Inloggen
DE HOUTHANDEL BUWALDA - ID 8708


Kroniekberichten

Datum 26 januari 1892
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Batavia, 24 december. Het Noorse stoomschip FRITHOF NANSEN, groot 628 ton, liggend te Soerabaja is heden tot geheime prijs, uit de hand verkocht. (opm: verdoopt in HOUTHANDEL BUWALDA)

Afbeelding
Datum 24 maart 1892
Krant JB - Javabode

Advertentie. De stomer HOUTHANDEL BUWALDA vertrekt vermoedelijk zondag 27 dezer van hier (opm: Batavia) naar Padang en retourneert van daar via Batavia, Cheribon, Tegal, Pekalongan, Semarang, Rembang, Soerabaja, Patjitan naar Tjilatjap.
Voor vracht gelieve men zich te wenden tot de agent A.L. Peter.
Houthandel P. Buwalda & Co.

Afbeelding
Datum 30 maart 1892
Krant JB - Javabode
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Het stoomschip HOUTHANDEL BUWALDA, kapt. Seepers, arriveerde op 28 maart te Batavia van Samarang (opm: eerst gevonden reis na aankoop).

Afbeelding
Datum 07 juni 1893
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Londen, 6 juni. Een dépêche uit Soerabaya houdt in, dat te Koetei aan boord van het Nederlandse stoomschip HOUTHANDEL BUWALDA een ontploffing heeft plaatsgehad.
Vijf man werden gedood en verscheidene gewond. De kapitein is te Soerabaya aangekomen. (opm: zie PGC 140693)

Afbeelding
Datum 14 juni 1893
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Londen, 10 juni. Lloyd’s agent seint uit Soerabaya d.d. gisteren het volgende betreffende het gezonken stoomschip HOUTHANDEL BUWALDA. De ramp gebeurde de 22e mei op de Koetei-rivier (Borneo). Er was geen lading aan boord. Het schip is aan bakboordszijde van de machinekamer zwaar beschadigd en ligt in 60 voet water, waar een sterke stroom loopt en waardoor de vooruitzichten op berging niet gunstig zijn. Er zijn geen maatregelen genomen tot berging. Te Koetei is geen voldoend materieel aanwezig om het schip te lichten. Ook is hier geen materiaal, doch vermoedelijk wel te Singapore. (opm: zie PGC 070693, 070793 en LC 190793)

Afbeelding