Inloggen
GOEDE TROUW - ID 2514


Kroniekberichten

Datum 01 november 1902
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Londen, 31 oktober. Volgens telegram uit Svaneke is de Nederlandse tjalk GOEDE TROUW, kapt. Wolthuis, van Koningsbergen naar Fehmarn bestemd, aldaar aangekomen na op het strand te hebben gezeten. Het schip is vol water en lost de lading om te worden nagezien en te repareren.

Afbeelding
Datum 02 februari 1904
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 30 januari. De tjalk GOEDE TROUW, schipper Wolthuis, van Norden hier aangekomen met bestemming naar Munster, kon laatstgenoemde plaats wegens het ijs niet bereiken. In de Boven Dollard is nog zoveel ijs aanwezig, dat de schepen niet verder dan Leer kunnen komen. Ook bij Emden is nog zoveel drijfijs dat de gisteren daarheen vertrokken sleepboot EEMS, onverrichter zake moest terugkeren. De Eems alhier en de binnenwateren naar Groningen zijn volkomen vrij van ijs.

Afbeelding
Datum 13 januari 1905
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Carolinensiel, 8 januari. De Ned. tjalk GOEDE TROUW, kapt. J. Wolthuis, had in de storm van 30 december anker en ketting alsmede het roer verloren en toen enige dagen later sterke vorst intrad werden van het schip noodseinen gegeven. Hierop gingen een 20 tal mannen derwaarts doch eerst na dagen arbeid kon men het schip hier in de haven brengen, dankzij de ingevallen dooi.

Afbeelding
Datum 12 juni 1908
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 11 juni. De voor Dortmund bestemde Nederlandse tjalk GOEDE TROUW, schipper Groenewold, beladen met 320 vaten benzine, ging hier hedennacht door brand totaal verloren.

Afbeelding
Datum 12 juni 1908
Krant DS - Dagblad Scheepvaart
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 11 juni. De hedennacht alhier in de haven door brand vernielde houten tjalk GOEDE TROUW, eigenaar P. Wagenborg, had j.l. dinsdag (opm: 9 juni) uit het s.s. ALTONA 230 vaten benzine geladen, bestemd voor een fabriek aan het Dortmunder Kanaal en zou hedenmorgen 3 uur van hier daar heen worden gesleept. Gisteravond ten 11.30 echter werden alle bewoners van Delfzijl en omstreken door ene hevige slag, alsof een kruitmagazijn in de lucht vloog, verschrikt, direct stond de lucht zwart van walm en ’t schip in volle vlam, waar geen blusmiddelen tegen waren opgewassen. Men trachtte zo spoedig mogelijk alle vaartuigen, alsook het s.s. ALIDE, dat de volle deklast hout nog in had, en ’t naast bij het brandende schip lag, uit de haven in veiligheid naar de rede te slepen. Waar bovendien de drijvende vaten brandende zich verspreidden in de haven liet het zich ernstig aanzien. Gelukkig zijn beide opvarenden, schipper en matroos, met sloepen gered. Laatstgenoemde heeft ernstige brandwonden aan hoofd en handen. Mede is verbrand de sleepkaan TRANSPORT, eigenaar Blaauw & Co alhier, waarvan ’t ijzeren casco uitgebrand nog drijvende is doch mede totaal als verloren is te beschouwen. Beide schepen zijn door gedeeltelijke verzekering gedekt. Het s.s. ALIDE ligt wederom in de haven en is begonnen met lossen.

Afbeelding
Datum 18 juli 1908
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Het wrak van de tjalk GOEDE TROUW is voor de sloop gekocht door de heer Rumpf te Groningen.

Afbeelding