Inloggen
ONDERNEMING - ID 8710


Kroniekberichten

Datum 27 september 1899
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Bremerhaven, 25 september. De Nederlandse tjalk ONDERNEMING, kapt. Salomons, met een lading graan van Glückstadt naar Rotterdam bestemd, is op Meyers Legde (opm: ondiepte op het Süd-eversand, Wezermonding) aan de grond geraakt. Met behulp van de reddingboot DORUMERTIEF is de tjalk met verlies van drie werpankers en lek naar hier en in de Geeste gebracht. (Men zie ons vorige nummer).

Afbeelding
Datum 12 april 1912
Krant NNO - Nieuwsblad van het Noorden
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 11 april. Door de storm van de laatste dagen zijn alhier als bijleggers binnengelopen ANTJE, kapt. Hoeve, met cementplaten, van de Rijn naar Hamburg, de lading is beschadigd, een zwaard gebroken en dekschade;
de NAJADE, kapt. Groen, met lijnkoeken van Neuss naar Valkenburg, met dekschade;
de ONDERNEMING, kapt. Salomons, met dakpannen van Utrecht naar Hamburg, met lichte dekschade.

Afbeelding
Datum 28 maart 1913
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlieland, 27 maart. De tjalken die op de Gronden met noodsein op lagen, waren de Nederlandse tjalken ONDERNEMING, kapt. Salomons, komende van Hamburg en VIER GEBROEDERS, kapt. Smit, komende van Harburg. Beide tjalken zijn met averij door de Duitse sleepboot TELEGRAPH hier binnengebracht.

Afbeelding
Datum 25 maart 1918
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 23 maart. De tot heden onder de naam ONDERNEMING gevaren hebbende zeetjalk van wijlen kapitein en reder G. Salomons te Gasselternijveen is aangekocht door de heer J. Holwerda in Groningen en verdoopt in BETA.

Afbeelding
Datum 02 februari 1919
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Openbare schepenveiling op dinsdag 11 februari a.s. in de veilingzaal der Groote Koopmansbeurs te Rotterdam:
stalen zeetjalk ALPHA, 155 ton deadweight, gebouwd in 1896, klasse Germanischer Lloyd, grote kustvaart, 23,75 x 5,31 x 2,30 meter.
stalen zeetjalk BETA, 125 ton deadweight, gebouwd in 1892, klasse Germanischer Lloyd, kleine kustvaart, 24,38 x 494 x 2,07 meter.
Nadere inlichtingen verstrekt Jacq. Pierot Jr., makelaar in schepen, Witte Huis, Rotterdam.

Afbeelding