Inloggen
ANNA MARGRIETA - ID 8049

In dienst
Onder Nederlandse Vlag tussen:1840-05-07 / 0000-00-00

Identification Data

Bouwjaar: 1840
Categorie: Cargo vessel
Voorstuwing: Sailing Vessel
Type: Koff
Material Hull: Wood
Construction Data

Scheepsbouwer: Veendam, Groningen, Netherlands
Delivery Date: 1840-00-00
Technical Data

Gross Tonnage: 43.00 lasts
 
Zeebrieven en Turksche passen

Record type Zeebrief
Zeebrief jaar: 1840
Datum agenda: 1840-05-07
Register nr: 18400279
Scheepsnaam: ANNA MARGRIETA
Type: Kof
Lasten: 43
Gebouwd in provincie: Groningen
Gebouwd in binnen- of buitenland: Binnenlands
Zeebrief / Turksche pas verzocht door: Naatje H.H.
Plaats: Nieuwe Pekela
Kapitein op moment van verzoek: Naatje H.H.
Opmerkingen:

Bekijk de overige zeebrieven / Turksche passen van dit schip
Ship History Data

Date/Name Ship 1840-05-07 ANNA MARGRIETA
Manager: H. H. Naatje, Pekela, Groningen, Netherlands
Eigenaar: H. H. Naatje, Pekela, Groningen, Netherlands
Shareholder:
Homeport / Flag: Pekela / Netherlands

Ship Events Data

1847-10-22: Final Fate:
NRC 251047
Amsterdam, 24 oktober. Volgens brief van Texel van de 22e dezer was in die nacht in de Eijerlandse buitengronden gestrand een Nederlandse kof, vermoedelijk beladen met ijzer, van Cardiff naar Hamburg, naam onbekend (opm: de ANNA MARGRIETA, kapt. H.H. Naatje)
1847-10-26: NRC 261047
Amsterdam, 25 oktober. Het schip ANNA MARGARETHA, kapt. Naatje, van Cardiff met ijzer naar Hamburg, is volgens brief van Texel van de 24e dezer in de nacht van de 22e dito in de Eijerlandse buitengronden gestrand en van de equipage, bestaande uit vijf man, alleen de matroos Leendert de Hooi door schipper J. Buys Jzn gered. Bij een tweede poging tot redding door bovengenoemde schipper is het lijk van de kapitein van het schip afgehaald en aldaar aan wal gebracht.
1847-10-27: NRC 271047
Amsterdam, 26 oktober. Het schip ANNA MARGARETHA, kapt. Nagel (opm: moet zijn Naatje), van Cardiff naar Hamburg, in de Eijerlandse buitengronden gestrand, is volgens brief van Texel van de 25e dezer geheel verbrijzeld.
NRC 301047
Texel, 25 oktober. In de nacht van 22 oktober j.l. strandde in de Eijerlandse Gronden alhier het Nederlandse kofschip ANNA MARGARETHA, kapt. H.H. Naatje, met een lading ijzer komende van Cardiff en bestemd voor Hamburg. Op het eerste gerucht hiervan begaven zich schipper Jan Buis Jszn. met Kassen Buis en Willem van der Wal, vissers alhier, derwaarts met hun visschuit om zo mogelijk de in levensgevaar verkerende equipage van het wrak te redden. Niettegenstaande de zware branding en hoge zeeën hadden deze stoutmoedige zeelieden het geluk met grote zelfopoffering het schip te bereiken, waarop zij bevonden slechts één matroos aanwezig te zijn, genaamd Leendert de Hooi, welke ogenblikkelijk in hun schuit werd opgenomen, terwijl de overige drie man reeds over boord geslagen waren en de kapitein zich zelve aan de bezaansmast had vastgesjord. Eer zij echter deze laatste konden losmaken, werd hun schuit door de onstuimige zee van het schip geslagen, waarop zij zich genoodzaakt zagen, na drie herhaalde vergeefse pogingen, af te houden en de geredden aan strand te zetten, terwijl zij daarop, na hun te zwak bemand vaartuig met zes man versterkt te hebben, opnieuw poogden het wrak te bereiken, dat hun dan ook na buitengewone inspanning eindelijk mocht gelukken, toen zij echter tot hun grievende smart moesten ondervinden, dat de kapitein reeds de geest had gegeven. Het lijk werd nu terstond naar de wal gevoerd en door de zorgen van de heren Zunderdorp & Co, scheepsagenten alhier, de volgende avond op een betamelijke wijze ter aarde besteld.

Gezagvoerders

Datum vanaf: 1840
Kapitein: Naatje, H. H.
Overige informatie: 0