Inloggen
HALABAN - ID 2631


Kroniekberichten

Datum 04 februari 1897
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 31 januari. Door de directie van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot Exploitatie van Petroleumbronnen in Nederlandsch Indië, gevestigd te ’s-Gravenhage, is aan de heren Rijkée & Co te Rotterdam de bouw opgedragen van twee tankstoomschepen van ongeveer 600 registertonnen. De triple compound machines zullen worden vervaardigd aan de Maatschappij de Maas te Rotterdam. (opm: de s.s. HALABAN en BABALAN)

Afbeelding
Datum 15 juli 1897
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Van de werf van de heren Rijkee & Co te Katendrecht is op 10 juli met goed gevolg te water gelaten het tankstoomschip HALABAN, gebouwd voor rekening van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot Exploitatie van Petroleumbronnen in Nederlandsch Indië, gevestigd te ‘s-Gravenhage. Dit stoomschip is bestemd om petroleum te vervoeren naar de verschillende stations in de Indische archipel en zal varen onder bevel van kapitein E. Lukkien. De machine en ketel werden vervaardigd bij de Maatschappij De Maas te Rotterdam en de elektrische verlichting door de Electrotechnische Industrie voorheen Willem Smit & Co te Slikkerveer.

Afbeelding
Datum 24 augustus 1897
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 23 augustus. Het tankstoomschip HALABAN, gebouwd door de heren Rijkee & Co te Katendrecht, stoomde heden proef in de Nieuwe Waterweg.

Afbeelding