip DE VROUW ANTJE, kapt. H.J Kruse. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meijer.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip DE JONGE LEEUW, kapt. T.L. Winja. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona: het schoenerschip IDA, kapt. H. Bartman, van Blankenezen. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip SARA MARIA, kapt. Botje. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona: het Nederlandse schip GESINA, kapt. J.A. Bolhuis. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip DE TIEN GEBROEDERS, kapt. J. Hofkamp. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona: het Nederlandse schip ETTINA, KAPT. J.L. van Sluys. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona: het schip CATHARINA, kapt. C. Koster. Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip GESINA, kapt. J.I. Zelling. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meijer en H.A. Hespe.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip FENNA CATHERINA, kapt. H.J. Ymker. Adres bij Kranenborg en Zonen.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip DE JONGE CORNELIUS, kapt. A. Hazewinkel. Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip SARA MARIA, kapt. G.H. Botje. Adres bij Blikman en Co. Vertrek vóór of op 9 augustus.
Kopenhagen: het Nederlandse kofschip GESINA GESINA, kapt. J.I. van der Woude. Adres bij Da Costa en Bueno.
Petersburg: het Nederlandse kofschip GEERDINA BEERTA, kapt. Jan Derks Flik. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Petersburg: het Nederlandse kofschip JUFFER ANNETTE, kapt. S.T. Kramer. Adres bij Kranenborg en Zonen.
Petersburg: het Nederlandse kofschip JULIANA LOUISA, kapt. K.L. Spykman. Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Co.
Rendsburg en Kiel: het Nederlandse kofschip MARGARETHA ANTINA, kapt. J. A. de Vries. Adres bij Blikman en Co.
Riga: het Nederlandse kofschip DE BROEDERTROUW, kapt. H.H. Oldenburger. Adres bij Jan Corver en Co.
Rostok: het Nederlandse kofschip DE VIER GEBROEDERS, kapt. D. Fokkes. Adres bij Blikman en Co.
Stettin: het Nederlandse kofschip DIWERDINA, kapt. P. Meints. Adres bij Blikman en Co.
Stettin: het Nederlandse kofschip MARGARETHA HENDRIKA, kapt. G.J .Munneke. Adres bij Blikman en Co.
Tonningen, Rendsburg, Kiel en Flensburg: het Nederlandse kofschip MARIA, kapt. D.H. Duit. Adres bij J. C. van Oven en Zonen.

Afbeelding
Datum 09 augustus 1844
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 8 augustus. Heden zijn door de Nederlandsche Handel Maatschappij voor de maand augustus bevracht de volgende schepen:
voor Amsterdam: JOHANNA MARIA CHRISTINA, kapt. Gorter, STRAAT SUNDA, kapt. Doornik, EUGENIE, kapt. Klimp, DOCTRINA ET AMICITIA, kapt. Kroger, MARGARETHA JOHANNA, kapt. Schou, STAATSRAAD BAUD, kapt. Seepe, TRITON, kapt. Olie, MARCO BOZZARIS, kapt. De Boer, GENERAAL VAN DEN BOSCH, van Rotterdam, kapt. …, PRINS VELDMAARSCHALK, van Schiedam, kapt. Butter.
voor Rotterdam: LUCIE, kapt. …, NEDERWAARD, kapt. Meijer, PRINCES SOPHIA, kapt. Verschuur, INDIA, kapt. Keus, PROTEUS, van Schiedam, kapt. Guyt Jr., MOSAMBIQUE, kapt. Bouman, MAASSTROOM, kapt. Schut.
voor Dordrecht: BIESBOSCH, kapt. Vogelsang.

Afbeelding
Datum 08 januari 1845
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 5 januari. De 2e dezer is alhier aangekomen de Nederlandse bark STRAAT SUNDA, kapt. B.J. Doornik, met een passagier, de 24e augustus vertrokken van Amsterdam. De 3e dezer zijn alhier aangekomen het dito schip ELIZABETH ANTHONIA, kapt. P. Bakker, met een passagier, de 21e september vertrokken van Amsterdam, het dito dito KONING WILLEM II, kapt. J. Kooger, de 30e augustus vertrokken van Middelburg en de dito bark LIBRA, kapt. U. Trip, de 11e september vertrokken van Rotterdam. De 5e dezer is alhier aangekomen de dito bark EUGENIE, kapt. G.A. Klimp, de 2e september vertrokken van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 30 juni 1846
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 29 juni. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn bevracht geworden de navolgende schepen, als:
Voor Amsterdam: De MARIA, kapt. H.D. van Wyk; STRAAT SUNDA, kapt. T.C.H. Kock; ELISABETH ANTHONIA, kapt. P. Bakker; RHIJN, kapt. C. Brandligt; DIONYSIA CATHARINA, kapt. P. Arenspoot; ADMIRAAL VAN HEEMSKERK, kapt. J.F.P.A. Abbema; THEODORA EN SARA, kapt. A. van Oosterom; WILHELMINA ARNOLDA, kapt. J.L. Mulder; DECIMA, kapt. J. Bolhuis; ANJER, kapt. G. Gerrits; ZEEVAART, kapt. J.A. Knaap; WILLEM ERNST, kapt. H. Wittebol; OCEAAN, kapt. N.D. de Boer; JAVA COERIER, kapt. F.G. Reinits.
Voor Rotterdam: MARIA EN HILLEGONDA, kapt. J. Martens; TWEE ANTHONY'S, kapt. A. Plug; ERFPRINSES VAN ORANJE, kapt. C.J. Kaleshoek; OLIVIER VAN NOORD, kapt. J.W. Verberne; CERAM, kapt. T.K. Veldman; GENERAAL BARON VAN GEEN, kapt. B.P. van Weyland, beide van Dordrecht.
Voor Dordrecht: JAN VAN HOORN, kapt. J. Bouten.
Voor Middelburg: MINERVA, kapt. J.A. van Boven.

Afbeelding
Datum 18 november 1846
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 16 november. De 14e dezer is hier aangekomen de Nederlandse bark CLARA ANNA MARIA, kapt. P.J. Bakema, vertrokken van Rotterdam de 29e juli.
Gisteren zijn hier aangekomen de dito bark ZEEVAART, kapt. J.A. Knaap, vertrokken van Amsaterdam de 1e augustus, de dito bark MAASNYMPH, kapt. J.J. Muntendam, vertrokken van Rotterdam de 10e juli, het dito schip WILHELMINA CATHARINA, kapt. K.L. Swart, vertrokken van Amsterdam de 29e juli, het dito schip ZUID HOLLAND, kapt. O. Lindeman, vertrokken van Rotterdam de 6e augustus, het dito schip IDA WILHELMINA, kapt. G.G. Geeling, vertrokken van Dordrecht de 14e juli, de dito bark MINERVA, kapt. J.A. van Hoven, vertrokken van Middelburg de 29e juli, het dito schip ELISABETH EN ANTONIA, kapt. B. Bakker, vertrokken van Amsterdam de 25e juli, het dito schip ADMIRAAL VAN HEEMSKERK, kapt. J.F.P.A. Abbema, vertrokken van Amsterdam de 11e juli, en het dito schip TWEE ANTHONYS, kapt. A. Plug, met negen passagiers, vertrokken van Rotterdam de 31e juli.
Heden zijn hier aangekomen het dito schip ELISABETH EN ANTOINETTE, kapt. H.A. Besier, met vier passagiers en Zr.Ms. troepen, vertrokken van Amsterdam de 24e juli, het dito schip GRAAF VAN HOGENDORP, kapt. G. van Heel, vertrokken van Rotterdam de 30e juli, het dito schip DELFTSHAVEN, kapt. J.D. Nordlohne, vertrokken van Rotterdam de 29e juli, het dito schip BARON VAN GEEN, kapt. P.B. Wijland, vertrokken van Dordrecht de 30e juli, het dito schip de ZWIJGER, kapt. J.H. Mugge, vertrokken van Dordrecht de 14e juli, het dito schip NASSAU, kapt. J.J. Duintjer, vertrokken van Amsterdam de 11e juli, het dito schip ANJER, kapt. G. Gerrits, vertrokken van Amsterdam de 24e juli, het dito schip JAVA’S WELVAREN, kapt. G. Gollards, vertrokken van Amsterdam de 23e juli, het dito schip STRAAT SUNDA, kapt. T.C.H. Kock, vertrokken van Amsterdam de 24e juli, en het dito schip DECIMA, kapt. C.H. Smit q.q., vertrokken van Amsterdam de 30e juli.

Afbeelding
Datum 25 maart 1848
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 24 maart. Door de Nederlandsche Handel-maatschappij zijn bevracht de navolgende schepen:
Voor Amsterdam: CHRISTOPHORUS COLUMBUS, kapt. K. Welger: ZEELAND, kapt. J. Noordt; JAVA KOERIER, kapt. F.G. Reinits; STRAAT SUNDA, kapt. F.C.H. Kock; ALBATROS, kapt. K.P. Haasnoot; DOGGERSBANK, kapt. P.J. Kerkhoven; CLARA HENRIETTE, kapt. P.H. Willers; PRINS VELDMAARSCHALK, (van Rotterdam) kapt. C.F. Rietbergen; PROTEUS, (van Rotterdam) kapt. Koens.
Voor Rotterdam: JOHANNES MARINUS, kapt. J. van Delft Cz.; CATHARINA, kapt. F. Rietmeijer; LOUISE, kapt…..; VLASHANDEL, kapt. P.L. Dupain; KORTENAER, kapt. B.P. Martens; LUCIE, kapt. J. van der Schaft; MARY EN HILLEGONDA, kapt. J. Martens.
Voor Middelburg: KONING WILLEM DE II, kapt. J. Kooger.

Afbeelding
Datum 16 augustus 1848
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 14 augustus. De11e dezer zijn hier aangekomen het Nederlandse schip ORION, kapt. C.M. Borghorst, met4 passagiers en 148 militairen, de 6e april vertrokken van Amsterdam, en de dito bark STRAAT SUNDA, kapt. P.C.H. Kock, met een passagier, de 20e april vertrokken van Amsterdam.
Heden is hier aangekomen de dito bark CATHARINA, kapt. F. Rietmeijer, de 20e april vertrokken van Rotterdam.

Afbeelding
Datum 02 mei 1850
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 1 mei. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn bevracht de navolgende 37 schepen, als:
Voor Rotterdam: DRIE MARIA’s, kapt. Verbeek, de MAAS, kapt. Timmermans, NIEUW-LEKKERLAND, kapt. Hofman, VICE-ADMIRAAL GOBIUS, kapt. Zwart, J.C.J. VAN SPEIJK, kapt. Vonk, CERES, kapt. van Reijn van Alkemade, BORNEO, kapt. Hansen, PADANG, kapt. Van der Linden, BROEDERTROUW (van Dordrecht), kapt. Kunst, IDA WILLEMINA (van Dordrecht), kapt. Rotgans, VIER GEBROEDERS, kapt. Noltée, EMILIE, kapt. Marker, GOUVERNEUR-GENERAAL ROCHUSSEN, kapt. nog onbekend, NOORD, kapt. Pott en JEANNETTE EN CORNELIA (van Dordrecht), kapt. Veltman.
Voor Amsterdam: STRAAT SUNDA, kapt. Zeylstra, WATERLOO, kapt. Van Epen, JOHANNA, kapt. Schippers, LOUISA MARIA, kapt. Herderschee, GENERAAL LIST, kapt. Sandman, ELISABETH EN ANTOINETTA, kapt. Besier, WILLEM BARENDZ, kapt. Landzaat, JACOB ROGGEVEEN, kapt. Rolff, JAVAAN, kapt. Dekker, SIRIUS, kapt. Mulder, CATHARINA JOHANNA, kapt. Jaski, RABENHAUPT, kapt. Prange, ADMIRAAL VAN HEEMSKERK, kapt. Kley, OUD-ALBLAS, kapt. Budde, GOED VERTROUWEN, kapt. Nannings, WILLEM ERNST, kapt. Wittebol, STAD TIEL, kapt. Chevalier, ECHO, kapt. Buikes, en CORNELIA, kapt. Jonker.
Voor Schiedam: OUD-NEDERLAND, kapt. De Boer en VAN DER PALM, kapt. Muntendam.
Voor Dordrecht: ANNA, kapt. Cramer.

Afbeelding
Datum 08 maart 1851
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Barend Bakker Wz, makelaar, zal op maandag de 31e maart 1851, des avonds ten 6 uur, in de Nieuwe Stads-Herberg aan het IJ te Amsterdam, ten overstaan van de notarissen Houtman en Franke, verkopen het extra ordinair welbezeild gekoperd en kopervast barkschip, varende onder Nederlandse vlag, genaamd STRAAT SUNDA, gevoerd door kapt. D.H. Zijlstra, volgens Nederlandse meetbrief lang 27 ellen, 50 duimen, wijd 5 ellen, 7 duimen, hol 3 ellen, 70 duimen en alzo gemeten op 229 tonnen of 121 last.
Breder volgens inventaris en nadere informatiën bij bovengemelde makelaar. (opm: de bark, bouwjaar 1837, werd onder behoud van naam binnen Amsterdam verkocht)

Afbeelding
Datum 23 november 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

St. Helena, 21 september. Het schip STRAAT SUNDA, kapt. Holm, van Batavia naar Amsterdam, heeft zware stormen doorgestaan en daardoor lekkage en meer andere schade bekomen en 250 balen rijst overboord moeten werpen. Hetzelve heeft alhier de nodige reparatie gedaan, en is thans weer gereed om de reis voort te zetten.

Afbeelding
Datum 26 mei 1856
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. B. Bakker Bz. en G.J. Boelen, makelaars, zullen op maandag de 9e juni 1856, des avonds ten 6 ure, te Amsterdam in de Nieuwe Stads-Herberg aan het IJ, verkopen: Een extra ordinair welbezeild gekoperd barkschip genaamd STRAAT SUNDA, varende onder Nederlandse vlag, gevoerd door kapt. J.A. Holm; volgens meetbrief lang 27 ellen, 50 duimen, wijd 5 ellen 7 duimen, hol 3 ellen 70 duimen, en alzo gemeten op 229 tonnen of 121 lasten. Breder volgens inventaris en bericht bij bovengemelde makelaars of bij de cargadoors De Vries & Co.

Afbeelding
Datum 10 maart 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 9 maart. Het schip TWEE ALIDA`S, kapt. T.R.T. Visser, van Fernambucq, is de 7e dezer met schade en om order te Falmouth binnengelopen.

Afbeelding
Datum 25 februari 1861
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Penarth, 22 februari. Het Nederlandse schip (opm: bark) CONSTANTIA MARIA, kapt. J.K. de Jong, van Sunderland naar Montevideo, is alhier lek, met verlies van zeilen en meer andere schade binnengelopen.

Afbeelding
Datum 28 februari 1861
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Penarth, 22 februari. Het schip (opm: bark) CONSTANTIA MARIA, kapitein J.K. de Jong, van Sunderland naar Rio de Janeiro, is alhier lek, met opgeslagen dek, verlies van zeilen en meer andere schade binnengelopen.

Afbeelding