Inloggen
HARBURG - ID 8208


Kroniekberichten

Datum 23 april 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Advertentie. Stoomvaart tussen Amsterdam en Harburg. De directeuren van de Amsterdamsche en van de Amsterdam-Harburger Stoomboot Maatschappijen hebben de eer ter kennis van de daarbij belanghebbende te brengen, dat het vertrek hunner stoomschepen zo van Amsterdam als van Harburg, geregeld iedere drie dagen zal plaats vinden met de stoom-schroefschepen: HARBURG, kapitein F. Kossow, DE AMSTEL, kapitein H.B. de Jong, GEORGE V, kapitein H. Haack en KÖNIGIN MARIE, kapitein W. Ahrens.
Passagiers vrachten: Van Amsterdam naar Harburg of omgekeerd NLG 15.
Van Amsterdam naar Cuxhaven of omgekeerd NLG 13.
Van Cuxhaven naar Harburg of omgekeerd NLG 2.
Dekplaats, alleen voor varensgezellen, aan welke, zo mogelijk, in het volkslogies verblijf zal gegeven worden: van Amsterdam naar Harburg of omgekeerd NLG 6.
Kinderen onder de 10 jaren, halve vracht. Iedere passagier heeft het transport van 50 Nederlandse ponden (opm: 25 KG) bagage vrij; voor meerdere bagage wordt NLG 6 per 100 Nederlandse ponden berekend. Nadere informatiën zijn te bekomen bij de directeuren van de beide maatschappijen en de cargadoors van de Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij: Blikman & Co, de Wed. Jan Salm & Meijer en F. Gompertz; en de cargadoors van de Amsterdam-Harburger Stoomboot-Maatschappij: Ths. Wehlburg en Blikman & Co, te Amsterdam en bij de generaal-agenten de heren Gunther en Behrend, te Harburg.
De directeur van de Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij, Paul van Vlissingen.
De directeur van de Amsterdam-Harburger Stoomboot-Maatschappij, C.A. Muller.
Amsterdam, de 21e april 1856

Afbeelding
Datum 15 juli 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Elseneur (opm: Helsingör), 11 juli. Het alhier hedenmorgen aangekomen stoomschip HARBURG, kapt. Kossow, van Amsterdam naar St. Petersburg bestemd, heeft enige schade aan de machinerie en is naar Kopenhagen vertrokken om dit te herstellen.

Afbeelding
Datum 07 december 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Glückstadt, 3 december. De stoomboot HARBURG, van Harburg naar Amsterdam, alhier binnengelopen, is op de Elve (opm: Elbe) aangezeild en heeft daardoor schade bekomen.

Afbeelding
Datum 28 december 1857
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Lemvig, 23 december. Het te Amsterdam te huis behorende schroefstoomschip HARBURG, kapt. G.T. Kruger, van Wolgast met een lading tarwe naar Newcastle bestemd, is gisteren gestrand. Het schip is wrak en zit geheel onder water (opm: zie NRC 030158). De equipage is gered.

Afbeelding
Datum 03 januari 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Het bij Harbrone (opm: Harboøre, 57º37’ N.B. 8’9” O.L.) gestrande Nederlandse stoomschip HARBURG, kapt. G.T. Kruger – zie ons nommer van 28 december 1857 – is geheel wrak en met de lading enz. totaal verloren.

Afbeelding