Inloggen
HEINRICH HEISTER - ID 8211


Kroniekberichten

Datum 04 januari 1870
Krant DC - Dordtsche Courant

Bij de inscheping van vee op de (opm: Nederlandse) stoomboot HEINRICH HEISTER te Moerdijk op vrijdag jl., werd door enige honden een kop van een schaap uit de grond te voorschijn gehaald. Daar de verscheept wordende schapen aan de kop gemerkt waren, bleek al spoedig dat het een gestolen schaap van een der inladers was. Een onmiddellijk door de Marechaussees ingesteld onderzoek had ten gevolge, dat een sjouwerman van de plaats, zekere De Booy, die bij een inmiddels bewerkstelligde natelling der schapen het ijverigst behulpzaam was, als de dader werd gearresteerd, daar men in zijn woning het schaap vond, maar reeds te vuur, in de pot.

Afbeelding
Datum 12 januari 1870
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Advertentie. Geregelde stoomvaart tussen Dordrecht – Londen via Moerdijk – Thameshaven voor passagiers, goederen, vee en vis, met de snelvarende, elegant ingerichte 1e klasse stoomschepen HEINRICH HEISTER en MARTINUS EN HENRIËTTE. Afvaart van Dordrecht elke dinsdag en vrijdag. Afvaart van Londen elke dinsdag en zaterdag. Nadere inlichtingen bij de makelaars: Visser & Van der Sande te Dordrecht en Rotterdam. Van der Wouden & Luber te Amsterdam. Hofman & Schenk, 4, Vinestreet te Londen en J.A. Wilson, 33, Great Towerstreet te Londen. of bij de directeur P. van der Slik te Dordrecht.

Afbeelding
Datum 11 februari 1870
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 10 februari. Het ijs op de rivier voor de stad heeft zich gezet en wordt thans met schietschouwen gepasseerd. Ook te ’s Gravendeel zit het. De HEINRICH HEISTER is gisteren er niet in geslaagd gereed te komen en zijn reis naar London te vervorderen.

Afbeelding