Inloggen
REYNIERSZ - ID 5472


Kroniekberichten

Datum 03 oktober 1890
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Flamborough Head, 1 oktober 9.30 vm. Het stoomschip HERCULES passeerde hier, een Nederlands stoomschip op sleeptouw hebbende. De HERCULES vertrok op 29 september van de Nieuwe Waterweg naar West-Harlepool met het stoomschip REIJNIERSZ. (opm. de machines voor de REIJNIERSZ waren te West-Hartlepool gebouwd en het schip werd daarheen gesleept om deze aldaar in te nemen; terug te Amsterdam, vertrok de REIJNIERSZ op 15 november van daar naar Batavia)

Afbeelding
Datum 29 augustus 1900
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 28 augustus. Volgens bij Lloyd’s ontvangen telegram is het stoomschip MOSSEL bij Belang (opm: Noord-Celebes) gestrand en is beschadigd. Er zit een klip door de bodem; van de lading werd geworpen.
Amsterdam, 28 augustus. Blijkens heden bij de directie van de Koninklijke Paketvaart Maatschappij ontvangen telegram is het stoomschip MOSSEL, op reis van Gorontalo naar Menado, nabij het eiland Pakolor aan de grond geraakt en zit het in gevaarlijke toestand. De stenen steken door het schip. Het stoomschip REIJNIERSZ van dezelfde maatschappij vertrekt morgenavond derwaarts met duikertoestellen en verder reddingsmateriaal.

Afbeelding
Datum 30 maart 1907
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Batavia, 5 maart. Het wrak van het te Singapore uitgebrande stoomschip REIJNIERSZ is op 21 februari publiekelijk verkocht voor $ 3400. (opm: waarschijnlijk Straits dollars)

Afbeelding