Inloggen
SPES NOSTRA - ID 6088


Kroniekberichten

Datum 28 januari 1901
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

De koftjalk AALTJE VAN DE RIET is door kapt. A. Kruize uit de hand verkocht aan kapt. A. Kruidhof te Wildervank en zal verdoopt worden in AMICITIA.
De koftjalk ALIDA is door kapt. J. Mooi te Groningen uit de hand verkocht aan kapt. J. Buisman Jr. aldaar.
Kapt. G. Duut te Groningen heeft zijn koftjalk WILHELMINA verkocht aan kapt. R. Kramer.
De tjalk HOFFNUNG, onder boekhouderschap van de heer G. Lanting bevaren door kapt. L. Reiners, is naar Duitsland verkocht.
De koftjalk SPES NOSTRA, vroeger behorende aan de Heer B. Niestern te Martenshoek, is in eigendom overgegaan aan kapt. G.G. de Winter, die haar tot dusver bevaren heeft.

Afbeelding
Datum 24 november 1902
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Bremerhaven, 21 november. De Nederlandse tjalken CONCORDIA en SPES NOSTRA zijn met rijstlading, gelost uit de op de Tegeler plaat gestrande sleepkaan AMBSBLATT, door de sleepboot ATHLET te Geestemünde in de haven gesleept.

Afbeelding
Datum 20 november 1906
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Charlton, 17 november. De tjalk SPES NOSTRA, geladen met oud ijzer voor Harburg, is ter hoogte van de Anchor Wharf Greenwich onklaar geraakt met de trossen van de Thames Conservancy lichters, waardoor de onder roerhaak brak. Voordat het naar zee vertrekt, moet het repareren. Het ligt ter hoogte van Greenwich geankerd.

Afbeelding
Datum 24 oktober 1907
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Amsterdam, 23 oktober. De Nederlandse koftjalk SPES NOSTRA, in 1895 te Martenshoek van staal gebouwd, is naar Bremen verkocht.

Afbeelding