Inloggen
CATHARINA - ID 7698


Kroniekberichten

Datum 07 maart 1851
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Groningen, 6 maart. Het op de werf van W.C. Wildervanck, te Hoogezand, nieuw gebouwde galjootschip CATHARINA, groot ongeveer 80 last, is gisteren alhier binnengebracht, zullende bevaren worden door kapt. K.H. Bekkering, van de Wildervank.

Afbeelding
Datum 17 januari 1865
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. G. Baart de la Faille, notaris te Veendam, zal, op woensdag de 25e januari 1865, des avonds te 6 uur, in het Middenste Vallaatshuis te Wildervank, ten verzoeke van zijn principalen, publiek verkopen het in den jare 1850 nieuwgebouwde galjootschip genaamd CATHARINA, groot 112 tonnen, geclassificeerd bij Veritas 5/6 .2.1, met alle opgoederen en toebehoren, zoals het thans te Dordrecht is liggende en gevoerd is geweest door nu wijlen de scheepskapitein Engbert K. Bekkering. De inventaris zal enige dagen voor de verkoop ter lezing liggen ten kantore van de heren J.M. Meihuizen en Zoon te Wildervank, ten huize van verkoop en ten kantore van opgenoemde notaris, bij wie nadere informaties te bekomen zijn.

Afbeelding
Datum 30 april 1865
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Stralsund, 27 april. De te Wildervank te huis behorende kof CATHARINA, kapt. E.K. Bekkering, geladen met steenkolen, is op Wittow (opm: op het eiland RĂ¼gen) gestrand. Het schip is wrak.

Afbeelding