Inloggen
DRIE GEBROEDERS - ID 8402


Kroniekberichten

Datum 05 februari 1901
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Delfzijl, 2 februari. De Nederlandse tjalk SIEBERDINA II, schipper R. Houwerzijl, is door de reder R. Groenewold te Appingedam aan de schipper verkocht voor NLG 2800 (opm:moet zijn NLG 1800) en de tjalk WILLEMIENA (opm: WILHELMINA) voor NLG 3500 (opm: moet zijn NLG 2200) aan de schipper J. Huizinga.

Afbeelding
Datum 06 december 1902
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 6 december. Het tjalkschip SIEBERDINA, kapt. J. Houwerzijl, hier aangekomen van Harburg met een lading lijnkoeken voor Akkrum en binnengesleept door de sleepboot ALERT, is voor de Eems gestoten op een onbekend voorwerp, waardoor het zwaar lek is geworden. Om het vaartuig boven water te houden, was men genoodzaakt, een gedeelte van de deklast over boord te werpen. Voor de opvarenden was het een zorgvol ogenblik, het schip dreigde te zinken, en zat bovendien bekneld tussen grote massa’s drijfijs zodat ook van de reddingsboot geen gebruik kon worden gemaakt. Het vaartuig, dat alleen voor totaal verlies is verzekerd, zal hier lossen en repareren.

Afbeelding
Datum 25 december 1902
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Delfzijl, 22 december. De alhier thuis behorende tjalk SIEBERDINA II, kapt. Houwerzijl, van Harburg naar Akkrum met lijnkoeken, 3 december j.l. hier lek binnengekomen ten gevolge van ijs op de Eems, lost thans de lading, die hier verkocht is.

Afbeelding
Datum 04 mei 1905
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Kiel, 2 mei. Het Zweedse s.s. FLORA, van Bremen naar hier, is gister op de Rede van Holtenau in aanvaring geweest met de Ned. tjalk SIEBERDINA, schipper Houwerzijl, van Colberg naar Glückstadt, die lichte schade beliep aan boegspriet en steven. De FLORA bekwam geen averij.

Afbeelding