Inloggen
OOSTZEE PACKET - ID 4921


Kroniekberichten

Datum 05 juni 1889
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Hamburg, 2 juni. Het Deense schip JOHANN BRODERSEN, groot 325 registerton, gebouwd in 1864 te Vegesack, thans te Flensburg thuisbehorend, werd voor 18.000 Mark aan een Nederlandse rederij verkocht. (opm: verdoopt in OOSTZEE PACKET)

Afbeelding
Datum 24 augustus 1900
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

In de Staatscourant 194 zijn de statuten gepubliceerd van de Vrachtvaartmaatschappij Oostzee Pakket te Harlingen. Doel: het uitoefenen van vrachtvaart met stoom- en zeilschepen en het doen aanbouwen, het aankopen of het huren en het uitrusten van de daarvoor benodigde schepen. Duur: 30 jaar. Kapitaal NLG 4000, in aandelen van NLG 400, die alle geplaatst zijn. Inbreng: het barkschip OOSTZEE PACKET. Directeur: de heer Sj. Fontein. (opm: naam vennootschap geschreven met KK en schip met CK)

Afbeelding
Datum 17 juni 1902
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Öregrund, 13 juni. De Nederlandse bark OOSTZEE PACKET, kapt. J.A. Kuyper, op 9 juni vertrokken van Libau (opm: Liepaja) naar Kemi, is tijdens mist in de Quarken in aanvaring geweest met het Duitse stoomschip AVAL, en met gebroken voorsteven en zwaar lek te Börhamns Varv (Öregrund district) binnengelopen.

Afbeelding
Datum 26 oktober 1903
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Flensburg, 21 oktober. Heden had voor het Seeamt alhier de behandeling plaats van de op 11 Juni 1902 bij Oregrund plaats gehad hebbende aanvaring tussen de Nederlandse bark OOSTZEE PACKET en het Duitse stoomschip AVAL. Het Seeamt verklaarde kapt. Piper van de AVAL schuldig aan de aanvaring wegens het niet tijdig stoppen van de machine.

Afbeelding