Inloggen
PATROCLUS - ID 5076


Kroniekberichten

Datum 22 februari 1892
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Het stoomschip PATROCLUS, van Java naar Amsterdam, vertrok 18 dezer van Marseille; SPAARNDAM, van de N.A.S.M, van Rotterdam, arriveerde 18 dezer te New York; WERKENDAM, van de N.A.S.M, van New York naar Rotterdam, arriveerde 19 dezer, des middags, voorgaats van den Nieuwe Waterweg. PRINS VAN ORANJE, van Batavia naar Amsterdam, passeerde 18 dezer Point de Galle; CELEBES arriveerde 18 dezer van Londen te Halifax.

Afbeelding
Datum 20 maart 1892
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 19 maart. Het stoomschip PATROCLES, hedenochtend van hier via Liverpool naar Java vertrokken, is in het Noordzeekanaal bij het Zaandammergat aan de grond gelopen, doch zonder schade vlot gekomen, waarna het de reis heeft voortgezet.

Afbeelding
Datum 12 april 1892
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Zeetijdingen. Volgens uit Londen ontvangen telegram arriveerde het stoomschip PATROCLUS, van Amsterdam naar Java, den 8 dezer te Gibraltar, en het stoomschip ANCHISES, van Singapore naar Amsterdam, den 8 dezer te Suez; beide hebben de reis voortgezet; VEENDAM, van de N.A.S.M, van New York, arriveerde den 8 dezer te Rotterdam; P.CALAND, van de N.A.S.M, van Amsterdam naar Baltimore via New York, passeerde 8 dezer te Lezard; PRINSES MARIE, van Amsterdam naar Batavia, vertrok 7 dezer van Genua; SAMARANG, van Java, laatst van Marseille, arriveerde 8 dezer te Rotterdam; ZUID-HOLLAND, van Rotterdam naar Java, vertrok 7 dezer van Suez; GELDERLAND, van Java naar Rotterdam, vertrok 8 dezer van Port Said.

Afbeelding