Inloggen
BEURS VAN AMSTERDAM (DE) - ID 8140


Kroniekberichten

Datum 10 april 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Advertentie. Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij.
- Vaart tussen Amsterdam en Hamburg.
Het stoomschip WILLEM DE EERSTE vertrekt van Hamburg zaterdag de 7e april 1827 en van Amsterdam de 14e daaraanvolgende, zullende gemelde dienst regelmatig, de ene zaterdag van Amsterdam en de naastvolgende zaterdag van Hamburg, worden voortgezet.
- Vaart tussen Amsterdam en Londen.
Het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM zal, te beginnen met de 12e april aanstaande, die vaart openen en alsdan voortgaan de ene donderdag van Amsterdam en de daaraanvolgende donderdag van Londen te vertrekken.
Nadere informatie nopens de vrachten, zo voor passagiers als goederen, te Amsterdam bij de directie, Kalkmarkt, n.º 54 en voor de vaart op Hamburg bij de agent der maatschappij te Hamburg, de heer J. Hultmann Jr., en te Amsterdam bij de cargadoors de Wed. Salm, Meijer en Blikman en Co.
En voor die op Londen, bij de agenten der maatschappij te Londen, de heren Hopman en Schenk en te Amsterdam bij de cargadoors Nobel en Holzapffel, Corver en Co., Gemmening en Penning en Da Costa en Bueno

Afbeelding
Datum 01 september 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Advertentie. Amsterdamsche-Stoomboot-Maatschappij. Voor passagiers en koopmanschappen. Vaart tussen Amsterdam en Hamburg binnen de 34 uren.
Het stoomschip WILLEM DE EERSTE vertrekt van Amsterdam zaterdag de 1e september 1827, des morgens ten 5 ure en van Hamburg zaterdag de 8e september 1827, des morgens ten 6 ure. Partijen goederen voor de twee lasten worden tot gelijke vrachten als die der zeilvaartuigen aangenomen.
Voor passagiers en koopmanschappen. Vaart tussen Amsterdam en Londen, binnen de 34 uren.
Het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM vertrekt van Amsterdam zaterdag de 1e september 1827, des morgens ten 3 ure en van Londen zondag de 9e september 1827, des morgens ten 6 ure.
De vracht van goud en zilver voor beide diensten, met in begrip der assurantie is voor partijen boven de NLG 2000 voor het zilver ⅜ en voor het goud 5/10 per cent, zonder assurantie
⅛ per cent, terwijl voor Hamburg mede de Stader tol onder deze vracht is berekend. Effecten onder NLG 10,000 1/10 per cent en daarboven (opm: onleesbaar) per cent.

Afbeelding
Datum 22 september 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Advertentie. Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij. Voor passagiers en koopmanschappen.
Vaart tussen Amsterdam en Hamburg, binnen de 34 uren.
Het stoomschip WILLEM DE EERSTE vertrekt gedurende dit jaar van Amsterdam des zaterdags ochtends ten 3 ure en wel de 29e september, 13 en 27 oktober en van Hamburg almede des zaterdags ochtends, doch ten 6 ure, de 6e en 20e oktober en laatstelijk de 3e november.
Partijen goederen boven het last worden tot gelijke vrachten als die der zeilvaartuigen aangenomen.
Voor passagiers en koopmanschappen.
Het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM vertrekt gedurende dit jaar van Amsterdam des zaterdags ochtends ten 3 ure en wel de 29e september, 13 en 27 oktober en van Londen des zondags ten 6 ure, de 7e en 21e oktober en laatstelijk de 4e november.
Met die dag zal, zo wel voor Londen als voor Hamburg, de vaart voor dit jaar gesloten zijn.
De vracht van goud en zilver voor beide diensten, met in begrip der assurantie is voor partijen boven de NLG 2000 voor het zilver ⅜ en voor het goud 5/10 per cent, zonder assurantie ⅛ per cent, terwijl voor Hamburg mede de Stader tol onder deze vracht is berekend. Effecten onder NLG 10,000 1/10 per cent en daarboven (onleesbaar) per cent.

Afbeelding
Datum 23 oktober 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Advertentie. Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij.
Voor passagiers en koopmanschappen.
Vaart tussen Amsterdam en Hamburg, binnen de 34 uren..
Het stoomschip WILLEM DE EERSTE vertrekt, voor de laatste reis dit jaar, van Amsterdam zaterdag de 27e oktober, des ochtends ten 3 ure en van Hamburg zaterdag de 3e november, des ochtends ten 6 ure.
Partijen goederen boven het last worden tot gelijke vrachten als die der zeilvaartuigen aangenomen.
Voor passagiers en koopmanschappen.
Vaart tussen Amsterdam en Londen, binnen de 34 uren.
Het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM vertrekt, voor de laatste reis dit jaar, van Amsterdam zaterdag de 13e en 27e oktober, des ochtends ten 3 ure en van Londen zondag de 4e november, des ochtends ten 6 ure.
De vracht van goud en zilver voor beide diensten, met inbegrip der assurantie, is voor partijen boven NLG 2000 voor het zilver 3 achtsten en voor het goud 5 zestienden per cent, zonder assurantie 1 achtste per cent, terwijl voor Hamburg mede de Stader tol onder deze vracht is berekend. Effecten onder NLG 10.000 1/16e per cent en daarboven 1/32e per cent.

Afbeelding
Datum 27 maart 1828
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 25 maart. Uit het Vlie schrijft men, dat aldaar in de namiddag van de 23e dezer, ten 3 ure, in het afkomen van Amsterdam, op de rug van Prinsenhoek, bij mankement van het niet liggen der witte ton, aan de grond geraakt is het Nederlands stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.C. Diets, naar Hamburg; dezelve heeft een loodsschuit tot assistentie aangenomen, om een anker uit te brengen en is bezig met het schip te lichten en te trachten het met de vloed af te brengen.

Afbeelding
Datum 05 april 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten: Amsterdam, DE HARMONIE, kapt. H.J. Versluys, van Batavia; DE VROUW NEELTJE, kapt. K. Parrel, van Cette; MINERVA, kapt. J.M. Beijer, van Rostock; DE WELDAAD, kapt. W.J. Stuit (opm: tjalk, kapt. Willem Jans Stuut), van Kiel; FORTUNA, kapt. W.O. Wilters, van Otterndorf; DE BEURS VAN AMSTERDAM (stoomboot), kapt. J.E. Dietz, van Hamburg; ZELFSTANDIGHEID, kapt. P. Rijland, van Bergen; VROUW GEERTRUIDA, kapt. J.J. Mudder, van Emden.
Antwerpen, 2 april, L’AIMABLE PAULINE, kapt. L.J. Luytjes, van Rio-Janeiro.

Afbeelding
Datum 19 april 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten: Amsterdam, 18 april. DIANA, kapt. R. Alberts, van Bordeaux; FANNY, kapt. F.H. Bonjer, van Bordeaux; MARIA, kapt. H. van Veen, van Bordeaux; DE JONGE DAVID, kapt. H.H. Kral, van Londen; DE JONGE MARGARETHA, kapt. J.H. Drens, van Wismar; VIER GEBROEDERS, kapt. T. Tannen en VROUW MARGARETHA, kapt. T. Wilters, van Otterndorf; TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Borgers, van Wischhafen; DRIE GEBROEDERS, kapt. T. Hanken, van Glückstad; ANNA MARGARETHA, kapt. L.M. Luths; VROUW CHRISTINA, kapt. H.P. Christians, van Dornbusch; ALIDA, kapt. H.R. Roelfsema, ANNA MARIA, kapt, L. Tieman, DRIE GEBROEDERS, kapt. B.W. Donnama, van Heiligenhafen; DE BEURS VAN AMSTERDAM, (stoomboot), kapt. J.E. Dietz, van Hamburg; VROUW FRANKE, kapt. W.O. Wilters en MINERVA, kapt. S.J. Egberts, van Bremen; VROUW ANTJE, kapt. B. Kreens, van Emden; VROUW CATHARINA MARGARETHA, kapt. H. Kuhl, van Noordhoff; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. J. Remts, van Grossensiel; VROUW CATHARINA, kapt. H.O. Jurgens, van Hooksiel; VROUW ETTINA, kapt. C.C. Dreyer, van Varel.
Antwerpen, 16 april. MERCUUR, kapt. J.F. Smit, van Sevilla.

Afbeelding
Datum 21 mei 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten: Amsterdam, 19 mei. DE VRIENDSCHAP, kapt. R.E. Roelfsema, van Cardiff; VROUW REGINA, kapt. E.J. Karst, van Koningsbergen; IKINA WILHELMINA, kapt. S.J. Vegter, van Koningsbergen; JUFVROUW JOHANNA, kapt. J.W. Foeken en GEBINA, kapt. M.D. Gerdes, van Dantzig; ROELINA, kapt. M.G. Lever, van Wismar; VROUW AGENA, kapt. D. Rijkents, van Elbing; VROUW ANNA, kapt. G.H. Rosendahl, van Neufeld; DE BEURS VAN AMSTERDAM (stoomboot), kapt. J.E. Dietz; ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak; PETRONELLA, kapt. W.N. Jacobs, van Libau; CONCORDIA, kapt. W.J. Delling, van Koningsbergen; JOHANNA, kapt. D.P. Douwes, van Libau; VROUW MARGARETHA, kapt. H. Mees, van Wismar; TWEE GEBROEDERS, kapt. J.G. Mulder, van Sanderberg (opm: mogelijk Sønderborg).
Rotterdam, 17 mei. DE SNELHEID, kapt. A. van der Linden; VIJF GEZUSTERS, kapt. A.J. Roeden, van Dantzig.
Antwerpen, 16 mei. JONGE RENTE, kapt. W.R. Huisman, van Liverpool.
Schiedam, 17 mei. JOHANNA CHRISTINA, kapt. J.J. Wolters, van Stralsund; JOHANNA, kapt. J.C. Wolter, van Stralsund.

Afbeelding
Datum 29 mei 1828
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Stoomvaart tussen Amsterdam en Hamburg, overtocht binnen 36 uren.
De stoomschepen WILLEM DE EERSTE en DE BEURS VAN AMSTERDAM vertrekken regelmatig zowel van Amsterdam als Hamburg iedere zondag, in de vroege ochtend. De passagiers zullen zaterdag vóór middernacht zich aan boord moeten bevinden.

Afbeelding
Datum 14 juni 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten: 13 juni. HARMANUS, kapt. H. van Veen, van Bordeaux; VROUW JANTINA, kapt. E.O. de Vreede, van Dantzig; METTA CLAUDINA, kapt. A. Bertelsen, van Ringkøbing; DE BEURS VAN AMSTERDAM, (stoomboot), kapt. J.E. Dietz, van Hamburg; DOROTHEA, kapt. J. Prenger en MARIA MAGDALENA, kapt. T.L. Kerkstra, van Memel; DE VROUW MARGARETHA, kapt. J.J. Wever, MARTEN EN JAN, kapt. K.R. Krens (opm: kof, kapt. E.R. Krins), van Dantzig; DE GOEDE INTENTIE, kapt. B.J. Boewes, van Koningsbergen.
Rotterdam, 10 juni. CAROLINE, kapt. J.R. Storm, van Horstens; DOROTHEA, kapt. G.R. Eekhoff, van Greifswald; TWEE GEBROEDERS, kapt. R. Renkes Onnes en EENDRAGT, kapt. H.T. Blaauw, van Wismar; DE GOEDE HOOP, kapt. D.H. Puister, van Dantzig; DE GOEDE HOOP, kapt. H.B. de Jonge, van Dantzig; GEERTRUIDA, kapt. R.R. Tunteler, van Libau.
Antwerpen, 10 juni. JOSEPHINA, kapt. Carl Westenberg, van Naskau (opm: waarschijnlijk Nakskov).

Afbeelding
Datum 28 juni 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Cargalijsten. Amsterdam, 26 juni. HENRIETTE EN BETSEY, kapt. G.H. Bos, van Suriname; WILHELMINA HENDRIKA, kapt. D.D. de Jong, HENDRIKUS EVERHARDUS, kapt. A. Kremer, VROUW PETINA, kapt. K.D.Mulder en VROUW JANTINA, kapt. P.E. Vos, van Koningsbergen; VROUW GERBEDINA, kapt. F.P. Drent, van Dantzig; VROUW GEZINA, kapt. J.I. van der Woude, van Wismar; JASPER DINA, kapt. W.H. Kleindijk, van Elbing; KLEINE DAVID, kapt. A.P. Andersen, van Tonderen; TWEE GEBROEDERS, kapt. B.J. Borgers, van Wishaven; DE JONGE MARGARETHA MARIA, kapt. M.D. Hansen, van Odeensse; DRIE GEZUSTERS, kapt. J.O. Hinders en TWEE GEBROEDERS, kapt. J.G.G. Muller, van Tonningen; DE BEURS VAN AMSTERDAM, (stoomboot), van Hamburg; DE AASTROOM, kapt. B.J. Houwink, van Bilbao; POMONA, kapt. Jan Haasnoot, van Lissabon; MARTINA ALETTE, kapt. J.G. Hoetjer, van Bayonne; DE VROUW RIKA, kapt. R.E. Zoutman; DE JONGE PIETER, kapt. P.S. Brouwer en DIANA, kapt. J.A. Panjer, van Koningsbergen; VRIENDSCHAP, kapt. H.J. Spans, van Riga.
Rotterdam, 24 juni. JONGE ADRIANA, kapt. J. Admiraal, van Batavia; DE JONGE JOHANNES, kapt. Jan Jans Butter, van Norden.
Antwerpen, 23 juni. AREND, kapt. H. Elbring, van Londen; MARIA, kapt. J. Sikkes, van Liverpool; JOHANNA ELISABETH, kapt. M. Mesdagh, van Samarang.

Afbeelding
Datum 12 juli 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten: Amsterdam, 11 juli. AURORA, kapt. J.M. Wilkens, van Libau; ANNA DOROTHEA, kapt. M.C. Koop, van Greifswald; DE JONGE GENTER, kapt. O. Genters, van Otterndorf; MARIA, kapt. M. Jensen; DE BEURS VAN AMSTERDAM, (stoomboot), kapt. J.E. Dietz, van Hamburg; ANNA MARIA, kapt. J.H. Kramer, van Windau; VROUW MAIKE, kapt. E.J. Visser, van Lübeck; CLASINA MARGARETHA, kapt. J.R. Schippers, van Rostock.
Schiedam, 5 juli. LUDOLF THEODORUS, kapt. J.A. Zijl, van Riga; CHARLES, kapt. C. Bouwman, van Riga; DIANA, kapt. C.M. Hansen, van Riga; DE JONGE MARIA, kapt. B. Obbes, van Hamburg; AURORA, kapt. B.S. Wijgers, van Riga.
Hamburg, 28 juni. SOPHIE, kapt. L.H.D. Doorman, van New-Orleans.

Afbeelding
Datum 30 juli 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Cargalijsten. Amsterdam, 29 juli.
AURORA, kapt. A.J. de Boer, van Bordeaux, EENDRAGT,kapt. H.A. van der Wall, van St.
Petersburg; HERMANUS, kapt. H.A. Jongebloed, van Memel;
CONCORDIA, kapt. R.P. Dik, FREDERICA, kapt. D. Albrecht en MARIA, kapt. F. Feyes, van
Koningsbergen; JANTINA, kapt. A.G. Sap, MINERVA, kapt. S.J. Egberts; JOHANNA, kapt.
F.W. Fokken, DE HOOP, kapt. H.B. Engelsman, VROUW GEZINA, kapt. H.E. Pot en
ANNEGINA, kapt. J.R. Kuiper, van Dantzig; DE BEURS VAN AMSTERDAM (stoomboot),
van Hamburg; VROUW FENNEGINA, kapt. W.J. Pronk van Rostock; PIETERDIENA, kapt.
H.R. Duit, van Wismar.
Schiedam, 25 juli. DE VROUW JOHANNA, kapt. J.L. de Vries.

Afbeelding
Datum 09 augustus 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten. Amsterdam, 8 augustus. MARIA, kapt. J.H. Kraanstuiver van Pernambuck; GEZINA, kapt. R.L. Roelfsema, van Londen; L’ANTINA, kapt. J.O. Kuiper, van St. Petersburg; EIZO DE WENDT, kapt. W.G. Hellinga, van Riga; CONCORDIA, kapt. H.E. Sleehuis, van Oudsoen; DE BEURS VAN AMSTERDAM, (stoomboot), kapt. J.E. Dietz, van Hamburg; NEPTHUNUS, kapt. J. Lindeman, van Hamburg.
DC 090828
Dordrecht, 8 augustus. Aan deze stad is gearriveerd het schip de TREKVOGEL, kapt. H.T. de Jong, van Marennes, met zout.

Afbeelding
Datum 23 augustus 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten. Amsterdam, 23 augustus. DE DRIE GEBROEDERS, kapt. G. van der Borden, van St. Petersburg; MARIA, kapt. J.F. Brouwer, van Riga; ZELFSTANDIGHEID, kapt. P. Ryland, van Bergen; JONGE HENDRIK, kapt. W.T. Hitman, DE JONGE ANTJE, kapt. E. Leurs, van Wismar; JONGE MARGARETHA, kapt. H.D. Hansen, van Greifswald; DE BEURS VAN AMSTERDAM, (stoomboot), kapt. J.E. Dietz, van Hamburg.
Rotterdam, 20 augustus. DE LIEFDE, kapt. K.J. Hagedoorn en DE GOEDE HOOP kapt. H.F. Klein en DE STAD MEPPEN, kapt. E. Harders, van Riga; ORANIA, kapt. C.F. Maas, van Rostock.

Afbeelding
Datum 03 september 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. In lading liggende schepen. Te Amsterdam, 3 september.
Naar de volgende plaatsen:
Demerary, DE VREDE, kapt. P.J. Sturk. Adres Hoyman & Schuurman en de Wed. A. Henriques & Z.
Genua en Livorno, ATALANTA, kapt. W. Zuidhoff. Adres van Olivier & C.,d’Arnaud & C., Van den Bey & Kroon en Nobel & Holtzapffel.
Marseille. AURORA, kapt. A.J. de Boer. Adres J. Daniels & Zn. en Arbman en C. de Grijs & Zn.
Bayonne, FRANCINA, kapt. T. Gort. Adres bij Jan Corver & C.
Bordeaux, HARMANUS JACOBA, kapt. Jacob van Ulphen. Adres J. van Ulphen; ALIDA, kapt. H.F. Deddes. Adres bij Jan Corver & C.
Rouaan, DE VROUW GEZINA, kapt. B.H. Schipper. Adres bij C. de Grijs & Zn.
Bilbao, HARMONIE, kapt. C.R. Platte. Adres bij C. de Grijs & Zn.
Riga, DE GOEDE HOOP, kapt. Derk Derks Flik. Adres bij de Wed. Jan Salm & Meijer en H.A. Hespe.
Dantzig, DE GOUDVISCH, kapt. Jan H. Scholtens. Adres Kranenburg & Van Mourik en de Wed. P. Poolman, Jurriaansz & Zn.
Memel, ROELFINA, kapt. J.K. Bolhuis. Adres zie boven.
Hamburg, (stoomboot), DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.C. Dietz. Adres bij de Wed. J. Salm & Meijer en Blikman & Co.

Afbeelding
Datum 11 september 1828
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Stoomvaart tussen Amsterdam en Hamburg, overtocht binnen 36 uren.
De stoomschepen WILLEM DE EERSTE en DE BEURS VAN AMSTERDAM vertrekken regelmatig zowel van Amsterdam als Hamburg iedere zondag, in de vroege ochtend. De passagiers zullen zaterdag vóór middernacht zich aan boord moeten bevinden.

Afbeelding
Datum 01 oktober 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. In lading liggende schepen, te Amsterdam, 1 oktober.
Naar de volgende plaatsen:
Suriname, NEDERLAND, kapt. K.H. Kleyn; MARGARETHA JOHANNA, kapt. A.H. Trip; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J. B. Bodeman. Adres bij P.D. Bosscher; DE JONGE GERARDA CORNELIA, kapt. J. Smith. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Demerary, ANNA EN LOUISA, kapt. J.K. de Jong; CAROLINE EN JOHANNA, kapt. P.S. Matsen. Adres Hoyman en Schuurman en de Wed. A. Henriques & Zn.
Curaçao, MARIA EN JACOBA, kapt. J.J. Bart. Adres bij Altena & C., Hoijman en Schuurman, De Vries & Co. en D. Aletrino.
Genua en Livorno, ATALANTA, kapt. W. Zuidhof. Vertrekt vóór of op 8 oktober, op verbeurte der vracht. Adres bij Van Olivier & C., d’Arnaud & Co., Van der Bey & Kroon en Nobel & Holtzapffel.
Genua, Livorno en Smirna, CHRISTINA, kapt. A. Oosterbaan. Adres bij C. de Grijs & Zn. en De Rooij & Ten Kate.
Marseille, VRIENDSCHAP, kapt. J.R. Platte. Adres bij J. Daniels & Zn. en Arbman en Co. de Grijs & Zn.
Marseille, DE JONGE CORNELIA (opm: JONGE CORNELIS), kapt. H.T. van Slooten. Adres bij Jan Corver & Co.
Marseille, DE GOEDE TROUW, kapt. K.J. Masker. Adres bij Fredrik Smit.
Gibraltar, DE DRIE GEBROEDERS, kapt. G. van der Borden. Vertrek op 15 oktober. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz.
Bayonne, FRANCINA, kapt. T. Gort. Adres bij Jan Corver & Co.
Bordeaux, DE VROUW ELISABETH, kapt. F.B. Nepperus. Adres bij Jan Corver & C. DE VRIENDSCHAP, kapt. Jurjan Sluik. Adres bij Fredrik Smit; DE VROUW ANNEGINA, kapt. J.O. Kuiper. Adres bij J. van Ulphen.
Rochelle en Rochefort, GOEDE HOOP, kapt. C.J. Prins. Adres bij Jan Corver & Co.
Bilbao, HARMONIE, kapt. C.R. Platte. Adres bij C. de Grijs & Zn.
Riga, VROUW GEERTRUIJDA, kapt. L.H. Draijer. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer en H.A. Hespe.
Dantzig, BOUWINA, kapt. H.J. Dekker. Adres bij Kranenborg en Van Mourik, de Wed. Pieter Poolman Juriaansz & Zoon.
Koningsbergen, JACOBINA, kapt. Rente J. Klunder. Adres Wed. Jan Salm & Meijer en H.A. Hespe.
Hamburg, (Stoomboot) DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.C. Dietz. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer en Blikman & Co.

Afbeelding
Datum 14 maart 1829
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Stoomvaart tussen Amsterdam en Hamburg. In de eerste dagen van de maand april aanstaande zal deze vaart wederom worden geopend door de Nederlandse stoomschepen WILLEM DE EERSTE en de BEURS VAN AMSTERDAM, ingericht tot het vervoer van 70 passagiers en 60 lasten goederen. Het vertrek is bepaald op eenmaal ’s weeks en wel des zaterdags, zo van Amsterdam als Hamburg.

Afbeelding
Datum 25 maart 1829
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Stoomvaart tussen Amsterdam en Hamburg. Overtocht binnen de 36 uren.
Te beginnen met de 5e april 1829 vertrekken regelmatig iedere zondag in de vroege ochtend, zowel van Amsterdam als Hamburg de stoomschepen WILLEM DE EERSTE en DE BEURS VAN AMSTERDAM, ingericht tot het vervoer van 70 passagiers en 60 lasten goederen.
De passagiers moeten zich zaterdags voor middernacht aan boord bevinden.

Afbeelding
Datum 01 april 1829
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Stoomvaart tussen Amsterdam en Hamburg.
Overtocht binnen de 36 uren.
Te beginnen met de 5e april 1829 vertrekken regelmatig iedere zondag in de vroege ochtend, zo wel van Amsterdam als Hamburg de stoomschepen WILLEM DE EERSTE en DE BEURS VAN AMSTERDAM, ingericht tot het vervoer van 70 passagiers en 60 lasten goederen.
De passagiers moeten zich zaterdags voor middernacht aan boord bevinden.

Afbeelding
Datum 20 mei 1829
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. In lading liggende schepen te Amsterdam:
Suriname. Het gekoperd tweedeks fregatschip GODEFRIDA, kapt. Andreas Hanssen. Adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks brikschip PHOENIX, kapt. Douwe Tjeerds Visser, van Amsterdam. Adres bij Hoyman & Schuurman.
Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.C. Dietz. Sluit 16 mei. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer en Blikman & Co.
Hamburg en Altona. Het everschip AURORA, kapt. Johann Hagen. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het everschip DE TWEE GEBROEDERS, kapt. Kay Möller. Adres bij Blikman & Co. vertrekt vóór of op 16 mei.
Hamburg en Altona. Het everschip CATHARINA MARGARETHA, kapt. Fried. Brandt. Adres bij Blikman & Co.
Hamburg en Altona. Het everschip DE JONGE HARMEN, kapt. J.M. Holts. Adres bij Blikman & Co.

Afbeelding
Datum 04 augustus 1829
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Amsterdam, 2 augustus. Aangaande het Nederlandse stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.C. Diets, van Amsterdam naar Hamburg, meldt men van Hamburg van de 28e juli, dat die nacht, bij Neuwerk, op de Elve (opm: Elbe), de stuurboordbras aan de buiten-as gesprongen zijnde, de passagiers door de Engelse stoomboot SIR EDWARDS BANKS overgenomen en te Hamburg aangebracht waren; de schade aan de machine dacht men spoedig weder te repareren en het schip in staat te stellen om de 2e augustus de terugreis te kunnen aannemen; echter was het bij het vertrek van de post nog niet gearriveerd.

Afbeelding
Datum 01 september 1829
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Te Amsterdam in lading liggende schepen naar:
Batavia: het nieuw gekoperd tweedeks fregatschip BARON VAN DER CAPELLEN, kapt. J.A. Tholen. Adres bij Coopman & De Witt & Lenaertz, van Olivier & Co, Hoyman & Schuurman, en De Vries & Co.
Curaçao: het gekoperd brikschip KROONPRINSES DER NEDERLANDEN, kapt. Erich Clausen. Adres bij Altena & Co., Hoyman & Schuurman, De Vries & Co. en D. Alletrino.
Suriname: het tweedeks fregatschip NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl. Adres bij Hoyman & Schuurman, vertrekt 10 september.
Suriname: het gekoperd tweedeks fregatschip GODEFRIDA, kapt. Andreas Hanssen. Adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperd fregatschip SOPHIA MARIA, kapt. G.L. Röperhoff. Adres bij Hoyman & Schuurman, Altena & Co. en D. Alletrino.
Suriname: het gekoperd fregatschip de VEREENIGING, kapt. W. de Boer. Adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperd pinkschip de DAGERAAD, kapt. R.C. Stada. Adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het nieuw gekoperd fregatschip ELISABETH CORNELIA, kapt. J.D. Diets. Adres bij Hoyman & Schuurman, Altena & Co. en D. Alletrino.
Suriname: de gekoperde brik de GOEDE VERWACHTING, kapt. Joh. Bernhard Bodeman. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het gekoperd tweedeks fregatschip ANNA EN MARIA, kapt. Daniel Steenveld. Adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperd tweedeks fregatschip AURORA, kapt. Albert Ahlers. Adres bij Hoyman & Schuurman.Suriname: het gekoperd fregatschip ZORGVULDIGHEID, kapt. E.D. Dekker. Adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperd tweedeks fregatschip l’AUGUSTE, kapt. J.J. Romkes. Adres bij Hoyman & Schuurman.
Suriname: het gekoperd tweedeks pinkschip JONGE LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes. Adres bij Hoyman & Schuurman, Altena & Co. en D. Alletrino.
Bayonne: het kofschip DOLPHIJN, kapt. Hendrik Sluik. Adres bij Jan Corver & Co. Vertrekt 10 september.
Bordeaux: het kofschip JUFVROUW JEANNETTE, kapt. B.J. Groothuis. Adres bij De Grijs & Zonen en Jan Daniels & Zonen & Arbman.
Bordeaux: het kofschip ANNA MARIA, kapt. J.G. Burga. Adres bij Jan Corver & Co.
Bordeaux: het kofschip de TWEE ZUSTERS, kapt. Dirk Tjebbes de Jong. Adres bij F. Smit.
Bordeaux: het smakschip HARMANA JACOBA, kapt. Jacob van Ulphen. Adres bij J. van Ulphen.
Bremen: de VROUW HILLEGINA, kapt. H.A. Wolkammer. Adres bij Blikman & Co.
Bremen: de TWEE GEBROEDERS, kapt. Remke R. Onnes. Adres bij Blikman & Co. Vertrekt 2 september.
Cadix en Gibraltar: het hoekerschip GEERTRUIDA, kapt. N. van Santen. Adres bij C. de Grijs & Zonen. Vertrekt 15 september.
Dantzig: het tjalkschip EUROPA, kapt. Koop J. Scholtens. Adres bij Kranenborg & Van Mourik, en de Wed. Pieter Poolman Jurriaansz & Zoon.
Dantzig: de kof GESINA, kapt. H.G. Ducken. Adres bij Kranenborg & Van Mourik, en de Wed. Pieter Poolman Jurriaansz & Zoon.
Demerary: het gekoperd pinkschip l’UNION, kapt. R. Maalsteed. Adres bij Hoyman & Schuurman en Wed. A. Henriques & Zoon.
Demerary: het gekoperd tweedeks brikschip CAROLINA EN JOHANNA, kapt. Pieter Simon Matzen. Adres bij Hoyman & Schuurman en de Wed. A. Henriques & Zoon.
Demerary: het gekoperd tweedeks fregatschip de PLANTER, kapt. Coert Jessen. Adres bij Hoyman & Schuurman en de Wed. A. Henriques & Zoon.
Genua, Livorno, Maltha en Smirna: het nieuw gebouwd en gekoperd tweedeks brikschip MILTIADES, kapt. B.M. Corbière. Adres bij De Rooy & Ten Kate en C. de Grijs & Zoonen.
Genua en Livorno: het kofschip de ONDERNEMING, kapt. Thomas Thijsen Kuyper. Adres bij Van Olivier & Co., d’Arnaud & Co., Van den Bey & Kroon, en Nobel & Holtzapffel.
Genua en Livorno: de ZEEMANS HOOP, kapt. W.C. Smith. Adres bij Van Olivier & Co., d’Arnaud & Co., Van den Bey & Kroon, en Nobel & Holtzapffel.
Hamburg en Altona: het stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.C. Dietz. Adres bij de Wed. Jan Salm & Meijer en Blikman & Co.
Hull: de DRIE VRIENDEN, kapt. P.J. Nadort. Adres bij Gemmening & Penning.
Hull: de LIEFDE, kapt. Rein Hakker. Adres bij Gemmening & Penning.
Hull: JOHANNES, kapt. P. Fruchtning (opm: tjalk, kapt. P. Frugtning).
Adres bij Gemmening & Penning.
Hull: SOPHIA LOUISA, kapt. J.D. Kuiper. Adres bij Gemmening & Penning.
Koningsbergen: het smakschip de GOUDVISCH, kapt. Jan Hans Scholtens. Adres bij Kranenborg & Van Mourik en de Wed. P. Poolman Jzn. & Zoon. Vertrekt 5 september.
La Rochelle: het smakschip de JONGE KAREL, kapt. Roelof L. Giezen. Adres bij Jan Corver & Co.
Lissabon: NOORD-HOLLAND, kapt. J.S. Rotgans. Adres bij J. Daniels & Zoonen & Arbman, en Coopman & De Witt & Lenaerts. Vertrekt 5 september.
Lissabon: de galjoot de ONDERNEMING, kapt. C. Haasnoot. Adres bij J. Daniels & Zoonen & Arbman, en Coopman & De Witt & Lenaerts.
Liverpool: het kofschip WILLEM, kapt. Hero Willem Kiers. Adres bij Jan Corver & Co.
Alexandrië in Egypte: het in Nederland gebouwd en gezinkt kofschip MINERVA, kapt. J.D. Zijlstra. Adres bij Jan Corver & Co. Vertrekt 10 september.
Marseille: het kofschip AURORA, kapt. A.J. de Boer. Adres bij Jan Daniels & Zoonen & Arbman en C. de Grijs & Zonen.
Marseille: het kofschip MARIA ADOLPHINA, kapt. J.H. Haverbult. Adres bij Jan Daniels & Zoonen & Arbman en C. de Grijs & Zonen.
Marseille: ZAANDAM, kapt. L.H. Singer. Adres bij Jan Corver & Co.
Petersburg: het kofschip ROELFINA, kapt. Jan Klasen Bolhuis. Adres bij Kranenborg & Van Mourik en de Wed. Pieter Poolman Jurriaansz. & Zoon.
Port à Port: DOURO, kapt. Jan Huges. Adres bij A.J. Jacobs.
Riga: het smakschip ALBERDINA, kapt. H.A. Hazewinkel. Adres bij J. Corver & Co.
Riga: het smakschip de JONGE EVERT, kapt. Jan Jansen Kiers. Adres bij Jan Corver & Co. Vertrekt 2 september.

Afbeelding
Datum 08 oktober 1829
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Stoomvaart tussen Amsterdam en Hamburg voor passagiers en goederen.
De stoomschepen WILLEM DE EERSTE en DE BEURS VAN AMSTERDAM, welke geregeld iedere zondag in de vroege ochtend zowel van Amsterdam als Hamburg vertrekken, zullen dit jaar de laatste reis doen:
Van Amsterdam --- zondag de 8e november 1829
Van Hamburg --- zondag de 15e november 1829
De passagiers moeten zaterdags vóór middernacht aan boord zijn.

Afbeelding
Datum 13 maart 1830
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Advertentie. Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij.
Stoomvaart tussen Amsterdam en Hamburg. Vervoer van passagiers en goederen tot zeer billijke vrachten. – Overtocht binnen de 36 uren. Te beginnen met zondag de 21 maart 1830, zal deze vaart wederom geopend en geregeld met de bereids zo gunstig bekende stoomschepen WILLEM DE EERSTE en DE BEURS VAN AMSTERDAM worden voortgezet. Het vertrek blijft bepaald, even als te voren, op iedere zondag in de vroege ochtend, zo wel van Amsterdam als Hamburg.
De vrachten zijn: voor passagiers in de eerste kajuit , met de voeding, NLG 60,00,en in de tweede kajuit, zonder voeding, NLG 40,00.
Lübeck en St. Petersburg. Met de 6e mei 1830 zal er een stoomschip van de maatschappij, tussen Lübeck en St. Petersburg, in de vaart gebracht en het vertrek daarvan worden bepaald: van Lübeck, op donderdag de 6e en 20e mei 1830 en van St. Petersburg, op donderdag de 13e en 27e mei 1830 en zo vervolgens de ene donderdag van Lübeck en de andere van St. Petersburg.
In correspondentie op dit stoomschip wordt, te beginnen met zondag de 2e mei 1830, de stoomvaart tussen Amsterdam en Hamburg zodanig geregeld en bepaald, dat passagiers en koopmans-goederen, binnen de zeer korte tijd van 8 9 dagen, van Amsterdam naar St. Petersburg zullen kunnen worden vervoerd.

Afbeelding
Datum 24 maart 1830
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. In lading liggend schip te Amsterdam naar Hamburg en Altona: het Nederlandse gekoperd stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.C. Diets. Adres bij Wed. Jan Salm en Meijer en Blikman en Co.

Afbeelding
Datum 07 april 1830
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Naar Lübeck vertrekt de 24e april en van daar naar Petersburg de 6e mei het Nederlandse stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, gevoerd door kapt. J.C. Diets. Te bevragen bij de Wed. Jan Salm & Meijer en Flikman & Co.

Afbeelding
Datum 14 april 1830
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten. Amsterdam, 13 april. DE GOEDE HOOP, kapt. D.D. Flik, van Riga; DE BEURS VAN AMSTERDAM, (stoomschip), kapt. J.C. Dietz, van Hamburg.

Afbeelding
Datum 17 april 1830
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij. Vaart tussen Amsterdam en Hamburg en Lübeck en St. Petersburg, onder gelijke begunstiging der keizerlijke Russische regering als andere stoomschepen genieten.
Stoomschepen WILLEM DE EERSTE en BEURS VAN AMSTERDAM, ieder van 120 paardenkracht.
Vervoer van passagiers en goederen.
Vertrek van
Amsterdam │Hamburg │ │
21 en 28 maart │28 maart │ Lübeck │St. Petersburg
4, 11 en 18 april │4, 11 en 18 april │ │
2,16 en 30 mei │9 en 23 mei │6 en 20 mei │13 en 27 mei
13 en 27 juni │6 en 20 juni │3 en 17 juni │10 en 24 juni
11 en 25 juli │4 en 18 juli │1, 15 en 29 juli │8 en 22 juli
8 en 22 augustus │1,15 en 29 augustus│12 en 26 augustus │5 en 19 augustus
5 en 19 september │12 en 26 september │9 en 23 september │2, 16 en 30 september
3, 17 en 31 oktober │10 en 24 oktober │7 oktober │14 oktober
14 november │ 7 en 21 november │ │
Overtocht binnen de 36 uren. │ Overtocht binnen 4 dagen.

Afbeelding
Datum 08 mei 1830
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Lubeck, 2 mei. Alhier is uit Kopenhagen tijding ontvangen dat het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.C. Diets, hetwelk aanstaande donderdag de geregelde vaart tussen Lübeck en Petersburg zal beginnen, na een snelle reis van 78 uren uit Amsterdam te Kopenhagen is aangekomen en na enige passagiers aldaar aan wal gezet te hebben, vrijdagavond de reis naar Lübeck dacht voort te zetten.
Gisteren middag is dit fraaie stoomschip, na tot de reis van Kopenhagen derwaarts 16 uren besteed te hebben en een dag ten genoegen der passagiers, in Denemarken hoofdstad te hebben vertoefd, in de binnenhaven van Travemünde gekomen. Donderdag ochtend zal het van hier vertrekken en waarschijnlijk bereids zondag te Kroonstad zijn.

Afbeelding
Datum 05 juni 1830
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Amsterdam, 3 juni. Kapt. G.B. Bos, de 24e april van Suriname vertrokken, rapporteert, dat hij spoedig gevolgd zou worden door het schip COLUMBUS, kapt. J.T. Gorter, naar Rotterdam.
Voorts zouden de schepen WILHELMINA EN MARIA, kapt. J.J. Bart en DE JONGE LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, in het laatst van april en het schip LA LIBERTÉ, kapt. D. de Jong, in de maand mei van Suriname naar Amsterdam vertrekken.
Het Nederlands stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.C. Diets, van Amsterdam en Lübeck naar Petersburg, is, volgens brief van Petersburg van de 19e mei, wegens drijfijs te Ales binnengelopen.
Kapt. J.J. Kortrijk (opm: kapt. Jan Jacobs Kortrijk), voerende het schip VENILIA, de 25e mei van Amsterdam te Cardiff gearriveerd, rapporteert, dat hij in de avond van de 23e dito, op de hoogte van Lézard, met zuidelijke wind, in goede staat verlaten heeft het schip ABEL TASMAN, kapt. D.F. Baas, van Amsterdam naar Batavia, de 20e met hem uit Texel vertrokken.

Afbeelding
Datum 19 juni 1830
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hamburg, 15 juni. Het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM is van St. Petersburg te Lübeck aangekomen. Dit vaartuig was de 8e dezer in Kroonstad gearriveerd en de 11e daaraangevolge weer vertrokken.

Afbeelding
Datum 18 augustus 1830
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Hamburg, 13 augustus. De stoomschepen WILLEM DE EERSTE en DE BEURS VAN AMSTERDAM, toebehorende aan de Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij, blijven metterdaad op een verwonderlijk regelmatige wijze die alle aanbeveling verdient, voorzien in de correspondentie, welke gemelde maatschappij door middel dier beide schepen tussen Amsterdam en St. Petersburg, geëtablisseerd heeft en aangenaam is het ons de verzekering kunnen geven, dat al hetgeen de ondernemers, uit hoofde der snelle vaart, welke die schepen kenschetst, omtrent een geregelde en spoedige overtocht zo wel van Amsterdam naar hier als van Lübeck naar St. Petersburg en vise versa, aan het publiek hebben beloofd, met een prijzenswaardige juistheid is nagekomen; iets dat niet algemeen omtrent soortgelijke ondernemingen valt op te merken.
Het stoomschip WILLEM DE EERSTE, hetwelk om de 14 dagen des zondags in de vroege ochtend van Amsterdam vertrekt, komt hier gewoonlijk de volgende dag reeds des namiddags aan.
Zo ook volbrengt het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM zijn reis van Lübeck naar St.Petersburg en van daar terug, gewoonlijk binnen vier dagen; de laatste ons bekende reis van de 5e dezer van St. Petersburg naar Lübeck heeft dat schip, na in 92 uur naar St. Petersburg te zijn gevaren, zelfs niet tegenstaande hetzelve onophoudelijk slecht weer en de gehele overtocht een harde tegenwind heeft gehad, in 4½ dag volbracht.
Omtrent de stoomboot THE SUPERB, die voor Engelse rekening thans thans in plaats der GEORGE THE FOURTH mede tussen Lübeck en St. Petersburg vaart is men minder tevreden; dit vaartuig schijnt te klein te zijn en vooral bij tegenwind niet te voldoen; de reis van de 29e juli, mede de laatste van St. Petersburg, heeft acht dagen geduurd; men is verplicht geweest, doordien de voorraad van kolen, welke die boot kan bergen, zeer gering was, uit gebrek van brandstof te Carlskrona binnen te lopen; het valt niet tegen te spreken of deze omstandigheid moet de reizigers nog meer animeren om bij voorkeur van het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM gebruik te maken, welk schip een overvloedige ruimte voor brandstof bezit, hetgeen voor de zekerheid der vaart zo noodzakelijk is en ook dit zal van zelve meer en meer de geregelde onderhouding der door de Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij daargestelde belangrijke correspondentie verzekeren.

Afbeelding
Datum 19 augustus 1830
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij.
Vaart tussen Amsterdam en Hamburg, Lübeck en St. Petersburg, onder speciale begunstiging der Keizerlijke Russische regering. Stoomschepen WIILEM DE EERSTE en BEURS VAN AMSTERDAM, ieder van 100 paardenkracht, vervoer van passagiers en goederen.
Vertrek van Amsterdam: 22 augustus, 5 en 19 september, 3, 17 en 31 oktober.
Vertrek van Hamburg: 29 augustus, 12 en 16 september, 10 en 24 oktober.
Vertrek van Lübeck: 26 augustus, 9 en 23 september, en 7 oktober.
Vertrek van St. Petersburg: 19 augustus, 2, 16 en 30 september en 14 oktober.
Overtocht: van Amsterdam naar Hamburg binnen 36 uren; van Lübeck naar St. Petersburg binnen vier dagen.
Vrachten voor passagiers:
Van Amsterdam naar Hamburg │ Van Lübeck naar St. Petersburg.
1e kajuit met de tafel ……NLG 60,00 │ 1e kajuit met de tafel ………. NLG 144,00
2e kajuit zonder voeding NLG 40,00 │ 2e kajuit met de tafel ………. NLG 108,00
De vrachten der goederen zijn zeer billijk gesteld en kan men hieromtrent informatiën bekomen bij de directie der maatschappij en bij de heren cargadoors de Wed. Jan Salm & Meijer en Blikman & Co., te Amsterdam.

Afbeelding
Datum 28 augustus 1830
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Hamburg, 24 augustus. Het Nederlandse stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM is gisteren ochtend ten 6 ure in minder dan 4 dagen uit Kroonstad te Travemünde aangekomen.

Afbeelding
Datum 25 september 1830
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 23 september. Kapt. H.F. Geslien, in 8 dagen van Petersburg te Lübeck aangekomen, heeft in de avond van de 10e dezer, op de hoogte van Dagerort, onder een menigte van aldaar kruisende schepen, gezien het Engels stoomschip SUPERB, kapt. H. Whittingham en op de middag van de 12e dito, onder Hauborg, het Nederlands stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.C. Dietz, beiden van Lübeck naar Petersburg.

Afbeelding
Datum 13 november 1830
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Hamburg, 15 juni. De (opm: Nederlandse) stoompaket de BEURS VAN AMSTERDAM, de 8e te Kronstadt aangekomen, is de 11e van daar naar Lübeck teruggekeerd en is gisteren aldaar aangekomen. In de bij deze gelegenheid ontvangen berichten uit Petersburg van de 10e wordt echter niets bijzonders gevonden.

Afbeelding
Datum 29 maart 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

In lading liggende te Amsterdam naar Hamburg en Altona het Nederlandse stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer en Blikman & Co. – Vertrekt 10 april.

Afbeelding
Datum 07 mei 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Vlie, 3 mei. Kapitein H.C. Kool, voerende het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, van Hamburg, alhier binnen, rapporteert dat vermoedelijk den 1 mei, te Scharhorn gestrand is een Engels te Liverpool thuis behorende brik genaamd THE QUEEN ADELEIDE, kapt. Kna?r, laatst van West Cowes komende alzo gemelde kapt. Kool, den 2 dezer, 's morgens 11 uur, 2 mijl bewesten, het vuurschip van de Elbe een baaltje katoen heeft gevist, benevens een kist waarin een journaal waaruit bovenstaande was gebleken.

Afbeelding
Datum 07 mei 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Vlie, 2 mei. Binnengekomen: JOHANNA, kapt. D.P. Douwes, van Koningsbergen; FENNA, kapt. A.K. de Weerd, van Koningsbergen; GRONINGER WELVAART, kapt. E.K. Lugies, van Koningsbergen.
3 mei. IRIS, kapt. D.H. Nieman, van Libau; DIE BEIDE MARGARETHEN, kapt. R. Heddes, van Danzig; DE BEURS VAN AMSTERDAM (stoomschip), kapt. H.C. Kool, van Hamburg.
4 mei. DE HARMONIE, kapt. J.H. Deddes, van Libau; DE ONDERNEMING, kapt. T.J. Hazewinkel, van Libau; DE JONGE JAN, kapt. B.G. Peters, van Koningsbergen; DE WELVAART, kapt. A.H. Dijkhuis, van Koningsbergen; DE VROUW MARGARETHA, kapt. A.T. Steffens, van Koningsbergen; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. T.H. van der Werff, van Koningsbergen; DE NIJVERHEID, kapt. P.H. Puister, van Koningsbergen; DE BROEDERLIEFDE, kapt. A.H. van der Wal, van Koningsbergen; DE WAAKZAAMHEID, kapt. J.K. de Weerd, van Memel; CAROLINA, kapt. H. Gron, van Drammen; METTINA MARGARETHA, kapt. H.H. Koster, van Laurwig.
Vertrokken: 3 mei. THE FRIENDS, kapt. Wm. Muggeridge, naar Londen; DE VROUW ELSINA, kapt. R.H. Schuring (opm: tjalk ELSINA, eerste reis, kapt. B.H. Schuur), naar Hull; MARGARETHA, kapt. J.H. Buining, naar Hull; KNELSINA GEERDINA, kapt. R.R. de Jonge, naar Petersburg; JACOBINA EN BARBARA, kapt. K.Z. Schut, naar Petersburg; DE BROEDERS, kapt. J.A. Fijn, naar Petersburg; DE DANKBAARHEID, kapt. H.J. Meijer, naar Petersburg; DE VREDE, kapt. R.W. Vos, naar Riga; GREV WEDEL JARLSBERG, kapt. J. Woxwold, naar Riga; VENUS, kapt. B. Ellingson, naar Pernau; ISABELLA, kapt. J. Arthol, naar Gotenburg; JONGE MARGARETHA MARIA, kapt. H. Hansen, naar Kopenhagen; CATHARINA JACOBA, kapt. C.C. Westerbrink, naar Noorwegen; FLORA, kapt. H.A. Klein, naar Noorwegen; ANNA CATHARINA, kapt. T. Tampcke, naar Hamburg; DE VROUW AUKJE, kapt. L.W. Swart, op avontuur.
4 mei. PROVIDENTIA, kapt. Johnson, naar Riga; MARIA, kapt. P.E. Boer, naar Riga; SANVIGEN, kapt. Beck, naar Arendahl.

Afbeelding
Datum 12 mei 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 9 mei. Binnengekomen: DE GOEDE VERWACHTING, kapt. Lieffijn, van Koningsbergen; ANNA CATHARINA, kapt. Larsen, van Drammen; na posttijd 4 schepen de namen onbekend.
Vlie, 3 mei. Vertrokken: THE FRIENDS, kapt. Muggeridge, naar Londen; DE VROUW ELSINA, kapt. Schuuring (opm: tjalk ELSINA, kapt. B.H. Schuur), naar Hull; MARGARETHA, kapt. Buining, naar Hull; KNELSINA GEERDINA, kapt. R. de Jonge, naar St. Petersburg; JACOBA BARBARA, kapt. Schut, naar St. Petersburg; DE BROEDERS, kapt. Fijn, naar St. Petersburg; DE DANKBAARHEID, kapt. Meijer, naar St. Petersburg; DE VREDE, kapt. Vos, naar Riga; GREV WEDEL JARLSBERG, kapt. J. Woxwold, naar Riga; VENUS, kapt. Ellingsen, naar Pernau; ISABELLA, kapt. Athol, naar Gotenburg; JONGE MARGARETHA MARIA, kapt. Hansen, naar Kopenhagen; CATHARINA JACOBA, kapt. Westerbrink, naar Noorwegen; FLORA, kapt. Klein, naar Noorwegen; ANNA CATHARINA, kapt. Tampcke, naar Hamburg; DE VROUW ANTJE, kapt. Swart, op avontuur.
4 mei. PROVIDENTIA, kapt. M.A. Johnson, naar Riga; MARIA, kapt. P.E. Boer, naar Riga; SANDVIGEN, kapt. N.J. Beck, naar Arendahl.
5 mei. HELENA, kapt. S.C. de Vries, naar St. Peterburg; ANNA BERGETTA MARIA, kapt. T. Pedersen, naar Noorwegen; DE VROUW JANTINE, kapt. K.E. Vos, naar Noorwegen; LAND DR. VAN DÖRING, kapt. C. Tampcke, naar Hamburg; VROUW LAMMEGINE, kapt. H.J. Hubert, op avontuur.
8 mei. DE BEURS VAN AMSTERDAM, (stoomschip) kapt. Kool, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 19 mei 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 15 mei. Niets binnengekomen. Het schip JETSKA HILLEGINA, kapt. G.E. Broekema van Libau, is van de quarantaine ontslagen.
16 mei. DE BEURS VAN AMSTERDAM (stoomschip), kapt. H.C. Kool, van Hamburg.

Afbeelding
Datum 21 mei 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 18 mei. Binnengekomen: Zr.Ms. oorlogsbrik DE PELIKAAN, eerste luitenant F.A. Söhngen, van Vlissingen; PHOEBE, kapt. J. Bealson, van Fernambuc; DIE WEZER, kapt. H. Grave, van Richmond in Virginie; DE VISSCHERIJ, kapt. P.J. Jelsma, van Londen; DE TWEE JONKVROUWEN, kapt. A.M. Stegenga, van Londen; ELIZA, kapt. L. Zachariassen, van Tonsberg; DOROTHEA, kapt. C. Furst, van Osterisoer.
19 mei. Niets binnengekomen.
Texel, 18 mei. Vertrokken: DE HOOP, kapt. G.J. Nieuwland, naar Londen; DE JONGE JAN, kapt. J.J. van der Meulen, naar Londen; MINERVA, kapt. D. Westell, naar Sunderland; DE BEURS VAN AMSTERDAM (stoomschip), kapt. A.C. Kool, naar Rotterdam.

Afbeelding
Datum 21 mei 1831
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Stoomboot naar Duinkerken, vertrek van het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool; zondag 22 mei, 's morgens 6 uur; zaterdag 29 mei 's avonds 11 uur. Provisionele ligplaats aan de Boompjes, voor het Hotel des Pays Bas.
Adres bij Johs. Ooms Ez. in de Korte Wijnstraat.

Afbeelding
Datum 18 juni 1831
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Brielle, 15 juni. Uitgezeild: L’ISIS, kapt. J. Morel, naar Havre; MARGINA MARGARETHA, kapt. A.S. Oortjes naar (opm: niet ingevuld); WILLIAM AND HENRY, kapt. C. Reigh, naar Memel.
16 juni. Binnengekomen: DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Duinkerken; MARIA, kapt. J.L. Burgers, van Bonasserus (opm: niet te traceren).

Afbeelding
Datum 07 juli 1831
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Stoomboot naar Duinkerken. Aan de belanghebbenden wordt bekend gemaakt, dat het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, naar Duinkerken vertrekken zal morgen, vrijdag den 8 dezer, des morgens ten 9 uur; worden de heren kooplieden verzocht, de goederen heden in tijds te schepen.
Adres bij Johs. Ooms Ez., in de Korte Wijnstraat.

Afbeelding
Datum 30 juli 1831
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Stoomvaart naar Duinkerken.
Door vermindering van de quarantaine is het mogelijk het vertrek van het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, te bepalen als volgt:
Donderdag den 4 augustus 1831, des morgens ten 6 uur.
Maandag den 15 augustus 1831, des morgens ten 3 uur.
Donderdag den 25 augustus 1831, des morgens ten 10 uur.
Geen goederen te schepen zonder voorkennis van de agent.

Afbeelding
Datum 20 september 1831
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam ligt in lading, naar Duinkerken, het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, vertrekt morgen den 21 in de ochtend.
Adres bij Johs. Ooms Ez.

Afbeelding
Datum 08 oktober 1831
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Stoomvaart naar Duinkerken. Het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, vertrekt van Rotterdam naar Duinkerken dinsdag den 11 oktober 1831, des namiddags te 2 uur.
NB. Geen goederen aan boord te zenden, zonder daarvan alvorens opgave gedaan te hebben.
Adres bij Johs. Ooms Ez., in de Korte Wijnstraat.

Afbeelding
Datum 02 december 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Hellevoetsluis, 30 november. Binnengekomen: CERES, kapt. P.L. Hugust, van Mauritius; JOHANNA, kapt. C. Tevez, van Smyrna; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Duinkerken. Gisteren nog kapt. Hammond, met de brieven van den 26 dezer. AMIRAL HUGON DE GURNVILLE, kapt. Guidin, van Norfolk.
Hellevoetsluis, 30 november. Vertrokken: Gisteren nog CAROLINE, kapt. H. Green, naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 03 december 1831
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Stoomvaart naar Duinkerken.
Het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, zal van Rotterdam naar Duinkerken vertrekken dinsdag den 6 december 1831, des morgens ten 9 uur.
Uithoofde van de quarantaine wetten in Frankrijk en de naderende winter zal dit schip als nu zijn laatste reis doen, om vroeg in het voorjaar zijn dienst te hervatten.
NB. Geen goederen te laden zonder daarvan alvorens opgave te doen ten kantore van de agent Johs. Ooms E. Zn., in de Korte Wijnstraat.

Afbeelding
Datum 26 december 1831
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Hellevoetsluis, 23 december. Binnengekomen: JOVENING, kapt. W. Austijn, van Newhaven; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Duinkerken; MERCHANT, kapt. R. Marchal, van Londen.

Afbeelding
Datum 13 maart 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 12 maart. Den 12 dezer, des morgens, arriveerde in de Maas:
DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Duinkerken; de wind O. Den 12 dezer, voor posttijd, is te Maassluis niets gepasseerd; de wind NO.

Afbeelding
Datum 07 april 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Stoomvaart tussen Rotterdam en Duinkerken. Voor goederen en passagiers.
Vertrek van Rotterdam, gedurende de maand april 1832.
- De BEURS VAN AMSTERDAM, den 10 april, ten 5 ure des morgens.
- Le JEAN BART, den 15 dito, ten 5 ure
- De BEURS VAN AMSTERDAM, den 20 dito, ten 1 ure des nachts tussen 19 en 20.
- Le JEAN BART, den 25 dito, ten 4 ure des morgens.
- De BEURS VAN AMSTERDAM, den 30 dito, ten 9 ure
Geen goederen aan boord te zenden zonder alvorens aangifte te hebben gedaan ten kantore van Joh. Ooms Ez., agent.

Afbeelding
Datum 10 mei 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 9 mei. Den 7 dezer, des namiddags, arriveerde te Hellevoetsluis:
MARIA AGNITA, kapt. J.A. Weyerbusch, van Suriname; den 8, des morgens, DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Duinkerken en is onder quarantaine naar het Hitsersche Gat opgezeild; DIRECTION, kapt. R.J. Politz, van Noorwegen; ELIZA, kapt. C. Breant, van Rouaan; CHOICE, kapt. W.R. Whale en AURORA, kapt. G. Barks, van Newcastle; STER, kapt. S. Campbell, van Sunderland en RENCOLANT, kapt. D. Car, van Batavia; laatst van Londen; de vijf laatsten liggen in quarantaine op de rede. De kapiteins F. Lawson, J. Dale en J.L. Duncan zijn onder quarantaine naar het Hitsersche Gat opgezeild en de kapiteins R. Kooy, T. Hendriksen, T. Bell, G. John, D.M. Noordhoek en R. Jackson zijn van de quarantaine ontslagen. Kapitein Bread, die op de punt van Scheelhoek aan de grond was geraakt, is door assistentie van een loodsboot met hoog water vlot geworden en op de rede gekomen; de wind W.

Afbeelding
Datum 24 mei 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 23 mei. Van Hellevoetsluis wordt van den 23 dezer gemeld, dat de vorige uitgezeilde schepen door tegenwind teruggekomen zijn. Den 22, des namiddags, zeilde de BATAVIER, kapt. D. Dunlop naar Londen en arriveerde DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Duinkerken; welke onder quarantaine naar het Hitsersche Gat is opgezeild; FLORA, kapt. D. Rooderkerk, van Duinkerken; THOMPSON, kapt. G. Wardley, van Sunderland en ROBIN HOOD, kapt. J. Robinson, van Hull, welke in quarantaine liggen op de rede; AGLAJA, kapt. J.H. Evers, van Riga en IRIS, kapt. D.H. Niemann, van Arendsburg. Den 23, des morgens, zeilde kapt. Bridge met de brieven van den 23 dezer, naar Harwich. De kapiteins J. Fally, S. Clarck, L. Young en J.M. Intyre zijn van de quarantaine ontslagen; de wind NNW.

Afbeelding
Datum 07 juni 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 6 juni. Den 4 dezer, des namiddags, arriveerden te Hellevoetsluis:
RHINE, kapt. G. Watson, van Leith; STARLING, kapt. W. Storey, van Sunderland en LAUREL, kapt. A. Kieth, van Newcastle, welke in quarantaine liggen op de rede; GREV WEDEL JARSBERG, kapt. J. Woxvald, van Larvig; BABETTE, kapt. T. Koning, van Libau; SOPHIA ALBERDINA, kapt. J.F. Flodenberg, van Riga; ANTIENA, kapt. R.J. Schuring, van Arendsburg; ALEXANDER, kapt. A. Surensen, van Drobach en Zr.Ms. oorlogsbrik DE VLIEGENDE VISCH, kapt. luitenant H.J. Tuning;
den 5, des morgens, DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Duinkerken, welke onder quarantaine naar het Hitsersche Gat is opgezeild en zeilden PRINCE LEOPOLD, kapt. J. Allison, naar Hull; DE VLIJT, kapt. D.H. Hazewinkel, naar Exeter en ELIONORA, kapt. T. Richardson, naar Sunderland. Kapitein J. Morgan is onder quarantaine naar het Hitsersche Gat opgezeild en de kapiteins G. Miller en W. Russell zijn van de quarantaine ontslagen; de wind W.

Afbeelding
Datum 18 augustus 1832
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij, vaart tussen Rotterdam en Duinkerken. Overtocht binnen 14 uur. Tengevolge van het opheffen de quarantaine maatregelen voor de Maas en Goedereede, zal het stoomschip, DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, vertrekken: Van Rotterdam den 19 en 30 augustus 1832, en vervolgens om de tien dagen, zowel van Rotterdam als Duinkerken, te weten:
Van Rotterdam 10, 20 en 30 van iedere maand.
Van Duinkerken 5, 15 en 25 van iedere maand.

Afbeelding
Datum 26 augustus 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 25 augustus. Den 27 dezer, des namiddags, arriveerden in de Maas:
DE BATAVIER, kapt. D. Dunlop, van Londen; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Duinkerken; JOHN AND THOMAS, kapt. R. Spencer, DEBEN, kapt. J. Berney, en ROBIN HOOD, kapt. J. Robinson, van Hull; GUTE HOFFNUNG, kapt. H.H. Eilts en HELENA, kapt. Adima, van Carolinensiel; CARL JOHANNA, kapt. H.W. Kreen, van Bergen; DOROTHEA, kapt. E. Rasmussen en AUWINA, kapt. H.A. Wolkammer, van Libau.
Den 28, des morgens, zeilden AQUATIC, kapt. R. Oakes, ELIZA, kapt. L. Wilson, en CROFT, kapt. J. Croft, naar Hull; LEIPSIC PACKET, kapt. T. Young, naar Leith; LAMBTON, kapt. J.Ebdell, naar Charlestown, en ULYSSES, kapt. K. Ugland, naar Noorwegen;
de wind Z.

Afbeelding
Datum 28 augustus 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Stoomvaart tussen Rotterdam en Duinkerken, voor goederen en passagiers. Vertrek van de stoomschepen in augustus. DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. Kool, donderdag den 30, ten 1 ure des namiddags. In de maand september zal het vertrek plaats hebben den 5, 10, 20, 25 en 30, volgens nader te doene advertentie. Adres ten kantore van Joh. Ooms Ez., agent.

Afbeelding
Datum 01 september 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 31 augustus. Den 30 dezer, des namiddags, zeilde uit de Maas:
DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, naar Duinkerken, en arriveerde BRITTANNIA, kapt. J.S. Buckley, van Londen; de wind W.

Afbeelding
Datum 18 september 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 17 september. Den 17 dezer, des morgens, arriveerden in de Maas:
BARON FREDERICK, kapt. H.A. Jongebloed, van Embden; HEBE, kapt. W. Boules, van Blackney; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Duinkerken; ROBIN HOOD, kapt. J. Robinson, van Hull; OUSE, kapt. W. Primmer, van Newhaven; DE VROUW ANNA, kapt. H.N. Zwaver, van Kiel; DE BATAVIER, kapt. D. Dunlop, en EARL OF CLANCARTY, kapt. J.D. Williams, van Londen; de wind NW.

Afbeelding
Datum 22 september 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 21 september. Den 20 dezer, des morgens, arriveerden te Helvoetsluis: PAULINA, kapt. J. Heukers, van St. Petersburg; de wind NW.
Den 20 dezer, des morgens, zeilde uit de Maas, DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, naar Duinkerken, en arriveerde ATTWOOD, kapt. R. Stranack, naar Londen;
de wind WNW.

Afbeelding
Datum 29 september 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 28 september. Den 26 dezer, des namiddags, arriveerden in de Maas:
DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, en DE NIEUWE ONDERNEMING, kapt. L.K. Domenie, van Duinkerken, en WILLIAMS, kapt. J. Morgan, van Hull;
Den 27, des morgens, ATTWOOD, kapt. R. Stranack, van Londen en zeilde TREAL, kapt. J. Creane, naar Londen; de wind W.

Afbeelding
Datum 06 november 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 5 november. Van Brielle wordt den 3 dezer gemeld, dat de stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, naar Duinkerken bestemd, uit hoofde van bekomen schade aan de ketels op het ogenblik van haar vertrek naar zee, ter rede van Brielle is blijven liggen.

RC 061132
Rotterdam, 5 november. Van Maassluis wordt den 3 dezer gemeld, dat kapt. Warren teruggekomen is. Den 4, voor posttijd, is er niets gepasseerd; de wind NW.

Afbeelding
Datum 11 december 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 10 december. Rechtstreekse berichten, den 6 dezer van Zr.Ms. fregat EURYDICE, hetwelk toen in het begin van het Willemsrak lag, afgezonden, houden in, dat de schout-bij-nacht Lewe van Aduard in de ochtend van die dag bevel heeft gegeven, om de beide bombardeerkorvetten MEDUSA en PROSERPINA door de stoomboot BEURS VAN AMSTERDAM de Schelde te doen opslepen, ten einde een weinig hoger dan de EURYDICE op de rivier post te vatten en de Fransen in de door hen bezette forten Peerl en St. Marie te bestoken. Terwijl aan dit bevel voldaan werd zond de schout-bij-nacht Lewe van Aduard de kapt. luitenant Le Jeune als parlementair naar de divisiegeneraal Sebastiani, om deze aan te zeggen, dat hij schout-bij-nacht niet langer kon dulden, dat onder het geschut van zijn eskader werken langs de Schelde werden aangelegd en dat, indien men deze werken niet staakte en de dijk door de Franse troepen liet ontruimen, hij ten half tien ure het sein geven zou om daarop te vuren. Daar deze aanzegging geen gevolg had, werd op het gezegde uur het vuur uit de kanonnades van de EURYDICE op de Franse troepen, die zich op en achter de dijk bevonden, geopend; tegelijk liet de schout-bij-nacht het vuur van de stoomboot CURAÇAO werken en door de op dit punt gestationeerde kanonneerboten met schroot schieten. De Fransen beantwoordden dit door een aanhoudend geweervuur van achter de dijk, hetwelk aan ons scheepsvolk generlei nadeel toebracht.
Middelerwijl hadden ook de MEDUSA en de PROSERPINA post gevat en begonnen deze schepen bommen naar de forten Peerl en St. Marie te werpen en deden aldaar door haar uitbarsting schade. De Fransen wierpen van hun zijde insgelijks bommen uit St. Marie en schoten uit de Peerl, zonder aan onze schepen schade toe te brengen.
Het gestadig vuur uit de EURYDICE en van de andere schepen en kanonneerboten had intussen de Fransen niet slechts belet hun werken op de dijk voort te zetten, maar men zag hen vluchten, zich achter huizen verbergen en enige doden of gekwetsten wegdragen.
Namiddag ten één ure, toen men geen Fransen meer in de huizen aan het Willemsrak bespeurde, zond de schout-bij-nacht van zijn fregat een gewapende barkas af, om zich zo mogelijk van een van die gebouwen meester te maken, waaruit op de schepen was geschoten. Nauwelijks verscheen echter de barkas dicht bij de wal; of een talrijke menigte Fransen kwam van achter de dijk te voorschijn en richtte een hevig geweervuur op de barkas. Deze roeide dus tot onder het geschut van de EURYDICE terug. De adelborst P.A. Matthijsen en de konstabelsmaat A. Gerrits zijn bij die gelegenheid gekwetst geworden.

Afbeelding
Datum 11 december 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 10 december. Berichten uit Zeeland melden, dat de stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM zaterdag van de Schelde ter rede van Vlissingen is aangekomen. Op de beide oevers van de Schelde waren overal vele Fransen bespeurd; de boot was echter ongemoeid doorgevaren. Volgens dezelfde tijdingen zou men op de Citadel tot vrijdagavond vier doden en negen gekwetsten gehad hebben en bevonden zich op de vloot zeven gewonden, waaronder de luitenant der marine Middelbergh, die twee en de adelborst Matthijsen, die één geweerschot door de arm heeft. Het vuren van en op de Citadel, dat bij tussenpozen allerverschrikkelijkst was, werd nog eergisteren duidelijk te Vlissingen gehoord.

Afbeelding
Datum 13 december 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 12 december. Zaterdag is de stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM van de Schelde te Vlissingen binnengekomen en heeft twee gekwetste officieren van de marine medegebracht.

Afbeelding
Datum 20 december 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 19 december. De stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM is maandagmiddag, met verhoogde verschansingen en goed gewapend, van uit het dok te Vlissingen de Schelde opwaarts gestoomd. Op deze boot, die onder het bevel staat van de kapt. luitenant ter zee Mol, bevindt zich, als vrijwilliger zonder enige bezoldiging dienende, de scheepskapitein Poppe, van welke echt Hollandse zeeman nog onlangs eervolle melding is gemaakt, als hebbende hij een zeer voordelig aanbod van zijn voormalige reders (een Belgisch Handelshuis), om onder Belgische vlag te varen, afgeslagen, willende deze brave zeeman liever zijn bestaan verliezen dan onder een schandelijke oproervlag dienen.

Afbeelding
Datum 22 december 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 21 december. Den 15 dezer is van Vlissingen de Schelde opgevaren de stoomboot HERCULES; den 16 is van de Schelde aldaar gearriveerd Zr.Ms. stoompaket SURINAME, commandant Van Frank en den 17 uit die haven gehaald de stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM, om de Schelde weer op te varen.

Afbeelding
Datum 10 januari 1833
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 9 januari. Van Vlissingen schrijft men, onder dagtekening van 6 dezer: 
Gisteren zijn de Schelde afgekomen Zr.Ms. schepen het fregat EURIDICE, en de korvetten de KOMEET en de MEDUSA, gesleept wordende door de stoomboten CURAÇAO, de BEURS VAN AMSTERDAM en HERCULES.

Afbeelding
Datum 11 januari 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Scheepstijdingen. Middelburg, 7 januari. Uit de Lloydslijst van de 1e dezer blijkt, dat het schip PAULINE, kapt. Hoffman, van Demerary naar deze stad, te Ramsgate is overgebracht.
Vlissingen, 6 januari. Gisteren zijn de Schelde afgekomen Zr.Ms. fregat EURIDICE, commandant E. Lucas, benevens de korvetten DE KOMEET, commandant Den Berger en MEDUSA, commandant Courier dit Dubicast, gesleept wordende door de stoomboten CURAÇAO, DE BEURS VAN AMSTERDAM en HERCULES.
Door de loodsboot n.º 4 van Vlissingen is in zee een loods overgezet op het koopvaardijschip DE KONINGIN DER NEDERLANDEN, van Batavia naar Rotterdam gedestineerd.

Afbeelding
Datum 19 januari 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 18 januari. Maandag zijn van de Schelde ter rede van Vlissingen gekomen de Rijks stoomboten CURAÇAO en BEURS VAN AMSTERDAM, commandanten Le Jeune en Moll, welke dinsdag namiddag de Schelde weer zijn opgevaren.

Afbeelding
Datum 21 februari 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Uit stellige berichten van de Schelde, de 16e februari afgezonden en te ’s Gravenhage ontvangen, blijkt, dat de Zweedse brik CONCORDIA, na door de hulp der zeemacht onder de kapitein ter zee Lucas vlot te zijn geraakt, werkelijk bij de vliegende storm, die de 15e op de Schelde heeft gewoed en het water tot vijf of zes voeten boven het gewone springtij heeft doen opkomen, opnieuw is vastgeraakt, waarbij dat schip al zijn tuig, met uitzondering van de boegspriet, verloren heeft en deszelfs roer is afgestoten. De kapitein ter zee Lucas is de 13e met de stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM de Schelde opgevaren, ten einde de toestand der Zweedse brik in ogenschouw te nemen. Hij heeft daarbij bevonden, dat de brik geheel zal moeten gelost worden en daartoe het nodige verordend. Ook na de ontlading meende hij, dat er een buitengewoon hoog tij zou moeten komen, om de brik weer vlot te krijgen.
De Hollandse kanonneerboot, waarvan in het bericht van het Antwerpse blad gesproken wordt, is Zr.Ms. boot nº. 29, onder luitenant ter zee der tweede klasse N.J.C. van Voss. Dezelve is door de vliegende storm op de Saaftinger Bank aan de grond gedreven. De Kapitein ter zee Lucas heeft ook de toestand van deze boot persoonlijk opgenomen en de nodige maatregelen bevolen, om haar op rollen te brengen en op die wijze te pogen, dezelve weder vlot te krijgen.

Afbeelding
Datum 26 februari 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Uitgezeild:
Vlie, 22 februari. NEPTUNUS, kapt. G. Dusselaar, naar Glasgow.
Cowes, 18 februari. PIET HEIN, kapt. W. Turnbull, naar Suriname.
 
AH 260233
Particuliere correspondenties. 
Van de Schelde, vrijdag, 22 februari. Zr.Ms. bombardeer-korvet PROSERPINE, kommandant van Maren, is gisteren door de stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM van de rede der stad Vlissingen de Schelde opwaarts gesleept; Zr.Ms. fregat EURIDICE, kolonel Lucas, is heden uit het dok te Vlissingen gehaald en ter rede dier stad gekomen, om insgelijks door een stoomboot op de bestemde positie te worden gebracht.
Zr.Ms. korvet POLLUX zal in dienst worden gesteld; naar men verneemt zou het kommandement van die bodem aan de heer Dufez worden opgedragen.
De meeste kanonneerboten hebben hun posities op de Schelde genomen en zijn daartoe die stroom opgezeild. 

Afbeelding
Datum 28 februari 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 27 februari. De 21e dezer zijn de Schelde opgezeild Zr.Ms. korvet PROSERPINE en de stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM en de 23e Zr.Ms. fregat EURIDICE; ook is die dag Zr.Ms. bombardeerkorvet MEDUSA uit het dok te Vlissingen gehaald, om naar de Schelde te vertrekken; de stoomboot SURINAME zou maandag insgelijks het dok verlaten, mede bestemd om gemelde rivier op te varen.

Afbeelding
Datum 21 maart 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 20 maart. Zr.Ms. korvetten DOLPHIJN en KOMEET zijn in de afgelopen week de Schelde opgevoerd door de stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM.

Afbeelding
Datum 02 april 1833
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

’s Gravenhage, den 28 maart. Uit Vlissingen schrijft men van den 26ste, dat Zr.Ms. korvet POLLUX, commandant Dufez, dien dag, door de stoomboot de BEURS VAN AMSTERDAM, de Schelde tot aan het fort Bath is opgesleept.
Van Antwerpen schrijft men den 24 dezer: De korvet PROSPERINA, het fregat EURIDICE, de KOMEET, en de bombardeer korvet MEDUSA hebben in de loop van gisteren het anker geworpen vlak tegenover het fort Bath. Deze morgen heeft men van de Oude Doel het linieschip de ZEEUW van 90 stukken ontdekt, in dezelfde richting koers houdende.

Afbeelding
Datum 18 april 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 17 april. Zr.Ms. linieschip DE ZEEUW is zaterdag door de stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM van voor Vlissingen tot op de hoogte van Walsoorden gesleept, om aldaar post te vatten. Ook is uit ’s Rijks dok naar de rede gehaald Zr.Ms. brik DE PANTER, commandant Edeling.

Afbeelding
Datum 18 april 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Middelburg, 15 april. Zr.Ms. linieschip DE ZEEUW is zaterdag j.l. door de stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM, van voor Vlissingen tot op de hoogte van Walsoorden gesleept, om aldaar post te vatten; ook is uit ’s Rijks dok aldaar naar de rede gehaald Zr.Ms. brik DE PANTER, commandant Edeling.

Afbeelding
Datum 27 april 1833
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 26 april. Het in onze courant van den 18 dezer gemelde, als of Zr.Ms. linieschip de ZEEUW door de stoomboot de BEURS VAN AMSTERDAM van Vlissingen naar Walsoorden zou zijn opgesleept, is abusief bevonden; zijnde gezegd linieschip door geen andere stoomboot dan de HERCULES van Vlissingen tot Barz gesleept geworden.

Afbeelding
Datum 07 mei 1833
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Middelburg, 3 mei 1833. Heden is alhier gearriveerd de stoomboot de BEURS VAN AMSTERDAM om op morgen het alhier gebouwde en aan Zr.Ms. marine verkochte transportschip, PRINS WILLEM FREDERIK HENDRIK, naar Vlissingen te vervoeren.

Afbeelding
Datum 25 juni 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 24 juni. Kapt. S. van Delden, bovengemeld, rapporteert, dat de 11e mei in goede staat van St. Helena gezeild is het schip DE HELD, kapt. B.C. ten Ham; de 10e juni in goede staat gepraaid te hebben, op de hoogte van de Sorlings, Zr.Ms. korvet PANTHER, kapt. Edeling en de 22e juni, mede in goede staat, in de Hoofden gepasseerd te zijn een driemastschip, tonende de Amsterdamse nommervlag, waarschijnlijk 206.
Kapt. H.J. Schulte, voerende het Hanoverse kofschip FRAU MARIA, de 22e dezer te Helvoetsluis binnengekomen, rapporteert, op de 20e dezer, naar gissing 4½ mijl ten zuidwesten van Calais, in goede staat zeilende gepraaid te hebben het Nederlands schip DILIGENCE, kapt. Bos, van Amsterdam naar Batavia gedestineerd. 
De 18e dezer is uit de haven te Vlissingen de Schelde opgevaren de stoomboot de BEURS VAN AMSTERDAM.

Afbeelding
Datum 27 juni 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Stoomvaart van Rotterdam naar Duinkerken.
Het stoomschip DE GRAAF CANKRIN, kapt. Hugo Blad, vertrekt van Rotterdam zondag 30 juni 1833, des morgens ten 5 ure, om wederom van Duinkerken te vertrekken woensdag de 3e juli, des avonds.
Het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, zal ook binnen weinige dagen in de vaart komen en als dan de dienst behoorlijk geregeld worden.
Adres bij de agenten Joh. Ooms Fz. & Co.

Afbeelding
Datum 09 juli 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 8 juli. De 6e dezer, des morgens, zeilden van Helvoetsluis JOHANNA LOUISA, kapt. J.F. Giercke, naar de Oost Zee; JOHANNA CORNELIA, kapt. A. Seeuwen, naar Duinkerken; des namiddags zeilden BATAVIA, kapt. H. Bruhn en LOUISA, kapt. J. Keyzer, naar Batavia. De 7e, des morgens, Zr.Ms. transportschip DORDRECHT, kapt.-luitenant Jonkers; de ‘s GRAVENHAGE, kapt. D.J. Bulsing, naar Batavia.
De 5e dezer, des namiddags, zeilden uit de Maas DE VROUW NEELTJE, kapt. K. Parrel, naar Bergen; HALO, kapt. E. Utting, naar Hull en CHARLOTTE, kapt. J. Spiegelberg, naar de Oost Zee en arriveerde DE VROUW GEZINA, kapt. J.J. van der Woude, van Sunderland; de 6e, des morgens, GRAAF CANCRIN, kapt. H. Blad, van Duinkerken en zeilden DOROTHEA, kapt. E. Rasmussen, naar Flekkefiörde; ANNA ELIZABETH, kapt. E.G. Boekhout, naar Liverpool; DE HOOP, kapt. P.G. Lesstuyver, naar Liverpool; IRIS, kapt. J.J. Rockert, naar de Oost Zee en DE VROUW ANTJE, kapt. D. Oltmans (opm: buitenlander), naar Duinkerken; de laatste heeft met het naar zee zeilen een zware lekkage bekomen, waardoor men het in een zinkende staat bij Zeeberg (opm: mogelijk Zeebrugge) op strand heeft moeten zetten; de tuigage is des avonds door een vaartuig aldaar aangebracht. 
De 6e, des namiddags, arriveerden JOHANNA MARIA, kapt. J. G. Sieben, van Sonderberg; DE ONDERNEMING, kapt. L.J. Gort, van Wismar.
De 7e dezer, des morgens, zeilde van Maassluis DE VROUW LUNIMINA, kapt. D.J. Dirksen, naar Embden.
De 7e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis SINORA MARTHA, kapt. J. Spanjersberg, van Lissabon; PROVIDENTIA, kapt. G.J.E. Witt, van Wismar; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. E.J. Drent, van Liverpool.
De 7e dezer, des namiddags, zeilde uit de Maas DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, naar Duinkerken en arriveerde DE VROUW ANNA, kapt. J.J. Bloom, van Flensburg; ENIGHEDEN, kapt. H. Hillebrands, van Assens en DE STAD RIGA, kapt. J.D. Zeilstra, van Riga.

Afbeelding
Datum 11 juli 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Stoomvaart tussen Rotterdam en Duinkerken. Vertrek van Rotterdam gedurende de maand juli 1833:
DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool,
Dinsdag de 16e, des morgens ten 7 ure.
Vrijdag de 26e, des morgens ten 4 ure.
DE GRAAF CANCRIN, kapt. Hugo Blad,
Zondag de 21e, des voormiddags ten 10 ure.
Woensdag de 31e, des morgens ten 8 ure.
Ter bespoediging der verzending van goederen naar en van Parijs en verdere steden in Frankrijk heeft het huis Rondt & Co. een wagendienst opgericht, die de reis doet in 30 uren, tegen een billijke vracht van 10 francs per 100 kilogrammen of 4 cubic voeten.
Adres bij Joh. Ooms Fz. en Co., agenten.

Afbeelding
Datum 18 juli 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 17 juli. De 15e dezer, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis CATHARINA ELIZABETH, kapt. F. Wachter, van Riga en zeilde ELIZABETH, kapt. P. Pybus, naar Bergen; de 16e, des morgens, DOLPHYN, kapt. B.J. Bakker, naar ….. .
De 16e, des morgens, zeilde van Brielle SNELHEID, kapt. H.P. de Jonge, naar Oleron; BROEDERLIJKE LIEFDE, kapt. J.A. van der Wall, naar Bergen; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, naar Duinkerken.
De 16e dezer, des morgens, zeilden van Maassluis DE VROUW GEZINA, kapt. J. van der Woude, naar Sunderland; CATHARINA, kapt. J.B. Mulder, naar ….. ; ENIGHEDEN, kapt. H. Hillebrands, naar Kopenhagen.
De 16e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis MARIA (opm: MARIE), kapt. B.P. van Weyland, van Batavia, laatst van Bergen en AUGUSTA CHARLOTTA, kapt. M.T. Darmer, van Wolgast; de 17e, des morgens, CATHARINA MARIA, kapt. C. Muller, van Pernau; NARIA DOROTHEA, kapt. J.F. Schultz, van Libau; MERCUUR, kapt. H.H. Hendriks en CAROLINA JOHANNA, kapt. Niemann, van Riga.
De 16e dezer, des namiddags, arriveerden in de Maas GRAAF CANCRIA, kapt. H. Blad, van Duinkerken; de 17e, des morgens, de TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Sprik, van Libau; HENDRIKA, kapt. O.G. Sap, van Kiel en SOPHIA ELIZA, kapt. O. Freyber, van Rustersiel.
Kapt. J. Hillebrands, van Batavia in Texel binnengekomen, rapporteert, gepraaid te hebben, de 27e februari in Straat Sunda, de schepen HOLLAND, kapt. G.W. van Barneveld Kooy en MERCURIUS, kapt. J.H. Seepe, beide van Amsterdam naar Batavia, laatst van Baltimore.
Het schip DE HELD, kapt. B.C. ten Ham, de 25e februari van Soerabaya naar Rotterdam vertrokken, is de 10 dezer te Cowes binnengelopen.

Afbeelding
Datum 03 augustus 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 2 augustus. De 31e passato, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Duinkerken; JOHANNA HENRIETTA, kapt. J. Meyer, van Riga.
De 31e passato, na posttijd, arriveerde in de Maas ROSMINA CHRISTINA, kapt. A. Hermansen, van Kiel.
De 1e dezer, des namiddags, arriveerden TWEE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser en DE VROUW MAAIKE, kapt. J.J. Visser, van Stettin. De 2e, des morgens, zeilde VROUW HENDRIKA, kapt. S. Gilsema, naar Embden.

Afbeelding
Datum 03 augustus 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Amsterdamsche Stoombootmaatschappij. Vaart tussen Rotterdam en Duinkerken. De quarantaine-maatregelen in Frankrijk, bepaaldelijk de geregelde stoomvaart tussen Rotterdam en Duinkerken belettende, zal men echter beproeven de communicatie tussen die havens levendig te houden. Ten dien einde zal, op donderdag de 8e augustus 1833, des morgens ten 4 ure, weder van Rotterdam vertrekken, het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. C. Kool; zullende de vracht der goederen slechts een geringe verhoging ondergaan.
Adres bij de agenten Joh. Ooms Ez.& Co.

Afbeelding
Datum 10 augustus 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 9 augustus. De 7e dezer, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis ADUITOR, kapt. H. Steen, van Riga. De 8e, des morgens, zeilde HENRIETTE AUGUSTE, kapt. H. Hansen.
De 8e dezer, des morgens, arriveerde in de Maas BERTHA, kapt. K.H. Brandt, van Assens en zeilde DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, naar Duinkerken.
De 8e dezer, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis MARIA EN ADRIANA, kapt. J. Parlevliet, van Liverpool, des morgens, zeilden NEÉRLANDS KROONPRINS, kapt. D. Varkevisser, naar Batavia; CORNELIUS DASSEVICTOR, kapt. H.H. Bosker, naar Liverpool; DE DRIE ZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, naar Bergen; CORNELIUS STAR, kapt. P.T. Kramer, naar Fahrsund; FELICITAS, kapt. G. Mulder, naar Bahia; DOROTHEA, kapt. C.F. Jansen, naar St. Ubes; WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, naar Drammen.
De 8e, des namiddags, zeilden uit de Maas DE VROUW GRIETJE, kapt. H. Bigewald, naar Embden; WIGERDINA, kapt. W.J. Stuit, naar Noorwegen; TOBINA HELENA, kapt. C. Schonke, naar Duinkerken; DE VIER BROEDERS, kapt. N. Anderson, naar Stubbekiobing en arriveerde CARL EMIL, kapt. S. Beekman, van Greifswald; de 9e, des morgens, DE VROUW AGATHA, kapt. B.J. Potjewijd en WILLIAM & JOHN, kapt. T. Geldert, naar Newcastle; CHRISTINA, kapt. J.C. Onken, naar Hooksiel; DE VROUW ETJE IHNKE, kapt. J. Hook, naar Carolinensiel en CATHARINA CHRISTINA, kapt. T.G. Kron, naar Kopenhagen.
De 9e dezer, des morgens, zeilden van Maassluis HELENA GEERTRUIDA, kapt. C. Roskamp. AURORA, kapt. A.A. Kral en DE TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Ruiter, naar Duinkerken; DE VRIENDSCHAP, kapt. N.W. Hazewinkel en OP HOOP VAN FORTUIN, kapt. A.H. Visker, naar ….; DE VRIENDSCHAP, kapt. J. Drewes en DE VROUW JANTJE, kapt. A.G. Jonkhoff, naar Bergen.

Afbeelding
Datum 27 augustus 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 26 augustus. De 24e dezer, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis DE TREKVOGEL, kapt. H.T. de Jong, van St. Ubes.
De 25e dezer, des morgens, arriveerde in de Maas DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Duinkerken.
De 26e dezer, des morgens, arriveerde in de Maas DE BATAVIER, kapt. D. Dunlop, van Londen.
De 26e dezer, des morgens, zeilden van Maassluis DOROTHEA MARIA, kapt. N. Ankersen en RENSINA, kapt. P.D. Douwes, naar …… ; EMILIE, kapt. S.P. Hansen, naar Aalborg; INGEBORG CAROLINA, kapt. L. Jacobsen, naar Newcastle en DOROTHEA, kapt. S.J. Pranje, naar La Rochelle.

Afbeelding
Datum 31 augustus 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 30 augustus. De 29e dezer, des morgens, zeilden van Helvoetsluis DE SNELHEID, kapt. A. van der Linden, naar Cuba; MALEYER, kapt. C. van der Hoeven, naar Batavia en DE HOOP, kapt. H. van den Bos, naar …….. en arriveerden DE JONGE JOHAN GEORGE, kapt. L. den Breems, van Tromsoë.
De 29e dezer, des morgens, zeilden uit de Maas ANNA MARIA, kapt. J.F. Muis, naar Londen; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Sprik, naar …. ; NEPTUNUS, kapt. W.A. Bakker, naar Liverpool; ONDERNEMING, kapt. H.G. Hinrichs, naar Stockton; WEMLINA KRANENBURG, kapt. J.J. Prange, naar Sunderland.
De 30e dezer, des morgens, arriveerde te Helvoetsluis VERWACHTING, kapt. J.E. Bloem, van Cette.
De 30e dezer, des morgens, zeilde van Brielle DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, naar Duinkerken. 

Afbeelding
Datum 06 september 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Particuliere correspondentie uit Zeeland de dato 3 september 1833. Ontzettend zijn de berichten die wij omtrent de verwoestingen door de laatste storm veroorzaakt, ontvangen.
De schoon gebouwde voortreffelijke stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, is beneden het Sluische Gat op een zandbank geslagen en ligt geheel reddeloos, met een groot gat in het schip. Ieder ogenblik verwacht men, dat dezelve aan stukken zal slaan. De equipage, passagiers en goederen zijn gelukkig gered. (opm: schip wordt afgebracht en blijft behouden)

Afbeelding
Datum 10 september 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 9 september. Volgens nadere tijdingen van het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Rotterdam naar Duinkerken, bij Cadzand gestrand, bevestigt het zich, dat, zo er geen ongunstige omstandigheden bij kwamen, er hoop bestand dat het schip weer zou kunnen worden afgebracht.

Afbeelding
Datum 10 september 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Breskens, 7 september. De verschansing op het dek der alhier gestrande stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM en de paddlekasten hebben door de stortzeeën veel geleden; dit is echter alles los werk en van weinig belang. Men heeft daarentegen veel hoop om althans de machinerie te behouden, welke men reeds bezig is uiteen te nemen. Wanneer de boot van hare machines en lading zal ontlast zijn, geloof ik, dat, indien geen ongunstige omstandigheden vooral van slechte weersgesteldheid tusschen beide komen, men haar ook nog wel zal afbrengen; zij zit wat de romp betreft, zeer hoog op het strand en ook de machinerie heeft niet geleden, althans een nauwkeurige inspectie, welke men, vermits het vaartuig rondom in het droge ligt, in staat is geweest te bewerkstelligen, heeft nog geen schade doen waarnemen.

Afbeelding
Datum 13 september 1833
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 9 september. Volgens nadere tijdingen van het stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, kapitein H.C. Kool, van Rotterdam naar Duinkerken, bij Cadzand gestrand, bevestigt het zich, dat, zo er geen ongunstige omstandigheden bijkomen, er hoop bestaat dat het schip kan worden afgebracht.

Afbeelding
Datum 20 september 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Middelburg, 17 september. Volgens berichten van ooggetuigen, zal de aan het Sluische Gat vastzittende stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM zonder aanmerkelijke schade van daar worden vervoerd, en alzo dit schone stoomvaartuig aan de (opm: Amsterdamsche) Stoomboot Maatschappij worden teruggegeven. Men schrijft het genoegzaam losraken van die stoomboot toe aan de hoge vloed, die haar van die plaats uit het zand heeft gelicht.

Afbeelding
Datum 03 oktober 1833
Krant DC - Dordtsche Courant

Middelburg 30 september. De stoomboot de BEURS VAN AMSTERDAM, welke, bij de laatste stormen tegen de Cadzandse duinen was geslagen, is zaterdag middag ten 12 ure in vlot water gekomen. Door de stoomboot de SCHELDE van Vlissingen naar deze stad gesleept wordende, hadden beide deze boten het ongeluk van op de zandbank de Caloot vast te raken, doch door het aanhoudende schone weder en de krachtig verenigde pogingen, zijn dezelve van deze gevaarlijke toestand gered. Gisteren morgen ten 3 ure kwamen de beide boten ter rede van Vlissingen, en des avonds is eerstgemelde boot alhier binnengekomen.

Afbeelding
Datum 08 oktober 1833
Krant DC - Dordtsche Courant

De stoomboot de BEURS VAN AMSTERDAM, welke laatstelijk voor een som van NLG 6.000,- van het strand nabij Cadzand weder in vlot water is gebracht, ligt thans in de Middelburgse haven om aldaar geheel te worden hersteld.

Afbeelding
Datum 18 oktober 1833
Krant LC - Leeuwarder Courant

De stoomboot de BEURS VAN AMSTERDAM, na daartoe te Middelburg reeds de nodige herstellingen te hebben bekomen, zal, zegt men, buitenom naar Texel worden gebracht.

Afbeelding
Datum 19 oktober 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 18 oktober. De 16e dezer is de stoomboot DE BEURS VAN AMSTERDAM van Middelburg naar Texel vertrokken om te repareren, gesleept wordende door de stoomboot GRAAF CANKRIN.
Te Vere is binnengekomen DE JONGE GERRIT EN WILLEM, van Londen naar Rotterdam gedestineerd.

Afbeelding
Datum 22 oktober 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 21 oktober. De 26e, des namiddags, zeilden CATRIENA, kapt. H.G. van Dam, naar Firth of Forth en arriveerden DRIE ZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, van Bergen; EMILY, kapt. Y. Snoek, van Reye; DE OPHEFFING, kapt. C. van Limmen, van St. Davids; GEZINA, kapt. J.G. Postema, van Liverpool; de 21e, des morgens, DE VROUW GEZINA, kapt. J.I. van der Woude, van Abbeville; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, van Morrissonshaven; COURIER, kapt. P. de Best, van Duinkerken.
De 21e dezer, des morgens, arriveerde te Brielle BATAVIER, kapt. D. Dunlop, van Londen en zeilde DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool en GRAAF CANKRIN, kapt. H. Blad, naar Texel; NIJVERHEID, kapt. D.H. Puister en JOHANNA HILLEGONDA, kapt. J.D. Flik, naar Firth of Forth; CHRISTIAAN PAULUS, kapt. A.H. Horn en PROVIDENTIA, kapt. C.F.P. Witt, naar de Oost Zee; VIJF GEZUSTERS, kapt. J.W. Wieben, naar Leer.
De 21e dezer, des morgens, zeilden van Maassluis ANNA MARGARETHA, kapt. H. Schaal, naar Blankenese en BARBARA, kapt. K.J. Jonker, naar Hamburg.
Het schip EMMANUEL, kapt. G. Jacobsen, van Drammen de 14e dezer te Amsterdam gearriveerd, is de 6e in het Vlie binnengekomen, doch niet op de havenlijst van Vlieland als zodanig vermeld geworden.
Het schip KATARINA, kapt. H.H. Bakker, van Amsterdam naar Petersburg, is, volgens particulier bericht, de 17e dezer uit het Vlie naar zee gezeild.

Afbeelding
Datum 24 oktober 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 22 oktober. De 21e dezer is door vissers in de haven van Texel gebracht, het verlaten schip CONCORDIA, van kapt. J.H. Nagel. (opm: de kof was volgens AH 171033 reeds 15 oktober in Texel aangekomen, zie verder PGC 291033)
Binnengekomen: Stoomboot GRAAF CANKRIEN, kapt. Hugo Blad, hebbende op sleeptouw het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM.
Vlie, 20 oktober. MARGARETHA HENDRIKA, kapt. A. v.d. Werf, van Liverpool; ONDERNEMING, kapt. J.A. Hazewinkel, van Duinkerken.

Afbeelding
Datum 26 oktober 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant

In Texel is binnengekomen de stoomboot GRAAF CANKRIN, op het sleeptouw hebbende het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. K. Stoert van Dordrecht naar Rusterzyl (opm: Rüstersiel).

Afbeelding
Datum 26 oktober 1833
Krant DC - Dordtsche Courant

Den 22 dezer is het stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, gesleept wordende door het stoomschip de GRAAF CANCRIN, behouden te Texel aangekomen.

Afbeelding
Datum 16 januari 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 11 januari. Als een bijzonderheid vernemen wij dat het stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, metende 500 ton, aan de werf De Vredenhof, op de Kadijk alhier, tot reparatie op een helling is gebracht, terwijl anders voor schepen van dat kaliber tot dusverre alhier zodanige herstelling niet anders dan met kielhalen heeft kunnen geschieden.

Afbeelding
Datum 02 oktober 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Naar Nederlandse koloniën:
Suriname. Het Nederlandse galjootschip CONCORDIA, kapt, J.J. Dyk. Adres bij Hoyman en Schuurman en de Vries en Cº.
Naar Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, de Middellandse Zee, de Levant, enz.
Genua en Livorno. Het Nederlands kofschip CATHARINA MARGARETHA, kapt. Hendrikus Merkens Swart. Adres bij Van Olivier en Comp., d’Arnaud en Comp., Van den Bey en Kroon en Holtzapffel.
Naar Rusland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, de Oostzee, enz.
Bremen. Het schip DE VROUW STYNA, kapt. H.J. Mulder. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Drammen, Christiania en omliggende plaatsen. De brik INDUSTRIE, kapt. Christian Gjessing. Adres bij J.W. Beekhout.
Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool. Adres bij Blikman en Comp. en de Wed. Jan Salm en Meyer. Sluit 4 oktober.
Riga. Het Nederlands smakschip GELIDA, kapt. M.J. Louwerens. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer en H.A. Hespe.

Afbeelding
Datum 08 oktober 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 6 oktober. HOOP, kapt. P. Haasnoot, van Figueira, GOEDE VERWACHTING, kapt. D. Ouwehand, van Hull.
Vlie, 5 oktober. ELISABETH MARIA, kapt. J.S. Okkes, van Archangel; EENDRAGT, kapt. P.C. Koops, van Petersburg; AGATHA, kapt. K.L. Spijkman, van Memel; HOOP, kapt. S.E. Scherpbier, van Dantzig; CATHARINA, kapt. H.R. Veling, van Wismar; VRIENDSCHAP, kapt. P.N. Huizing, van Stockholm; VROUW ANNA REBEKKA, kapt. B. Molenaar, van Stralsund; GOUDVISCH, kapt. J.H. Scholtens en HENDRIKA, kapt. O.G. Sap van Kiel; GEERTRUIDA, kapt. H.A. Hansen, van Faborg; MARIA SOPHIA, kapt. J. Pietersen, beide van Stege; VROUW BARBARA, kapt. R.J. Jonker, van ….?
Terschelling, 4 oktober. DE JONGE WILLEM, kapt. W.J. Meltema, van Dantzig; DE VRIENDSCHAP, kapt. H. Breckwoldt, van Callandsburg; ANNA MARGARETHA, kapt. E.H. Jessen, van Nyborg.
Uitgezeild:
Texel, 6 oktober. EENSGEZINDHEID, kapt. P.D. Douwens, naar Hull.
Vlie, 5 oktober. TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, naar Newcastle; MARGARETHA, kapt. J.H. Buining, van Arendahl; GOEDE HOOP, kapt. W.E. Boswyk, van Oudsoen; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. Kool, van Hamburg; SEEBLOEM, kapt. J.P. Radlof en BROEDERLIJKE LIEFDE, kapt. H.J. Nagel, beide op avontuur.

Afbeelding
Datum 09 oktober 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 7 oktober. MARIA OLETTA, kapt. A.P. Bielegaard, van Drammen; JOHANNA LOUISA, kapt. J.F. Giercke, van Dantzig; CONCORDIA, kapt. R.D. Lovius, van Hull.
Vlie, 6 oktober. EENDRAGT, kapt. O.G. Stuit, van Dantzig.
Terschelling, 5 oktober. DE VROUW EIBERDINA, kapt. J.H. Drenth, van Wismar; DE VROUW HELENA, kapt. H.H. Kramer, van Callandburg; DE VROUW MARGRIETTA, kapt. H. Mees, van Drammen; JETSKE CORNELIA (opm: smak JETSKA CORNELIA), kapt. L.K. de Boer, van Neustad; ACTIVE, kapt. A.H. de Vries, van Neuhaus; EUROPA, kapt. K.J. Scholtens, van Rostock; DE VROUW HETDEWEYCA (opm: VROUW HEIDEWIKA), kapt. J.J. Pekelder, van Wismar; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. J.J. de Bau, van Barth; DE VROUW GEZINA, kapt. H.H. Veen, van Newcastle; DE VROUW REGIENA, kapt. K.P. Kiwit, van Dantzig.
Uitgezeild:
Texel, 7 oktober. HERMANUS, kapt. H. van Veen, naar Bordeaux.
Vlie, 6 oktober. HENDRIKA, kapt. T.F. Harding en GEZINA CATHARINA, kapt. H.R. Sentvoet, beide naar Newcastle; WILHELMINA KRANENBORG, kapt. J.J. Prange, naar Dantzig; FRANS, kapt. C. Falkenburg, naar Larwich; GEERDINA, kapt. E.A. Doewes en ALIDA IKINA, kapt. W.A. de Jonge, beide op avontuur.
Terschelling, 5 oktober. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 16 oktober 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 14 oktober. WILHELMINA MARIA, kapt. J.J. Bart, van Suriname; VRIENDSCHAP, kapt. M.R. Klein, van Liverpool; AMELINA, kapt. H.H. Naatje en PETRUS LUDOVICUS, kapt. W.J. Moesker, beide van Newcastle; CHRISTINA, kapt. H.R. Engelsman.
Vlie, 13 oktober. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Hamburg.
Terschelling, 11 oktober. ELISABETH MARIA, kapt. H.N. Brandt, van Kiel.
Uitgezeild:
Texel, 14 oktober. SOLID, kapt. J. Jansen, naar Drammen; CHRISTINA, kapt. A.H. Dijkhuis, op avontuur.
Vlie, 12 oktober. JAN FREERK, kapt. G.H. Smit, naar Newcastle.

Afbeelding
Datum 18 oktober 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 16 oktober. MARCO BOZZARIS, kapt. J.G. Adriaan, van Batavia; FORTUNA, kapt. T.A. Hansen, van Kopenhagen.
Vlie, 14 oktober. GENERAAL BLUCHER, kapt. L.V. Ruyl, van Riga; VROUW JANTINA, kapt. H.H. de Weerd, van Dantzig; HARMONIE, kapt. J.H. Deddes, van Koningsbergen.
Anjer (op de hoogte van), 14 juli. CHRISTINA BERNARDINA, kapt. J.A. Strup, van Amsterdam naar Batavia.
St. Helena, 18 augustus. JOHANNES ARNOLDUS, kapt. P.J. Kerkhoven, van Batavia naar Amsterdam.
Havanna, 30 augustus. DE KROONPRINS DER NEDERLANDEN, kapt. J.C. Claussen, van Amsterdam.
Uitgezeild:
Texel, 16 oktober. MEDEMBLIK, kapt. John Grey, naar Londen.
Vlie, 14 oktober. CHRISTINA, kapt. D.C. Bartels, naar Wolgast; GEZUSTERS, kapt. E.Y. Post en LUNA, kapt. L. Bakker, beide naar Drammen; GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, naar Welvaart. 15 oktober, VIER GEBROEDERS, kapt. H.G.S. Prins, naar Larwich; VRIENDSCHAP, kapt. R.P. Duit, naar Noorwegen; HILLEGINA, kapt. W.J. Panman; CONCORDIA, kapt. J.M. Mandema en VIER ZUSTERS, kapt. J.J. Middel, alle drie op avontuur; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Hamburg.

Afbeelding
Datum 23 oktober 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Hamburg met blaauwsel, zeegras en wol.

Afbeelding
Datum 31 oktober 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: JOSINA WILHELMINA, kapt. J.C. van der Veer, van Londen met suiker, zaad, koopm., blokken, koper en verfhout; CHRISTINA, kapt. R.J. Dood, van Petersburg met lijnzaad; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool, van Hamburg met thee, smalt, erwten, wol, zeegras, veren, tabak, rozijn en honing; CONCORDIA, kapt. O. Rydahl, van Christiaansund en Drontheim met stokvis, traan, koper en mos; GREETJE, kapt. W.E. Pannenborg van Emden met koolzaad, talk en honing.

Afbeelding
Datum 26 februari 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Schepen in lading.
Naar Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, de Middellandse Zee, de Levant, enz.:
Bordeaux. Het Nederlandse kofschip JANTINA ANNEGINA, kapt. kapt. H.G. Sap. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopan en De Witt en Lenaertz.
Bordeaux. Het Nederlands kofschip DE JONGE TJARK GIEZEN, kapt. L.T. Sok. Adres bij Jan Corver en Comp. Adres bij Jan Corver en Comp.
Port à Port. Het Nederlands schooner-kofschip DE JUFFER FRESINA, kapt. Jan Harms Potjer. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Naar Rusland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, de Oostzee, enz.:
Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert. Sluit 4 maart. Adres bij Blikman en Comp. en de Wed. Jan Salm en Meyer.
Lubeck. Het tjalkschip DE VROUW TRYNTJE, kapt. J.A. Meyer. Adres bij Hendrik Gullen.

Afbeelding
Datum 09 maart 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 7 maart. WIGERDINA, kapt. W.J. Stuit, van Cephalonia; GESINA, kapt. P.P. Muntendam, van Londen; THEODORA SARA, kapt. J. Schut, van Batavia.
Uitgezeild:
Texel, 7 maart. ANNA MARIA, kapt. J.H. Kuiper, op avontuur.
Vlie, 5 maart. JANTINA ANNECHINA, kapt. H.G. Sap, naar Newcastle; VROUW STYNA, kapt. E.A. Bekkering en HENDRIKA, kapt. T.F. Harding, beide naar Noorwegen; VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smith, op avontuur; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg. 6 maart. VROUW ANNA, kapt. P. Visser, naar Hull; MARGARETHA, kapt. J.H. Plukker, naar Dundee; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Noorwegen; HET VERTROUWEN, kapt. H.D. Klatter, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 19 maart 1836
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 18 maart.
-Kapt. J.H. Savert, voerende het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, van Hamburg te Amsterdam gearriveerd, heeft de 11e dezer voor Terschelling, met een loods aan boord, gepraaid het schip THERESE, kapt. J. Tampcke, van Hamburg naar Amsterdam, hetwelk echter de 15e dito aldaar nog niet was aangekomen.
-Het schip DE VRIENDSCHAP, kat. J.H. Zant, van Hamburg naar Rotterdam, is de 7e, DE JONGE JANKE, kapt. Feyes, mede van Hamburg naar Rotterdam, MARIA LOUISA, kapt. H. Pieper, van Itsoehöe en CATARINA MARGARETHA, kapt. J. Schuldt, van Hamburg, alle vijf naar Amsterdam, zijn de 9e dezer wegens tegenwind te Cuxhaven binnengelopen.
-Te Suriname is aangekomen Zr.Ms. transportschip PRINS WILLEM FREDRIK HENDRIK, kapt. C. van der Hart, van Helvoetsluis.

Afbeelding
Datum 22 maart 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 20 maart. NICOLAAS WITZEN, kapt. F. Lange, van Suriname, ligt quarantaine; FLORA, kapt. H. Weydeman, van Charlesstown. Terug uit zee: JONGE LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, van Suriname (was op 8 maart naar Suriname uitgezeild).
Uitgezeild:
Texel, 20 maart. VROUW ALIDA, kapt. A.A. Bergman, naar Cardiff; MEDEMBLIK, kapt. J. Grey, naar Londen; ONDERNEMING, kapt. D.L. Kuiper, naar Hull; ALIDA, kapt. D.J. Doornbosch en VROUW FEMMEGINA, kapt. B.J. Goostus, beide naar Noorwegen; DRIE GEZUSTERS, kapt. L. Zwart, op avontuur.
Vlie, 19 maart. ANNA CATHARINA, kapt. O. Houwing, naar Memel; SPITSBERGEN, kapt. H. Barkmers, naar Groenland’; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg; IGNATIUS, kapt. G.T. Wilderman, YPEUS, kapt. H. de Weerd en ALBERDINA, kapt. G. Veenema, alle drie op avontuur.

Afbeelding
Datum 26 maart 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 24 maart. HENRIETTE, kapt. J.C. Willems, van Nickerie; VROUW BOUWINA, kapt. H.J. Dekker, van Londen; WELDAAD, kapt. B.E. Boll, van Sunderland; JONGE WILLEM, kapt. G. van Medevoort, naar Suriname. Uit de quarantaine ontslagen.
Vlie, 23 maart. NEPTUNUS, kapt. K.G. Sipsma, naar Sunderland; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 24 maart. AURORA, kapt. L. Blok, naar Havana. Dezelve is bij het uitzeilen op de Laan aan de grond geraakt, doch weer vlot en in het Nieuwediep gekomen.
Vlie, 23 maart. JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, naar Oosterisoer; VIER GEZUSTERS, kapt. H.A. Middel, op avontuur.

Afbeelding
Datum 04 april 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Terschelling, 24 maart. DE VROUW ANNA, kapt. P. Visser, van Hull
Uitgezeild:
Vlie, 27 maart. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 07 april 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Binnengekomen:
Texel, 5 april. JOANNES ARNOLDUS, kapt. P.J. Kerkhoven, van Batavia; UNITY, kapt. B.J. Baarsen, NORALYSET, kapt. J. Valkenberg en NEPTUNUS, kapt. N.M. Aalberg, alle drie van Drammen. Van de quarantaine ontslagen: JONGE BAREND, kapt. B. van Wyk, van Suriname.
Vlie, 3 april. VROUW GEZINA, kapt. J.I. van der Woude, van Sunderland; WELDAAD, kapt. P.T. Fenninga, van Cardiff; JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, MARGARETHA, kapt. H.J. Veen, VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smit; HARMINA, kapt. B.W. Lukens en JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, alle vijf van Oosterisoer; DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dykstra; HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Groot, VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Grooth, VRIENDSCHAP, kapt. J. Klaasen en CONCORDIA, kapt. J.A. Keun, alle vier van Kristiansand; CONCORDIA, kapt. H.B. Droek, van Statil; 4 april. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, van Newcastle; ALBERTINA, kapt. G. Venema, van Shields; VEMELINA, kapt. H.H. Naatje, van Brevik; JONGE YPEUS, kapt. H. de Weerd en VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Cappen, beide van Oosterisoer; HENDRIKA, kapt. T.T. Hardingh; JANTINA, kapt. K.E. Vos en CONCORDIA, kapt. O.P. Smit, alle drie van Droback; JACOBA HAZEWINKEL, kapt. J.G. Boon en VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, beide van Arendal; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Terschelling, 2 april. AMSTERDAM PAQUET, kapt. J.E. Abel, van Bergen; ANNA ELISABETH, kapt. E.G. Boekhout en MARIA ALIDA, kapt. K.K. Plukker, beide van Sunderland. 3 april. GEZINA, kapt. H.H. Veen en AURORA, kapt. E.P. Horn, beide van Oudsoen; DRIE GEZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, van Oosterisoer; DRIE GEBROEDERS, kapt. J.D. Bos en DE JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pott, beide van Arendal; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, van Kristiansand. Volgens rapport van bovengemelde kapt. H.H. Veen, is kapt Tiktak de 31e maart aan alles wel te Oudsoen gearriveerd.
Uitgezeild:
Texel, 5 april. JONGE TJARK GIEZEN, kapt. L. Sok en THEODORUS, kapt. F. Brouwer, beide van Bordeaux; MARGARETHA CORNELIA, kapt. R.C. Hazewinkel, op avontuur.

Afbeelding
Datum 09 april 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 7 april. ZEEPAARD, kapt. E.J. Drent, van New York; DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Zorgdrager, van Cette; JAN FREDERIK, kapt. G.H. Stuit, HOOP, kapt. G.J. Nieuwland en JONGE JAN, kapt. T.J. van der Wal, alle drie van Londen; ELIDA, kapt. J.G. Blom, van Krageroe; VROUW CATHARINA, kapt. G.R. Klein, van Cuxhaven.
Terschelling, 5 april. HERKULES, kapt. W.E. Boswyk, van Oosterisoer.
Uitgezeild:
Vlie, 6 april. AURORA, kapt. G.E. Volkerts, naar Hull; JONGE WILLEM, kapt. W.J. Mellema, REINA, kapt. H. Koops, ANNA SIBERDINA, kapt. J.H. Ugen en VREDE, kapt. J.J. Greeven, alle vier naar Dantzig; BOUGINA, kapt. R.J. de Long, naar Stettin; VRIENDSCHAP, kapt. B.H. Dekker, van Newborg; MARGARETHA, kapt. J.H. Buining, naar Arendal; LIEFDE, kapt. K.K. Hagedoorn, naar Drammen; ARENDINA, kapt. H.D. de Groot, naar Droback; CATHARINA ELIZABETH, kapt. H.A. Schuuring, ZEELUST, kapt. G.H. Kramer en VROUW JANTINA, kapt. J.O. Kuiper, alle drie op avontuur; VOLHARDING, kapt. E.T. Eekmeyer, naar Engeland; VRIENDSCHAP, kapt. H.C. Slof, naar New-Castle; ALBERDINA, kapt. A.C. Hazewinkel en VROUW JANTINA, kapt. A. Jonkhoff, beide naar Stockholm; VROUW ALIDA, kapt. R.J. Jaski, naar Bergen; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, EENDRAGT, kapt. P.C. Koops; DOROTHEA, kapt. B.R. Hendrikus; GEERTRUIDA, kapt J.D. Mellema; DRIE GEBROEDERS, kapt. T. Daniels en ANNA MARGARETHA, kapt. C Breckwold, alle zes naar Hamburg; VROUW CELIE, kapt. G. Wykman, op avontuur.

Afbeelding
Datum 09 april 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met koopmanschappen, garen, drogerijen, tabak, manifacturen, veren en talk; JONGE KLARA, kapt. O.E. Muller, van Norden met koolzaad; FENNA, kapt. H.P. Egberts, van Emden met boekweit, erwten en honing; MARIA, kapt. H.J. Verlaat, van Hengsteford met boekweit; JONGE MARIA, kapt. D.M. Bootsma, van Leer met boekweit.

Afbeelding
Datum 14 april 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 12 april. ALIDA, kapt. D.T. Doornbos, van Brewich. Uit de quarantaine ontslagen: SOPHIA MARIA, kapt. J. Andresen, ANNA EN MARIA, kapt. D. Steenveld en HENDRIKA, kapt. K.B. de Weerd, alle drie van Suriname.
Vlie, 11 april. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Terschelling, 9 april. GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, van Wittsteen; TJAKKIEN, kapt. H. Drewes, van Memel, als bijlegger.

Afbeelding
Datum 14 april 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: de BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met glas, smalt, lijwaden, thee, koffie, koopmanschappen, tabak, olie, talk, arsenicum en ledige pijpen; TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Mewes, van Hamburg met demis Johns, boekweit en raapzaad.

Afbeelding
Datum 28 april 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 26 april. VRIENDSCHAP, kapt. H.C. Slof, van Newcastle; VRIENDSCHAP, kapt. B.J. de Boer, van Sunderland. Terug uit zee: EOLUS, kapt. G. Zwanenburg, van Lissabon.
Vlie, 24 april. IKINA WILHELMINA, kapt. J.S. Vegter, van Dantzig.
Uitgezeild:
Texel, 26 april. EOLUS, kapt. G. Zwanenburg, naar Lissabon. Gisteren nog: VROUW BOUWINA, kapt. H.J. Dekker, naar Londen; LISETTE CAROLINA, kapt. T.M. Gnodde, naar Bordeaux.
Vlie, 24 april. FLORA, kapt. J. Manning, naar Londen; WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, naar Dantzig; NEPTUNUS, kapt. N.M. Aalborg, op avontuur. 25 april. ACTIVE, kapt. J.L. Meyer, naar Memel; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 05 mei 1836
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 4 mei. Kapt. J.H. Savert, voerende het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, van Hamburg te Amsterdam gearriveerd, rapporteert, dat de 1e dezer, bij zijn binnenkomen in het Vlie, de zwarte ton aan het Russische Gat geheel weggeslagen en de witte ton van zijn ligplaats verdreven was.

Afbeelding
Datum 06 mei 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 1 mei. VROUW MARGARETHA, kapt. E.M. ten Cate, van Newcastle; HARMONIE, kapt. W.L. Veen, van Memel; HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Groot en JAN FREDERIK, kapt. H.H. Kok, beide van Kristiansand; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg. 3 mei. EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak en IDA ALYDA, kapt. O.J. Wolkammer, beide van Kristiansand.
Terschelling, 1 mei. DE TVENDRE BRODRE, kapt. H.A. Hermansen; DE VROUW MARIA, kapt. Christoffers, van Stavanger, DE VROUW MARIA, kapt. H.W. Meyer, van Libau.
Uitgezeild:
Texel, 4 mei. NICOLAAS WITZEN, kapt. F. Lange, naar Suriname; ALIDA, kapt. D.T. Doornbos, op avontuur; JONGE JAN, kapt. T.P. van der Wal, naar Londen.
Vlie, 1 mei. VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Cappen, naar Hull; ELISABETH, kapt. H.H. Pot, naar Cardiff; JONGE REINTJE, kapt. R.W. Mellema, JANKE HOOITES, kapt. G.H. Carst en VROUW JANTINA, kapt. H.H. de Weerd, alle drie naar Petersburg; ANNA ELISABETH, kapt. E.G. Boekhout en WIGERDINA, kapt. W.J. Stuit, beide naar Riga; ANNAGIENA, kapt. J.B. Kuiper, naar Droback; GEZINA, kapt. J.G. Postema en INDUSTRIE, kapt. C. Gjessing, beide op avontuur.

Afbeelding
Datum 09 mei 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 6 mei. HARMONIE, kapt. J. Jans, van Kristiansand.
Vlie, 5 mei. HARMONIE, kapt. J.H. Deddes, van Libau; VIER GEZUSTERS, kapt. J.H. Hoetjer, van Dantzig; JANTINA MARGARETHA, kapt. B.H. Smit, van Memel; ST. OLOF, kapt. E.M. Kruse, van Stokholm; ARENDINA, kapt. H.D. de Groot, van Droback; VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Grooth, van Holmstrand; ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, van Kristiansand.
Terschelling, 3 mei. DE VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, van Arendal; MINERVA, kapt. F. Brand, van Hamburg. 4 mei. DE JONGE GERRIT, kapt. H. Hazewinkel, van Kiel.
Uitgezeild:
Texel, 6 mei. SNELHEID, kapt. C. Wessels, naar Suriname; JOANNA JACOBA, kapt. D.J. Bart, naar Curaçao; CATHARINA, kapt. H.R. Veling, naar Yarmouth.
Vlie, 4 mei. JONGE ANNA, kapt. H.J. Hubert en VRIENDSCHAP, kapt. W.J. Visser, naar Nerva; JAN FREDRIK, kapt. G.H. Smit, naar Memel; UNITY, kapt. B.P. Baarsen, van Drammen; ONDERNEMING, kapt. D.L. Kuiper, naar Hull; JOHANNA HILLEGONDA, kapt. J.D. Flik, naar Riga; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, naar Noorwegen; GOEDE HOOP, kapt. R.S. Pinksterboer, op avontuur. 5 mei. ROELFINA, kapt. J.K. Bolhuis, naar Memel; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 14 mei 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 11 mei. H. EN Z., kapt. S.K. de Vries, van Havana; VROUW JANTINA, kapt. B.H. Saathoff, van Cuxhaven; VIER GEBROEDERS, kapt. O.F. Fokkema, van Londen.
Texel, 12 mei. JONGE GERBRAND, kapt. R.C. Jaski, van Suriname, ligt quarantaine; NEPTUNUS, kapt. C.F. Kraanstuyver, van Hull; SOPHIA, kapt. C.H. de Jong, van Abo.
Vlie, 10 mei. MARIA, kapt. H.T. Mulder, van Newcastle; WILHELMINA, kapt. B. Visser, van Oosterisoer.
11 mei. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Terschelling, 8 mei. HENDRIKA, kapt. T.F. Harding, van Droback; DE JONGE WILLEM, kapt. W.J. Mellema, van Dantzig; DE HERSTELLING, kapt. A.H. Karsyns, van Koningsbergen.
Uitgezeild:
Texel, 12 mei. VROUW ALIDA, kapt. D. Hund, naar Rotterdam, naar Hamburg; VERWACHTING, kapt. G.B. Vos, van Rotterdam naar Stettin. De twee laatste als bijleggers.
Vlie, 9 mei. VOLHARDING, kapt. E.T. Eekmeyer, naar Stockton.
Vlie, 10 mei. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, naar Newcastle. 11 mei. HOPENDE ZEEMAN, kapt. W.J. Pronk, naar Koningsbergen; JONGE HENDRIK, kapt. W.T. Hitman, naar Dantzig; VRIENDSCHAP, kapt. R.J. de Boer en CATHARINA ELZINA, kapt. H.A. Schuuring, beide op avontuur.

Afbeelding
Datum 18 mei 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 16 mei. VISSCHERIJ, kapt. D. Bies, van Londen.
Vlie, 15 mei. MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker, van Sunderland; VROUW HENDRIKA, kapt. L.K. de Jong, van Hull; GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, van Witstyn; GOEDE HOOP, kapt. R.S. Pinksterboer, van Newcastle.
Uitgezeild:
Texel, 16 mei. ATALANTE, kapt. C. Meyer, naar Suriname.
Vlie, 15 mei. ARENDINA, kapt. H.D. de Groot, naar Droback; VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Grooth, naar Kristiansand; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 24 mei 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 21 mei. ZORGVLIET, kapt. A.J. Hubert, van Liverpool; VROUW DIEUWKE, kapt. K.W. van der Sluis en HOOP. kapt. G.J. Nieuwland, beide van Londen.
Vlie, 20 mei. NIMPHIE, kapt. H. Preekel, van Memel; ZEVEN GEZUSTERS, kapt. T. Brun, van Bergen; LIEFDE, kapt. K.K. Hagedoorn, van Drammen. 21 mei. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 21 mei. VISSCHERY, kapt. D.J. Bies, naar Londen. 22 mei. POLLUX, kapt. P. Huidekoper, naar Batavia; JOHANNES ARNOLDUS, kapt. T.B. Teunissen, HENRIETTE, kapt. J.C. Willems en WILHELMINA EN MARIA, kapt. J.C. Atkes, alle drie naar Suriname; DRIE GEZUSTERS, kapt. L. Zwart, naar Dantzig.
Vlie, 21 mei. Naar Terschelling gezeild: VROUW MARGARETHA, kapt. E.M. ten Cate, naar Dantzig; HARMONIE, kapt. H. Jans, naar Drammen.

Afbeelding
Datum 04 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 2 juni. HOOP, kapt. K. Haasnoot, van Lissabon. Uit de quarantaine ontslagen: VREDE, kapt. D.J. Wiersman, van Suriname.
Vlie, 1 juni. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 2 juni. JAVAAN, kapt. J.G. Adriaan, naar Batavia; DORP GAASTMEER, kapt. M.P. van der Zee en TWEE GEBROEDERS, kapt. G.S. de Roos, beide naar Londen.
Vlie, 1 juni. HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Groot, naar Christiaansand.

Afbeelding
Datum 07 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: EDAMS WELVAREN, kapt. J. Meyer, van Suriname met suiker; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met thee, manufakturen en glas.

Afbeelding
Datum 08 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 6 juni. MINERVA, kapt. T.J. Kiers en AGATHA, kapt. K.L. Spykman, beide van Suriname; NICOLAAS JOHANNES, kapt. K.IJ. Parma; van Cette; LAMORAAL ULBO, kapt. N.A. Smaal; EOLUS, kapt. G. Zwanenburg, van Lissabon; ANNA ALIDA, kapt. Kortryk, van St. Ubes.
Uitgezeild:
Texel, 6 juni. JONGE JAN, kapt. T. van der Wal en MEDEMBLIK, kapt. J. Grey, beide naar Londen.
Vlie, 5 juni. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg; REINA, kapt. B. van der Pot, op avontuur.

Afbeelding
Datum 14 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 12 juni. CASTOR, kapt. H. de Jong, van Batavia; CONCORDIA, kapt. J.J. Dijk, van Suriname. In quarantaine: CAROLINA JOHANNA, kapt. P.S. Matzen, van Demerary; VENELIA, kapt. J. Kranenburg, van Trinidad en Cuba; HOOP, kapt. G. Nieuwland, van Londen. Uit de quarantaine ontslagen: CATHARINA ANNA HELENA, kapt. P.H. Bos, van Suriname.
Vlie, 11 juni. HYLKE JANS, kapt. B.J. Siedses, van Petersburg; CAROLINA JOHANNA, kapt. D. Nieman, van Memel; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Vlie, 11 juni. CATHARINA, kapt. D.A. Zylstra, naar Archangel; SIKKELINA HOOITES, kapt. G.T. de Jong, naar Koningsbergen; VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smit, op avontuur.

Afbeelding
Datum 17 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: JANTINA, kapt. J.G. Das, van Elbing, met raspzaad; HENDRIKA, kapt. G.O. Sap, van Demmin, met garst; JONGE JAN, kapt. H.E. Pluktje, van Hamburg met tabak, stelen, varinas tabak, sigaren, koehaar, thee en garen; VROUW CATHARINA, kapt. C. Koster, van Hamburg met glas, lood, koehaar, hoorns en hoornpunten; OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. G.J. Geltes, van Hamburg met glas, manufacturen, tapioca en koehaar; EENDRAGT, kapt. W.R. Reiningh van Hamburg met hout; ALBERDINA, kapt. J.J. Joosten, van Hamburg met pijpenstaven, tonnenstaven, duigen, eikenhout en planken; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met smalt, zaffers, wol, talk, bedveren en geitenhaar.

Afbeelding
Datum 18 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 14 juni. MARGARITHA ANNA, kapt. J. Eikmeyer, van Danzig.
Uitgezeild:
Texel, 16 juni. Gisteren nog: ONDERNEMING, kapt. R. Dekker, naar Batavia.
Vlie, 15 juni. ANTJE, kapt. K. Welger, naar Havana; VOLHARDING, kapt. E.F. Eikmeyer, naar Stockton; ALIDA MARIA, kapt. G.H. Peperboom en WILHELMINA, kapt. W.C. Ukena, beide van Noorwegen; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg; JAN FREERK, kapt. G.H. Smit, op avontuur.

Afbeelding
Datum 27 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 24 juni. WILHELMINA, kapt. J.N. Klint, van Suriname, ligt quarantaine.
Vlie, 22 juni. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard en HERMANA, kapt. R.W. Lukens, beide van Newcastle; DE BROEDERS, kapt. J.H. Fyn, van Koningsbergen. 23 juni. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Terschelling, 22 juni. MARIA, kapt. H.F. Mulder, van Eggersund; DE VRIENDSCHAP, kapt. E.P. Dik en GEZINA, kapt. L.G. Buss, beide van Flekkerefiorde; DE DANKBAARHEID, kapt. C.M.S. Meyer, van Sunderland.

Afbeelding
Datum 28 juni 1836
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Kapt. J.H. Savert, voerende het stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, van Hamburg te Amsterdam gearriveerd, rapporteert, dat de 23e juni, des middags te 1 uur, uit het Vlie naar zee gezeild is de schoener-kof VREDE EN VRIJHEID, kapt. F.A. Lammerts, van Amsterdam naar Nerva.

Afbeelding
Datum 29 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 27 juni. EENDRACHT, kapt. A. Fokken, van Nieuwpoort; WILHELMINA, kapt. D.D. de Jong, van Hull.
Vlie, 24 juni. VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Kappen, van Oosterisoer; VERWACHTING, kapt. J.A. Hansen en HERSTELLING, kapt. A.H. Karsyns, beide van Flekkefiorde; HENDRIKA MARGINA, kapt. G.G. Bakker, van Fahrsund. 26 juni. De koffen gisteren gemeld, zijn: HARMONIE, kapt. H. Jans en ALIDA CLASINA, kapt. K.E. Tiktak, beide van Drammen.
Uitgezeild:
Texel, 27 juni. JEANNETTE PHILIPPINE, kapt. A.J. Boulet, naar Batavia; NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl, ANNA MARIA, kapt. D. Steenveld en HENDRIKA, kapt. K.B. de Weerd; alle drie naar Suriname; HARMONIE, kapt. G.L. Veen, naar Rio Grande; JONGE GERBRAND, kapt. R.C. Jaski, naar Triëst; JOHANNA GEBIENA, kapt. R.H. Nagel, ONDERNEMING, kapt. K.P. Haasnoot en GEERTRUIDA, kapt. A.A. Hansen, alle drie naar Bordeaux, GOEDE HOOP, kapt. C.J. Kat, naar Lissabon; VIER GEBROEDERS, kapt. D. Uffen, naar Duinkerken; TWEE GEBROEDERS, kapt. G.S. de Roos. DORP GAASTMEER, kapt. M.P. van der Zee en VROUW DIEUWKE, kapt. K.W. van der Sluis, alle drie naar Londen; LIBRA, kapt. G.R. Engelsman, naar Glouchester; TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Bakker, naar Finland; DRIE GEBROEDERS, kapt. F.J. Kramer, naar Hull.
Vlie, 24 juni. KLARA DOROTHEA, kapt. W.T. Fenninga, naar Archangel; CATHARINA, kapt. H.H. Bakker, naar Petersburg; VREDE EN VRIJHEID, kapt. F.A. Lammerts, naar Nerva; MINERVA, kapt. T. Nieman, BELVEDERE, kapt. T. Voss en LUDOLF THEODORUS, kapt. J.A. Zyl, alle drie naar Riga; STAD GRONINGEN, kapt. J.J. Kortrijk, naar Koningsbergen; GOEDE HOOP, kapt. H.B. de Jong, naar Danzig; DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dykstra, naar Christiaansand; JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, naar Oosterisoer; ROELFINA, kapt. J.K. Bolhuis, naar Noorwegen; ONDERNEMING, kapt. T.J. Hazewinkel. ANNA, kapt. H.J. Korte en ANNA MARGARETHA, kapt. K. Permia, alle drie op avontuur; REINA, kapt. H. Koops, naar Danzig. Hier onder de schepen gisteren door de ambtenaren van Terschelling gepraaid. 25 juni. ANNAGIENA, kapt. P.R. Huisman, naar Memel; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, naar Christiaansand; JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, naar Noorwegen; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg; CLASINA MARGARITHA, kapt. J.E. Schippers en VRIENDSCHAP, kapt. M.R. Klein, beide op avontuur.

Afbeelding
Datum 04 juli 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 1 juli. MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker, van Sunderland; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.J. Savert, van Hamburg; ANNA ELISABETH, kapt. E.G. Boekhout, van Riga; JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder van Oosterisoer.
Uitgezeild:
Texel, 2 juli. Zr.Ms. brik PELLIKAAN, luit. ter zee 1e klasse Rongers, naar de Noordzee; DINA MARIA, kapt. A. Ahlers Jr. naar Suriname; EOLUS, kapt. G. Zwanenburg, naar Lissabon; ALIDA, kapt. D.T. Doornbos, naar Archangel.
Vlie, 1 juli. ANNA MARIA CATHARINA, kapt. W.D. Kleininga, naar Liverpool; VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Cappen, naar Oosterisoer; ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, naar Noorwegen; ELISABETH, kapt. H.H. Pott, naar Lynn; JONGE YPE, kapt. J.P. Teensma, naar Petersburg; CAROLINA JOHANNA, kapt. D. Nieman, naar Riga; HOOP, kapt. S.E. Scherpbier, naar Flekkefiorde; VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, naar Arendal; ELIZABETH, kapt. S.J. Brouwer, naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 14 juli 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: CORNELIA SARA, kapt. P. Jagtman, van Fernambuck met suiker en huiden; ALIDA IKINA, kapt. W.A. de Jonge, van Cardiff met ijzer; PETRUS JACOBUS, kapt. M.P. de Jonge, van Koningsbergen met rogge, hennep, lijnzaad en erwten; VROUW NANTINA, kapt. B.H. Saathoff, van Cuxhaven met hout; GEERTJES, kapt. W.E. Pannenborg, van Emden met boekweit, koehaar en schapenvellen; EENDRAGT, kapt. K.H. Rooseboom, van Leer met rogge; DANKBAARHEID, kapt. C.M.S. Meyer, van Sunderland met aardewerk; DRIE GEBROEDERS, kapt. J. Remts, van Hamburg met suiker, glas en haar; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. L.H. Savert, van Hamburg met drogerijen, tabak, koopm. en zeegras; DE HOOP, kapt. L. Jonker, van Hamburg met hout; TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Schröder, van Hamburg met koehaar, glas, koper en lijnzaad;
JONGE BAREND, kapt. E.J. Stuurman, van Hamburg met suiker en glas; DRIE GEBROEDERS, kapt. B. Rofer, van Bremen met geelhout, thee, zwartsel, schoppen, tabak, sigaren, koehaar en wijn; LOUISE, kapt. H. Spiesen, van Rendsburg met boekweit; VIER GEBROEDERS, kapt. C.H. Christiaans, van Iterhoe, boekweit; TWEE GEBROEDERS, kapt. B. Pekeler, van Westerstede met boekweit; DRIE GEBROEDERS, kapt. J. Nemmets, van Emden met glas, zink, spijkers, klompen en papaver olie.

DC 140736
Dordrecht, 13 juli. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen LANGELAND, kapt. O.A. Sem, van Laurig, met hout; MARIA, kapt. G. Wolterboer, van Tremblade, met ruw zout; WILLIAM, kapt. J. Killet, en WOODPARK, kapt. J. Whitehead, beiden van Newcastle, met steenkolen.

Afbeelding
Datum 15 juli 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 13 juli. TWEE JONKVROUWEN, kapt. A.M. Stegenga en FLORA, kapt. J. Manning, beide van Londen; NEPTUNUS, kapt. H.G. Kraanstuyver, van Hull; DIANA, kapt. H. Wente, van Baltimore.
Vlie, 12 juli. WELDAAD, kapt. B.E. Bol, van Newcastle; HOPENDE ZEEMAN, kapt. W.F. Pronk, van Koningsbergen; MARIA CAROLINA, kapt. H.J. Dirks, van Bergen; EENDRAGT, kapt. H.C. de Groot, van Drammen; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg. Hieronder de schepen gisteren gemeld; ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard en IKINA WILHELMINA, kapt. G.S. Vegter, beide van Newcastle; ANNA ALBERDINA, kapt. A.T. Ekamp, van Sunderland; HERKULES, kapt. W.E. Boswyk, van Oosterisoer; GOEDE HOOP, kapt. J.H. Oostra, van Noorwegen.
Vere, 11 juli. Eergisteren is alhier ter rede gekomen: DE ZEEUW, kapt. L. Witkop, van Sunderland naar Middelburg.
Uitgezeild:
Vlie,12 juli. JONGE ALBERDINA, kapt. H.B. Mulder, naar Lynn.

Afbeelding
Datum 19 juli 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 16 juli. HOOP, kapt. G.J. Nieuwland, van Londen; VROUW GEZINA, kapt. J.C. Lindeboom, van Emden.
Vlie, 15 juli. De schepen gisteren gemeld: GLADDE, kapt. D. Brasen, van Bergen; VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, van Arendahl.
Uitgezeild:
Vlie, 15 juli. MARIA, kapt. H.T. Mulder, naar Danzig; AMSTERDAM PACKET, kapt. J.E. Abel, naar Bergen; ELLIDA, kapt. J.G. Klem, naar Krageroe; CONCORDIA, kapt. C. Christoffers, naar Drammen; AMELINA, kapt. H. Naatje, naar Oosterisoer; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg. 16 juli. Gisteren nog: GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, naar Witstijn; HERSTELLING, kapt. A.H. Karsyns, naar Memel; JANTINA, kapt. G.G. Smit, naar Fahrsund; VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Grooth, naar Larwich; JONGE DIRK, kapt. H.H. Vos, naar Oosterisoer; VROUW JOHANNA, kapt. M.C. Christensen, naar Noorwegen; CONCORDIA, kapt. H.W. Laarman, op avontuur.

Afbeelding
Datum 26 juli 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 24 juli. VROUW ANNA, kapt. P. Visser, van Hull; ISIS, kapt. H. Bonjer, van Riga.
Vlie, 22 juli. ROELFINA, kapt. H. Doewes, van Danzig. Gisteren nog: VROUW HENDRIKA, kapt. L.K. de Jong, van Newcastle; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Terschelling, 20 juli. VROUW HENDRIKA, kapt. L.K. de Jong, van Newcastle; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Amsterdam.
Uitgezeild:
Texel, 24 juli. MOZES, kapt. H. Valkenberg, van Drammen; WENSKABETH, kapt. J.L. Holst, van Holmstrand.
Vlie, 22 juli. INGEBORG, kapt. A.A. Kruse, naar Kopenhagen; HARMANNA, kapt. R.W. Lukens, naar Holmstrand; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, naar Christiaansand; HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Groot, naar Noorwegen; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, op avontuur.

Afbeelding
Datum 29 juli 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 26 juli. JONGE LOUIS, kapt. T.M. Mulder, van Hull; HENDRIKA, kapt. H.J. Boskamp, van Riga; DOLPHYN, kapt. J. Voss, van Danzig; MARGARETHA, kapt. H.J. Veen, van Memel; JUFVROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholtens, van Swinder; LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Oosterisoer; HENDRIKA MARCHINA, kapt. G.G. Bakker, van Farsund; GEZINA, kapt. L.G. Bus, van Flekkefiorde; ANTHONIA FRANCINA, kapt. R.H. Lutje, van Petersburg; JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pot, van Droback; VROUW GESINA, kapt. J.I. v.d. Woude en GEERDINA, kapt. E.A. Doewes, beide van Farsund.
Uitgezeild:
Vlie, 26 juli. DOROTHEA MARIA, kapt. F.J. Brouwer, naar Petersburg; VRIENDSCHAP, kapt. W. Visser, naar Nerva; ANNETTE CLARA, kapt. W.D. Dekker, naar Stettin; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 08 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 5 augustus. MEDEMBLIK, kapt. J. Gray, van Londen; JACOBIENA, kapt. R.J. Klunder, van Danzig. 6 augustus. CATHARINA JOSEPHINE, kapt. P.J. Muntendam en ZES GEBROEDERS, kapt. J.S. Okkes, beide van Nerva; ANNA ALIDA, kapt. G.J. Kortryk, van Danzig; NICOLAAS JEANNE, kapt. J.J. Florensen, ST. JOHANNES, kapt. W. Hesselberg en EMANUEL, kapt. N. Eversen, alle drie van Drammen.
Vlie, 3 augustus. VROUW IKINA, kapt. G.J. Postema, van Newcastle; CHRISTINA, kapt. A.K. Dijkhuis en VIER GEZUSTERS, kapt. H.H. Middel, beide van Nerva; WILHELMINA, kapt. J.C. Falek, van Larwich; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 5 augustus. ZEEVAART, kapt. S.J. Schol, van Fernambuc; NEDERLANDEN, kapt. C. Hofker, naar Nickerie; ENGELINA JANTINA, kapt. B.J. Wygers, naar Genua; NEERLANDS WELVAREN, kapt. O. Hanssen, naar Gibraltar; GESINA, kapt. P.P. Muntendam, naar Port a Port. 6 augustus. JONGE LOUISA, kapt. F.M. Mulder, naar Cardiff.
Vlie, 3 augustus. VROUW ALIDA, kapt. H.J. Witkop, naar Newcastle; MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker, naar Hull; JUFFOUW MARIA, kapt. J.H. van Wyk, naar Riga; IKINA WILHELMINA, kapt. G.S. Vegter, naar Danzig; MARGARETHA CORNELIA, kapt. R.C. Hazewinkel, van Koningsbergen; JONGE HENDRIK, kapt. W.T. Hitman en JANTINA, kapt. J.O. Kuiper, beide naar Kopenhagen; DRIE GEBROEDERS, kapt. B. Rofer, naar Bremen; VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, naar Arendahl; ELISABETH ALIDA, kapt. L.E. Koning, naar Flekkefiorde; JOHANNA WILHELMINA, kapt. A. Pieper en ANNEGINA, kapt. E.S. van Wyk, beide naar Hamburg; NAUTILUS, kapt. C.B. Freese, naar Norden; JACOBA HAZEWINKEL, kapt. J.G. Boon, op avontuur.

Afbeelding
Datum 09 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 7 augustus. MARIA OLETTA, kapt. A.P. Beelegaard, van Nerva; JOHANNA, kapt. J.C. Wolter, van Memel; ODIN, kapt. L. Holst. Gisteren nog: HERSTELLING, kapt. B.H. Schuuring, van Mandal. Uit de quarantaine ontslagen ALIDA, kapt. J.T. Visser en AURORA, kapt. L. Blok, beide van Havana.
Vlie, 5 augustus. HUNSE, kapt. H.J. Ketelaar, van Liverpool; YPEUS, kapt. H. de Weerd Jr. en GOEDE HOOP, kapt. J.J. de Boer beide van Nerva; JONGE GERRIT, kapt. A. Hazewinkel en JOHANNA HILLEGONDA, kapt. J.D. Flik, beide van Riga; VROUW MARGARETHA, kapt. E.M. ten Cate en EENSGEZINDHEID, kapt. J.N. van Duinen, beide van Danzig; JONGE WICHER, kapt. D.D. Kuitze en JOHANNA MARGRITHA, kapt. B.H. Pot, beide van Koningsbergen; JONGE EGERIKA, kapt. H.O. Gerjets, van Stralsund; VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Kappen en JONGE DIRK, kapt. W.H.Mulder, beide van Oosterisoer; HARMONIE, kapt. H. Jans en LUNA, kapt. L. Bakker, beide van Drammen; VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Grooth, van Larwich; VROUW GEPBINA, kapt. P.J. de Vries, van Mandal; IDA BERENDINA, kapt. W.L. Hensema, van Danzig.
Uitgezeild:
Texel, 7 augustus. CATHARINA ANNA HELENA, kapt. P.H. Bos, naar Suriname; JONGE HYLKE TROMP, kapt. T.S. Oldendorp, naar Bahia; EXPEDIT, kapt. P.M. Westermarkt, naar Triëst; JOHANNA MARIA, kapt. K.W. de Groot, naar Marseille; TWEE GEBROEDERS, kapt. J.G. Roos, naar Londen; Zr.Ms. brik VALK, kapt. luit. Van Lennep Coster en Zr.Ms. brik WINDHOND, kapt. luit. Kist, beide naar Vlissingen.
Vlie, 5 augustus. ALIDA MARIA, kapt. G.H. Peperboom, naar Memel; WELDAAD, kapt. B.E. Boll, naar Newcastle; CORNELIA, kapt. R.A. Oortjes, naar Danzig; MARGARETHA, kapt H.J. Veen, naar Christiaansand; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.
AH 090836
Vlissingen, 3 augustus. Voor Antwerpen bestemd is alhier ter rede gekomen GRETRY (opm: Belgische ex-Zuid-Nederlandse brik), kapt. F. Le Chére, van Liverpool.
RC 150135
Rotterdam, 14 januari. Te Vlissingen is gearriveerd, voor Antwerpen bestemd, F. Le Chére (opm: Belgische ex-Zuid Nederlandse brik LE VOLTIGEUR), van Bordeaux.

Afbeelding
Datum 13 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: ST. JOHANNA, kapt. H.J. Hesselberg, van Drammen met hout; WELVAART, kapt. H.W. Velt, van Stettin met hout; GESINA, kapt. P.K. de Boer, van Stettin met rogge; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met koolzaad, huiden, wol, linnen en zeegras.

Afbeelding
Datum 15 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 12 augustus. Gisteren nog: VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, van Droback.
Vlie, 11 augustus. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, van Newcastle; GEZINA, kapt. B.A. Visser, van Petersburg; ANNA CATHARINA, kapt. O. Houwink, van Pernau; ALBERDINA, kapt. G. Veenema, van Elbing; VROUW MARIA, kapt. J.D. Aden en VROUW CATHARINA, kapt. H.H. Duintjer, beide van Koningsbergen; GOEDE HOOP, kapt. H.B. de Jong, JEZELINA, kapt. R.R. Legger, W. KRANENBORG, kapt. A. Kiers en ANNA ELIZABETH, kapt. S. Harkes, alle vier van Danzig; VROUW NEELTJE, kapt. K. Parrel, van Stettin; HERSTELLING, kapt. H.H. Potjer en EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, beide van Christiaansand; VROUW JOHANNA, kapt. M.T. Christoffers, VAN Mandal; JAN FREDERIK, kapt. H.H. Kok, van Holmstrand; JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, van Oosterisoer; GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, van Drobak; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Terschelling, 10 augustus. VROUW JOHANNA, kapt. M.T. Christoffers, van Mandal; DE VROUW MARIA, kapt. J.D. Aden en VROUW CATHARINA, kapt. H.H. Duintjer, beide van Koningsbergen; HERSTELLING, kapt. H.H. Potjer, van Christiaansand.

Afbeelding
Datum 18 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 16 augustus. LIBRA, kapt. G.R. Engelsman, van Gloucester; JAN FREDERIK, kapt. H.H. Wyk, van Newcastle; GOEDE VERWACHTING, kapt. D. Ouwehand, van Hull; NEDERLANDEN, kapt. J.F. Spiegelberg, van Batavia; TWEE GEZUSTERS, kapt. A. Breems, van New-York. Gisteren nog: MARIA, kapt. G. Wortelboer, van Newcastle.
Uitgezeild:
Texel, 16 augustus. WILLEM ERNST, kapt. P.J. Claassens, naar Batavia.
Vlie, 15 augustus. EENIGHEDEN, kapt. J.C. Glad, naar Nerva; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert; FENNECHINA ELISABETH, kapt. W.A. Wykman, op avontuur.

Afbeelding
Datum 20 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: HELENA CHRISTINA, kapt, J.J. Ynsen, van New-Orleans met katoen; BUITENWERF, kapt. A. Rozema, van Newcastle met steenkolen; JAN EN FREDERIKA, kapt. H.H. Wey, van Newcastle met steenkolen; PETRONELLA, kapt. J.A. de Boer, van Stralsund met garst; JONGE WICHER, kapt. D.D. Kuitse, van Koningsbergen met garst, rogge en lijnzaad; MARGARETHA HENDRIKA, kapt. G.J. Munneke, van Danzig met rogge; JONGE EGERIKA, kapt. H.O. Gerjets, van Stralsund met garst; CATHARINA, kapt. H. Koster, van Hamburg met koehaar, zeegras en glas; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met wol, manufacturen, talk, ijzerwaren, worst, vet en raapzaad; MINERVA, kapt. F. Brandt, van Hamburg met koehaar, koopm. en veren. MARGARETHA, kapt. D. Reents, van Bremen met tabak, zebrahout, bronwater, pokhout, koehaar en koopm.; HIILEGINA, kapt. A.A. Wolkammer, van Bremen met koehaar, tabak, koopm. en thee; ELISABETH ALBERDINA, kapt. D.S. Bonker, van Carolinersiel met steenkalk, honig, oud ijzer en oud koper; GRIETJE, kapt. H.B. Gewald, van Kirch Osten met raapzaad.

Afbeelding
Datum 25 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Amsterdam, 24 augustus. ZORG EN VLIJT, kapt. Uil, van Petersburg.
Texel, 23 augustus. JONGE EVERT, kapt. B.J. Wygers, van New-York; JACOBA CATHARINA, kapt. E.A. Niehof, van Sunderland.
Vlie, 21 augustus. VROUW ANNA MARIA, kapt. W.D. Kleininga, van Liverpool; JONGE ALBERDINA, kapt. H.B. Mulder, van Sunderland; MARIA ENGELINA, kapt. H.J. Lange, van Danzig; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
22 augustus. INDUSTRIE, kapt. P. van Duyvenbooden, van Nerva.
Uitgezeild:
Texel, 23 augustus. PARAMARIBO, kapt. H.L. Kayser en WILHELMINA, kapt. J.N. Klint, beide naar Suriname; ONDERNEMING, kapt. D.L. Kuipers, naar Hull; VROUW GEZINA, kapt. J.I. v.d. Woude, naar Moldon; ANNA MARIA, kapt. J. Houtslager, naar Duinkerken; HENDRIKA, kapt. A, van Wyk, naar Yarmouth; VIER GEBROEDERS, kapt. O.J. Fockema en VRIENDSCHAP, kapt. K.B. Tippema, beide naar Londen; ZES GEBROEDERS, kapt. J.S. Okkes, naar Nerva. Gisteren nog: JONGE JACOB, kapt. V.H. Kramer, naar St. Thomas.
Vlie, 22 augustus. UNITY, kapt. B.P. Baarsen; ST. JOHANNES, kapt. H.J. Hesselberg en MARIA OLETTA, kapt. A.P. Beilegaard, alle drie naar Drammen; DRIE GEZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd en JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, alle drie naar Oosterisoer; ELIDA, kapt. J.G. Klem, naar Krageroe; MARGARETHA, kapt. B.G. de Frese, naar Hamburg; HERMANNA, kapt. R.W. Lukens, HOLLANDS TROUW, kapt. H.L. Kok; VROUW GEPBIENA, kapt. P.J. de Vries en JOSIENE, kapt. J.C. v.d. Veer, alle vier op avontuur.

Afbeelding
Datum 29 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen.
Texel, 26 augustus. WILLEM, kapt. H.W. Kiers, van Nerva; HERCULES, kapt. W.E. Boswyk, van Oudsoen.
Vlie, 25 augustus. Gisteren nog: ZEELUST, kapt. G.H. Kramer, van Danzig; NETTA CHRISTINA, kapt. C. Sandersfeldt, van Bremen.
Uitgezeild:
Vlie, 25 augustus. ELIZA HELENA, kapt. B.J. Lammers, naar Riga; JOHANNA MARGARETHA, kapt. B.H. Pot, naar Memel; GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, naar Droback; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg; JONGE WICHER, kapt. D.D. Kuitze en VROUW MARIA, kapt. T. Tieleman, beide op avontuur; VROUW IKINA, kapt. G.J. Posteman, naar Danzig; TWEE GEBROEDERS, kapt. K.H. Sprik, naar Drammen; GEZINA, kapt. A.H. Bekkering en ARENDINA HARMINA, kapt. H.J. Hazewinkel, beide op avontuur.
Vlie, 26 augustus. ALEGONDA, kapt. J.R. Brons, naar Danzig; WILHELMINA MAGDALENA, kapt. J.C. Liep, naar Hopzal; EENIGHEDEN, kapt. P. Thomasen; WILHELMINA, kapt. R. Sluik en HERSTELLING, kapt. H.H. Potjer, beide op avontuur.

Afbeelding
Datum 29 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: REGINA, kapt. L. Nielsen, van Liverpool met harst en katoen; de BEURS VAN AMSTERDAM (opm: stoomschip), kapt. J.H. Savert, van Hamburg met thee, tabak, drogerijen, wol, smalt, haar, veren, kina en linnen.

Afbeelding
Datum 02 september 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Naar Nederlandse koloniën:
Batavia. Het nieuw gebouwd, gekoperd tweedeks fregatschip PALEMBANG, kapt. G.K.J. v.d. Hucht, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het Nederlands gezinkt galjootschip SARA ANNA CORNELIA, kapt. H.K. Dykhuis. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het Nederlands gekoperd kofschip DE JONGE EVERT, kapt. Bartelt Jans Wygers. Adres bij Jan Corver en Co.
Naar Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, de Middellandse Zee, de Levant:
Bayonne. Het Nederlands kofschip GEERDINA, kapt. H.W. Stuit. Adres bij Jan Corver en Comp.
La Rochelle. Het Nederlands smakschip DE VROUW CHRISTINA, kapt. R.J. Dood. Adres bij Jan Corver en Comp.
Triëst. Het Nederlands kofschip HINDERIKA, kapt. Hendrik Deddes van Wyk. Adres bij Jan Corver en Comp.
Naar Rusland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, de Oostzee, enz.
Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert. Adres bij Blikman en Comp. en de Wed. Jan Salm en Meyer. Sluit 3 september.
Hamburg en Altona. Het schip FORTUNA, kapt. H.H. Leefoge. Adres bij J.C. van Oven.
Riga. Het Nederlands kofschip ANNA, kapt. J. Korter. Adres bij Jan Corver en Comp.
Stettin. Het Nederlands kofschip MARGARETHA HENDRIKA, kapt. Geert Jans Munneke. Adres bij Blikman en Comp.

Afbeelding
Datum 09 september 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 7 september. VREDE EN HOOP, kapt. F.G. Mellema, van Baltimore; NEERLANDS KROONPRINS, kapt. J. v.d. Meiden, van Baltimore; MARIA ANNA, kapt. E.P. Brons, van Suriname.
Vlie, 2 september. FLORA, kapt. J. Manning, van Londen; HERSTELLING, kapt. R.H. Karsyns, van Memel. 5 september. GEERDINA, kapt. E.A. Doewes, van Fahrsund.
Uitgezeild:
Texel, 7 september. Gisteren nog: ONDERNEMING, D. Ouwehand, naar Hull.
Vlie, 2 september. LIEFDE, kapt. K.K. Hagedoorn, naar Riga; JAN EN FREDERIKA, kapt. H.J. wey, naar Memel; GEZINA, kapt. B.A. Visser en IDA ALEYDA, kapt. O.I. Woldering, beide naar Noorwegen; VRIENDSCHAP, kapt. R.J. Sprik, naar Hamburg; MARIA ENGELINA, kapt. H.J. Lange, op avontuur.
5 september. VOLHARDING, kapt. E.T. Eickmeier, naar Londen; MARGARETHA, kapt. H.J. Veen, naar Danzig; WEMELINA KRANENBORG, kapt. A. Kiers, naar Drammen; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 16 september 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 14 september. Binnengekomen JAN FREERK, kapt. G.H. Smit.
Vlie, 10 september. ARENDINA, kapt. H.D. de Groot, van Noorwegen; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg. 12 september. OTTOMINA, kapt. H. Lyster, van Aalburg; GOEDE HOOP, kapt. J. Wilkens, van Mandal; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, van Christiaansand; JOHANNA, kapt. M.T. Christoffers, van Arendahl.
Terschelling, 8 september. MARTINA, kapt. L.M. Westenberg, van Caus, in Engeland; ANNETTA, kapt. H.L. Bress, van Flekkefiorde. 10 september. ARENDINA, kapt. H.D. de Grooth, van Christiaansand.
Uitgezeild:
Texel, 14 september. ANNA MARIA, kapt. H.H. Kuiper, naar Ferry Port; EOLUS, kapt. G. Zwanenburg, naar Gibraltar.
Vlie, 10 september. De schepen gisteren gemeld zijn: BUITENWERF, kapt. A. Rozema, naar Kopenhagen; VROUW NEELTJE, kapt. K. Parrel, naar Bergen; A.M. CATHARINA, kapt. W.D. Kleininga en CHRISTINA, kapt. H.B. Elligers, beide naar Larwich.
12 september. VROUW JANTINA, kapt. H. de Weerd, op avontuur.

Afbeelding
Datum 19 september 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 17 september. VRIENDSCHAP, kapt. W.J. Visser, van Nerva; ELIZABETH, kapt. S.J. Brouwer, van Fahrsund, als bijlegger om order; ALIEDA, kapt. D.F. Doornbos; ELISA, kapt. J.C. Klem, van Krageroe; DE VRIENDSCHAP, kapt. K.H. Bakker, van Brewich; DE VROUW JELTINA, kapt. L.P. de Vrede, van Droback; DE CATHARINA, kapt. H.H. Duintjes, van Flekkefiorde; JEREMIAS, kapt. S.L. Stellingwerf, van Nerva.
Vlie, 15 september. CATHARINA, kapt. H.G. Lever, van Koningsbergen; JONGE TJALLING, H.H. Mellema en JUFVROUW MARIA, kapt. J.K. de Boer, beide van Petersburg; MARGARETHA, kapt. H.H. Nieboer en GELIDA, kapt. M.J. Lourens, beide naar Danzig; VROUW BOUWINA, kapt. H.J. Dekker en JACOBA HAZEWINKEL, kapt. J.G. Boon, beide van Memel; JONGE GERRIT, kapt. A. Hazewinkel, van Kiel; DRIE ZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, van Oosterisoer; LUBBEGINA, kapt. A.K. de Weerd, van Christiaansand; ARENDINA HERNINA, kapt. H. Hazewinkel, van Tonningen; WELDAAD, kapt. B.E. Boll, van Newcastle. 16 september. HARMINA ELISABETH, kapt. J. Kroker, van Riga; VROUW HOTINAE, kapt. J.A. Pekelder, van Terneus; JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, van Stettin; HERSTELLING, kapt. H.H. Potjer, van Fahrsund; DRIE GEBROEDERS, kapt. T. Danielsen en HARMONIE, kapt. H. Jans, beide van Drammen; WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, van Holmstrand; JONGE WILLEM, kapt. W.J. Mellema, van Danzig.
Terschelling, 14 september. MARGINA MARGRETHA, kapt. H.J. Oortjes en JOHANNA WILHELMINA, kapt. A. Pieper, beide van Hamburg; ANTINA, kapt. R.J. Schuring, van Memel; JANKE HOOITES, kapt. G.H. Carst en JONGE YPE, kapt. J.P. Teensma, beide van Petersburg; HARMONIE, kapt. G. Permien, van Riga; DE JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pott, van Oudsoen; YPEUS, kapt. H. de Weerd Jr. van Drammen; DE VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smit, van Fahrsund; VENUS, kapt. J.J. Meyer, van Bongziel; CORNELIA, kapt. R.A. Oortjes, JANTINA, kapt. R.T. de Jonge en CATHARINA, kapt. H.R. Veling, alle drie van Danzig. 15 september. ANNETTE CLARA, kapt. W.D. Dekker, van Stettin; FRAUKE KNELSINA, kapt. R.B. de Jonge, van Petersburg; DE JONGE JELTJE, kapt. J.F. Posthumus, van Elbing; SUSANNA, kapt. W.J. Mulder, van Stettin; DE ZES GEBROEDERS, kapt. H.J. Waterborg, van Memel; ROELFINA, kapt. H.A. Doewes, van Danzig; OP HOOP VAN FORTUIN, kapt. A.H. Visker, van Wismar; JANTINA HENDRIKA, kapt. W.H. Ketelaar, van Kiel; WILHELMINA, kapt. R. Sluik, van Larwich.
Uitgezeild:
Vlie, 15 september. AMSTERDAM PACKET, kapt. J.E. Abel, naar Bergen; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg; ANNA MARGARETHA, kapt. C. Permien, op avontuur.
Terschelling, 14 september, WELDAAD, kapt. B.E. Boll en HENDRIKA, kapt. H.E. Boll, beide naar Newcastle.
AH 190936
Vlissingen, 16 september. Van Antwerpen is de Schelde afgekomen en van onze rede naar zee gezeild GRETRY, kapt. J. Dam, naar Liverpool.
RC 200936
Advertentie. De houders der cognossementen over 9 fusten olijf-olie, gemerkt J E en Af er onder aan no. 1/9; 6 fusten dito, gemerkt N F en Af er onder aan, no. 3/8 en 4 balen bloem van zwavel, gemerkt een ruit en 2 halen en door, no. 428/431, alhier aangebracht van Marseille, per het schip DRIE GEBROEDERS, kapt. P. Admiraal, gelieven zich ten spoedigste aan te melden bij Kuyper, Van Dam en Smeer,

Afbeelding
Datum 20 september 1836
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Kapt. J.H. Savert, voerende het stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, van Hamburg te Amsterdam gearriveerd, rapporteert, dat de 12e september op Terschelling is gestrand een brik (opm: DIANA, kapt. Abraham Tunmore, zie LC 181036), volgens het zeggen der loodsen met steenkolen, uit Engeland komende, alsmede dat die dag, gedurig stotende, in het Vlie is binnengekomen een schip, komende van Rio de Janeiro.

Afbeelding
Datum 28 september 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 26 september. ZEEMEEUW, kapt. T.C. Claus, van Batavia; NICOLAAS WITZEN, kapt. F. Lange, van Suriname; VROUW GEZINA, kapt. C.M. Boomgaard, van Newcastle.
Vlie, 24 september. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 26 september. CORNELIA, kapt. A.P. Schoonhoven, naar Londen.
Vlie, 25 september. VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, naar Arendahl; JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, naar Larwig.

Afbeelding
Datum 30 september 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 28 september. TWEE JONKVROUWEN, kapt. A.M. Stegenga en EENDRAGT, kapt. J.A. Visser Jr., beide van Londen.
Vlie, 27 september. GEZINA JOHANNA, kapt. H.W. Lukens, van Newcastle; GOEDE HOOP, kapt. J.J. de Boer, van Danzig.
Uitgezeild:
Vlie, 27 september. TWEE GEBROEDERS, kapt. K.H. Sprik en HOOP, kapt. J.K. Nuisker, beide naar Drammen; VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, naar Droback; JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, naar Oosterisoer; HERSTELLING, kapt. A.H. Karsyns en BEURS VAN AMSTERDAM, J.H. Savert, beide naar Hamburg; CARL GUSTAV, kapt. P.E. Ysberg, naar Archangel, is wegens contraire wind naar Texel gezeild.

Afbeelding
Datum 08 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Terschelling, 2 oktober. Binnen en in de haven van Terschelling gekomen: DE VRIENDSCHAP, kapt. B.A. Dekker, van Londen. 3 oktober. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. A.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 6 oktober. Zr.Ms. corvet HIPPOMENES, kapt. luit ter zee Moll en Zr.Ms. brik PELLIKAAN, kapt. luit. ter zee 1e klasse Rengers, beide naar de Middellandse Zee; Zr.Ms. corvet CASTOR, kapt. luit. ter zee Ampt en PALEMBANG, kapt. G.L.J. v.d. Hucht, beide naar Batavia; AURORA, kapt. L. Blok, naar Havana; MARIA CATHARINA, kapt. P. Bakker qq. G.L. Zwart, naar Gibraltar, Maltha en Smirna; WELVAART, kapt. R.T. Fenninga, naar Nantes; MELTES (opm: waarschijnlijk de MAAS), kapt. P.J. Bakema, naar La Rochelle; EENDRAGT, kapt. J.A. Visser, naar Londen; MARTHA ALIDA, kapt. K.K. Plukker en JONGE LOUIS, kapt. T.T. Mulder, beide naar Gloucester; PETRONELLA, kapt. J.H. de Boer, naar Lynn; WILHELMINA HENDRIKA, kapt. D.D. de Jong, naar Hull; EMANUEL, kapt. J. Maalstrand, naar Christiania; ANNA MARGARETHA, kapt. T. Petersen, naar Noorwegen.
Vlie, 4 oktober. MARIA, kapt. H.T. Mulder, naar Newcastle; FORTUNA, kapt. J.A. Hitman, naar Christiaanstad; GOEDE HOOP, kapt. C.J. Kat, naar Memel; AURORA, kapt. E.P. Horn, naar Frederikstad; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, naar Drammen; DRIE BROEDERS, kapt. N.H. Paus, naar Skeen; JOHANNA WILHELMINA, kapt. A. Pieper, naar Hamburg; HOOP, kapt. H.K. de Jonge, VRIENDSCHAP, kapt. B.J. de Boer en INDUSTRIE, kapt. J. Ulfers, alle drie op avontuur; UNITY, kapt. B.P. Baarsen, naar Drammen.

Afbeelding
Datum 10 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: VREDE, kapt. D.B. Lutjens, van Batavia met koffie, suiker, huiden, tin en bindrottingen; DRIE GEBROEDERS, kapt. F. Daniels, van Drammen met hout; FORTUNA, kapt. H. Schuldt, van Sonderburg met raapzaad; HENDRIKA, kapt. H.T. Leuning, van Stettin met rogge; JANTINA, kapt. J.G. Das, van Stralsund met raapzaad; CECILIA, kapt. B.J. Wilts, van Stralsund met raapzaad; SUSANNA, kapt. G.H. Poel, van Meldorf met raapzaad; JOHANNA, kapt. N.T. Visser, van Fedderwardersiel met aveelzaad en raapzaad; VROUW CATHARINA, kapt. C. Koster, van Hamburg met koopm., blik, pokhout, glas en olie; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met glas, thee, veren, smalt, wol, cacao, koper en tabak; MARIA, kapt. J.J. Wilters, van Hamburg met raapzaad; CATHARINA, kapt. J. Schuldt, van Hamburg met raapzaad; GEZINA, kapt. A.W. Banting, van Bremen met thee, suiker en tabak.

Afbeelding
Datum 11 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. D.A. Namias Jr., H.A. Klinkhamer en A.N. Fabius, makelaars, zullen, ingevolge appointement van de rechtbank van eerste aanleg, rechtdoende in zaken van koophandel te Amsterdam, op donderdag de 13e oktober 1836, des morgens ten elf ure, in den Brakken Grond, in de Nes, verkopen: een partij van 175 pakken Portorico bladen tabak, zo gezond als beschadigd, gelost uit het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg. Liggende als bij notitie wordt aangewezen.

Afbeelding
Datum 12 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 10 oktober. HOOP, kapt. G. Nieuwland, van Londen.
Vlie, 8 oktober. VREDE, kapt. K. Zwanenburg, van Napels, l.v. Gibraltar.
Uitgezeild:
Vlie, 8 oktober. VRIENDSCHAP, kapt. M.R. Klein en NYMPHIA, kapt. H.K. de Weerd en ALIDA, kapt. D.T. Doornbos, alle drie naar Noorwegen; VENUS, kapt. J.J. Meyer en VROUW ALIDA, kapt. H. Strenge, beide naar Hamburg; MARGARETHA, kapt. J. Appel, naar Emden; SARA, kapt. H.G. Botje en MARGARETHA CORNELIA, kapt. R.C. Hazenwinkel, beide op avontuur. Gisteren nog: BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 17 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl, van Suriname met suiker; ANTJE, kapt. K. Welger, van Havana met suiker, tabak en sigaren; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met suiker, blauwsel, tabak, mosterdzaad en raapzaad.

Afbeelding
Datum 17 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 12 oktober. FREDERIKA, kapt. N. van Harten, van Livorno; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 13 oktober. LAMORAAL ULBO, kapt. N.A. Smaal en MARIA ANNA, kapt. R.S. Brons, beide naar Liverpool; ANTINA, kapt. R.S. Schuuring, op avontuur.

Afbeelding
Datum 18 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 16 oktober. MARIA, kapt. L.P. Boman, van Fernambuck.
Vlie, 12 oktober. FREDERIKA, kapt. N. van Harten, van Livorno; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Vlie, 15 oktober. JANTINA ANNECHINA, kapt. H.G. Sap, van Sunderland; CONCORDIA, kapt. H.B. Drok, van Drammen.
Uitgezeild:
Vlie, 15 oktober. CATHARINA, kapt. H.R. Veling, naar Newcastle; CLARA DOROTHEA, kapt. W.T. Fenenga, naar Drammen; DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, op avontuur; CAROLINA JOHANNA, kapt. D. Nieman, naar Rostok; JONKVROUW MARIA, kapt. J.H. van Wyk, CLARA MARGARETHA, kapt. H.P. Dik en VERWACHTING, kapt. J.A. Hansen, alle drie op avontuur.

Afbeelding
Datum 20 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 17 oktober. VROUW DIEUWKE, kapt. K.W. v.d. Sluis, van Londen; VOLHARDING, kapt. E.T. Eekmeyer, van Sunderland; MERCURIUS, kapt. W. Arkema, van Koningsbergen; MERCURIUS, kapt. H.K. de Groot, van Hamburg.
Uitgezeild:
Vlie, 17 oktober. MARGARETHA, kapt. H.H. Nieboer, naar Hull; VROUW GEBKE, kapt. E. Nielsen, naar Aalburg; HOFFNUNG, kapt. J.K. Rommeling, naar Stettin; HELENA, kapt. J. Mengers, WISSELVALLIGHEID, kapt. S.B. de Jong en VROUW MARTHA, kapt. P.J. Hoster, alle drie naar Drammen; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 25 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 23 oktober. DE RHIJN, kapt. C. Brandligt, van Batavia; DRIE GEBROEDERS, kapt. P.H. Pauls, van Cuxhaven; INDUSTRIE, kapt. G. Jessen, van Drammen; HENDRIKA, kapt. G.O. Sap, HERSTELLING, kapt. B.H. Schuur en CATHARINA, kapt. H.H. Duintjer, alle drie van Newcastle.
Vlie, 22 oktober. MARGARETHA, kapt. H.J. Veen, van Danzig; CLASINE MARGARETHA, kapt. J.R. Schippers, van Oosterisoer; AURORA, kapt. G.E. Folkerts, van Wremen; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 22 oktober. VROUW ANNA, kapt. P. Visser, van Hull.
Vlie, 22 oktober. HENDRIKA, kapt. H.E. Boll, naar Newcastle; JONGE TJALLING, kapt. H.H. Mellema, naar Koningsbergen; GOEDE HOOP, kapt. J.J. de Boer, naar Drammen; JONGE WICHER, kapt. D.D. Kuitze, op avontuur.

Afbeelding
Datum 31 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 26 oktober. DIE HUNSE, kapt. H.S. Ketelaar, van Liverpool; JOSIENA WILHELMINA, kapt. J.C. van der Veer, van Petersburg; VROUW MARIA, kapt. P.T. Freedriks, van Pillau; CONCORDIA, kapt. O.P. Smit, van Danzig; TWEE GEBROEDERS, kapt. K.H. Sprik en ARENDINA HERMINA, kapt. H. Hazewinkel, beide van Drammen.
Terschelling, 26 oktober. ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, van Stade.
Uitgezeild:
Vlie, 26 oktober. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 01 november 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 26 oktober. DIE HUNSE, kapt. H.S. Ketelaar, van Liverpool; JOSIENA WILHELMINA, kapt. J.C. van der Veer, van Petersburg; VROUW MARIA, kapt. P.T. Freedriks, van Pillau; CONCORDIA, kapt. O.P. Smit, van Danzig; TWEE GEBROEDERS, kapt. K.H. Sprik en ARENDINA HERMINA, kapt. H. Hazewinkel, beide van Drammen.
Terschelling, 26 oktober. ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, van Stadhil.
Uitgezeild:
Texel, 30 oktober. HOOP, kapt. G.J. Nieuwland, van Londen.
Vlie, 26 oktober. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.

Afbeelding
Datum 03 november 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: WELDAAD, kapt. B. Ponstein, van Otterndorf van raapzaad; DE BEURS VAN AMSTERDAM, stoomschip, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met tabak, tabakstelen, sigaren, honing, thee, koper, baleinen, glas, garens, veren en borstels.

Afbeelding
Datum 04 november 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 2 november. GEZINA, kapt. W. Gialts, van Rouaan; ZES GEBROEDERS, kapt. J. Okkes, van Nerva; DE VREDE, kapt. J. Greeve, van Danzig; HERCULES, kapt. W. Boswyk, van Oudsoen; FRANS, kapt. F. Falkenburg, van Drammen; DIANA, kapt. H. Visman, van Rouaan. Gisteren nog; WEST-INDIË, kapt. R.C. Stada, van Suriname; CORNELIA, kapt. R.A. Oortjes, van Holmstrand; WEMELINA, KRANENBORG, kapt. A. Kiers, van Drammen; JACOBA CATHARINA, kapt. E.A. Niehof, van Sunderland.
Vlie, 1 november. DRIE GEBROEDERS, kapt. J.D. Bos, van Archangel; REINA, kapt. H. Koops, van Danzig; CATHARINA, kapt. J.G. Juister, van Bergen; JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pot, van Oudsoen; ELISABETH ALIDA, kapt. L.E. Koning en JAN FREDERIK, kapt. H.H. Kok, beide van Drammen; ALIDA, kapt. D.J. Doornbos, van Stadstil; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, VRIENDSCHAP, kapt. M.B. Klein en VROUW LAMMEGINA, kapt. B.J. Goosens, alle drie van Christiaanzand; DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra en HERMANNA, kapt. R.W. Lukens, beide van Holmstrand; WELVAART, kapt. J.G. Vos, van Droback; VRIENDSCHAP, kapt. B.J. de Boer, van Larwich; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.

Afbeelding
Datum 10 november 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 8 november. VEREENIGING, kapt. A.A. Herman en ONDERNEMING, kapt. P.P. Middel, beide van Batavia; TREKVOGEL, kapt. A.G. Sap, van Newcastle.
Vlie, 6 november. FRAUKE KNELSINA, kapt. R.R. de Jong, van Sunderland.
Terschelling, 3 november. PETRUS JACOBUS, kapt. M.P. de Jonge, van Stettin; GEZIENA, kapt. B.A. Visser, van Larwich; VROUW ELIZABETH, kapt. .H. Cappen, van Droback; GEZIENA, kapt. L.G. Buss, van Eggersund.
Uitgezeild:
Vlie, 5 november. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg. Van de rede in de haven gezeild: WELDAAD, kapt. B.E. Boll, naar Newcastle. 6 november. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. gisteren naar zee gemeld is naar Terschelling gezeild.

Afbeelding
Datum 11 november 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Terschelling, 6 november. Gisteren namiddag is van de Vlierede hier voor deze haven ten anker gekomen, DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Amsterdam naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 11 november 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 9 november. ANNA MARIA, kapt. D. Steenveld, van Suriname; TRITON, kapt. B.H. Schuring, van Baltimore; VROUW JANTJE, kapt. G.A. Jonkhoff en MATHILDA, kapt. W. Tygesen, beide van Drammen. Gisteren nog: DANKBAARHEID, kapt. P.M. Vogelenzang, van Batavia; MARIA ADRIANA, kapt. P. Jansen, van New-York.
Uitgezeild:
Texel, 9 november. VROUW DIEUWKE (opm: bunschip), kapt. K.W. van der Wal, naar Londen; ONDERNEMING, kapt. D.L. Kuiper, naar Hull.
Vlie, 7 november. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg. Naar Terschelling gezeild: GOEDE HOOP, kapt. J.R. Oostra, naar Drammen; HERSTELLING, kapt. W.A. Smit, naar Noorwegen; MARGARETHA MAGDALENA, kapt. H. Bremer, naar Hamburg; MARGARETHA ANNA, kapt. T. Eekmeijer, op avontuur.

Afbeelding
Datum 14 november 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 11 november. SNELHEID, kapt. C. Wessels, van Suriname.
Uitgezeild:
Texel, 11 november. ADMIRAAL DE RUYTER, kapt. E. van Duyn, naar Batavia; JONGE WILLEM, kapt Hasselaar q.q., naar Suriname; JOANNA JACOBA, kapt. D.J. Bart, naar Curaçao; JONGE MARIA, kapt. E.J. van Hogerhuysen, naar Madera en Suriname; LISETTE CAROLINA, kapt. T.M. Gnodde, naar Bordeaux; ALIDA, kapt. A.M. Doeyer, DORP GAASTMEER, kapt. M.P. van der Zee; VRIENDSCHAP, kapt. B.H. Dekker, alle drie naar Londen; MARGARETHA, kapt. J.A. Lindeman, naar Yarmouth; TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Drewes, ONDERNEMING, kapt. R.J. Stromp, JANTINA, kapt. O.J. Kuijper; VREDE, kapt. R.W. Vos en JOHANNA GEBIENA, kapt. R.H. Nagel, alle vijf naar Hull; HARMANNUS WIARDI, kapt. H.A. Post, naar Newcastle; LAUWINA MATHILDA, kapt. H. Mathsen, naar Neyburg; DRIE GEZUSTERS, kapt. L.C. Swart, naar Christiaansand.
Vlie, 9 november. WELDAAD, kapt. B.E. Boll, GEZINA JOHANNA, kapt. H.W. Lukens, DRIE VRIENDEN, kapt. H.G. Greeven en EENIGKEIT, kapt. J.C. Glad, alle vier naar Newcastle; JANTINA ANNECHIENA, kapt. O.G. Sap, naar Sunderland; VOLHARDING, kapt. E.T. Eekmeyer, naar Dundee; VROUW JOHANNA, kapt. D. Flik en JOHANNA MARGARITHA, kapt. J.H. de Boer, beide naar Petersburg; CAREL GUSTAV, kapt. P.E. IJsberg, naar Elseneur; STAD MEPPEN, kapt. B. Harders, naar Drammen; ST. ANTHONIJ, kapt. H.J. Jongbloed, naar Oudsoen; ALIDA, kapt. L.E. Nieveen, naar Noorwegen; STEKELENBURG, kapt. F. Ahrens, naar Rostock; VRIENDSCHAP, kapt. E.P. Dik, naar Stettin; MERCURIUS, kapt. H.K. de Groot, naar Arendahl.
Terschelling, 7 november. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.
8 november. Gisteren van de Vlierrede voor de haven gekomen: MARGARETHA ANNA, kapt. J. Eekmeyer, naar Drammen; DE GOEDE HOOP, kapt. J.R. Oostra, ALIDA, kapt. L.R. Nieveen, beide naar Noorwegen; MARGARETHA MAGDALENA, kapt. H. Bremer, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 17 november 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 15 november. VROUW HENDRICA, kapt. H. Zoetelief, van Batavia; NIJVERHEID, kapt. A. van der Linden, van Smirna; ONDERNEMING, kapt. R.H. Stubbe, van Drammen.
Vlie, 13 november. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg. Gisteren nog: LISETTE, kapt. F. Helling, van Stettin. 14 november. FREDERIKA, kapt. J. Barends en HOLLANDSCH TROUW, kapt. H.L. Kok, beide van Hamburg.
Uitgezeild:
Vlie, 13 november. AURORA, kapt. H. Simonie, naar Newcastle.
Terschelling, 11 november. DE GOEDE HOOP, kapt. J.R. Oostra, naar Drammen; ALIDA, kapt. L.R. Nieveen, naar Noorwegen; MARGARETHA ANNA, kapt. J.K. Eekmeyer, op avontuur.

Afbeelding
Datum 07 maart 1838
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Amsterdamsche Stoomboot Maatschappij, stoomvaart tussen Amsterdam en Hamburg, in correspondentie met Lübeck en St. Petersburg. Dadelijk na open water zal het stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, deze vaart wederom voor dit jaar op de gewone wijze openen en vervolgens geregeld voortzetten als volgt: van Amsterdam de 5e,15e en 25e van iedere maand, van Hamburg de 10e, 20e en 30e van iedere maand.

Afbeelding
Datum 19 maart 1838
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Advertentie. Aan de handel wordt bericht, dat het stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, voor het eerste weder van hier de 25e dezer naar Hamburg zal vertrekken en vervolgens de 5e, 15e en 25e van iedere maand, zijnde de nieuwe
tarieven der vrachten bij de ondergetekenden te bekomen. (opm: toen pas werd de vaart, in de wintermaanden o.m. wegens ijsgang gestaakt, hervat).
Amsterdam, 19 maart 1838, de Wed. Jan Salm & Meyer, cargadoors.

Afbeelding
Datum 27 juni 1838
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Volgens bericht van kapt. J.H. Savert, voerende de stoomboot BEURS VAN AMSTERDAM, den 20 juni van Cuxhaven vertrokken, is hij den 21 dito tot op de hoogte van Terschelling geweest, doch genoodzaakt wegens bekomen schade en hevige storm af te houden en getracht weder te Cuxhaven binnen te lopen, hetgeen hem dan ook gelukte, en is vervolgens naar Hamburg opgestoomd, alwaar hij des morgens ten half elf ure gearriveerd is en van waar hij den 30 juni weder zou vertrekken. (opm: zie ook DC 300638)

Afbeelding
Datum 30 juni 1838
Krant DC - Dordtsche Courant

Volgens bericht uit Hamburg, van den 23, was het Nederlands stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg naar Amsterdam, na zware stormen doorgestaan te hebben en reeds voor Terschelling geweest zijn, die morgen, met een gebroken rad en andere schade aan de machine, te Hamburg uit zee teruggekomen, en zou aldaar deszelfs schade herstellen. (opm: zie ook ZPP 270638)

Afbeelding
Datum 03 juli 1838
Krant LC - Leeuwarder Courant

Advertentie. Amsterdamse Stoomboot-Maatschappij.
Dienst tussen Amsterdam en Hamburg, in correspondentie met Lübeck en Petersburg.
Het stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, kapitein J.H. Savert, zal vertrekken:
Van Amsterdam den 5, 15 en 25 juli.
Van Hamburg den 10, 20 en 30 juli.
De passagiers behoren de dag voor vertrek voor middernacht aan boord te zijn.

Afbeelding
Datum 16 juli 1838
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, (geen datum). Heden morgen, ongeveer ten 5 ure, is de bliksem geslagen in de fokkemast van de stoomboot de BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, waarbij de steng is weggeslagen en enige weinige schade aan zeilen en tuigage veroorzaakt, zijnde daarbij geen verdere ongelukken voorgevallen.

Afbeelding
Datum 06 september 1838
Krant ZP - Zeepost

In de middag van 4 september is in het IJ voor Amsterdam door de Helderse beurtman in de grond gezeild een schuit, bezig zijnde met enige goederen over te laden op de Hamburger stoomboot (opm: Nederlandse vlag) de BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert. De goederen zijn zwaar beschadigd geworden.

Afbeelding
Datum 11 september 1838
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Kapt. J.H. Savert, voerende het stoomschip De BEURS VAN AMSTERDAM, van Amsterdam, van Hamburg te Amsterdam gearriveerd, rapporteert dat in de avond van den 1 september, op de hoogte van Schiermonnikoog, in 14 vademen water, hem voorbijgedreven is het wrak van een het onderste bovenliggend, ogenschijnlijk platboomd vaartuig.

Afbeelding
Datum 19 oktober 1838
Krant ZP - Zeepost

Volgens bericht van Hamburg van 16 oktober was het stoomschip BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. Savert, voor de derde maal den 15 oktober des morgens ten 11 ure te Cuxhaven uit zee teruggekomen. Alles in goede staat.

Afbeelding
Datum 31 oktober 1838
Krant ZP - Zeepost

Het stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Amsterdam naar Hamburg, is volgens telegrafisch bericht van Hamburg van 27 oktober die morgen ten 9½ ure te Cuxhaven aangekomen. Door het getij konde hetzelve niet voor ’s avonds 8 ure aldaar arriveren. De tijd van vertrek was nog niet bepaald.

Afbeelding
Datum 15 maart 1839
Krant ZP - Zeepost

Volgens brief van Hamburg van de 12e maart was de stoomboot de BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. W.H. Kramer, van Amsterdam naar Hamburg, wegens het ijs op de Elve (opm: Elbe) en aanhoudende vorst genoodzaakt geweest te Cuxhaven in de haven te halen, alwaar dezelve in goede staat was liggende.

Afbeelding
Datum 18 maart 1839
Krant ZP - Zeepost

De stoomboot de BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. Kramer, werd volgens brief van Hamburg in dato 18 dezer, als nog door het ijs verhinderd de Elve op te stomen.

Afbeelding
Datum 22 maart 1839
Krant ZP - Zeepost

De stoomboot BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. Kramer, van Amsterdam naar Hamburg, is de 16e maart de Elve (opm: Elbe) opgestoomd en is, na bij Brunsbüttel door zware ijsgang twee ankers verloren te hebben, de 17e dito te Glückstadt binnengelopen.

Afbeelding
Datum 13 mei 1839
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Gearriveerd te Amsterdam de 11e mei.
D.D. Klontje, MEINSINA, van Lübeck met rogge, liggende Oosterdok.
J.A. Schuuring, PIETERNELLA, van Koningsbergen (opm: Kaliningrad) met rogge, liggende Oosterdok.
W.J. Pronk, HOPENDE ZEEMAN, van Elbing (opm: Elblag) met rogge, liggende Oosterdok.
P. Meints, DIEVERDINA, van Dantzig (opm: Gdansk) met rogge, liggende Oosterdok.
J.D. Mulder, JONGE EGBERTUS, van dito met rogge, liggende Oosterdok.
J.G. Postema, GESINA, van dito met rogge, liggende Oosterdok.
H.W. Stuit, GEERDINA, van dito met rogge, liggende Oosterdok.
J.G. Das, JANTINA, van Rügenwalde (opm: Darlowo) met rogge, liggende Nieuwe Brug.
H.J. Hesselberg, ST. JOHANNES, van Drammen met hout, liggende Nieuwe Brug.
J.F. Schrader, CHRISTIANIA (opm: Oslo), van dito met hout, liggende Nieuwe Brug.
H. Lange, LINE, van Hamburg met stukgoederen, liggende Oosterdok.
W.H. Kramer, BEURS VAN AMSTERDAM (stoomboot), van dito met stukgoederen, liggende Nieuwe Brug.

Afbeelding
Datum 28 mei 1839
Krant ZP - Zeepost

Schepen ter verkoop te Amsterdam in de Nieuwe Stad Herberg op maandag de 10e juli: het driemast galjoot-schip DE BEURS VAN AMSTERDAM.

Afbeelding
Datum 04 juni 1839
Krant ZP - Zeepost

Schepen ter verkoop te Amsterdam in de Nieuwe Stads Herberg op maandag 10 juni: het driemast galjoot-schip de BEURS VAN AMSTERDAM.

Afbeelding
Datum 13 augustus 1839
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Kapt. Savert, voerende het stoomschip WILLEM I, van Hamburg te Amsterdam gearriveerd, rapporteert dat hij 5 augustus met een N.O. wind van Cuxhaven vertrokken is, met de ever CONCORDIA, kapt. Pieper, mede naar Amsterdam bestemd, doch kort daarna op de hoogte van Helgoland door een hevige bui uit het N.N.W. overvallen is geworden, waarbij hij veel water over het dek bekwam, zodat zijn sloepen op dek vol water geraakten, hebbende hij sedert niets meer van gemelde ever vernomen.
Nog rapporteert kapitein Savert, dat de stoomboot BEURS VAN AMSTERDAM,kapt. Kramer, eerst op 6 augustus uit het Vlie naar Hamburg is vertrokken.

Afbeelding
Datum 23 september 1839
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Op de 21e, 22e en 23e september zijn de onderstaande schepen te Amsterdam gearriveerd:
ADMIRAAL JAN EVERTSEN, kapt. P. Kraaij, van Batavia met koffij, suiker, enz, liggende in het Oosterdok.
CATHARINA ELSINA, kapt. H.A. Schuring, van Newport met steenkolen, liggende in het Oosterdok.
GOEDE VERWACHTING, kapt. F.F. Lieffijn, van Stralsund met rogge, liggende in het Oosterdok.
VEREENIGDE TROUW, kapt. G.W. Stuit, van Rendsburg met rogge, garst en boekweit, liggende in het Oosterdok
EENDRAGT, kapt. O.G. Stuit, van Lübeck met teer, liggende aan de Nieuwe Brug.
BEURS VAN AMSTERDAM (stoomboot), kapt. W.H. Kramer, van Hamburg met stukgoederen, liggende aan de Nieuwe Brug.
HERMANNA, kapt. H.J. Westers, van Leer met stukgoederen, liggende aan de Nieuwe Brug.
KLASINA THEODORA, kapt. P. Fijn, ledig van Rotterdam, liggende in het Oosterdok.

Afbeelding
Datum 04 november 1839
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Gearriveerd te Amsterdam de 2/4 november:
K.L. Spijtman, AGATHA, van Petersburg met hout en koper, liggende Westerdok.
E.Y. Post, DE GEZUSTERS, dito met hout, liggende Oosterdok.
M.M. Pot, CATRINA, van Riga met lijnzaad, liggende Westerdok.
K.Y. Pasma, NICOLAAS JOHANNES, dito met masten, liggende Oosterdok.
J.G. Schrader, DE JONGE HARM, van Koningsbergen (opm: Kaliningrad) met lijnzaad, liggende Oosterdok.
W.T. Fenenga, CLARA DOROTHEA, dito met tarwe, liggende Oosterdok.
J.T. de Boer, GESINA, van Danzig (opm: Gdansk) met tarwe enz, liggende Oosterdok.
J.L. Dokter, MARIA GEERTRUIDA, dito met tarwe, liggende Oosterdok.
R.M. Mellema, HET JONGE REINTJE, dito met rogge, liggende Oosterdok.
T. Meints, DIEVERDINA, dito met tarwe, liggende Westerdok.
W.J. Drewes, DE VROUW HENDRIKA, van Rostock met teer, liggende Westerdok.
J. Hoppet, DOROTHEA, van Drammen met hout, liggende Oosterdok.
W.H. Kramer, BEURS VAN AMSTERDAM, stoomschip, van Hamburg met stukgoederen, liggende Nieuwe Brug.
H. Luken, ELISABETH, van Emden met stukgoederen, liggende Nieuwe Brug.
A. Pieters, DE JONGE PIETER, dito met raapzaad, liggende Nieuwe Brug.
H. Huisman, JOZEPHINA, van Carolinerzijl (opm: Carolinensiel) met tarwe, liggende Nieuwe Brug.
A.H. van Wijk, JOHANNA OTTILIA van Zwolle, ledig, liggende Oosterdok.
Van Amsterdam vertrokken de 2de november:
F. Lange, NICOLAAS WITZEN naar Suriname.

Afbeelding
Datum 13 februari 1840
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Advertentie. Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij. Vaart tussen Amsterdam en Hamburg. Het stoomschip WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, zal de vaart openen op zondag de 1e maart aanstaande en vervolgens vertrekken van Amsterdam, de 10e, 20e en 30e maart en van Hamburg, de 5e, 15e, 25e maart. Te beginnen met de maand april wordt de dienst evenals in het vorige jaar om de vijf dagen waargenomen, door de stoomschepen WILLEM DE EERSTE en DE BEURS VAN AMSTERDAM. De passagiersvrachten zijn verminderd en thans bepaald op NLG 40 per persoon voor de grote- en dameskajuit en NLG 30 per persoon in de voorkajuit; dezelve behoren de dag voor het vertrek vóór middernacht aan boord te zijn.

Afbeelding
Datum 08 maart 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij. Stoomvaart tussen Amsterdam en Hamburg, in correspondentie met Lubeck en St. Petersburg.
De stoomschepen WILLEM DE EERSTE en DE BEURS VAN AMSTERDAM zullen voor dit jaar de 14e maart aanstaande deze vaart openen en dezelve vervolgens geregeld vertrekken:
Van Amsterdam de 5e, 10e, 15e, 20e, 25e en 30e van iedere maand.
Van Hamburg de 5e, 10e, 15e, 20e, 25e en 30e van iedere maand.
De passagiers behoren de dag voor het vertrek voor middernacht aan boord te zijn.

Afbeelding
Datum 06 april 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: NETTA CHRISTINA, kapt. J.D. Sandersfeldt, van Bremen met tabak, potasch, verfwaren en lood; MARIA MARGARETHA, kapt. J. Deterts, van Westerstede met boekweit; NEERLANDS WELDAAD, kapt. J.D. van Wijk, van Dantzig met tarwe en schoppen; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. W.H. Kramer, van Hamburg met raapzaad en geneverbessen.

Afbeelding
Datum 16 juni 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. W.H. Kramer, van Hamburg met koehaar, tabak en hazenvellen;
DRIE GEBROEDERS, kapt. G.J. Gnodde, van Bremen met wijn, koehaar, waid, suiker en tabak.

Afbeelding
Datum 13 juli 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: WILLEM ERNST, kapt. H. Wittebol, van Batavia met koffie, suiker, tin en bindrotting; ASTREA, kapt. J.A. de Lang, van Suriname met suiker en cacao; SURINAME, kapt. R. v.d. Mey, van Suriname met suiker en katoen; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. W.H. Kramer, van Bremen met tarwe, wol en koehaar.

Afbeelding
Datum 18 februari 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Naar Suriname. Het nieuw gebouwde gekoperd tweedeks barkschip CATHARINA, kapt. K.M. Hillers, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Naar Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip WILHELMINA, kapt. J.N. Klint, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Naar Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip HARMONIE, kapt. Boy Jansen, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Naar Suriname. Het Nederlands gezinkt kofschip MARIA, kapt. S.J. Rotgans Jr.
Adres bij Hoyman en Schuurman.
Naar Suriname. Het gekoperd tweedeks brikschip ASTREA, kapt. J.A. de Lange, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Naar Suriname. Het gekoperd schoenerschip VAN SPEYK, kapt. D. Visser, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Naar Havana. Het gekoperd schoener-kofschip DIANA, kapt. B. Barends.
Adres bij Hoyman en Schuurman en B.J. Hengel.
Naar New York. Het gekoperd brigantynschip FOSKA HELENA, kapt. E.Y. Post.
Adres bij Jan Daniels en Zn. en Arbman en Jan Corver en Comp.
Naar Genua en Livorno. Het Nederlands gekoperd tweedeks barkschip RABENHAUPT, kapt. T.D. Sickens. Adres bij Kranenborg en Zonen.
Naar Liverpool. Het Nederlands kofschip ANNA MARIA, kapt. R.J. Sprik.
Adres bij Jan Corver en Comp.
Naar Triëst. Het Nederlands kofschip JUFFER EBELS, kapt. H.S. Dethmers.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Naar Bremen. Het Nederlands schip DE VREDE, kapt. W.U. de Jonge.
Adres bij J.C. van Oven.
Naar Bremen. Het Nederlands schip ALIDA GESINA, kapt. J.E. de Jonge.
Adres bij de wed. Jan Salm en Meyer.
Naar Dantzig. Het Nederlands kofschip DE JONGE KLAAS, kapt. E.D. Schaap.
Adres bij de wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Naar Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert. Adres bij Blikman en Co. en de wed. J. Salm en Meyer. Sluit 4 maart.
Naar Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. W.H. Kramer. Adres bij de wed. Jan Salm en Meyer en Blikman en Co. sluit 9 maart.
Petersburg. Het Nederlands kofschip JULIANA LOUISA, kapt. K.L. Spijkman.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Co.
Naar Petersburg. De Nederlandse kof JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer.
Adres bij de wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Naar Riga. Het Nederlands kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver en Comp.

Afbeelding
Datum 31 maart 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Scheepstijdingen. Volgens brief van Hamburg, dd. 26e dezer, was het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. W.H. Kramer, van Hamburg naar Amsterdam bestemd, 25e dito, des morgens ten 10 uren, van Cuxhaven naar zee gestoomd en was hetzelve de 26e dezer, des namiddags ten 4 ure, nog niet op de Elbe teruggekomen.

Afbeelding
Datum 17 september 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: KONING WILLEM, kapt. L.H. Singer, van Suriname met suiker, oud koper en tin, suiker, katoen en kakau; JACOBINE MARIA, kapt. Kroman, van Assens met raapzaad; OTILLIA, kapt. F. Lange met rogge en tarwe; CATHARINA, kapt. G.H. Veling, van Geverdorff met raapzaad; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. W.H. Kramer, van Hamburg met tarwe, huiden, wol en tabak; VROUW GEERTRUIDA, kapt. H.J. Bontekoe, van Kirch-Osten met raapzaad; VERWACHTING, kapt. T.C. Tannen, van Kirch-Osten met raapzaad.

Afbeelding
Datum 23 september 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: ELSJE, kapt. Potjer, van Stettin met raapzaad; JANCKE HOOITES, kapt. G.H. Carst, van Stettin met raapzaad; JOHANNA, kapt. D.P. Douwes, van Kiel met raapzaad; BOUWINA, kapt. Dekker, van Kiel met raapzaad; DELPHIN, kapt. De Vries, van Faaborg met raapzaad; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. W.H. Kramer, van Hamburg met tarwe; VIJF GEBROEDERS, kapt. Gerdes, van Nordstrand met raapzaad; TWEE GEBROEDERS, kapt. Pekelder, van Schulpersiel met raapzaad; VROUW CHRISTINA, kapt. Tunteler, van Rustersiel met raapzaad; TIDA MARGARETHA, kapt. De Jong, van Dorumersiel met raapzaad; DE GOEDE HOOP, kapt. Hoekstra, van Carolinersiel met raapzaad; VROUW JANTJE, kapt. Meyer, van Carolinersiel met raapzaad; TWEE GEBROEDERS, kapt. Cassens, van Otterndorf met raapzaad.

Afbeelding
Datum 24 november 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: OP HOOP VAN FORTUIN, kapt. H.A. Visker, van Redon met kastanjes; DE JONGE BRECHTUS, kapt. I.P. Teensma, van Petersburg met potasch en talk; JOHANNES, kapt. W. Mennen, van Riga met hout; VROUW MARTHA, kapt. J.T. de Jonge, van Koningsbergen met lijnzaad, garst en tarwe; WELLINGTON, kapt. M.J. Zeeman, van Kroonstad met hout en koper; VROUW GELY, kapt. G. Wijchman, van Kroonstad met hout en koper; GEZINA, kapt. J.F. de Boer, van Stettin met tarwe en koehaar; JOHANNES, kapt. J.M. Holst, van Hamburg met suiker, talk, olie en tarwe; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. W.H. Kramer, van Hamburg met tarwe, suiker, smalt, talk, wol en erwten; DRIE GEBROEDERS, kapt. G.J. Gnodde, van Bremen met tabak; EENDRAGT, kapt. Rooseboom, van Emden met koolzaad.

Afbeelding
Datum 22 februari 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PIETER FLORIS, kapt. C. Jager, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip WILHELMINA CATHARINA, kapt. C.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en de Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip THEODORA EN SARA, kapt. T. Schut, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud en Co. en Floris der kinderen en Zn.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip JOHANNA CATHARINA, kapt. L. Wildschut, van Amsterdam. Adres bij H. Verweyde Cz.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip STAATSRAAD BAUD, kapt. J.H. Seepe, van Amsterdam. Adres bij F. der Kinderen & Zoon en Hoyman en Schuurman.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip MARIA SUSANNA HENDRIKA, kapt. C.J. Berghuys, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip OCEAAN, kapt. N.D. de Boer, van Amsterdam. Adres bij Coopman & De Witt en Lenaertz, Van Olivier & Co., Hoyman en Schuurman en De Vries & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DOCTRINA ET AMICITIA, kapt. C.C. Kröger, van Amsterdam. Adres Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co. Hoyman en Schuurman en De Vries & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip SARA MARIA, kapt. J.J. Reinhardt, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip ELIZABETH ANTONIA, kapt. P. Bakker, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip NEHALENNIA, kapt. F.T. Verster, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE PROVINCIE GRONINGEN, kapt. J.H. Stoelman, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn. en Canne en Balwé.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ADOLF VAN NASSAU, kapt. J.H. Brandt, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn. en Canne en Balwé.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip VERONICA, kapt. K. Welger, van Amsterdam. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip DE ONDERNEMING, kapt. J.C. Atkes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Suriname. Het nieuw gezinkt driemast galjootschip PARAMARIBO, kapt/ J.C. Töpper, van Amsterdam. Adres bij R.D. Bosscher.
Suriname. Het gezinkt barkantijnschip (opm: kof) HILLEGONDA IDA, kapt. H.A. Hendriks, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip CONCORDIA, kapt. J.H. Witt, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Te Rotterdam: Suriname. Het nieuw gebouwd gekoperd tweedeks fregatschip LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer, te Amsterdam en Van Ulphen en Ruys, te Rotterdam.
Curaçao (via Laguayra). Het gekoperd tweedeks brikschip MARIA EN JACOBA, kapt. D.J. Bart, van Amsterdam. Adres bij De Vries en Co., Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Bayonne. Het Nederlands kofschip GEERDINA, kapt. E.A. Doewes.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlands kofschip IDA WUBBINA, kapt. W.E. Dik.
Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Gibraltar. Het Nederlandse schoener kofschip ELISABETH, kapt. J.G. Engelsman. Adres bij Van den Bey en Co.
Gibraltar, Malaga en Alicante. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. H.J. Ketelaar. Adres bij C.J. Grys en Zoon.
Gibraltar. Het Nederlands kofschip DE JONGE AGATHA, kapt. D.B. Jonker.
Adres bij Van den Bey en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer.
Havre en Rouen. Het Nederlands schip (opm: kof) DE GOEDE VERWACHTING, kapt. N.J. Riensema. Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het gekoperd Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg.
Adres bij Jan Danies en Zn. en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Livorno en Genua. Het nieuw gebouwd Nederlands schoener-kofschip TJALLINGA AURELIA, kapt. G. Fekkes. Adres bij J. de Rooy en C.J. de Grys en Zn.
Liverpool. Het Nederlands kofschip ANNA MARIA, kapt. R.J. Sprik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Marseille. Het Nederlands kofschip EPPIEN, kapt. Jan K. Potjewyd.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Port á Port. Het Nederlands kofschip JOHANNES, kapt. T.W. Stuit.
Adres bij Jam Corver en Co.
Trieste. Het kopervast barkentynschip JOHANNA BRONS, kapt. J.S. Bonjer, van Emden. Adres bij Van den Bey en Co.
Trieste. Het gekoperd Nederlands kofschip DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Bremen. Het Nederlands schip DE VROUW HILLEGINA, kapt. A.A. Wolkammer.
Adres bij Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip HERMANNA, kapt. J.H. Pluktje. Adres Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip ZWAANTINA, kapt. G.O. Bakker.
Adres bij Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip (opm: tjalk) ANNA MARIA, kapt. G.R. Kramer.
Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zn.
Dantzig. Het Nederlands kofschip AGINA UDINA (opm: AGINA UINDINA), kapt. G.S. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANKE HOITES, kapt. G.H. Carst.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Dantzig. Het Nederlandse kofschip ANTINA, kapt. R.J. de Schuring.
Adres bij Jan Corver en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip NEERLANDS WELDAAD, kapt. P.D. van Wyk. Adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip SIKKELINA HOITES, kapt. G.T. de Jong. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip HARMINA, kapt. S.S. Brouwer. Adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip DE VROUW ALBERDINA, kapt. R.W. de Jonge. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip JANTINA, kapt. H.H. de Boer.
Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip TIETJE, kapt. G.L. Visser.
Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip DE VROUW JOHANNA, kapt. G.H. Drewes. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het schoenerschip GLORY, kapt. H.D. Meijer, van Blankeneze. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en Blikman en Co. Sluit 4 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. K.H. Visser. Adres bij Blikman en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer. Sluit 9 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip DE HERSTELLING, kapt. B.H. Schuur. Adres bij J.C. van Oven en Zn.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ELSINA, kapt. H.A. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip CORNELIA, kapt. G.L. Swart.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koppenhagen. Het Nederlands schip JOHANNA MULDER, kapt. T.D. Faber.
Adres bij Da Costa en Bueno.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlandse kofschip ANNA MARIA, kapt. K. Hoek.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman.
St. Petersburg. De Nederlandse kof ALIDA, kapt. J.H. Mulder. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, De Vries en Co. en Floris der Kinderen en Zoon.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip ALEXANDER, kapt. J.S. Bakker.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JULIANA LOUISE, kapt. K.L. Spijkman.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Co.
Rendsburg, Kiel en Flensburg. Het Nederlands kofschip DIANA, kapt. R.H. Duit.
Adres bij J.C. van Oven.
Riga. Het Nederlands kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver & Co.
Rostock. Het Nederlands smakschip LAMMECHIENA, kapt. Jan R. Prins.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Stettin. Het Nederlands kofschip DE DRIE GEBROEDERS, kapt. H.J. Puister.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.

Afbeelding
Datum 28 februari 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Bremen. Het Nederlands schip DE VROUW HILLEGINA, kapt. A.A. Wolkammer.
Adres bij Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip HERMANNA, kapt. J.H. Pluktje. Adres Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip ZWAANTINA, kapt. G.O. Bakker. Adres bij Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip (opm: tjalk) ANNA MARIA, kapt. G.R. Kramer.
Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zn.
Dantzig. Het Nederlands kofschip AGINA UINDINA, kapt. G.S. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANKE HOOITES, kapt. G.H. Carst.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Dantzig. Het Nederlandse kofschip ANTINA, kapt. R.J. de Schuring.
Adres bij Jan Corver en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip NEERLANDS WELDAAD, kapt. P.D. van Wyk. Adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip HARMINA, kapt. S.S. Brouwer.
Adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip DE VROUW ALBERDINA, kapt. R.W. de Jonge. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip JANTINA, kapt. H.H. de Boer.
Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip TIETJE, kapt. G.L. Visser.
Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Hamburg en Altona. Het schoenerschip GLORY, kapt. H.D. Meijer, van Blankeneze. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en Blikman en Co. Sluit 4 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. K.H. Visser. Adres bij Blikman en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer. Sluit 9 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip DE HERSTELLING, kapt. B.H. Schuur. Adres bij J.C. van Oven en Zn.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip DE VROUW ANTJE, kapt. K.D. Ekamp. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE JONGE HENDRIK, kapt. T.D. Hitman. Adres bij Wed. Jan Salm en Meyer.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ELSINA, kapt. H.A. Brouwer. Adres bij Kranenborg en Zonen.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip CORNELIA, kapt. G.L. Swart.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip GEERTRUIDA, kapt. J.D. Mellema.
Adres bij Blikman en Co.
Koppenhagen. Het Nederlands schip JOHANNA MULDER, kapt. T.D. Faber.
Adres bij Da Costa en Bueno.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlandse kofschip ANNA MARIA, kapt. K. Hoek.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman.
St. Petersburg. De Nederlandse kof ALIDA, kapt. J.H. Mulder. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, De Vries en Co. en Floris der Kinderen en Zoon.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip ALEXANDER, kapt. J.S. Bakker.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JULIANA LOUISE, kapt. K.L. Spijkman.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Co.
Rendsburg, Kiel en Flensburg. Het Nederlands kofschip DIANA, kapt. R.H. Duit.
Adres bij J.C. van Oven.
Riga. Het Nederlands kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver & Co.
Rostock. Het Nederlands smakschip LAMMECHIENA, kapt. Jan R. Prins.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Rostock. Het Nederlands smakschip HENDRIKA, kapt. W.J. Drewes.
Adres bij Blikman & Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip DE DRIE GEBROEDERS, kapt. H.J. Puister.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Stettin. Het Nederlands kofschip ANNA ALIDA, kapt. G.J. Kortryk.
Stettin. Het Nederlands schip (opm: hektjalk) DE VROUW ENGELINA, kapt. A.J. Vlaskamp.
Adres bij Blikman en Co. Vertrekt vóór of op 2 maart.
Stettin. Het Nederlands kofschip ALIDA, kapt. K.H. Scholtens.
Adres bij Blikman en Co. Vertrekt vóór of op 2 maart.
Stettin. Het Nederlands smakschip MEDEMBLIK, kapt. P.J. Carst.
Adres bij Floris der Kinderen en Zoon.
Stettin. Het Nederlands kofschip AUWINA, kapt. H.A. Wolkammer.
Adres bij Blikman en Co.

Afbeelding
Datum 07 maart 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Bremen. Het Nederlands schip DE VROUW HILLEGINA, kapt. A.A. Wolkammer.
Adres bij Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip HERMANNA, kapt. J.H. Pluktje. Adres Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip ZWAANTINA, kapt. G.O. Bakker.
Adres bij Blikman en Co. vertrekt voor of op 10 maart.
Bremen. Het Nederlands schip ANNA MARIA, kapt. G.R. Kramer.
Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zn.
Dantzig. Het Nederlands kofschip AGINA UINDINA, kapt. G.S. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANKE HOOITES, kapt. G.H. Carst.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Dantzig. Het Nederlandse kofschip ANTINA, kapt. R.J. de Schuring.
Adres bij Jan Corver en Co.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANTINA, kapt. J.H. Bekkering.
Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip HARMINA, kapt. S.S. Brouwer.
Adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip TIETJE, kapt. G.L. Visser.
Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. K.H. Visser. Adres bij Blikman en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer. Sluit 9 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip DE HERSTELLING, kapt. B.H. Schuur. Adres bij J.C. van Oven en Zn.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip DE VROUW ANTJE, kapt. K.D. Ekamp. Adres bij Blikman en Co. vertrekt voor of op 8 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE JONGE HENDRIK, kapt. T.D. Hitman. Adres bij Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip ANTINA HILLECHINA, kapt. R.S Oostra. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon en J. Berlips.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip CATHARINA, kapt. P.P. Akkerman. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon en J. Berlips.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip BOUGINA, kapt. R.J. de Jong.
Adres bij Blikman en Comp.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip SARA, kapt. H.G. Botje.
Adres bij Blikman en Comp.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ELSINA, kapt. H.A. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip CORNELIA, kapt. G.L. Swart.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip GEERTRUIDA, kapt. J.D. Mellema.
Adres bij Blikman en Co.
Koppenhagen. Het Nederlands schip (opm: kof) JOHANNA MULDER, kapt. T.D. Faber.
Adres bij Da Costa en Bueno.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlandse kofschip ANNA MARIA, kapt. K. Hoek.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman.
St. Petersburg. De Nederlandse kof ALIDA, kapt. J.H. Mulder. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, De Vries en Co. en Floris der Kinderen en Zoon.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip ALEXANDER, kapt. J.S. Bakker.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JULIANA LOUISE, kapt. K.L. Spijkman.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Co.
Rendsburg, Kiel en Flensburg. Het Nederlands kofschip DIANA, kapt. R.H. Duit.
Adres bij J.C. van Oven.
Riga. Het Nederlands kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver & Co.
Rostock. Het Nederlands smakschip LAMMECHIENA, kapt. Jan R. Prins.
dres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Rostock. Het Nederlands smakschip HENDRIKA, kapt. W.J. Drewes.
Adres bij Blikman & Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip DE DRIE GEBROEDERS, kapt. H.J. Puister.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Stettin. Het Nederlands kofschip ANNA ALIDA, kapt. G.J. Kortryk.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlands smakschip MEDEMBLIK, kapt. P.J. Carst.
Adres bij Floris der Kinderen en Zoon.
Stettin. Het Nederlands kofschip AUWINA, kapt. H.A. Wolkammer.
Adres bij Blikman en Co. Vertrek voor op of 10 maart.

Afbeelding
Datum 12 september 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Scheepstijdingen. Volgens bericht, alhier met loodsen even voor beurstijd aangebracht, is het stoomschip DE BEURS VAN AMSTERDAM gisteren morgen 5 ure los en in vlot water gebracht.

Afbeelding
Datum 12 september 1843
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 11 september. In de nacht tussen den 4 en 5 dezer is de nieuw gebouwde ijzeren stoomboot WILLEM DE TWEEDE, kapt. Thormann, komende van Bremen en bestemd naar Amsterdam, welke reeds de hoogte van het Vlie bereikt had, van daar door storm teruggeslagen en achter Kloosterburen, op het Wad, met gebroken roer en verlies van ankers, op een hoogte geworpen. Aan boord was alles wel, en men hoopte dezelve spoedig weder af te brengen. Een anker was uit Warffum ter harer hulp toegezonden. (opm: ondanks de naam voer het schip onder de vlag van Bremen)
Ook is de stoomboot de BEURS VAN AMSTERDAM, kapitein Visser, van Hamburg naar Amsterdam, den 7 dezer in de Sloot bij ‘t Vlie aan den grond vastgeraakt, en was bezig de lading te lossen, ten einde in vlot water te komen. De passagiers 15 in getal zijn door de Harlinger stoomboot opgenomen en behouden en wel alhier aangekomen.

Afbeelding
Datum 13 september 1843
Krant LP - Le Précurseur (Antwerpen)
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 12 september. Het stoomschip BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. Visser, is 10 september vlot gebracht en 11 september de haven binnengelopen nadat een deel van de lading van gelost.

Afbeelding
Datum 30 augustus 1844
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 28 augustus. Het stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. Visser, van Hamburg naar herwaarts, heeft, volgens brief van Cuxhaven van de 27e dezer, na de 25e dito vandaar te zijn vertrokken, wegens zware storm op de Elve moeten terugkeren, alwaar hetzelve alstoen in goede staat, echter met aanhoudende storm, onder het nieuwe werk (opm: achter de plaat Neuwerk) was liggende.

Afbeelding
Datum 29 oktober 1845
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 28 oktober. De kof DE JONGE ROELOF, kapt. Kleijn (opm: bouwjaar 1842; kapt. Menne Roelfs Klein, zie AC 281045 en LC 071145), van Danzig naar herwaarts, is in de namiddag van de 22e dezer tussen Ameland en Schiermonnikoog door het volk in zinkende staat verlaten, hetwelk door kapt. Visser, voerende de stoomboot BEURS VAN AMSTERDAM, alhier van Hamburg aangekomen, is gered.

Afbeelding
Datum 08 mei 1848
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

(Geen plaats of datum) Kapt. Visser, voerende de BEURS VAN AMSTERDAM, stoomboot tussen Hamburg en Amsterdam, heden nacht aangekomen en die eergisteren (de 5e mei) uit Hamburg is vertrokken, verklaart tussen Helgoland en voor de Elve (opm: Elbe) tot aan Borkum geen schijn van enig Deens oorlogsschip gezien te hebben.

Afbeelding
Datum 23 december 1848
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. D. Beth en G.J. Boelen, makelaars, zullen op maandag de 8e januari 1849, des avonds ten zes ure, te Amsterdam in de Nieuwe Stads Herberg aan het IJ verkopen het hol van het gekoperd Nederlands stoomschip, de BEURS VAN AMSTERDAM, gediend hebbende in de vaart van Amsterdam op Hamburg; volgens Nederlandse meetbrief lang 40 ellen, 30 duimen; wijd 5 ellen, 73 duimen; hol 3 ellen, 43 duimen, en alzo gemeten op 352 tonnen. Liggende aan de Werf Vredenhof op de Kadijk, No. 95. Nadere inlichtingen bij bovengemelde makelaars. (opm: verbouwd tot zeilschip heeft de BEURS VAN AMSTERDAM nog vele jaren in de houtvaart van Scandinavië en de Baltische landen dienst gedaan)

Afbeelding
Datum 06 januari 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Verkoop van een stoomschiphol op maandag avond 8 januari 1849 ten zes ure. D. Beth en G.J. Boelen, makelaars, zullen op maandag de 8e januari des avonds ten zes ure te Amsterdam in de Nieuwe Stads Herberg aan het IJ verkopen het hol van het gekoperd Nederlands stoomschip de BEURS VAN AMSTERDAM, gediend hebbende in de vaart van Amsterdam op Hamburg, volgens Nederlandse meetbrief lang 40 ellen 30 duimen, wijd 5 ellen 73 duimen, hol 3 ellen 43 duimen en alzo gemeten op 352 tonnen, liggende aan de werf Vredenhof op de Kadijk no. 95. Nadere inlichtingen bij bovengemelde makelaars.
(opm: gebouwd Amsterdam 1827; zie ook NRC 250149 en 040649)

Afbeelding
Datum 25 januari 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop het beschietwerk met mahoniehout, afkomstig van de stoomboot de BEURS VAN AMSTERDAM, daargesteld voor 50 passagiers, uitmuntend geschikt voor een bodem, welke naar Californië bestemd is of voor een schip in aanbouw. Deze betimmering zal nog staande (opm: dus in het schip) tot de 6e februari aanstaande te bezichtigen zijn en is te bevragen op de Buitenkant bij de Schipperstraat no. 2583 en aan de Werf Vredenhof op de Kadijk te Amsterdam.
(opm: het stoomschip BEURS VAN AMSTERDAM was verkocht en werd ingericht tot zeilschip voor de vrachtvaart; zie ook NRC 060149 en 040649)

Afbeelding
Datum 04 juni 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 31 mei. Heden vertrok het schip de BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. G. Norup, van hier naar Riga.
(opm: eerst gevonden reis na de verkoop en verbouwing van dit stoomschip tot zeilschip, zie NRC 060149 en 250149)

Afbeelding
Datum 15 december 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 14 december. De 13e dezer lagen in het Groot Noord-Hollandsch Kanaal de navolgende schepen ingevrozen:
JEANNETTE PHILIPPINE, kapt. Rademaker, van Batavia, bij West-Graafsdijk,
JAPAN, kapt. Van der Zee, van Batavia, FOSCA HELENA, kapt. Post, van New York, beide te Alkmaar, de laatstgenoemde niet aan de Willemsluis.
Het uitgaande schip BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. Norup, naar Drammen, bij Het Zand.

Afbeelding