Inloggen
ANNETTA - ID 494


Kroniekberichten

Datum 27 februari 1912
Krant NNO - Nieuwsblad van het Noorden
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Scheepsbouw. Martenshoek, 25 februari. Gisteren is van de scheepswerf van Gebr. Bodewes, alhier, met goed gevolg te water gelaten het drie-mast stalen schoenerschip ANNETTA, groot ruim 200 registerton. Dit schip, dat voor rekening is en bevaren zal worden door kapt. R. Mulder te Groningen, is het grootste dat in de laatste jaren voor de provincie Groningen is gemaakt.

Afbeelding
Datum 01 maart 1912
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Scheepsbouw. Van de werf van Gebr. Bodewes te Martenshoek is te water gelaten de stalen 3-mast schoener ANNETTA, groot 200 reg. ton, die zal bevaren worden door kapt. R. Mulder van Groningen.

Afbeelding
Datum 27 september 1912
Krant NNO - Nieuwsblad van het Noorden
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Groningen, 27 september. Een zeilschip, aan de mond van de Theems voor anker liggende, werd dinsdagavond door de sterke wind los gedreven en voer aan tegen het Nederlandse zeilschip ANNETTE, kapt. Mulder, van Groningen, dat bij het hoofd van Southend lag. De ANNETTE leed aanmerkelijke schade. De schipper liet twee van zijn mannen in de vlet het wegdrijvende schip na roeien om er de naam van te weten te komen. Voor de vlet het schip had bereikt, werd ze overvaren door een vissersvaartuig. Een van de twee mannen hield zich zwemmende boven, tot het stoomschip DUKE OF ABERCORN hem oppikte, maar de ander verdronk. (opm: Moet zijn ANNETTA – kapt. R. Mulder)

Afbeelding