Inloggen
CASPAR DE ROBLES - ID 7696


Kroniekberichten

Datum 19 april 1851
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Harlingen, 15 april. Heden werd hier met goed gevolg te water gelaten het door de scheepsbouwmeesters D. en L. Alta gebouwde schoenerschip CASPAR DE ROBLES, gebouwd voor rekening van de heren Zeilmaker & Co, zullende gevoerd worden door kapt. O. Parma. Ofschoon dit schone schip reeds op de werf geheel opgetuigd was, liep alles naar wens af.

Afbeelding
Datum 05 maart 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Portsmouth, 1 maart. Het Nederlandse schip CASPAR DE ROBLES, kapt. T.H. van Slooten, van Suriname naar Amsterdam, is alhier met verlies van verschansingen binnengelopen.

Afbeelding
Datum 25 augustus 1863
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 23 augustus. Als een bewijs, dat de handels ondernemingsgeest alhier niet is uitgedoofd, kunnen wij mededelen, dat door ene geachte firma alhier rechtstreeks uit Suriname via Amsterdam met de schepen CASPAR DE ROBLES en ALBRECHT FREDERIK een keurige partij West-Indisch hout is aangebracht, die bijzonder de aandacht van heren houthandelaren tot zich trekt. Wie weet waartoe deze eerste proeve leiden kan, daar het hout zeer geschikt is tot het betimmeren van Rijksgebouwen en dergelijke grote inrichtingen.

Afbeelding
Datum 27 januari 1865
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De notaris Goslings te Harlingen zal ten verzoeke van R.A. de Ruiter, q.q, aldaar op woensdag 22 februari 1865, des namiddags te 3 uur, provisioneel, en ’s avonds 7 uur, finaal, in het logement Benthem van J.S. de Groot te Harlingen, publiek presenteren te verkopen:
- 1/30 aandeel in het brikschip MERCURIUS, groot plus minus 265 ton, laatst gevoerd door kapt. J.W. Merkelbach en thans liggende in de Zuiderhaven te Harlingen, en
- 1/32 aandeel in het schoenerschip CASPAR DE ROBLES, groot 162 ton, thans gevoerd door kapt. T.H. van Slooten en nu liggende te Rotterdam.

Afbeelding
Datum 18 februari 1870
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Motherbank, 15 februari. Het schip CASPAR DE ROBLES, kapt. van Sloten, van Suriname naar Amsterdam bestemd, is hier teruggekomen. Het schip bevond zich de 11e dezer op de hoogte van Scheveningen, en was genoodzaakt terug te keren door ijs en stormweer; was 6 dagen in de Noordzee geweest.

Afbeelding
Datum 30 januari 1872
Krant SUR - Suriname, Koloniaal Nieuws- en Advertentieblad

Paramaribo. De 24e dezer werd alhier uitgeklaard het Nederlandse schip CASPAR DE ROBLES, kapt. T.H. van Slooten, naar Amsterdam met 271.415 pond suiker, 9.340 gallons melasse, 3.000 kokosnoten, 21.645 pond kwassiehout en 6.090 pond cacao, en de Nederlandse schoener FLYING DUTCHMAN, kapt. W.P. Stratton, naar Demerary via Nickerie met 4.390 pond cacao en uit het entrepot diverse koopmansgoederen.

Afbeelding
Datum 31 oktober 1872
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 29 oktober. Volgens heden ontvangen telegram uit Riga is het Nederlands schip CASPAR DE ROBLES, kapt. Van Slooten, van daar met hout herwaarts, door een Engelse stoomboot op de rivier aangevaren. Het moet lossen om te repareren.

Afbeelding
Datum 22 februari 1874
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Deal. 19 februari. De CASPAR DE ROBLES, kapt. Van Slooten, van Amsterdam naar Suriname, is in de Downs aangekomen van North Foreland, met verlies van anker en 45 vaam ketting doch zal er hier niet van voorzien worden.

Afbeelding