Inloggen
GOUDKUST - ID 8389


Kroniekberichten

Datum 03 juli 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Rotterdam, 2 juli. Heden liep van de werf van de heren Gebr. Visser met het beste gevolg van stapel het gekoperd schoenerschip de GOUDKUST, gebouwd voor rekening van het handelshuis van de heer H. van Rijckevorsel alhier en hoofdzakelijk bestemd voor de vaart en de handel op de kust van Guinea.

Afbeelding
Datum 24 juli 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Naar Fernambucq (opm: Pernambuco) en Bahia ligt te Rotterdam in lading, om de 10e augustus te vertrekken, het gekoperd en kopervast nieuw gebouwd schoenerschip GOUDKUST, gevoerd door kapt. Th.D. de Wit, voor goederen en passagiers. Te bevragen bij de reder H. van Rijckevorsel en bij de cargadoors Kuyper, van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 12 december 1854
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Lijst van schepen, toebehorende aan de heer H. van Rijckevorsel te Rotterdam, en gebezigd wordende in de vaart op Afrika:
ST. GEORGE DE LA MINA, kapt. A. Verveen; GOUVERNEUR VAN DER EB, kapt. J. van Boven, GOUVERNEUR ELSEVIER, kapt. A. v.d. Horst, AFRIKAAN, kapt. J. Klok, GOUDKUST, kapt. C. Ouwehand, GOUVERNEUR SCHOMERS, kapt. T.D. de Wit, AXIM, kapt. J.B. Goosens, en CURAƇAO, kapt. A. Ouwehand.
(opm: onderschrift bij een ingezonden brief van de heer Van Rijckevorsel over de handel op Afrika)

Afbeelding
Datum 19 maart 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 18 maart. Het schoenerschip GOUDKUST, kapt. C. Ouwehand, gisteren alhier van de Kust van Guinea gearriveerd, is deze nacht aan de Noordwal tegen het Steenendam gedreven; doch later met adsistentie in vlot water gebracht.

Afbeelding
Datum 11 december 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 10 december. Volgens particulier bericht is het schoenerschip PRESIDENT BENSON, van de westkust van Afrika naar Rotterdam bestemd, de 9e dezer te Penzance binnengelopen met verlies van zeilen en ingeslagen verschansing.

Afbeelding
Datum 14 december 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Penzance, 11 december. Het Nederlandse brikschip PRESIDENT BENSON, wijlen kapt. C. Amesta (die de 11e november is overleden); van Elmina (westkust van Afrika) naar Rotterdam bestemd, geladen met palmolie enz., is alhier lek en met verlies van verschansingen en relingen binnengelopen.

Afbeelding