Inloggen
KONGSEE - ID 8589


Kroniekberichten

Datum 12 juli 1883
Krant JB - Javabode
Type bericht Verkoop schepen

Over het Atjeh-contract bevat de Straits Times van dezer dagen de volgende bijzonderheden:
De stomers DEVONHURST, KONGSEE, MAHA VAJIRUNHIS en M. MEANATCHY behoorden tot de Atjeh Steamship Co. Ltd., waarin verscheidene deelgenoten in het lopende Atjeh-contract aandeelhouders waren. Deze stomers zijn verkocht en worden overgedaan aan de Nederlandsch-Indische Stoomvaart Maatschappij, niet omdat, zoals beweerd is, de Nederlands-Indische regering bijzondere verplichtende voorwaarden ten opzichte van verscheping in de toekomstige contracten wenste te zien opgenomen, want het werd vrijgelaten in te schrijven onder Nederlandse dan wel vreemde vlag, maar ten gevolge van het verbreken van de vennootschap, die het lopende contract uitvoert, zullende, naar men ons bericht, de heren Katz Brothers van Penang en Singapore, en de heren P. Landberg & Zoon, John Pryce & Co. en J.F. van Leeuwen & Co, van Batavia, daaruit treden met 31 december a.s. De deelgenoten in het nieuwe contract, dezer dagen door de Nederlands-Indische regering gegund voor de jaren 1884, 1885 en 1886, zijn, naar men ons meldt, de heren De Lange & Co., de factory der Nederlandsch-Indische Handelmaatschappij, en de heer G.P. Tolson, welke laatste als agent en gemachtigde te Atjeh zal optreden.

Afbeelding
Datum 20 februari 1888
Krant JB - Javabode
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 20 februari. De SUMBAWA kwam de 13e februari te Penang binnen met een defect aan de machine, dat aldaar zal worden hersteld. De 250 man troepen, die zij aan boord had, gingen met de KONGSEE door naar Atjeh.

Afbeelding
Datum 04 augustus 1888
Krant JB - Javabode
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 4 augustus. De 25e juli ging de KONGSEE van Penang naar Atjeh met een sloep op sleeptouw, die voor rekening van onze regering te Penang was gebouwd tegen 1.500 dollars. Even buiten gekomen en toen de KONGSEE volle kracht ging stomen, kantelde de sloep en zonk zij. Onze consul-generaal, de heer Kruijt, nam kapt. Christiansen in de arm om de sloep te lichten of onder water naar binnen te slepen, maar de boei was verdwenen, die de KONGSEE op de plek, waar het ongeval plaats had, achterliet.

Afbeelding
Datum 23 februari 1893
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Makassar, 13 januari. Het stoomschip KONGSEE, dat de 8e dezer bij het binnenkomen van de haven op het strand geraakte, is gisteravond met assistentie van het stoomschip FLINTSHIRE vlot gekomen. Het schijnt door het aan de grond zitten niet geleden te hebben en zal naar Soerabaja en Singapore vertrekken, waar het gedokt zal worden voor onderzoek.

Afbeelding