Inloggen
SCHIEDAM - ID 5770


Kroniekberichten

Datum 07 januari 1919
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Hamburg, 16 januari. De vrachtlogger SCHIEDAM, die de 7e dezer van Rotterdam te Bergen is aangekomen, rapporteerde de gehele deklast hoepels te hebben verloren.

Afbeelding
Datum 24 januari 1919
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Bergen, 11 januari. Uit een door de kapitein van het Nederlandse zeilschip SCHIEDAM voor het ‘Seegericht’ afgelegde verklaring blijkt, dat het schip 28 december met een lading stukgoederen en 3.500 bundels hoepels als deklading, van Rotterdam was vertrokken. De 31e december, toen het schip in de haven van Moster ten anker lag, moest de hulp van een motorboot ingeroepen worden, omdat het ankerspil door overbelasting was gebroken. Met het lichten van het anker was men de gehele dag bezig en moest daarvoor 200 Kronen betaald worden. De SCHIEDAM arriveerde 7 januari te Bergen.

Afbeelding
Datum 28 juli 1919
Krant AH - Algemeen Handelsblad

De stalen motorvrachtlogger SCHIEDAM is aangekocht door de Reederij De Merwede te Scheveningen, tot haringlogger verbouwd en onder de naam MERWEDE II (SCH-128) vanuit IJmuiden ter haringvisserij vertrokken.

Afbeelding
Datum 06 augustus 1919
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Verkochte schepen. De vier stalen zeilkotters SCHIEDAM, ZAANDAM, AMSTERDAM en ROTTERDAM, alle behoord hebbende aan de N.V. Hollandsche Vrachtvaart Maatschappij te Rotterdam, zijn voor geheime prijs verkocht, te weten: de beide eerst gemelde schepen aan de N.V. Exploitatie van Vischloggerschepen ‘De Merwede’ te Scheveningen, de derde aan de N.V. Vischhandel, Reederij en Voermanderij voorheen Frank Vrolyk, eveneens te Scheveningen en het laatstgenoemde schip naar Frankrijk.
De eerst gemelde drie kotters worden tot loggerschepen omgebouwd en alzo voor de visserij bestemd.

Afbeelding