Inloggen
ANNA HERBERTHA - ID 477


Kroniekberichten

Datum 29 oktober 1889
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 28 september. Vrachten. Sedert het bericht van 14 dezer was de algemene toestand van de markt gunstiger en heerste er enigszins meer vraag, terwijl de onbevrachte vloot iets verminderde. Naar Nederland werd een schip bevracht voor het restant van de gouvernements koffieoogst uit de residentie Menado, met recht om met particuliere producten op te vullen: particuliere zware lading ontbreekt tot nu toe, doch lichtgoed is in voldoende hoeveelheid voorhanden. Naar het Kanaal voor orders zijn verscheidene in Europa bevrachte schepen gearriveerd en worden ook een paar schepen afgesloten op de basis van Sh. 32/6; er bestaat nog enige vraag naar scheepsruimte voor oktober/november-belading. Naar Amerika werd een schip opgenomen om te Padang, Batavia en Makassar te laden tot een som ineens, gelijkstaande met Sh. 35/- per ton capaciteit en werd een ander schip bevracht van Padang naar New York tot Sh. 32/6; ruimte voor suiker wordt niet gezocht. Naar Australië kwamen een paar elders afgesloten vaartuigen in lading en is men in onderhandeling met een paar andere bodems. Het Nederlandse schip CORNELIA accepteerde een zoutvracht van Soemanap naar een haven van Java ’s noordkust tot NLG 9 per kojang. De 3e dezer werd alhier een inschrijving gehouden voor het vervoer van zout van Madura naar Java ’s noordkust en de buitenbezittingen gedurende de jaren 1890/1892 of 1890/1894 en waren de laagste inschrijvingen per kojang: NLG 12,69 voor de noordkust, NLG 22,23 voor de buitenbezittingen en NLG 17,25 voor de noordkust en buitenbezittingen gecombineerd. De 23e dezer is het transport voor de noordkust toegewezen aan de laagste inschrijver, terwijl voor dat naar de buitenbezittingen op een nader te bepalen datum een heruit bestedingen zal worden gehouden. De laatste bevrachtingen zijn Nederlands stoomschip KONINGIN EMMA, NLG 85 koffie, NLG 65 tabak, NLG 50 rijst, NLG 35 tin, naar Amsterdam en FF 80 peper, FF 65 gom damar, naar Genua, stoomschip ZUID-HOLLAND, NLG 85 koffie, NLG 95 huiden, NLG 50 rijst, NLG 35 tin, naar Rotterdam en FFR 85 koffie, FFR 35 tin, naar Marseille; THORBECKE V, NLG 50 voor Factorij-koffie van Menado naar Rotterdam, vult op met lichtgoed naar Nederland; Het Nederlands schip CONCORDIA (Sh.33/9) laadt suiker voor bevrachters rekening naar het Kanaal voor orders.
Lossende en onbevrachte Nederlandse schepen: SLAMAT, NIL DESPERANDUM, BAARN, SMEROE, HELENA, THORBECKE II, GEZUSTERS VAN HAAFTEN, WILHELMINA CORNELIA en ANNA HERBERTHA.

Afbeelding
Datum 17 november 1889
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 19 oktober. Ten gevolge van het verspringen van de mails loopt het bericht over een tijdvak van drie weken, gedurende hetwelk onze markt tamelijk levendig was. Naar Nederland kwam de factorij aan de markt, bevrachtte een schip voor een volle lading koffie, nam een tweede op voor 20.000 pikols en gaf een derde 15.000 pikols. Hiermede is in haar behoefte voorzien. Voor particuliere lading werd een schip aangelegd op een partijtje arak en een ander op een gedeeltelijke lading rijst, doch bestaat verder geen vraag. Naar Kanaal van O kwamen een paar vooruit bevrachte schepen in lading en werd een ijzeren schip afgesloten tot 32/6, terwijl op deze basis nog wel enige scheepsruimte te plaatsen zou wezen. Naar Port Said van O zijn een paar stoomboten suiker ladende. Naar Amerika wordt een stomer met suiker beladen en werd een schip opgenomen als remplaçant van de verbrande CHARLOTTE, doch ging verder niets om en wordt ook geen tonnenmaat gezocht. Naar Australië werd een schip bevracht tot Sh.20/- en bestaat momenteel geen vraag meer. Naar Hongkong werd een stoomboot afgesloten tot NLG 0,50 per pikol suiker en zou nog een dergelijk charter te verkrijgen zijn. Zoutvervoer. De her-uitbesteding van het vervoer van zout van Madura naar de Buitenbezittingen zal de 3e december aanstaande plaats hebben. De laatste bevrachtingen zijn: Nederlands BAARN NLG 30 voor 10.000 pikol rijst van Indramayoe naar Amsterdam; vult op te Makassar en op Java; BATAVIER NLG 45 voor 20.000 pikol Factorij-koffie naar Schiedam, ligt aan; SMEROE NLG 45 voor 15.000 pikol dito naar Dordrecht, ligt aan; stoomschip PRINSES MARIE NLG 85 koffie, NLG 95 huiden, NLG 50 rijst, NLG 50 thee, naar Amsterdam en F 80 naar Genua; ANNA HERBERTHA Sh.30/- voor suiker in kranjongs; NACHTEGAAL laadt tegen Sh. 32/6 suiker voor bevrachters rekening. De Nederlandse KERSBERGEN is nog onbevracht.

Afbeelding
Datum 21 oktober 1891
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 19 oktober. Het schip (opm: bark) ANNA HERBERTHA, kapt. T. Wettre, van Cardiff naar Java bestemd, is wegens het slechte weer te Millford binnengelopen. Alles wel.

Afbeelding
Datum 16 maart 1892
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 14 maart. Het Nederlandse schip ANNA HERBERTHA, kapt. Wettre, thans te Tandjong Priok, is bevracht van Colombo naar New York.

Afbeelding
Datum 13 juni 1893
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 11 juni. Het schip ANNA HERBERTHA, kapt. Th. Wettre, is bevracht van Melbourne naar Londen.

Afbeelding
Datum 29 december 1893
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Rotterdam, 28 december. Volgens bericht uit Hamburg van 27 dezer is het Nederlandse schip ANNA HERBERTHA, ex Duitse schip KALLIOPE, thans te Londen van Melbourne binnen, door bemiddeling van de scheepsmakelaar Daniel Milberg, uit de hand naar Drammen verkocht.

Afbeelding
Datum 30 december 1893
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Hamburg, 27 december. Het Nederlandse barkschip ANNA HERBERTHA, groot 1091 ton, gebouwd in 1876, is naar Drammen verkocht. (opm: zie ook NRC 291293 en DS 301293)

Afbeelding
Datum 30 december 1893
Krant DS - Dagblad Scheepvaart

De prijs, welke voor het Nederlandse schip ANNA HERBERTHA is betaald, is GBP 2.350. Ook de firma H. Clarkson & Co te Londen is in de koop betrokken.

Afbeelding